התרבות וההגירה

TaL53

New member
הבעיה שלי

היא הגזענות שלך. אם משהו X קורה במגזר אחר זה ליגיטימי בעיניך ואם אותו X קורה אצל עולים מרוסיה זה גטו, חוסר זיקה ורצון להשמיד את ישראל. לתלמיד בישראל צריכה להיות בחירה מלאה בכול בית ספר שבו הוא יבחר. למה אצלי בב"ס הייתה בחירה רק בין ערבית לצרפתית?! ואם רציתי ללמוד ספרדית למשל?

אתה רציני?

אתה באמת חושב שכל בית ספר מוכרח ללמד את כל השפות הקיימות?! זהו אבסורד. אני רציתי ללמוד ג'אז בנערותי אך בשל העובדה שחייתי בקיבוץ זניח אפשרות זו לא נפתחה בפניי ולכן נאלצתי ללמוד מוסיקה קלאסית. ילד שלימודי רוסית הם עניין קריטי בשבילו מוזמן לעבור לבית ספר בו מלמדים רוסית. אין לי שום דעה שלילית לגבי לימוד רוסית.

TaL53

New member
על השפה הסווהילית

אני מוכן לוותר. מערכת החינוך צריכה לקבוע מספר שפות שב"ס יוכל לאפשר לתלמידיו ללמוד. אבל לא שתי שפות בלבד.

לא ,ממש לא.

לא כל בתי הספר מלמדים מוסיקה כמו שלא כל בתי הספר מלמדים אומנות כמו שלא כל בתי הספר מלמדים ארכיאולוגיה כמו שלא כל בתי הספר מלמדים אסטרופיזיקה. רוסית וספרדית הן בסך הכל מקצועות מן המניין שכל בית ספר מחליט אם ללמד אותן או לא.

TaL53

New member
מקצעו צריך ללמד לפי הדרישה

אם בארץ יש מיליון וחצי דוברי שפה מסוימת ראוי שאותה שפה תהיה בב"ס.

AeroSlash

New member
אויש אלוהים...

"הפאנקיסטים הללו אינם דוברים מילה בעברית ושומרים על מנטליות רוסית לכל דבר. איך לעזאזל יש לך את הבושה להאשים את ישראל במצבם?! הרי מדובר בתרבות שלא הייתה קיימת במדינה עד לבואם של העולים."
בבריה"מ המועצות המציאו את הפאנק חבר'ה... זה היה הסגנון המועדף על ברז'נב

TaL53

New member
אני חשבתי יותר

בכיוון של גורבצ'וב..ראית איזה קעקוע יפה הוא דפק לעצמו על הראש?! ברז'נייה נראה לי יותר בכיוון של מטאל:)

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ומה הסגנון של ילצין???ושל JERENOVSKI ? ושל פוטין?? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

ברז'נב חחחח

הבן זוג שלי עושה פרודיה על ברז'נב אותו קול יוצא לו וזה מזה מצחיק חחחחחחחחחח

AeroSlash

New member
אבוי

לא רק שאת בעד פירוק צה"ל אלא גם בעד לעשות סלקציות למהגרים חוקיים שמגיעים למדינה הזו [שהיא כל כך שופעת אוכלוסיה ומה שקורה פה זה פיצוץ אוכלוסין ממש, שלא נדבר כבר שהצעירים בורחים מפה כל עוד נפשם בהם]. אולי תגמרי עם המדינה הזו בכלל? איכשהו אהבת הארץ שלך לא עונה בקנה אחד עם מה שאת כותבת...

מדינת ישראל ענייה.

ועלייה לדאוג לתושביה האמיתיים לפני שהיא זורקת אזרחויות וסלי קליטה לכל החפץ. פעם הייתה כאן מדינת רווחה. היום יש כאן מדינת הזנחה , בין היתר בגלל ההגירה.

AeroSlash

New member
הורג אותי שאת כל הזמן

מדגישה עד כמה מדינת ישראל הודאגת לאזרחיה זורקת לכל עבר סלי קליטה ועד כמה המדינה נותנת לאותם המהגרים. אבל עד כמה שלא תנסי להתעלם מזה, המהגרים האלו תורמים ממש לא מעט למדינה. ובמקרה של מדינה כמו ישראל כיום, צריך לעודד עלייה ולא לעשות סלקציות, גם ככה יותר מדי אנשים רק מחפשים דרך לעוף מפה....

תורמים למעמד העליון...

או אולי למעמד הבורגני אך הפרולטריון נשאר מאחור. במיוחד כשהמהגרים ממוקמים באזורי מעמד הפועלים. במקום שהעולים , בעלי ההשכלה הריאלית , ישתלבו בחברה הנכשלת , הם פותחים לדוגמא "כיתות מדעים" שבפועל הן בעצם "כיתות רוסים". כל העבודות הזניחות שאתם טוענים שרק הרוסים מוכנים לעשות נעשו בעבר על ידי מישהו אחר. העלייה אולי תרמה לרופאה , לצבא או להיי-טק הישראלי אך כלכלת האדם הפשוט, "דלת הם" , נפגעה.

TaL53

New member
האם תושבי מדינת ישראל

"האמיתיים" רוצים לדאוג לעצמם?1 קודם כול יפה איך שאת מציגה את זה- תושבי מדינת ישראל האמיתיים. ואני חשבתי ששלוש שנים וקצת בצבא ותשלום מיסים ומילואים יקנו לי את הזכות להיות "אמיתי".ואין צורך בהסבר נוסף על איך את רואה את צה"ל, אני עדיין חושב שחוק גיוס חובה אומר משהו לגבי מחויבות. תלכי לביטוח לאומי ותראי שם איך הישראלים האמיתיים שוברים כיסאות אחד על השני רק כדי שחס וחלילה לא יתנו להם עבודה. וזה באותו הזמן שבמקצוע השמירה תמצאי יותר אנשים בעלי השכלה אקדמאית מאשר באוניברסיטה.

רוסי החי ברוסיה הוא לא אזרח ישראל..

ולכן אין על מדינת ישראל לדאוג לו לאזרחות וסל קליטה על חשבון כלכלתי שלי, אזרחית נאמנה. אם אתה סבור שבעיות פיננסיות הן נחלתם של הבטלנים בלבד אז הרשה לאמר שהינך חי בבועה. מה תאמר למורה, אם חד הורית ,שאין ביכולת לגמור את החודש? תתפלא , אבל מקרים כאלו הם די שכיחים בישראל הנוכחית.

למעלה