היי אינקה,
הפירוש שלך לדבריו של מיסט אינו מדוייק,אם כי אי אפשר להאשים אותך, כי מיסט מעלה לכאן מושגים של הדרך הרביעית שניתנים להבנה בכלים של הדרך הרביעית.יחד עם זאת,עדיין ניתן להסביר למה הוא התכוון. האם אתה זוכר את המאמר של דרול על חשיבות התרגול?ואת הדיונים שהיו כאן בעבר על האינדיקציות להתפתחות רוחנית? התרגול,אמר דרול,וייתקן אותי מישהו אם אני טועה,הוא כמו כדור שהולך ומתרחב,הולך וגדל עד שהוא ממלא חלקים הולכים וגדלים מהחדר הפנימי הזה של המודעות. עכשיו,מה יכולה להיות המשמעות של משפט כגון:"אם ברצונך להתקדם,הבא מישהו אחר למקומך"? אין כל צורך ללכת כאן לאיבוד.מבחינת העולם היחסי וגם מבחינת האישיות,יש גם יש התקדמות והתקדמות באה לידי ביטוי בפיתוח יכולת עשייה. אם אתה רואה אדם שפעם היה צל נידף ברוח,נשבר תחת העומס הקטן ביותר ומתחיל לצעוק ואילו היום הוא מקרין כוח ועוצמה ועומד בפני קהל ואומר את דברו בביטחון,הרי שאתה יכול לומר שבאדם הזה חלה התפתחות. מה בעצם התפתח?כיצד ניתן לפתח את זה?כל התפתחות(והפסיכולוגיה היונגיאנית)תעיד על כך אף היא,היא ביטוי של הרחבת המודעות.כאשר מרחיבים את המודעות של האישיות,הרי שגם מפתחים את האישיות.איך עושים זאת?על ידי הבאת אחרים לאותו מקום שגרם לנו בזמנו את החיכוך הגדול ביותר.מה גרם לנו בזמנו את החיכוך הגדול ביותר,התמודדות עם הפחד של הדימוי העצמי,שאינו אלא העיוורון באדם.כל מה שמגביל אותו ומעכב את צמיחתו הנפשית.עיוורון כלפי מה?עיוורון כלפי כל מה שהאדם אינו יודע,או אם נרצה להשתמש בשפה יותר מובנת,הלא מודע שלו. שוב,לצורך אותו עניין,אדם שפחד לדבר בפני קהל ועמד בפני החיכוך והחל מדבר בפני קהל וכתוצאה מהעשייה הזאת יחד עם מודעות שהתרחבה בתוך עצמו והכילה חלקים מהלא מודע שהפריעו לתהליך,הוא גדל והתפתח כאישיות,הרי שהאדם הזה יכול ללכת לאדם אחר שפוחד לדבר בפני קהל ולומר לו,"כל מה שאתה רוצה לעשות והוא ביטוי של משהו אמיתי בתוך עצמך,הרי אתה יכול לעשותו וכל מה שאתה פוחד לעשותו ונראה לך כבלתי אפשרי עבור עצמך כרגע,יכול להיות שאינו אלא חשש שווא". אין כאן היררכיה.כאשר מדברים על מקום,מדברים על מיקום,מדברים על ייעוד שמתפתח על ציר של זמן,מדברים על עשייה המביאה לתוצאות מתוך מודעות ואותנטיות. נהפוכו,לטעון שכל דבר הוא מיינדיאלי ולכן אין התפתחות ואין שלבים,זאת טענה מיינדית קלאסית,שמבוססת על קריאת סיפרות רוחנית רבה מדי. גם הדרך שבה המוח פועל,מבנה המוח עצמו,תומך בטיעון שהעלה מיסט.זאת היא התפתחות בשלבים.להביא אדם אחר "למקומך" לכאורה,אינה אלא להביא אדם אחר למקומו הראוי לו,ולכן זה אינו אלא ביטוי של התפתחות יכולת העשיה באדם ומכאן החמלה. יחד עם זאת,למרות כל מה שאמרתי,אני סבור שלא כדאי להביא ציטוטים המבטאים דרך מסויימת,אלא אם כן ממש מתכוונים להסביר אותם לאנשים אחרים בשפתם הם.