התרבות וההגירה

TaL53

New member
בבקשה

לא הכחשתי שחלק גדול מסלדתי מן העלייה היא הלאומנות והגזענות שהגיעו עמה לצערי , מדובר בחלק גדול מן המגזר שכל יהדותו מסתכמת בשנאה לערבים(גם "ערבים-יהודים") , הצבעה למפלגות אנטי-דמוקרטיות ושירות ביחידות מובחרות של צבא הכיבוש שירות בצה"ל הוא חובה מסיבות לאומניות ומילטריסטיות . אני לא שירתתי בצה"ל ואין זה מעיד על זיקתי או אהבתי למדינה. השווה בבקשה את אחוז הצברים שהצביעו למרזל או כהנה לאחוז העולים מרוסיה שהצביעו לליברמן להכניס לך עוד מילים מהסוג כזה לפה או שהספיק לך?

Old Cat

New member
יש הבדל גדול - שם אין פלסטינאים

שם אין מחבלים המצהירים הן באומר והן במעשה על רצונם להשמידנו. ישראל יכולה לעמוד, ואף עמדה בעבר, בגלי עליה מאסיביים הרבה יותר - הנה שוב את מחזקת את דעתי על הבורות המאפיינת מורות בישראל. הקשר שלך ליהדות לא מתבטא בכלום אלא בהצהרה שלך על תחושתך, ואין בזה יותר או פחות מאשר הצהרה ותחושת שייכות של כל אחד אחר, גם אם הגיע מרוסיה. זכותך ללמד כל מי שתרצי, רק המסקנות מהבחירה שלך ברורות ולפחות שתהיה לך היושרה האישית לומר אותן בריש גלי. לא צריך לחפש תירוצים לסלידה מהעולים שמשתלבים מצויין בהליכים הדמוקרטיים אותם את לא מקבלת ובוחרים במי שבוחרים. בררו כי אם לא היו משתלבים במערכת הדמוקרטית ובוחרים כאיש אחד כמצוות האח הגדול הקומוניסטי - הרקי שהיו בעיניך יהודים כשרים ומצויינים. הנכונות להתגייס ליחידות מובחרות מעידה על קשר למדינה ורצון להיות חלק ממנה, בוודאי יותר מאשר סירוב לשירות או סיוע לאויבי המדינה (כפי שאת עושה).

AeroSlash

New member
אני אפילו לא אתייחס לכל השאר

כי הביאו לך מספיק הוכחות בנושא שהעדפת להתעלם מהם... אבל "לשמור על צביון מולדתה , גם על הערכים הפסולים ביותר כמו גזענות , מילטריזם ושובניזם" - כי את הגזענות, המיליטריזם והשוביניזם המציאו הרוסים והם מחזיקים בפטנט על הערכים האלה..... את מפתיעה אותי בכמות השטויות שאת יכולה לפלוט בהודעה מסכנה אחת..

AeroSlash

New member
אולי גם צורת ההליכה מפריעה לך?

סליחה באמת שלא כ"כ קל להתחיל לנסות לשנות את צורת הדיבור שלך באמצע החיים, סתם כי יש אנשים כמוך שלא אוהבים את זה....

AeroSlash

New member
אני לא מבינה איפה את חיה...

ואיפה את רואה את הקהילות המוקצנות האלה שעושות רושם של גטו רוסי. כל הרוסים והעולים שאני פגשתי עד כה [ומתוקף היותי אחת מהם, מספרם לא מועט] משתלבים יופי יופי בחברה הישראלית.... תופעה של הסתגרות מסויימת בצורה מוקצנת קיימת בכל החברות והקהילות ובכל המקומות בעולם. אבל יש לי הרגשה שאת רואה את התופעה הזו בישראל בהקצנה מוגזמת...

AeroSlash

New member
טוב נו, זו השעה....

"המוקצנות", "מוקצנת", "בהקצנה"

הידע שלי בתנ"ך ובתןלדות ישראל

יותר גבוה משל הצבר הממוצע, ואף משל הצבר הסטודנט הממוצע. ואני חושבת שזה הולך להפוך לכלל. כי סה"כ אנחנו אנשים שעוד לא נדבקו באפטיה שהורסת כאן את הדור הצעיר. אם כבר- אנחנו לא אחראיים לניכור, אלא להיפך- אנחנו מייצגים את מי שעוד איכפת לו, מי שממשיך את המסורת של העליות הראשונות, ורואה את עצמו אחראי לבניית החברה העתידית, ולא משחק ראש קטן. אולי זה כי אנו יודעים מה זה להיות יהודי בגלות ממקור ראשון- ולא משיעורי ההסטוריה, מהם מילא רבים מכם נוטים להבריז, כי זה "שיעור לא חשוב". הרי את רוב העולים אי אפשר כבר לזהות ככאלה נכנסנו לכל תחום, אין לנו מבטא, ואנו נראים לא שונה מהישראלים. בסופו של דבר, תקרת הזכוכית תתנפץ לך בפרצוף.

את מדברת שטויות

הפאנקיסטים בדיזינגוף סנטר "זכו" ללמוד במערכת החינוך הישראלית בגלל זה הם בורים בדיוק כמוך. וחוץ מזה, זה אבסורד שעולים דוברי רוסית צריכים ללמוד פושקין, אחמטוב, דוסטוייבסקי וכו' בעברית ולא בשפת המקור שבמקרה גם היא שפת האם שלהם.

ובכלל,

הדעות שלך מזכירות יותר ויותר תפיסת עולם נציונאל-סוציאליסטית ולא סוציאליסטית אמיתית, או בקיצור- לא הרבה מפריד בינך לבין שטופי מח למיניהם מצדו השני של המתרס הפוליטי..

OnlyNick

New member
ומה את עשית כדי לשנות את המצב?

את רק מתלוננת ומתבכיינת אבל את בעצמך עשית משהו כדי לעזור לעולים להשתלב? האם ניסית להתיידד עם עולים? ואני מתכוון לנסות ברצינות ולא כדי לצאת לידי חובה. כנראה ששנינו יודעים שהתשובה היא שלילית, אז לפני שאת מאשימה את העולים בניכור תסתכלי קודם על עצמך וכיצד את(ובעצם כל החברה בישראל) תורמת לניכור הזה. בשנות ה-70 אכן המצב היה שונה, העולים היו אותם עולים כמו היום אך המדינה הייתה שונה, אנשים פעלו לשילובם של העולים וניסו להתחבר איתם וזה היה סוד ההצלחה של הקליטה באותם השנים. זאת לא העלייה שהייתה ציונית או לא ציונית, אלה האנשים שראו בעלייה התגשמות הציונות ומתוקף כך פעלו למען העולים, כיום אין למדינה ערכים כשבאים עולים אז הישראלים לא חושבים על התגשמות הציונות אלא על כך שעכשיו יהיה פחות עבודה. ופעם אנשים היו מוכנים לחיות בתקופת הצנע ולו רק כדי לקלוט עלייה. השורה התחתונה היא: הבעיה היא במדינה ולא בעולים ומספיק לגלגל את האשמה והאחריות על מישהו אחר.

אבל הניכור בא מאנשים כמוך

פסאודו- אריסטוקרטים שלא מסוגלים לראות מעבר לבועה שלהם לרגע.

אתה טועה.

הפאנקיסטים הללו אינם דוברים מילה בעברית ושומרים על מנטליות רוסית לכל דבר. איך לעזאזל יש לך את הבושה להאשים את ישראל במצבם?! הרי מדובר בתרבות שלא הייתה קיימת במדינה עד לבואם של העולים. אתה שומר על דפוס עקבי - כל מה שטוב בעלייה הוא תוצאה של החינוך הרוסי וכל מה רע הוא תוצאה של החינוך הישראלי. עם גישה כזו עצם הקיום שלך במדינת ישראל היא מסתורין. השכנים שלי הם מהגרים מרוסיה והבן שלהם לומד רוסית ברמה של חמש יחידות. לכל ילד יש את האפשרות ללמוד רוסית(בבתי ספר מסוימים) כך שקצת קשה לי להבין את טענתך. אתה חושב שרוסית ראויה להיות מקצוע חובה?!

Old Cat

New member
הפאנקיסטים

הם ברובם אותם מבולבלים שגדלו על בסיס סדר ומשמעת, בסיס מערכות סדורות ומסודרות, והגיעו למקום בו להוריהם (אם הגיעו עם ההורים) אבדה כל סמכות הורית ומאידך מנגנוני החברה והממסד שהיו אמורים לטפל ולמנוע תופעות כאלו לא פעלו כלל. חלק מהתלונות של בני יוצאי מרוקו מתחילת שנות החמישים היו דומות - ריבוי מה שהיום היינו מכנים "פאנקיסטים" ממשפחות בהן, בגלל ועל פי, הליך קליטה מסוים אבדה היכולת לנתב את הצעירים. תופעה כזו ידועה ממקומות רבים, אלא שבישראל של שנות החמישים זו עדיין היתה קליטה בהתהוותה ללא נסיון מעשי וידע, היום מדובר בהזנחה ובאימופטנטיות למרות הנסיון והידע. נכון הוא שהגיעו בעליה זו אנשים אשר סביר שלא היו עוברים את מסננת הבירור שלושים שנה קודם, אלא משהתקבלה החלטה לאפשר הגעה - יש לתת את המענה המתאים להחלטה זו. חוסר מענה הוא אות קלון ומחדל החברה בישראל, לא של העולים. כמו כן טעות היא לראות את המכנה המשותף הרחב ביותר דווקא בתופעות הפחות רחבות ונפוצות.

מסך הברזל נפל מזמן.

מספיקה צפייה זוטא במספר סרטים תעודיים לגבי רוסיה המודרנית בשביל לקבוע שבעיית ה"פאנקיסטים-רוסים" היא לא נחלתה של ישראל בלבד. את האריות האופראיות שלך לגבי הבלבול של אותם 'פרחים נבולים' ספר למישהו אחר.

TaL53

New member
למה צרפתית ראויה

ורוסית לא? למה לא לתת לילדים שיודעים את השפה להיבחן עליה? ידיעת השפה היא נכס. ואם אפשר לבקש אז תפסיקי להשתמש במילים כמו "מהגרים" ו"רוסים". אותי אישית זה מעליב.

מי שמעוניין ללמוד רוסית ...

יכול לעשות זאת ללא שום בעיה. ישנם בתי הספר המלמדים רוסית כמו שישנם בתי ספר המלמדים צרפתית.

TaL53

New member
צרפתית

היא מקצוע בחירה בבתי הספר. ועכשיו רוצים להכניס גם ספרדית. זה ליגיטימי בעיניך?

תגיד, מה הבעיה שלך?

צרפתית, רוסית וספרדית הן כולן מקצועות בחירה. רק באליאנס צרפתית היא מקצוע חובה. נכון, אין הרבה בתי ספר המאפשרים לימוד רוסית אך דרישה לאפשרות זו בכל בית ספר היא פשוט מוגזמת לחלוטין.

למעלה