התרבות וההגירה

כוונתי היא..

שתושביה המקוריים של ארץ ישראל הם ערבים ולכן יש לתרבות המזרחית לגיטימציה להיותה אטונומיה(למרות שהיא לחלוטין לא כזאת).

TaL53

New member
לא קשור בכלל

את נותנת ליגיטימציה למה שמתאים לאידיאולוגיה שלך, שזה יפה מאוד אבל נטול כול ליגיטימציה מחוץ לבועה שאת חיה בה. במשך 100 שנה הביאו לארץ עולים ממדינות שונות את התרבויות שלהן. בדיוק כמו שבארה"ב אף אחד לא יכול לטעון שמוסיקה לטינית היא לא לגיטימית גם כאן את לא יכולה לטעון שמוסיקה מסוימת לגיטימית יותר מהשנייה.

כאן קבור הכלב.

הלטינים בארה"ב היו מודעים להיותם מהגרים. המהגרים מרוסיה בארצנו מתיימרים להיות "עולים". את המסקנות תסיק בעצמך.

TaL53

New member
בארה"ב

אין חוק שבות. דבר שני הוא שהלטינים בארה"ב מודעים לתרבותם ושומרים עליה אך יחד עם זאת מרגישים נאמנים לערכים של ארה"ב והינם חלק אינטגרלי מהחברה האמריקאית. בהקבלה בישראל- העולים שמגיעים לארץ חלקם הגדול מרגישים זיקה לישראל וליהדות(גם אם חלקם לא יהודים ב-100 אחוז). אף אחד לא מתיימר להיות כאן מה שהוא לא. את לעומת זאת מתיימרת לטעון כאן תזה גזענית תוך כדי התעלמות גורפת מדוגמאות שלא מתיישרות עם התזה שלך.

במה מתבטאת הזיקה ליהדות...

אם לא בקבלת התרבות העברית ? האם שירות בצה"ל הוא זיקה ליהדות? האם בחירה במנהיגים פאשיסטים היא זיקה ליהדות? האם שנאה תהומית כלפי השונים ממך היא זיקה ליהדות? המהגרים הלטינים בארה"ב עובדים קשה למען קיומם ולא דורשים סל קליטה או אזרחות אוטומטית . לכן יש להם להם לגיטמציה לשמור על תרבותם כאטונומיה.

TaL53

New member
פרה פרה

1. איך תגדירי תרבות עברית? ידיעת השפה? העולים כן יודעים את השפה. פשוט לוקח זמן ללמוד אותה ואת כמורה אמורה לדעת את זה.נכון שיש עולים שגם אחרי 15 שנה בארץ לא יודעים את השפה אבל על זה לא ניתן לבסס קביעה גורפת. 2.שירות בצה"ל הוא חובה במדינת ישראל ושירות בצה"ל הוא מילוי החובה הזאת כלפי המדינה. 3.מנהיגים פאשיסטים כמו מרזל וכהנא שישראלים "אמיתיים" בוחרים בהם? 4. שנאה תהומית כלפי זרים בינתיים אני רואה כאן דווקא אצלך. אף אחד פה בינתיים לא כתב "בו'אנה, כמה שאני שונא את המרוקאים האלה". 5. כול אחד כאן עובד קשה למען קיומו לכן יש לו ליגיטימציה להיות מה שהוא מבלי שיבוא מישהו כמוך ויתחיל להרצות לו מה ליגיטימי ומה לא.

תרבות עברית..

היא יונה וולך, דוד אבידן , שלמה גרוניך ,יוני רכטר, נחום גוטמן , פנינה זלסצמן, אסתרית בלצן, עמוס גיטאי ואפילו זוהיר בעלול. שירות בצה"ל הוא חובה מסיבות לאומניות ומילטריסטיות . אני לא שירתתי בצה"ל ואין זה מעיד על זיקתי או אהבתי למדינה. השווה בבקשה את אחוז הצברים שהצביעו למרזל או כהנה לאחוז העולים מרוסיה שהצביעו לליברמן. אם שנאה למרוקאים היא רצונך אז אתה מוזמן לקרוא הודעות לגבי "השכלתם של יוצאי עדות המזרח" או הודעות כמו "אני לא אוהבת מזרחים אבל..." למי שמתיימר להיות "עולה" , הגדרה שבבסיסה נמצאת הדרישה להשתלבות בחברה ובתרבות העברית, אין לגיטמציה לשמור על תרבותו הגלותית.

TaL53

New member
שלמה גרוניך

השתמש באתיופים ודווקא הביא לתודעה הציבורית את תרבותם. זה גם ישראלי בעיניך? עידן רייכל הוא גם ישראלי? ומה בדבר עברי לידר ששר שיר עם יפנית? הגדרת התרבות הישראלית היא שילוב של המון תרבויות כאשר כול תרבות באה לתרום ללמוד. כך למשל נוצר הסרט "רומן חצי-רוסי" או הסדרה הזאתי שעכשיו משדרים בערוץ 2. אני לא עובד בפוליטיקה אבל אני יודע שמרזל, כהנא וד"ר גולדשטיין היו קיימים כאן הרבה לפני שליברמן בכלל סיים תואר בעברית.וכמה "רוסים" יש במפלגתו של ליברמן? אסתרינה טרטמן היא לא בדיוק סלאבית במוצאה. יש שנאה כלפי עדות אחרות בכול סקטור. יש תוכנית נהדרת שאני אוהב לראות ב"יס דוקו" בשם- "הבלוק" שם הם מראיינים אנשים שחיים בבלוקים שונים בערים שונות. ומה שיפה לראות חוץ מהעובדה ששם באמת משתלבות התרבויות זה איך שמתחת לפני השטח השד העדתי מכה שם בכולם- בוכרים, רוסים,גרוזינים,מרוקאים,תימנים,אתיופים. תמיד יהיה שם מישהו שיזרוק הערה לגבי העדה האחרת. כך שאת לא יכולה לטעון שאת שנאת הזר המציאו ה"מהגרים הרוסים". אין לגיטימציה לשמור על תרבות גלותית? חן חן, נראה אותך אומרת את זה בבני ברק או במאה שערים.

אם התכוונת ל"שיר ישראלי".

מטרתו של השיר , שנכתב על ידי אהוד מנור , היא להלל את התרבות העברית המורכבת מרבדיה של הגלות ("ל' שלי ח' שלך ...נפגשים בתוף ישראל") . כלומר, השיר הוא רק דוגמא לטענתי כי על כל העולים לאמץ תרבות משותפת. מרזל , כהנא וגולדשטיין הם כתמים בחברה הישראלית אך אין להם תמיכה בחוגים השפויים של המדינה.ליברמן לעומת זאת זוכה לתמיכה גורפת שאת רובה מקבל מן העולים. החרדים והדרוזים מחוייבים לשמור על תרבותם בשל אמונתם. בכל אופן החרדים או הדרוזים לא תומכים בחוק השבות כך שאין לנו זכות לבוא אליהם בטענות.

TaL53

New member
ומה משמעות השירים של

עידן רייכל? זה לא משנה באיזה שפה אתה שר. ולהפך, שירים לא בעברית תורמים להעשרת התרבות הישראלית. אני לא נכנס איתך לפוליטיקה כי זה לא מעניין אותי אישית אבל בבחירות הקודמות דווקא שינוי קיבלה את מרבית הקולות מן העולים. ליברמן קיבל את הקולות גם מן העולים וגם מאלה שהתאכזבו מאיחוד לאומי. אבל יש גם עולים שמצביעים לליכוד, עבודה, מר"צ וכ'ו. הניסיון שלך לקעקע את העלייה כחבורה של מיליטנטים שחיים על הזכרונות האפיים של הצבא האדום הוא פשוט פתאטי. כמו כן, את יכולה להראות בעצמך שמפלגה רוסית סקטוריאלית לא הצליחה בישראל מה שמראה שהעוליםמ דווקא לא רוצים מפלגה "רק" רוסית. ליברמן דרך אגב, עלה לארץ בשנות ה-70 ולא בשנות ה-90. מה קשור חוק השבות לתרבות?! החרדים והדרוזים הם חלק מאזרחי ישראל, גם אם חלקם לא ממש רוצים בכך. כמו שהם חייבים לקבל את חוקיה וערכיה של המדינה כך גם את חוק השבות.גם לא ראיתי הפגנות סוערות של חרדים נגד עליית יהודים לישראל., הם דווקא מפיקים מזה תועלת.

אתה לא יורד לסוף דעתי.

העולים מברה"מ עלו וקיבלו אזרחות מתוקף חוק השבות, חוק שבבסיסו עומדת הדרישה להשתלבות בתרבות ובחברה העברית. כשעולה בוחר לזלזל בכל מה שתוצרתו מן הארץ ולשמור על תרבותו הגלותית הוא בעצם משתין על חוק השבות, שבאופן אירוני הוא עצם קיומו בישראל. חרדים ודרוזים לא תומכים או נעזרים בחוק השבות ולכן אין צביעות או כפיות טובה בהיותם חברה אוטונומית . בכל אופן , אמונתם מחייבת אותם להישאר בצורה של קהילה סגורה.

TaL53

New member
באיזה סעיף בחוק השבות

כתוב שהעולים חייבים להשתלב?! אף אחד לא יבוא ויגיד למישהו אחר- אתה חייב להשתלב. וכבר הוכח כי ניסיון לשילוב כפוי עבד בדיוק לצד השני. אני מציע לך לשלוח מכתב נרגש לשמעון פרס בזו הלשון-"שמעון פרס שלום, אתה מדבר במבטא לא ישראלי,קרי, לא השתלבת בארצנו ואתה משתין על ערכי התרבות הישראלית. כמו כן קראתי בעיתון שאתה גם ממשיךבסתר לספור בפולנית ולדבר עם אישתך ביידיש וזה לא מקובל אצלנו בארץ". על החתום אבישג מעיין. וכשנטורי קרתא משתתפים בעצרת של אחמיניג'אד זה לא נקרא להשתין על מדינת ישראל? חרדים ועוד איך נעזרים בחוק השבות. למה איך לדעתך כול האברכים מברוקלין נכנסים לארץ? ולמה בדיוק הקימה חב"ד תנועת חזרה בתשובה ברוסיה? אולי כדי לקרב את זכאי העלייה שם לדת ואז לעלות אותם?

Old Cat

New member
כעת הכל ברור

אילו היו בוחרים ברק"ח, מצטרפים להפגנות נגד גדר הבטחון, עוזרים לבני המחבלים ולנשות הרוצחים בנו, ובאופן כללי מסרבים לשרת בצה"ל ולבטא כל כממן של נאמנות למדינה היהודית - הרי אזי הם היו דוגמא להשתלבות ולקשר עם היהדות. אלא שמה לעשות ורובם למדו היסטוריה והם בוחרים בליברמן ובנתניהו וחושבים שיש לנהוג בקשיחות יתירה עם מי שרוצה לחסל את המדינה הזו ואפילו חוטאים בשירות ביחידות מובחרות - הרי שברור כי אין הם משתלבים ולא מבינים בגכלל את התרבות שלנו (שכוללת גם את אלתרמן ואצ"ג שניהם אנשי א"י השלמה) ובכלל שיחזרו לרוסיה. זו גישתה של אבישג, אשר להוותנו מורה היא. הבנת את זה?

TaL53

New member
זה היה ברור מהתחלה

אם תסתכל ב-200 ההודעות האחרונות שכתבתנו בתגובה לטענותיה אפשר לראות אין ספור דוגמאות נגדיות למה שהיא טוענת אבל כמובן שהיא מתעלמת מכול אלה וממשיכה לטעון מה שהיא רוצה. כמו שטענתי מלפני יום וחצי, אבישג היא גזענית בדיוק כמו עוד אלף כמוה שרוצים לראות את העולים בחזרה על המטוס לרוסיה אבל בניגוד אליהם היא אומרת שהיא לא כזאת. רק חבל שזה מה שמצטייר מההודעות שלה. גם כאשר מוכיחים לה שמה שהיא טוענת קורה בכ-ו-ל העדות מבחינתה מה שקורה בכול מקום אחר ישר מקבל ליגיטימציה. רק בעדת המהגרים הרוסים שלה שום דבר לא ליגיטימי..

AeroSlash

New member
את תוקעת את הסל קליטה

והזארחות האוטומטית הזו בכל מקום ועד עכשיו אני שותקת כי זה סיור מאוד כואב בשבילי. אבל, לשמחתך הרבה, אני והמשפחה שלי לא גזלנו ממך ומישראלים נאורים כמוך אפילו לא אגורה אחת כי במקום סל קליטה ואזרחות אני ואמא שלי קיבלנו --- בעין [כה, את זה]. אזרחות קיבלנו אחרי שנה וחצי [מזל שלא נזקננו לשום שירות רפואי רציני במשך הזמן הזה, כי אחרת היינו מאבדים מכנסיים אחרונים] וסל קליטה בכלל לא. כנראה שלא התאים למדינת ישראל. ואת יודעת מה הכי דופק את התאוריה שלך ואת ההתמרמרות שלך על כל סלי הקליטה שנזרקו לרוסים? שאני אישית מכירה מספיק סיפורים מאוד דומים שלי, ושמעתי מאחרים על עוד יותר סיפורים כאלה...

AeroSlash

New member
אגב, עלינו לפי החוק...

לא שהסתננו לפה באמצעים לא חוקיים או משהו...

TaL53

New member
עזבי..זה כבר זניח

היא לא שווה את העצבים שאת מוציאה בצדק על הדעות הפשיסטיות שלה. היא הלכה וזה מה שחשוב. שתלך להרצות למישהו אחר על התזות הנאורות שלה. פה בינתיים אפשר להתרכז בדסקוס על נושאים יותר מעניינים מאשר "הוכחות" לעובדת היותנו ישראלים.

אחרי שנה וחצי????

למה הרשו לכם אז לבוא לפה אם אזרחות נתנו לכם רק אחרי שנה וחצי ??? מדינה דפוקה=\

למעלה