לפני מוצב המזח,היתה עוד נקודת מכ´ם.
של חיל הים ´´ראס מאסלה´´גם שם הספקתי להיות,מישהו מכיר את המקום? ועוד סיפור,שעליו קיבלתי תשובה מאתר חבר´ה לפני שבועיים מבחור שהיה שם אז,והוא חי היום בארצות הברית,ומשם הוא כתב לי על כך.והסיפור;באותו פרק הזמן של המילואים בראס סודר,קצת לקראת סוף המילואים חטפתי תלונה קטנה מסגן מפקד הבסיס[דני השמן]ולמה?באחד הערבים ארוחת הערב התעכבה,ולעמדה היינו צריכים ללכת בשש בערך[עם כל הציוד והנשקים]אבל אני התעצלתי ללכת לשם לפני האוכל,כי ידעתי כשאחזור לא אמצע כלום[אוכל]וככה חיכינו בצד עד שחדר האוכל נפתח שם אכלנו,והתחלנו ללכת לעמדה,דני הזה תפס אותנו,הציץ בשעונו,וראה כי השעה כבר שבע.טוב,אז תקע תלונה,ומי שלא יודע,כל תלונה בצבא שנרשמת באיזורים כאלה רשומה כך,עם תוספת קטנה;העדרות משמירה במשך כשעה וחצי,נוכח פני אויב!אתם מבינים המשפט הזה בלבד מכניס אותך ל70 יום.אבל,,,אמרו לי שהמשפט יהיה ממש לפני שיוצאים לאבו רודס להתחלף עם המחזור הבא,אז קמתי לי בבוקר נרגש,וחיכיתי,,,ממול רואים את מפרץ ים סוף הכחול ומושך את העין,ופתאום בוםםםםם!פיצוץ אדיר ממלא את האויר,וכולם רצים להביט מה קורה,ומסתכלים לכיוון המזח,ומה קרה?התורנים של סירות הסיור הבריקו את הרילינגים [המעקות]עם טינר,לקראת מסדר הבוקר,והיה בחור אחד שהדליק סיגריה,וזה תפס את כל הלהבות בחלק האחורי של הסירה ונדלק בבום אדיר,נו אז ככה ניצלתי מהתלונה ,ויצאנו הביתה עם המשאית לכיוון אבו רודס,ורק שהייתי באויר לארץ הייתי שקט.[סוג הסירה שנדלקה היתה ברטרם]סוג של סירת סיור נהדרת ומהירה מאד,ובעצם הביאו אותם להראות נוכחות למצרים,במפרץ סואץ.