ג'ספר מחליט שזה זמן טוב לשחק במתיחות וג'אהא מתעורר צף באמצע האגם, הם "הציפו" אותו חעחע מצחיקים יופי. קלארק האמא המכבה - יופי נהנינו זמן לחזור לעבודה. ואז מתחיל גשם וכולם בפאניקה שזה גשם שחור ורצים לארק ורק ג'ספר נשאר שם ועושה את עצמו מת אבל זה סתם גשם. יאוווו קרציה. הוא ומונטי ממשיכים לבזבז זמן במתיחות תגידו אתם סתומים? ומתגנבים למשרד של קלארק לאיזה מתיחת קצף, ואז ג'ספר כמובן מוצא את הרשימה. עוד בפרק הקודם כשהיא פשוט השאירה אותה שם בקיפול עלוב אחד רציתי לצעוק עליה שהיא סתומה ותחביא את זה טוב כי מישהו ימצא את זה. ג'ספר מנסה להודיע בקשר אבל קלארק מחשמלת אותו ומורה לעצור אותו, בגלל אותו דבר בדיוק שג'אהא עצר אותה בעבר. איך שגלגל מסתובב. מונטי גם לא ברשימה והוא כועס, אפילו שהוא מבין למה הוא לא ברשימה הוא כועס שקלארק זוכה להיות אלוהים ולהחליט מי חי ומי מת. ואז הוא מקריא בקשר את הרשימה יופי מונטי
(אבי, ג'אהא, אוקטביה ורייבן בפנים. טוב מאד לגבי אוקטביה! [לגבי אבי ורייבן לא היה לי ספק הן חיוניות]).
האמת ציפיתי שהאנשים יהרגו את קלארק או משהו הם רק עמדו סביבה וצעקו עליה, כשהיא מנסה להצדיק את הסיבות הפרקטיות לפיהן היא בחרה אנשים. ג'אהא מגיע להצלה ומכריז שיעשו הגרלה ושאנשים צריכים להוכיח שהם ראויים. שזה כמובן מסוכן אבל יש משהו במה שהוא אומר שצריך לתת לאנשים להרגיש שיש בהם תועלת.
קלארק משחררת את ג'ספר ומתנצלת, והוא אומר "כשג'אהא נשמע הגיוני משהו לא בסדר" שזה קצת נכון. אבל לאדעת קיבלתי את הרושם שלפני שהוא היה מטורלל, עוד בספינה, הוא היה כן מנהיג חכם ושקול. אכזרי, אבל לא הייתה להם ברירה.
משלחת מגיעה לאי של אלי ואיך שהם עוברים את הקו הם מותקפים ע"י המל"טים. אמורי יודעת עוד משהו על היער שהיא לא מספרת לנו?
רייבן עדיין כועסת על מרפי (בצדק, פאק ההרגל שלה עדיין קלוקלת בגלל שהוא ירה בה בעונה 1!! אף פציעה בסדרה הזאת לא נמשכה כ"כ הרבה), אבל כשהיריות מתחילות וקשה לה לרוץ מרפי מרים אותה, חמודי

. אחכ כשהיא מודה לו - "אמורי כבר תפסה אותי" פחח אבל חמוד. הוא סתם מנסה לשמר את הפוזה שלו של ילד רע הוא טוב בפנים. גם כשאמורי רצתה לנטוש הוא לא נטש את אבי והקבוצה.
נייקו נהרג מהמלט

ולונה בורחת. רייבן שנשארה על החוף רואה אותה הולכת לספינה ומנסה לעצור אותה. יאוו לונה די להיות קרציה!!!! בסוף רייבן משכנעת אותה, לונה מסיגה את הדרון המנוטרל ורייבן הגאון מנטרלת את כל השאר. אני אוהבת שהשחצנות החמודה שלה נשארה - כשאבי שואלת מה קרה אז רייבן עונה -"אני"

הם מגיעים לבונקר/מעבדה של אלי ומוצאים מעבדה ענקית וחדישה. מעניין.
בפוליס לרואן נמאס לחכות וגם אקו גילתה שארקדיה מכינים את הספינה כמקלט והיא תפסה את בלאמי וניצב כשבויים. ניצב מת מיד, בלאמי וקיין נלקחים לכלא. רואן מכריז מלחמה על טריקרו וסקיירו וקורא להביא לו את אינדרה ואוקטביה בחיים. אוקטביה מוצאת מלא אנשי טריקרו מתים אבל אינדרה כבר הלכה להזהיר את האנשים שלה, ואוקטביה יוצאת להזהיר את שלה. אך אבוי, אזגדה בראשות אקו מוצאים אותה. תגעו לי באוקטביה ואתם מתים!!
אוקטביה מגיעה למבוי סתום עם תהום ונהר. היא משפדת אחד מהם מרחוק (

) ואקו והשני נלחמים בה והיא מכסחת את השני.
נשארנו עם אוקטביה מול אקו. (לקח לי זמן לזהות אותה עם הלבן המגעיל הזה על הפנים). אקו דוקרת את אוקטביה

אוקטביה לא מוכנה להתפס חיה וצונחת לנהר

. הייתי אמורה להיות יותר מזועזעת בקטע הזה אבל לא באמת חששתי לחיה.
רואן ואקו לוקחים את בלאמי וקיין חזרה לארקדיה אותה הם מתכוונים לכבוש. בלאמי מנסה להתחכם ולהגיד שאוקטביה תזהיר אותם. ואז אקו מספרת לו שהיא מתה. לא באמת חשבתי שאוקטביה מתה אבל התגובה של בלאמי שברה לי את הלב אעההההההההההה

מסכן שלי
ואין לי מושג איך היא שרדה את זה אבל צדקתי. שמחה שלא מרחו את הגילוי הזה לפרק הבא.
ידעתי! ידעתי שאוקטבייה לא מתה! ניק התווכח איתי לפני כמה זמן שאין לדמויות פלוט ארמר, אבל בגלל שהיה כ"כ הרבה על מה להגיב לא הספקתי להיתיחס לעניין הזה. אז אני אנצל את ההזדמנות הזאת להסביר. כן, כמובן שדמויות ראשיות יכולות למות, ראינו את זה. הכוונה שלי הייתה שהם לא ימותו מוות סתמי מאיזה צלף בקרב, או ממשהו מטומטם אחר. לא רק זה, אלא שאם דמות ראשית תמות, רוב הפרק יוקדש לה. היא תסגור את כל המעגלים שהיא צריכה לסגור, תגיע לכל התובנות שהיא צריכה להגיע אליהם, תספיק להיפרד מכל האנשים האהובים שלה והמוות כנראה יקרה בסוף הפרק. לא מציאותי? נכון, אבל ככה זה, לפחות בסדרה הזאת.
יש בזה משהו.
כלומר יחסית לסדרות אחרות השריון העלילתי הוא פחות ברור ודמויות שנראות מאד ראשיות עדיין יכולות למות. אבל את צודקת שכנראה לא ככה, ולא באמצע הפרק.
אנחנו מתחילים עם מתיחה שג'ספר עושה על ג'אהא, כשהוא גורם לו לצוף על מזרון על נהר תוך כדי שינה, ואז כשהוא מתעורר הוא אומר לו שהוא סוף סוף זכה להפליט אותו. משעשע. אפילו קלארק מגניבה חיוך, אבל חוזרת למוד מורה עם האמירה "טוב עשינו כייף, חזרה לעבודה".
חחחח לגמרי מורה
(וכמובן הורגים את אחת הדמויות שאנחנו לא מכירים)
תמיד צריך איזה ניצב שימות.
נראה שהתוכנית של ממורי זה ללכת לבונקר ולמלא אותו באספקה (זה שקלארק ופין שכבו בו בעונה 1?)
זה שמרפי היה תקוע בו שלושה חודשים.
ורייבן נראית כאילו היא גילתה אוצר.
חחחח נכון? איך היא מתלהבת.
ניק או דילן (או ליאורה?) אמרו - נחמד סופסוף לראות טכנלוגיה עתידנית בסדרה שמתרחשת בפאקינג עתיד
יופי קלארק כי זה מה שאנשים שעומדים למות רוצים לשמוע, את ההיגיון הקר של למה הם לא ינצלו ואחרים כן

.
חחחח כן אה?
מונטי מחליט בעצמו לספר לכולם ולהקריא את הרשימה, וכשאנשים באים בטענות, קלארק ממשיכה להסביר בצורה רציונלית למה היא בחרה את מי שבחרה. ג'אהה שכבר מנוסה בדברים כאלה בא ואומר שהרשימה נגנזת ובשביל הפייריות הם יגרילו שמות כדי להחליט מי המאה שיכנסו לתיבה, אבל רק מי שיעבוד יכנס להגרלה. אנשים מתרצים וחוזרים לעבודה. אחר כך קלארק אומרת לו כשהם לבד שזה לא הגיוני להחליט ככה והוא רומז שנכון והם לא בהכרח יחליטו ככה, אבל בינתיים צריך לתת לאנשים תקווה והרגשה שכולם שווים ושיש להם על מה להילחם. מה לעשות, כשהוא צודק הוא צודק.
כן, בד"כ קלארק מנהיגה מעולה וג'אהאה טרללה. אבל אני חושבת שפה הייתה אולי פעם ראשונה שבה פתאום ראינו שיש איזה משמעות לנסיון שלו ולחוסר הנסיון שלה.
האמת היה לי חשד שיתנו לאוקטבייה ארק של להפוך לזו ש"אלימות היא כל חייה- לא מבדילה בין נקמה לצדק" מאז שהיא הרגה את פייק,
וואי זה בדיוק מה שחששתי שהולכים אליו ברגע שהיא הרגה את פייק.
רואן ואקו באים לתא של קיין ובלאמי ואומרים להם שהם מביאים אותם הבייתה, ומודיעים להם שאוקטבייה מתה (ככל שהם חושבים). בלאמי מתפרק בבכי בסצנה קורעת לב

. אל תדאג בלאמי, יש לה פלוט ארמור! היא לא באמת מתה

כשרייבן מצליחה לנטרל את הרחפנים-
אבי: ?what happened
רייבן: I happened

רייבן למרפי: בנוגע מה שקרה בחוף, תודה.
מרפי: זהירות רייס, לאמורי יש כבר דיבס עלי!
חחחחח חי בסרט החמודי

אבל אני אוהבת את הגיף הזה:
ג'ספר לקלארק: "יום אחד כשכל זה יגמר, את תביני שהקטע עם הקצף היה מצחיק"
הדבר היחידי שעלה לי לראש זה איך ג'אהא יוכל לחזור לאדמה, הרי הם לא אמורים לדעת לשחות. אבל מסתבר שהם כן דאגו שתהיה לו דרך לחזור

אני כמו ג'אהא מתה לדעת איך הם הצליחו להעביר אותו למזרון בזמן שהוא ישן.
חחחחח הוא היה על מזרון וזה היה בייסיקלי שלולית. כמה חתירות והוא בחוץ
לא הבנתי למה הם שלחו את שני הרופאים שלהם לאי. לא היה עדיף להשאיר אחד מהם במחנה?
הא תכלס.
מצד שני הם צריכים את המוחות הכי טובים שלהם למשימה הזאת.
רגעים אהובים נוספים:
כשהרחפן מתחיל לירות רייבן מתקשה לרוץ ומרפי מחזיק אותה על מנת שלא תישאר מאחור

מרפי מחזיק לאמורי את היד כשהיא חוששת לעבור את הגבול.
נכון ונכון
קצת נשבר לי הלב כשמילר חילק את כולם לקבוצות ואמר לרייבן שהיא תישאר על החוף כי בטוח שם.
כן
אבל כעסתי בפרק הזה על ג'ספר ומונטי שכעסו שלקלארק בכלל יש רשימה כשלפי דעתי אף אחד אחר לא היה מצליח אפילו לעמוד במשימה שכזאת.
גם נכון!
יכולתי לראות את הצד של האנשים שכעסו אבל הרגשתי מעין צורך להגן על קלארק שאפילו לא התחשק לי להסתכל על הצד השני, צריך להיות משהו מאוד קיצוני בסדרה כדי להוציא ממני רגשות כאלה.
אני לא מנסה לשנות את דעתך, להיפך אם כבר היו כמה דברים שהצלחת לגרום לי לחשוב עליהם בצורה אחרת
דווקא אני אוהבת שאת תומכת בקלארק בצורה קיצונית כי קל מאד לכעוס עליה בפרקים האלה

בתכלס מבחינתה הרשימה זה אופציה שהיא מקווה לא להשתמש בו כי היא מקווה שהתוכנית עם הנייטבלאד תצליח. ואז שלא יהיה צורך ברשימה ואף אחד לא ידע שהיא הייתה קיימת אז אין טעם להכניס אנשים לפאניקה וכעס סתם בינתיים.
חחחח, אני יודעת שלא יהרגו את בלאמי אבל כשירו בבחור השני וכלאו את קיין ובלאמי לא יכולתי שלא לגחך.
שוב, צריך ניצב כלשהו שימות
- הרגע שבו ג'ספר מסרב להיכנס למבנה ואז מעמיד פנים שהעור שלו נמס מהגשם גרם לי לצמרמורת, היה לי רגע של פאניקה שתהיתי אם הולכים להרוג אותו.
היה לי רגע של תקווה שהולכים להרוג אותו
שיהיה ברור, אני לא מפקפקת בבחירות של קלארק, .... תמיד יבואו אליה בטענות לא משנה מה היא תעשה כי ככה זה פשוט.

[קיצרתי את הציטוט כי תפוז טוען שזה יותר מ1000 תווים אבל מסכימה עם הכל].