יש לי שאלה אלייך...
תארי לעצמך שאת היית עולה יהודיה מרוסיה, ואת עולה לארץ ממניעים של רדיפה אנטישמית ברוסיה. וכשאת עולה לארץ את מקבלת "סל קליטה" שמספיק לך בקושי לחודש של שכר דירה, ההורים שלך עובדים בנקיונות ובעבודות שחורות למרות שיש להם השכלה אקדמאית, ה"דירה" שקיבלת כביכול מהמדינה, היא דירה באזור של נרקומנים ברמלה שאם לגעת קצת בקירות שלה היא תתפרק, ובנוסף לכל זה כשאת הולכת ברחוב קבלת הפנים הנפוצה ביותר מילד עד מבוגר היא: "זונות, מאפיונרים!!!, מה הביאו אתכם??!? וזה במקרה הטוב. ועזבי שאת לא יודעת את השפה ויש את מלחמת המפרץ ברקע, שזה גם מפחיד לעולה חדש... אחרי קבלת פנים נפלאה כזאת, היית שואפת להתחבר לתרבות של המדינה הזאת?, ללמוד את השפה?, לחיות במדינה הזאת יותר מחודש? אז במקרה זה מה שקרה למשפחה שלי, וזה דווקא סיפור נחמד. אני מכיר אנשים ששיכנו אותם בקראוונים מתפרקים. ממשלת ישראל דרשה סיוע ענק מארה"ב לקלוט את העלייה של שנות ה90. אבל את רוב הכסף הם כנראה ביזבזו על דברים אחרים. ובגלל זה קרה פאק בקליטת העלייה, כמו עם כל עלייה. אבל מה שאת עושה זאת הכללה לכל גל העלייה מבריה"מ. זה גל עלייה ענק, ה"רוסים", שאת מדברת עליהם כוללים בתוכם גם גרוזינים, ארמנים, בוכרים וכו'. את לא יודעת מספיק על העלייה שלנו, ואת כנראה מדברת על סמך מה שאת רואה מסביבך. זה נכון שנוצר גטו בכמה מקומות בארץ. אבל זה בגלל שהעלייה הרגישה שאין מה לדבר עם המקומיים אחרי השנאה שהם הפגינו כשעלינו לפה. וזה לא רק בשנה-שנתיים הראשונות, עד היום יש שנאה כלפי העלייה הזאת. אז הגטו נוצר מטעמי נוחות, יותר קל לחיות בסיבה "מוכרת" שיכולה לעזור. ההסתגרות העצמית היא תגובה טבעית, וכמו שהתופעה הזאת גורמת שנאה מאנשים מסוימים, יש אנשים ששואפים להבין את התרבות הרוסית של העולים, פה בפורום אני רואה את זה ע"פ הכמות של האנשים שרוצים ללמוד רוסית (והם עצמם אינם רוסים).