ה100 עונה 7 פרק 11

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז הנה
האמת... די מאכזב
כל כך חיכיתי לשובו של בלאמי וזה מה שקיבלנו. פרק שלם שלו מטפס על הר ביחד עם דיסייפל ותוך כדי זה הופך למאמין בעצמו.
ולא הבנו מה זה בעצם האורות המוזרים האלו במערה.
לא יודע, אולי כשאני אחשוב על דברים אחר כך אני אתרשם יותר מהפרק, אבל ככה...
לפחות אם הייתה עלילת ב' לפרק כדי שיהיה עוד משהו.

יש איזו הקבלה מעניינת - לפני כמה פרקים היה פרק שלם שבו היה אפשר להאמין שדיוזה, אקו ואוקטביה נעשות מאמינות אמיתיות, אבל אז מהר מאוד גילינו שהן לא באמת.
אבל עכשיו עם בלאמי נראה שלו זה קרה באמת.
ואני מניח שאפשר להבין איך במצב כזה של קושי כשאתה כל כך קרוב למוות אז אתה צריך למצוא אמונה.

חבל שזה התבטא בסוף בכך שהוא בגד בקלארק והשאר.
אם כי זה לא נראה לי נוראי כי בכל מקרה היו מגלים את זה בהקדם.
נכון שהייתה לה תוכנית שישלחו את השאר אל סנקטום לפני כן, אבל בכל מקרה אני לא בטוח אם זה היה יכול לעבוד כי האבן בסנקטום מכובה.
*ואגב, מתי לכל הרוחות נגלה מה קרה לגאיה?

אני מניח שהם עכשיו ירצו למצוא את הפליים ההרוס כדי לנסות לגרום לו לעבוד שוב.
אבל אחר כך יבינו שלמאדי יש זכרונות מהפליים שיכולים להיות בעלי משמעות. ואולי גם לשיידי.

טוב, נותרו עוד 5 פרקים לסיום הסדרה!

מילי08

Well-known member
אוי פאק! למה פתחתי את התגובה שלך |פנים|
אבל סגרתי מהר. לא המשכתי אחרי המשפט הראשון.
משום מה היה נדמה לי שאני בשרשור של עדי וליאורה

Lhuna3

Well-known member
טוב, אוי, אוף, זה מבאס.
קיבלנו סופסוף את בלאמי ואת המסע המפרך שלו לפסגת ההר של... (אית'יריה קוראים לכוכב הזה?) כמו שחזיתם.
וזה היה פרק מפרך באמת, אבל אני מניחה שהיה נחוץ בשביל לשכנע אותנו למה ואיך הוא הפך למאמין אדוק כזה ושהבגידה שלו תראה הגיונית.
כשקלארק לוחשת לו את הסוד כבר היה ברור שהיא עושה טעות, אבל עדיין זה כל כך מבאס. לא ככה רצינו לקבל בחזרה את בלאמי :-(

בחזיון של בלאמי עם קדוגן ואמא שלו היו רגעים שהתחלתי לחשוש שהסדרה בסוף תגמר לנו באמת עם מסר דתי על אמונה... בבקשה בבקשה לא. (אני לא באמת חושבת כרגע שזה הכיוון אני נוטה לסמוך על הכותבים שלא יעשו לנו את זה. אבל חששות קלים יש לי בכל זאת.)

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
אז הנה
האמת... די מאכזב
כל כך חיכיתי לשובו של בלאמי וזה מה שקיבלנו. פרק שלם שלו מטפס על הר ביחד עם דיסייפל ותוך כדי זה הופך למאמין בעצמו.

יש איזו הקבלה מעניינת - לפני כמה פרקים היה פרק שלם שבו היה אפשר להאמין שדיוזה, אקו ואוקטביה נעשות מאמינות אמיתיות, אבל אז מהר מאוד גילינו שהן לא באמת.
ואני מניח שאפשר להבין איך במצב כזה של קושי כשאתה כל כך קרוב למוות אז אתה צריך למצוא אמונה.

נכון שהייתה לה תוכנית שישלחו את השאר אל סנקטום לפני כן, אבל בכל מקרה אני לא בטוח אם זה היה יכול לעבוד כי האבן בסנקטום מכובה.

אבל אחר כך יבינו שלמאדי יש זכרונות מהפליים שיכולים להיות בעלי משמעות. ואולי גם לשיידי.

על דבר אחד אתה צריך לשמוח מהפרק הזה: אתה כנראה תהיה הכי קרוב בניחוש שלך למספר הפעמים שנשמע את המשפט for all mankind |פנים| מאיפה לי לנחש שיהיה פרק שלם עם דיסייפל נודניק שזה כל מה שהוא יודע להגיד.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
על דבר אחד אתה צריך לשמוח מהפרק הזה: אתה כנראה תהיה הכי קרוב בניחוש שלך למספר הפעמים שנשמע את המשפט for all mankind |פנים| מאיפה לי לנחש שיהיה פרק שלם עם דיסייפל נודניק שזה כל מה שהוא יודע להגיד.
האמת שלא הסתכלתי כמעט על התשובות של האחרים לחידון אז לא ידעתי שאני הימרתי על יחסית גבוה.

מילי08

Well-known member
מה?!?!
אוף! איזה פרק מעצבן
מחר אני אקרא את התגובות כי אני בנייד ולא נוח לי.
אבל בינתיים כמה נקודות מהפרק
1. לא קשור ישירות לפרק, אבל התרגום |פנים|. רציתי לבכות
2. איך בלאמי ידע איפה הם?
3. איך דוסט ידע שזה המקום של הרועה?
4. איך דוסט יודע מה הקוד המתאים?
5. איך השבועות הראשונים במערה לא שינו את המראה שלהם? הזקן הקצר שהם גידלו אחרי, כמה - 3-4 חודשים במערה השניה, היה הגיוני יותר אם הם היו נראים ככה אחרי הכמה חודשים שלהם במערה הראשונה.
וחוץ מזה שלבלאמי ממש לא מתאים זקן. הוא נראה כמו חכם סיני, רק בלי החכם ובלי הסיני.
5. החיבוק הראשון של בלאמי הוא של קלארק?! של קלארק?! באמת? נכון שהם חברים, אבל אחותו ואהובתו צריכות להיות הראשונות. וואי, איך זה הרגיז אותי.
6. כמעט כמו שהרגיז אותי שבלאמי הפך למעריץ של הרועה. בלעעע. אני הולכת להקיא.
או כמו בשפת המתרגמים - אני ילך להקיא ואחר כך אני יבוא לכתוב שוב.

איף , איזה פרק מעצבן

איך הרועה ידע שבלאמי הפך למאמין? אני הנחתי שבלאמי דמיין את הרועה בגלל המצוקה שלו. אבל אולי לרועה יש דרך לראות מה קורה במקומות אחרים?
למה בעצם היינו צריכים לראות שוב את לוויט ולמה הוא זה שעשה את הקישור לבלאמי? זה היה קצת תלוש ואפשר היה למצוא דרך הגיונית יותר לעבור לסיפור שלו.
זה שבלאמי הפך למעריץ לא אמור להפוך אותו למטומטם. מה נראה לו יקרה לשלוש הנשים בחייו אחרי שהוא בגד בהן?

נערך לאחרונה ב:

מילי08

Well-known member
בלי קשר לכלום
מסתבר שלא חייבים לכתוב כותרת לתיבת הספוילר.
אם משאירים ריק אז הכותרת היא פשוט ספוילר.
🤔

Lhuna3

Well-known member
אני מניחה שהוא ידע רק אחרי שהדיסייפל אמר לו (קוראים לו דוסט? לא הצלחתי לקלוט)

מניחה שאלו דברים שידועים לכל הדיסייפלס

5. איך השבועות הראשונים במערה לא שינו את המראה שלהם? הזקן הקצר שהם גידלו אחרי, כמה - 3-4 חודשים במערה השניה, היה הגיוני יותר אם הם היו נראים ככה אחרי הכמה חודשים שלהם במערה הראשונה.
מסכימה איתך.

5. החיבוק הראשון של בלאמי הוא של קלארק?! של קלארק?! באמת? נכון שהם חברים, אבל אחותו ואהובתו צריכות להיות הראשונות. וואי, איך זה הרגיז אותי.
באתי להגיד לך שאת טועה, כי הוא רצה לחבק את כולם והם אותו, אבל הדיסייפלס מייד כיוונו אליהם רובים ולכן כולם נעצרו. אבל אז קלארק הבינה שבה הם לא ירו, כי הם עדיין חושבים שיש לה את הפליים וצריכים אותה, ולכן העיזה לקחת את הסיכון ולחבק אותו (ובעיקר כנראה בשביל ללחוש לו את הסוד בדחיפות, בלי לדעת איזה טעות היא עושה).
אבל צפיתי שוב בפרק והצעד הראשון שנראה שהוא עושה באמת נראה היה לכיוונה של קלארק, אז אולי את גם לא טועה בעצם, קשה להגיד באופן מוחלט.
6. כמעט כמו שהרגיז אותי שבלאמי הפך למעריץ של הרועה.
כן זה מבאס ברמות... (אני לא אגדיר את זה כמרגיז אותי, כי טרחו פרק שלם בשביל להראות לנו את מה שעבר עליו בשביל שנתפוס את זה כמתקבל על הדעת. אבל מבאס נורא כן, וגם נגיד מעצבן שזה ברמה כזאת שגורמת לו לבגוד באנשים שהוא אוהב כל כך מהר. אבל כזכור לנו זו לא פעם ראשונה שהוא עושה בדיוק את זה כשהוא מאמין ש"האמת" היא בצד השני.)

LeAnnDyIan

Well-known member
אני לא צריכה לכתוב תגובה.
מה שנילי כתבה תקף גם אליי :-D

LeAnnDylan

Well-known member
מניחה שאלו דברים שידועים לכל הדיסייפלס
זה לא, דוסט הוא קונדקטור, מה שאומר שהוא אחראי על האבן והקודים שלה. לא כל דיסייפל יודע איך להפעיל את האבן. ראיה לזה יש לנו כשהופ מנסה להפעיל את האבן עם הקודים שדוו (רמה 7) נתן לה והיא לא מצליחה ולוויט אומר לה שהוא (דוו) לא ידע הכל והוא בניגוד אליו כן. ואנחנו יודעים שלוויט הוא רמה 11 וגם בצוות האממ.. מתכנתים? איך הם בעצם קוראים לעצמם? אז אני מניחה שהוא כן יודע, אבל אם את זוכרת נכון, הוא היה צריך להשתמש באיזה משקפיים כאלה עם שתי זגוגיות שצריכות לחפוף אחת על השניה כדי לראות את הקוד של סנקטום כדי לשלוח לשם את אוקטביה. כלומר זה לא מידע שנמצא לו בשלוף למרות שהוא יודע לבצע את הפעולה.
הקונדקטור זה העבודה שלו, לפתוח את האבן ולשלוח צוותים לכוכבים שונים למשימות שלהם.

LeAnnDylan

Well-known member
איך הרועה ידע שבלאמי הפך למאמין? אני הנחתי שבלאמי דמיין את הרועה בגלל המצוקה שלו. אבל אולי לרועה יש דרך לראות מה קורה במקומות אחרים?
למה בעצם היינו צריכים לראות שוב את לוויט ולמה הוא זה שעשה את הקישור לבלאמי? זה היה קצת תלוש ואפשר היה למצוא דרך הגיונית יותר לעבור לסיפור שלו.
זה שבלאמי הפך למעריץ לא אמור להפוך אותו למטומטם. מה נראה לו יקרה לשלוש הנשים בחייו אחרי שהוא בגד בהן?

אני לא בהכרח חושבת שקדוגן ידע שבלאמי מאמין, אבל הוא כן ידע מי הוא ואיך שבלאמי ראה אותו הוא ישר נפל לברכיו.
אבל גם, כשהפורטל נפתח ומישהו נכנס דרכו, אלה בבארדו יודעים מאיפה הם מגיעים (כמו שראינו בפרק שלקארקרו הגיעו מנקארה) אז אולי עצם זה שהוא ודוסט חזרו מאית'ריה אמר לו שככל הנראה הוא עבר שם איזו התגלות. הרי תחשבי שגם קדוגן היה שם ועבר איזשהי התגלות. זה לא איזושהי תחבולה של קדוגן לעבוד על כולם. הוא באמת מאמין בממבו ג'מבו הזה. וגם דוסט הגיע לפני בלאמי, אולי הוא הספיק להתריע שאין סכנה? הרי בלאמי הגיע וישר חיבק אותו. אז נראה לי היה לכל מי שצופה בהם ברור שבלאמי לא מהווה סכנה וברגע שהוא כרע ברך היה ברור לקדוגן שהוא אכן איתו.
קראתי כמה תגובות של אנשים שחושבים שבלאמי מעמיד פנים אבל אני ממש לא חושבת.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
מה?!?!
אוף! איזה פרק מעצבן
מחר אני אקרא את התגובות כי אני בנייד ולא נוח לי.
אבל בינתיים כמה נקודות מהפרק
1. לא קשור ישירות לפרק, אבל התרגום |פנים|. רציתי לבכות
וחוץ מזה שלבלאמי ממש לא מתאים זקן. הוא נראה כמו חכם סיני, רק בלי החכם ובלי הסיני.
6. כמעט כמו שהרגיז אותי שבלאמי הפך למעריץ של הרועה. בלעעע. אני הולכת להקיא.
או כמו בשפת המתרגמים - אני ילך להקיא ואחר כך אני יבוא לכתוב שוב.

איף , איזה פרק מעצבן
2. איך בלאמי ידע איפה הם? הוא ידע? נראה לי שהוא פשוט ראה את האור הירוק בראש ההר והבין שזאת הדרך החוצה ואחר כך דוסט אמר לו איזה פלנטה זאת.
3. איך דוסט ידע שזה המקום של הרועה? הגיוני שהוא היה שם. או אולי עושים מסעות עליה לרגל לשם. או אולי פשוט זה מתואר בספר שלהם כמקום שבו האנומליה נמצאת על קצה של הר.
4. איך דוסט יודע מה הקוד המתאים? הגיוני שילמדו אותם את הקוד לבארדו, לפחות מהכוכבים שהם מכירים.
5. איך השבועות הראשונים במערה לא שינו את המראה שלהם? הזקן הקצר שהם גידלו אחרי, כמה - 3-4 חודשים במערה השניה, היה הגיוני יותר אם הם היו נראים ככה אחרי הכמה חודשים שלהם במערה הראשונה. לא ברור לי כמה זמן הם היו בכל מקום. אבל אם אוקטביה יכלה להיות על סקיירינג 10 שנים ולא להשתנות אז הכל אפשרי.
וחוץ מזה שלבלאמי ממש לא מתאים זקן. הוא נראה כמו חכם סיני, רק בלי החכם ובלי הסיני. האמת שהשחקן חצי פיליפיני
5
. החיבוק הראשון של בלאמי הוא של קלארק?! של קלארק?! באמת? נכון שהם חברים, אבל אחותו ואהובתו צריכות להיות הראשונות. וואי, איך זה הרגיז אותי. אוקי, נכון שטכנית אולי היה יותר הגיוני שיחבק את אחת האחרות, אבל לי לחלוטין הרגיש טבעי שהוא יחבק את קלארק ראשונה. הקשר בינהם הוא חזק נורא. ואני אהבתי את זה.
אבל בכל מקרה העניין היה שאוקטביה ניסתה לבוא לחבק אותו אבל השומרים משום מה איימו עליה עם נשק. לקלאר לא היה אכפת כנראה כי היא ידעה שאסור לירות בה בגלל שכביכול יש לה את המפתח.

6. כמעט כמו שהרגיז אותי שבלאמי הפך למעריץ של הרועה. בלעעע. אני הולכת להקיא. כן זה מעצבן מאוד. אני מקווה שזה יוביל למשום מעניין כלשהו. העניין הוא שנותרו מעט מאוד פרקים לעשות עם זה משהו.

משהו נוסף שחשבתי עליו עכשיו - הפרק מתחיל בכך שלוויט מגלה שבלאמי בעצם לא מת בפיצוץ כמו שחשבו. אבל כמה זמן זה היה לפני שבלאמי הצליח לחזור? האם הוא הספיק לספר למישהו על זה? כי בעצם זה שראינו שהוא גילה את זה היה מיותר לחלוטין עלילתית.

LeAnnDylan

Well-known member
אני חושבת שהסיבה שהראו לנו את הקטע בתחילת הפרק של
לוויט מבין שבלאמי שרד את הפיצוץ, זה כדי להראות לנו שהוא ידע שבלאמי בחיים אבל בחר שלא להגיד לאוקטביה.
כלומר, הוא הבין שהוא צריך לשים את טובת הכלל מעל הפרט. וזה כנראה ישחק תפקיד בהמשך.
כמובן שיש סיכוי שסתם לא היה לו זמן/הזמדנות לדבר איתה. אבל אז הסצינה הזאת באמת הייתה חסרת פואנטה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני חושבת שהסיבה שהראו לנו את הקטע בתחילת הפרק של
לוויט מבין שבלאמי שרד את הפיצוץ, זה כדי להראות לנו שהוא ידע שבלאמי בחיים אבל בחר שלא להגיד לאוקטביה.
כלומר, הוא הבין שהוא צריך לשים את טובת הכלל מעל הפרט. וזה כנראה ישחק תפקיד בהמשך.
כמובן שיש סיכוי שסתם לא היה לו זמן/הזמדנות לדבר איתה. אבל אז הסצינה הזאת באמת הייתה חסרת פואנטה.
אנחנו יודעים שהקטע הזה מתרחש אחרי שהוא עבר את העינויים של אקו כי רואים עד כמה הוא פצוע (וגם מדברים על זה שמת). כלומר אחרי הפרק האחרון. הגיוני שלא יצא לו בכלל לראות את אוקטביה מאז.

LeAnnDylan

Well-known member
כמה עוצמות ורגש יש בתגובה הזאת וואו. יש לי צמרמורות של התרגשות. הזלתי דמעה וצהלתי בו"ז.
אני רוצה להשתמש בכל קשת הרגשות הקיימת כדי להביע את התפעלותי מהתגובה הסוחפת הזאת, אבל תפוז מאפשר רק אחד.
אבל אין ספק שהתגובה הזו צריכה להיכנס להול אוף פיים של כל התגובות הכי תגובתיות בעולם.
יום אחד יספרו עליה בספרי ההיסטוריה.

LeAnnDylan

Well-known member
אנחנו יודעים שהקטע הזה מתרחש אחרי שהוא עבר את העינויים של אקו כי רואים עד כמה הוא פצוע (וגם מדברים על זה שמת). כלומר אחרי הפרק האחרון. הגיוני שלא יצא לו בכלל לראות את אוקטביה מאז.
אנחנו יודעים שזה קרה אחרי, אבל אנחנו לא יודעים כמה זמן עבר אחרי שהוא גילה עד שבלאמי חזר.

עריכה: פתאום אני קולטת שלא הבנו אחד את השניה נכון.
אתה חשבת כנראה שהתכוונתי שלוויט ידע מההתחלה שבלאמי בחיים ולא סיפר לה כשהוא ואוקטביה היו ביחד.
אני התכוונתי שנראה שעברו לפחות איזה יום-יומיים מאז המוות של דיוזה. זה שהחבר'ה שלנו נמצאים בבידוד מאסר בית ונראים יחסית "רגועים" (ואני משתמשת במילה הזו בשיא הזהירות) עושה רושם שהסצינה הזאת לא קרתה ישר לאחר המוות של דיוזה.
ואנחנו כמובן לא יודעים כמה זמן עבר מהרגע שלוויט גילה שבלאמי בחיים עד שבלאמי הופיע בבארדו. יכל בקלות לעבור לפחות יום, לא? מניחה שגם יומיים או שלושה לא יהיה ניחוש פרוע מידי (בטח פרק הבא נדע בוודאות) אז חשבתי שהסיבה שהראו לנו את זה, זה שאחרי הבגידה של אוקטביה בלוויט, אולי יש לזה איזשהו מימד מסוים. כלומר, הוא באיזשהו שלב תיעדף את הפרט על פני "אול מנקינד" כשעזר לאוקטביה והופ, ואולי לאחר הבגידה של אקו הוא מרגיש אשם ואולי גם קצת כועס על אוקטביה וזו הדרך שלו ל, אממ.. לא נקמה, כי לא נראה לי שהוא הטיפוס הנקמן, אבל אולי להגיע לאיזשהי הארה שהוא טעה בשיקול הדעת שלו?

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
אז הנה
האמת... די מאכזב

אני חושב שאני הייתי היחיד שטען שבלאמי חי וייתכן שגם דיוזה ומסתבר שצדקתי לגבי בלאמי ועכשיו נשאר לראות לגבי דיוזה :)

למעלה