אבל דבר ראשון אני חייבת להוציא את זה: קלארק את חצופה ברמות על!
מעשה שמזכיר את המעשה המקומם של דיוזה לאוקטביה בזמנו.
כן מאדי קצת דיברה כמו טינאייג'רית מעצבנת, אבל היא לא טינאייג'רית מעצבנת - היא צודקת ב-100% וגם הוכיחה בפרק הזה אופי וחזרה לעצמה של עונה 5.
או תודה באמת. בדיוק מה שרציתי לומר.
גם לגבי זה שקלארק חצופה ברמות על
*ואני צעקתי על המסך כשהיא ביקשה מרייבן לתת לה את הקסדה כי ידעתי שזה מה שהיא תעשה כי היא אנוכית למוות בכל מה שקשור אל מאדי. ועם כל הכבוד לבלאמי להרוס את הקסדה זה גרוע יותר מזה שהיא פשוט מחליטה לתקוע אותם לעד בכדור הארץ.
וכן. מאדי לחלוטין הוכיחה בגרות גדולה כשהיא עשתה את הדבר היחיד שיציל את כולם מההחלטות המטופשות של קלארק בכך שהיא פשוט שלחה את עצמה אל קאדוגן.
בשלב זה להגן על מאדי = אולי להציל את האנושות מהאובססיה של קדוגן להביא את המלחמה/המבחן האחרון, אז אי אפשר להגיד מיותר מנקודת מבטו.
כאן אני דווקא לא מסכים כי לא נראה לי שהמבחן האחרון הזה הוא כזה דבר נוראי. אולי פשוט כי ברור לי שאין סיכוי שסתם נופפו את זה מולנו אז ברור שיהיה המבחן האחרון ואז יהיה סוף עונה והכל יהיה בסדר.
כלומר, הם היו מעל לכדור הארץ במשך 57 שנים! ז"א שכל הירוק הזה שראינו הפרק והעצים שנישאים לגובה של כמה עשרות מטרים, צמחו מתוך אדמה שנראתה לו מתה לחלוטין בתוך מה, 60 שנה? פףף ניק בחיים לא היה יותר סטרייט מזה! להגיע לרמה כזו של צמיחה, על אדמה פוריה זה יקח 200 שנה בקלות. וכן, מכל הדברים הלא הגיוניים שהראו לנו בסדרה, זה מה שמטריד אותי.
אני יודע שראית את כל הסדרה איזה מיליון פעם אז אני לא אתווכח איתך איתך על השנים (אבל בדקתי בויקי של הסדרה ונראה לי שעברו 75 שנים מאז שהם עזבו את כדור הארץ).
אם כי אני לא לחלוטין בטוח אם אין איזה דיפרנציאל זמן כלשהו. אבל נניח שאין.
אבל אני לא בטוח אם את צודקת לגבי עניין הגדילה של עצים. ניסיתי לגגל ונראה שעץ מסויים יכול לגדול 3 מטר בשנה. וזה אומר שתוך 30 שנה הוא יהיה 90 מטר.
לפי הגיון קומיקסי רדיואקטיביות נותנת כוחות על, אז לעצים האלו יש סופר כוח גדילה.
אבל באמת עדיף לא להכנס להגיון בסדרה בנושאים כאלו. איך למשל העמק ההוא שרד? איך ציפורים בעמק ההוא שרדו אם כל בני האדם מתו?
זה שיידי בגוסט מוד. ועכשיו כולם קצת אהבלים סליחה כי אינדרה וגאיה נשארות לשמור על הרוח בזמן שאוקטביה הולכת לחפש את מאדי וקלארק אבל הוא פשוט עוקב אחרי אוקטביה

מה חשבתן גאונות???
זה באמת כזאת טיפשות מעצבנת. לחלוטין היו צריכים לרסס בכדורים מסביב.
אבל העניין הוא שחשבתי שאולי בעצם אוקטביה חכמה והיא מודעת לכך שבטח מישהו עוקב אחריה בגוסט מוד והיא מובילה אותו למלכודת. ואז התאכזבתי לגלות שלא
"פיקאסו שם.. לוקה.." נראה לי שהבנו במי מאדי בחרה בשעשועון שלנו.
ידעתי שזה יהיה לוקה.
וזה מחזיר אותי לנקודה שקלארק כל כך מעצבנת שהיא פשוט בחרה בשביל כולם לנטוש את כל האנשים בסנקטום.
אם כי זה למעשה יותר מעצבן שהיא בחרה להשאיר את החברים שלה בעולם שבו זה רק הם.
אותי זה ממש ממש הרגיז.
גם אם היא חושבת ככה, אין לה זכות לכפות את החלטתה על כולם ולא כולם מסכימים איתה (ותכלס אנחנו יודעים שכל מה שמעניין אותה זה שמאדי תהיה בטוחה מהאנשים הרעים שם וזה רק תירוץ.)
בדיוק מה השרגע אמרתי (כתבתי) ולפני שקראתי את זה.
כן הנאום של אקו עליו היה מרגש, היא הבינה והסבירה כל כך יפה למה הוא התנהג בצורה כל כך מרגיזה, כיה הוא היה צריך להאמין שיש משמעות וסיבה לכל הדברים הנוראים שעבור עליהם וקדוגן נתן לו את זה... (שככה דתות עובדות במידה רבה). והדברים שהיא אמרה באמת אפשרו לנו גם קצת לסלוח לו.
כן, זה נכון שזה עזר לסלוח לו, אבל עדיין זה לא ממש הקלואג'ר שהיינו צריכים.
באופן כללי שמחתי שאקו ואוקטביה הבינו ולא כעסו על קלארק. בעיקר כי אין זמן בסדרה בשבילם לכעוס עליהם ולסלוח לה בהמשך.
אבל גם קצת הציק לי שעד כדי כך סלחו לה מיד.
אם למישהו עוד הייתה תקווה שבלאמי לא מת, זה שהורידו אותו מכתוביות הפתיחה ניפץ את הפנטזיה הזו.
האמת שממש לא. אולי אפילו קצת ההפך. זה מרגיש כאילו מאוד מאוד מנסים לגרום לנו להאמין שהוא באמת מת.
השחקן של קיין לא היה כמעט בכלל בעונה 6 ועדיין השם שלו המשיך להופיע שם (אוקי אולי לא אחרי שהוא מת סופית, ואני לא הולך לבדוק)
בכל מקרה, הדבר הנורמלי לעשות במצב כזה כשדמות ראשית מתה עם שלושה פרקים עד סוף הסדרה זה להשאיר את השם שלהם בקרדיטים הפתיחה. עצם זה שטרחו להוריד אותו מרגיש לי חשוד.
אינדרה - קודם להרוג ואז לברך בברכת הקרב שלך נגמר!!!! לעזאזל!!!
קודם להרוג אותו כשהיה לה את האופציה בפרק שעבר.
בעצם קודם להרוג אותו אחרי שהוא חשף שהוא לא ראסל פריים במקום להשאיר למאמינים להרוג אותו.
בעצם קודם להרוג אותו ברגע שהיא הבינה שהוא שיידהדה בפרק השלישי לעונה בערך.
או שפשוט תודה שהיא מאוהבת בו ולא רוצה באמת להרוג אותו.
ואז שולחים להם מבארדו פצצה? למה?

נראה שמילר מנטרל אותה (כלומר זורק לחדר אטום) אבל אז הכל רועד והכל קורס על מרפי ואמורי

שלא תעיזו!!!!!!!! לא מרפי ואמורי!!!!!!!!!!
כן, נראה לי ברור שברגע שלקאדוגן היה את מאדי הוא החליט לעשות את המעשה החכם (כלומר מנקודת המבט המרושעת שלו) ולהרוג את קלארק לפני שהיא תוקפת אותו שוב.
וחסר להם שמרפי או אמורי נהרגו!!!!!!
אני ברגע ההוא בסוף הבנתי שהם הדמויות שיהיה לי הכי קשה אם הם ימותו.
בטח לא קלארק
וכנראה גם לא רייבן כי עובדה שלא הרגשתי רע כל כך כשחשבתי שיש סיכוי שניקי תהרוג אותה בפרק שעבר.
א. לא אכפת לנו מאף אחד שלא היה על כדור הארץ. בואו נפסיק להעמיד פנים שכן.
ב. מאדי בהחלט טינאג'רית מעצבנת. היא לא יודעת להילחם, היא לא יכולה להגן על עצמה, היא לא מבינה מה קורה בכלל. זה לא שהיא עשתה איזה פעולה הירואית כדי להגן על כולם. היא בסך הכל חרמנית שרוצה לחזור לבויפרינד שלה. ועצם זה שאת חושבת שהגוש עולב הזה מזכיר ולו קצת את מאדי המפקדת מעצבן אותי ממש.
א. קודם כל אכפת לנו מלוקה והוא לא נולד על כדור הארץ.
חוץ מזה שכל שאר אנשי וואנקרו נולדו על כדור הארץ. חלק אולי רצחנים שהלכו בעקבות שיידי, אבל לא כולם. בטח היו שם אנשים שאינדרה וגאיה היו קרובות אליהם. חוץ מזה שג'קסון, מילר וניילה גם חיו עם כל וואנקרו 6 שנים, הגיוני שהיו להם עוד חברים מתוכם.
זה שקלארק לא מכירה אותם לא אומר שהם לא קיימים.
ב. כן צודקת, הגיוני מאוד שמאדי שלחה את עצמה אל מנהיג מטורף של כת כי היא רצתה לחזור לחבר שלה. ההגיון שלך כאן לא לוקה בשום דרך.
בשלב זה להגן על מאדי = אולי להציל את האנושות מהאובססיה של קדוגן להביא את המלחמה/המבחן האחרון, אז אי אפשר להגיד מיותר מנקודת מבטו.
להיפך!!
שיידי הוא דווקא זה שהיה לו את הרעיון הנכון - להרוג את מאדי = להרוג את הסיכוי להתחיל את המלחמה המיותרת הזאת!
אני בשוק שאני צריך לומר את זה. אני בשוק שזה בכלל קורה. אבל במקרה הזה דילן דווקא צודקת. להגן על מאדי זה לא להציל את האנושות מה"מלחמה האחרונה". דווקא להרוג אותה יפתור את זה.
לא שאני חושב שגבריאל טעה בזה שהוא הציל אותה. זה היה המעשה הנכון מוסרית לעשות. (ואולי גם פרקטית, כי אם מאדי תמות יש סיכוי שקלארק תתפוצץ ותהרוג בעצמה את כל שרידי האנושות ביקום)
היא עשתה פעולה הירואית ועוד איך!!!!
ועובדה שלמרפי כן אכפת ולמאדי כן אפכת, ואפילו אם לאף אחד לא היה אכפת - מרפי רצה לחזור למקום שיש בו מים חמים ואין לקלארק שום זכות למנוע את זה ממנו. קלארק היא פשוטה ההוכחה שברגע שיש למישהו ילד הוא נהיה בנאדם בלתי נסבל לכל שאר העולם.
אני אשב פה ואחכה לניק שיסכים איתי על זה לפחות.
ואני שמח לומר שעל זה אני באמת מסכים איתך.
זה לגמרי מסוג הדברים שמתאים לניק להסכים עליהם, אבל יהיה מצחיק אם הוא לא
בהחלט מתאים לי להסכים לגבי זה ולכן הסכמתי.
מה גם שאני צודק תמיד לגבי הכל.
העיקר היא עדין לובשת אותה אותה חולצה כבר איזה 3 חודשים. אני מקווה שלצד תחנת ההתרעננות ומילוי הכדורים באנומליה יש גם מכבסה כי משהו מסריח וזו לא גופת הדיסייפל נטולת הראש שגאיה קברה!
רוב הזמן הזה היא הייתה במדים של הדיסייפלים כשהיא העמידה פנים שהיא מתאמנת להיות איתם. והגיוני שהבגדים שלה עברו כביסה בזמן הזה.
ולשבת ולחכות להסכמה של ניק? רילי? לשם התדרדרנו?
לי יש יכולת עריכה. אז אם אני רוצה גם את רטרואקטיבית הסכמת עם הכל.
וזה שאת כותבת משהו עם