ואולייייייייייי????????????????

גל-עמית

New member
שככחתי להזכיר....

בקטע של "בואכה, אל-עריש"....את הג´יראדי....לילה שלם של לחימה בתעלות...מ- 19:00..עד 07:00 למחרת...צבא מצרי מתוגבר בלוחמים סודניים....

הייתי במיתלה.

במלחמת יום הכיפורים. מדהים. שש שנים אחרי, מצבורים אדירים של רסק עצמות. קילומטרים ! לא יאמן ! מפליא שהרבנות הצבאית, לא הורתה לכסות.

הייתי במיתלה.

במלחמת יום הכיפורים. מדהים. שש שנים אחרי, מצבורים אדירים של רסק עצמות. קילומטרים ! לא יאמן ! מפליא שהרבנות הצבאית, לא הורתה לכסות.

אורניהו

New member
לפני מוצב המזח,היתה עוד נקודת מכ´ם.

של חיל הים ´´ראס מאסלה´´גם שם הספקתי להיות,מישהו מכיר את המקום? ועוד סיפור,שעליו קיבלתי תשובה מאתר חבר´ה לפני שבועיים מבחור שהיה שם אז,והוא חי היום בארצות הברית,ומשם הוא כתב לי על כך.והסיפור;באותו פרק הזמן של המילואים בראס סודר,קצת לקראת סוף המילואים חטפתי תלונה קטנה מסגן מפקד הבסיס[דני השמן]ולמה?באחד הערבים ארוחת הערב התעכבה,ולעמדה היינו צריכים ללכת בשש בערך[עם כל הציוד והנשקים]אבל אני התעצלתי ללכת לשם לפני האוכל,כי ידעתי כשאחזור לא אמצע כלום[אוכל]וככה חיכינו בצד עד שחדר האוכל נפתח שם אכלנו,והתחלנו ללכת לעמדה,דני הזה תפס אותנו,הציץ בשעונו,וראה כי השעה כבר שבע.טוב,אז תקע תלונה,ומי שלא יודע,כל תלונה בצבא שנרשמת באיזורים כאלה רשומה כך,עם תוספת קטנה;העדרות משמירה במשך כשעה וחצי,נוכח פני אויב!אתם מבינים המשפט הזה בלבד מכניס אותך ל70 יום.אבל,,,אמרו לי שהמשפט יהיה ממש לפני שיוצאים לאבו רודס להתחלף עם המחזור הבא,אז קמתי לי בבוקר נרגש,וחיכיתי,,,ממול רואים את מפרץ ים סוף הכחול ומושך את העין,ופתאום בוםםםםם!פיצוץ אדיר ממלא את האויר,וכולם רצים להביט מה קורה,ומסתכלים לכיוון המזח,ומה קרה?התורנים של סירות הסיור הבריקו את הרילינגים [המעקות]עם טינר,לקראת מסדר הבוקר,והיה בחור אחד שהדליק סיגריה,וזה תפס את כל הלהבות בחלק האחורי של הסירה ונדלק בבום אדיר,נו אז ככה ניצלתי מהתלונה ,ויצאנו הביתה עם המשאית לכיוון אבו רודס,ורק שהייתי באויר לארץ הייתי שקט.[סוג הסירה שנדלקה היתה ברטרם]סוג של סירת סיור נהדרת ומהירה מאד,ובעצם הביאו אותם להראות נוכחות למצרים,במפרץ סואץ.

גל-עמית

New member
ודאי שזובר רק המיקום שציינת..

....זה נכון - במידה ואתה בא מהדרום - צפונה. "המזח" הייתה הנקודה הדרומית ביותר ב"קו" של התעלה, דרומה משם: עין מוסא, ראס מסאלה (ה"נברונים" - זוכר?),ראס-סודר, והרבה דרומה אבו רודס וכו´... יצא לי "לחרוש" גם את קו המים הזה (חוף מפרץ סואץ). כ"צ´ופר" לפני השחרור שלי, "קבלתי" לקחת חלק בפשיטה המשוריינת לצד המערבי של המפרץ בספטמבר 69....כשנחתנו בחזרה בראס-סודר, הודיעו לנו שמטיסים אותנו לשדה דב, משם ל"בית השיריון" (רח´ לה-גווארדיה, ת"א) ומשם להיכל התרבות כמוזמנים אישיים של סאמי דייויס להופעת גאלה שלו..... גם בשירות המילואים שלי "ביליתי" במרחבי סיני במאפיינים שונים של פעילות. במבט לאחור אני יכול לומר שלא קרה ולו פעם אחת ששירות אחד, דמה לקודמו...בייחוד כשביצענו סיורים בקו החוף המשגע הזה....עם הגאות והשפל הקיצוניים כל כך....ועוד..

גל-עמית

New member
....גם זוכר שירות יוצא דופן ב....

"דפנה".....ימת בארדוויל....מכיר? זוכר?.....

אורניהו

New member
לא הייתי בצפון-רק מערב ודרומה..

ועוד סיפור מאז;טיל הוק שפגע בטעות במיכל דלק גדול ברשותנו בחוות בלאים,ליד אבו רודס,הבאר דלקה זמן רב,והביאו חברה אמריק´ לכיבוי הדלקה בסילו הענקי.בקיצור,אביגדור קיש מנכ´ל אבו רודס ביקש שניפטר ממלאי גדול מאד של ציוד כיבוי מסוכן המתגלגל בשטח,היו אלה ימי החזרת סיני בשלבים,לקו של פקק פיראן.היינו מחלקת הנדסה ימית במקום במילואים,ועלי הוטל לאסוף את כל מלאי הבונגלורים הרגישים הללו,ולהסיע אותם בארגזים לתוך השטח כמה קילומטרים מהכביש לסנטה קטרינה,עוד שני חיילים עזרו בהעמסה.היו שם כ10 טון חומרי נפץ מסוכן זה.היה בחורצ´יק אחד שקראו לו דוניץ מהקריות והוא הבין קצת יותר ממני בהכנות לנפצים,ואחרי נסיעה של שעתיים פרקנו את הארגזים והנחנו אותם בשלושה קבוצות,מתחנו חוטים,פתילים,והתרחקנו מהמקום.הפיצוץ היה אדיר והתרוממה פטרית אש כתומה למשך כמה שעות.ובמילואים האלה השבתתי גם משאית ריו....

גל-עמית

New member
נאה...א-פרופו פיצוצים.....

אני אמנם לא הייתי קשור כך או אחרת לפיצוצים אבל שלשה יוצאי דופן קופצים לי מיד לתודעה ולא עפ"י הסדר הכרונולוגי דווקא: 1. פיצוץ משאית התחמושת באילת לאחר מבצע של השייטת. 2. "הרמת" הדייק שהוביל מהחוף על הסוללה ממול ראס-סודר בצד המצרי לאחר פשיטה. 3. "הרמת" הבונקרים של בסיס הטילים בו ישבה היח´ שלנו, לפני פינוי הצד המערבי של התעלה ב-74.

אורניהו

New member
בפיצוץ באילת היו צוללנים,כי היתה..

תקופה אז,שלא היו צריכים כל כך הרבה אנשי צוות,אז שלחו לכל מיני משימות..

טרה10

New member
אז אולי טעינו שהחזרנו את סיני היה

כף..אקשן..בלי ועדות חקירה ועם אותו מספר נפגעים..בערך..פרט למלחמה ההיא. זה אולי מסביר למה תמיד עם אריק יש אקשן ועוד בינלאומי..ואולי בכלל זה שימון שהוא האחרון מ´ממשלת המחדל´ שמוטי ממוצב בודפשט..זוכרים-אותו זה שהתחיל את הבלגן של ועדת אגרנט, וישב מול הבית של דיין..? מוטי אשכנזי..! פעם היתה מחאה מחאה..ממש נוסטלגיה במיטבה. גם הנוסטלגיה היא לא מה שהיתה.!

magy

New member
ולמה אתה לא מגיב על המסר

ששלחתי לך?????????????????????????????? טרהההההההההההההה

טרה10

New member
מי מסר למי..? עכשיו אני הולך להביא.

את האוטו..שנותר בודד ליד העבודה של זו ש-39 שנים נשואה לי... היום.. היום..! אז היה גשם..הלווית הנשיא בן צבי..והיתר סיפרתי.. כבר...אכן מה שהיה היה..זה מה יש.!

magy

New member
../images/Emo65.gifמזל טובבבבבבבבבבבב ../images/Emo65.gif

אבל, לא מסתדר לי עם הגיל שלך...... אלא אם נישאתם כשהייתם בני 13

../images/Emo65.gifמזל טוב טרה - הקדמתם אותנו

בשנתיים. וביום הגשום הזה של חתונתך אנחנו היינו בבאר אורה. שרות לאומי קראו לזה. וזה לא היה רק גשם זלעפות, ירד גם ברד - כדורי קרח בגודל של ג´ולות... ואחנחנו היינו באוהלים. לקחו אותנו במיוחד לראות את ואדי רחם. הוא התמלא במים - מראה מרהיב - רק שזמן קצר - המים קלו - כאילו כלום.

מר זברה-מרת מינה, טרה-טירה מז"ט

יפה מאד כלהכבוד (כמו שאומר פולי ב"גבעת חלפון") אז כלהכבוד למרת-מינה וברצינות, קבלו 39 לבבות "יחד לב אל לב!!!

טרה10

New member
אז תודה לכל המברכים..ושנתיים קודם

ב-אפריל 61..היא בכיתה י"א. פרח..!

למעלה