ואולייייייייייי????????????????

אתנה33

New member
צלילות לאו דווקא

אבל לחופים הזהובים לדקלים המרשרשים לשקט לשלווה אבי שרת שנים בשארם אל שייך במילואים ואנחנו שאר המישפוחה היינו נוסעים אליו למילואים נו מה.....שניתן לו להיות בסיני לבד? אך היו זמנים היו זמנים.... אחר כך חזרתי לי לסיני לדיונות ולחושות אבל לא זה לא היה אותו הדבר עד שהיפסקתי לפני כמה שנים לנסוע כבר לא מצאתי את עצמי מתחברת למקום לקחו לי את הדיונות והחופים .......וגם לכם

הייתי בסיני לפני הפינוי, 1979-1980

...בחושות של דאהב, נואייבה, שאר´ם א-שייך...יודע על מה מדובר... ולאתנה 33, אז ככה: אבי היה מקבל צו מילואים לחודש, היה חוזר אחרי 45 יום...שזוף עד קצה "מחמדו"...לא נסענו לבקרו...סמכנו עליו שיעשה את המוטל עליו עפ"י צו מצפונו...
נ.ב. מעניין עם יש לי חצאי אח/ות, היכן שהו?...בסקנדינביה למשל?...

אתנה33

New member
כאילו איכפת לי מה אבא שלי עשה שם ../images/Emo8.gif

אותי ענינו המים הגלים החולות והדקלים:) לגבי אבא שלי שאמא שלי תשבור את הראש......

אורניהו

New member
ואני הגעתי לחופי סיני לראשונה 1969

יום חתונתי 1 ביולי 69.קראו לי למילואים באוגוסט.התייצבות בשדה דב.נחיתה באבו רודס/משאית לראס סודר.כאן היו המילואים,שמירות בלילות על גגות המבנים בסביבה הפראית הזו.אוכל טפל,חום,שרב,וכדורי קמוקין בתפריט.אבל בבקרים חופשיים לטייל,למעיינות החמים,לדייג,ולמנוחה.את לילות השמירה הארוכים בעמדות שהיו על גגות אחד הבתים,בילינו יחדיו עם בנות חיל הים[מחזור ראשון של מוכמות]ועם בנות חיל המודיעין ששכנו וילה לידנו.ובשיחות נפש ,ובמבט אל אותם שמי מרום בהירים,ונוצצים במיליוני כוכבים ממעל.52 ימי מילואים,כל כך רחוק מהבית,חודש בקושי אחרי החתונה,ולא כל כך רציתי לחזור הביתה,החופש היה לי תמיד הכי חשוב,,,,!במסגרת אחרת בצבא הגעתי לסיני כמעט כל שנה[הנדסה ימית/מפעיל סירה].

מי זוכר?

מבני ה "איגלו" בסיני. כאן בחיחידת הגנה אנטי אוירית. מי, שניצב במרכז המבנה, משמיע קול. ההד היה היקפי. מטמטם את המוח הדבר הזה. כמעט, יצאתי משוגע משם.

אתנה33

New member
אפרופו חיל האויר בסיני אבא שלי היה

בצוות שהקים את שדה התעופה איתם בסיני..........

magy

New member
../images/Emo170.gifמכתב לאתנה מזהבוש../images/Emo170.gif

מגוש יקירתי כיתבי בפורום בבקשה לאתנה 33 שגם אנחנו כלומר אישי ואני ישבנו באיתם כשנתיים ומענין מי זה אביה כי אישי היה ממפרקי איתם לפני הפינוי שם ילדתי גם את בני השלישי והאחרון. יש לי דווקא זכרונות מאד מענינים מהתקופה שלנו באיתם, מענין אותי מי זה אביה ובכלל האם היא היתה גם כן שם כשהוא שרת שם. בקיצר שתיתן סימנים או שתשלח באיימיל לכתובת שלי במקרה והיא לא רוצה להיחשף. לילה טוב ממני פה בנירובי

זהבוש, יודעת שקוראת פה

אבל לא יכונה לענות אבל גם למיילים את לא עונה?
שלחתי לך מייל לפני כמה ימים המייל שלי מצורף בכרטיס האישי שלי

חהחהחהח, היית בבית ספר להחפה?....

...Mark 5...חהחחהחהחה, "איש חרטום!!! קפוץ למים!!!... פעם כעונש, על זה שתפסו אותי מתדלק מיכל דלק בתוך הסירת Mark 3 ולא בחוץ(לא היה לי חשק לפתוח את הקשירות ושוב להדק חזרה) "הוצמדתי למיכל ה20 ליטר דלק למשך שבוע...כל מקום הייתי נסחב איתו...ספוג דלק וריח, פחדו לעמוד לידי ולעשן, פן אדלק כמו אבוקה...עד שמפקד הקורס גילה את העניין ומיד ביטל את העונש, בגלל בטיחות כניראה...חהחהחההחהחההח חהחהחחההח חהחה ח

טרה10

New member
40 שנה בסיני..נדד עם ישראל מי היה

מאמין.? אז אולי בכלל זוהי ארץ ישראל..שלנו.! מזמין את החושה הבינונית..בדהב..ואתמול מישהו אמר שמשה היה צריך להוציא את המצרים ממצרים..רק שכל הטמבלים הלכו אחריו..ממש כמו היום. אחרת איך מסבירים שבשעה שש וחצי- אשת שר האוצר..מככבת בתכנית ידעונית.. וכשפים.! ועוד ברצינות כזו.! אז מי הטמבל היא או אנחנו.!? ועוד ספרו שאבהתנא אכלו מן מהשמיים..!

magy

New member
יפה הגדרת את התכנית

הידעונית, כישפונית, אובית, טמבלית, גו´דית, שלומית, נירית, מוזסית, המציגה את ביטנה התופחת קבל עם, הנדרש להדק. לא מכירה עוד מדינה שאשת שר אוצר משטתה כל שבוע, ברדיו , טלויזיה, ואיפה לא...ואפילו משמיעה את דעתה מבלי שישאלו אותה. איך אומר קישון האגדי? פרטאצ´יה אהובתי.

אורניהו

New member
ואני זמן רב כבר קורא לה אסטמטית..

כי תמיד נראה שחסרה לה נשימה אחת,תשימו לב.

טרה10

New member
נשימה אחת לפני..זה מה חסר לה..!

נראה כאילו..מחלת הפרסום לא פוסחת..על אף אחד.! הזוג הZה עובד בעיניים. הרי האינפלציה הגדולה- היתה בדיוק בגלל יוזמות של האוצר, ששימון הציל אותנו ממנה. אתמול הוא אמר שימון שצריך הסכמה..כדי לא לגרום לשביתות ותגובות של עמיר פרץ שרק מחכה לזה בגלל הבחירות..שלו.! [אולי זה בכלל מכוון להזיז אותנו מהפוליטיקה הבטחונית, ובסוף לא יהיה כלום.]

גל-עמית

New member
בכל הקשור לצלילות.....

יש לי הרבה לספר - לא מתוך זה שהיתי ביחידה כזו או אחרת כי לא הייתי....כל הצלילות שלי היו צלילות "אזרחיות" עם גופים שעסקו במחקר, כמו אגף הדייג במשרד החקלאות או בעבודות תת ימיות ועוד...תחביב, לא מקצוע... את סיני אני דווקא זוכר מכוון של "ירוקים" - שיריון, סיור...וכד´.. גם ים, גם שתפ"ים...(על ה"בת-שבע" וה"בת-גלים" ע"ה).....

גל-עמית

New member
לסיני הגעתי לראשונה...

ב- 5 ביוני 1967....עם חט´ 7...עד ל-פורט תואפיק (ה"כפר" מי שזוכר) וגם למקום שצאוחר יותר נקרא: "המזח"...הייתי בין האחרונים שעזבו אותו (הייתי בדיוק אז בשמ"פ)...כמו ה"כניסה" לצד המערבי של התעלה ב-73 והיציאה משם עם הצנחנים, 155 יום אחרי הכניסה לשם.... את סיני הכרתי אז כמו את עירי כמעט....

גל-עמית

New member
היי, מה זה אש ודם?...חבל"ז...

בייחוד בהתחלת הקרבות.....צומת רפיח....אח"כ - שייך זואד, בואכה אל-עריש...שם נגמר השלב הראשון (9 ליוני..). אח"כ, ההתקדמות לעבר מרכז סיני (ג´בל ליבני, ביר גפגפה....) ואל התעלה...

למעלה