התקדמות

lost insight

New member
אוף אתכם

המקור של צ'ואנג צו, התרגום לאנגלית של אושו, התרגום לעברית של אחד הסניאסים שלו

אינקה

New member
כיפק הי מוטי

אני מודה לך בחום על ההודעה הקצרה (יחסית, יחסית). לא אכחיש שדאגתי מאוד כשעניתי לך. שנית, אתה עדין מידי לטעמי. גם איתי וגם עם מיסט. אם אתה רוצה לומר שאני מפרש את הדברים שלו מעמקי המיינד ההוזה שלי תגיד את זה ישר. כך גם אם אתה רוצה לומר לו שהוא ישן בעמידה ולא מבין שהוא לא מדבר עם האחוקים שלו מהמסטינג בדרך הרביעית אלא אל כל הקוראים הפוטנציאליים בתפוז, כולל ילדים בני 12 שנכנסים לכאן לחפש מדיטציה לכישוף שחור. שתהיה שבת שלום.

מוטי ש

New member
גם לך אינקלה..:)

אתה עדיין עולה מפעם לפעם על הגג באלנבי שבו פגשתי אותך פעם? וחוץ מזה אל תשים מילים בפי..:) :)

אינקה

New member
חס ושלום

שאשים מילים בפיך, אני רק מציע הצעות עריכה. לשאלתך - לא תמצא אותי מתרגל זן בימים אלו, אבל זה באמת חורג מהשרשור הזה.

dharmax

New member
->

גם זה משפט שעולה היטב בקנה אחד עם נסיוני האישי. גם פה אסייג את הדברים, בכך שאין הם גורפים לדעתי. ברכות

dharmax

New member
אה, ותוספת/תיקון

רק כשתסביר למישהו את מה שאתה *חושב* שהבנת - או שתבין את אותו הדבר בצורה מלאה ומעמיקה יותר, או שתגלה טעות. - גם - מנסיון אישי :) ולא יודע לגבי אנשים גדולים, אבל זו גם שיטה מעשית מאוד בעבודה שקשורה לפתרון בעיות. ועוד תוספת: גיליתי, שכשמדובר בלימוד רוחני או הוראה רוחנית - כמסבירים לתלמיד/חבר שהתכוונותו נכונה, וגם התכוונותך נכונה - דהיינו: המטרה היא אינה אגו, אלא הכחדתו; אינה הדיון עצמו, אלא פירותיו; אינה אינטלקטואלית או תאורטית אלא מעשית - אזי, נפתח בתוכך מעין ערוץ לחכמה גבוהה בהרבה מהחכמה היומיומית שלך, ולרגלי החכמה הזו, גם אתה תלמיד קשוב, ואת פירות ההקשבה תישא עמך כאילו שישבת למרגלות מורה נאור...ואולי זה וג'רהסטווה עצמו, על ריבוא פניו. כי נאמר גם באופנישדות, שבסופו של דבר, טבעה של ההכרה הוא ברהמיני, בבודהא דהרמה הלא נאמר שוב ושוב שלכולנו טבע-בודהא. ברכות

o n m y w a y

New member
אני איתך

"אם ברצונך לעלות שלב". ההתממות כאן לגבי שלבים רוחניים(שכולנו חווינו) מפתיעה אותי. הרי קודם כל אני אדם, בן אנוש. כרגע כל מה שיש לי הוא,ראייה דואלית, הבנה שנובעת מעצם המתח שנוצר בין הניגודים, ללא מתח זה לא היתה לי אפשרות להבחין בשום כלום מעצם היותי אדם בגוף חי, בכדור הארץ בעולם הגשמי.... ללא ההבחנה שהמוח שלנו עושה לא הייתה לנו אפשרות להתקדם. (אוקיי..... " להתקדם " בסדר?) התקדמות מבחינתי היא רכישת היכולת לנהוג בעולם- בסביבה שלנו,כבורא עצמו.( לא יהדות). אחד הכלים החשובים שניתנו לי כאדם על מנת להתקדם, היא ההבחנה בין טוב לרע, שעל ידי ניסוי וטעייה לאורך זמן (רב) מקרבת אותי להבנה במה עליי לבחור בשבילי. נוסף כאן אלמנט הזמן, שמראה לי בהתבוננות לאחור, את השלבים השונים שעברתי, ובמבט לעתיד כאלה שעדיין אני רחוק מלהיות מסוגל לשאת בתדר שלי, אך אני מתכוונן אליהם ורוצה בכל מאודי להשיגם. אני אדם. הבנתי זאת לאחר זמן רב יותר משאוכל לשתף. כל עוד אני כאן ישנם חוקיים שאני פועל על פיהם, בהסכמתי, או שלא (סבל), אין זה משנה. היום בכנות אני אומר, אני מצפה לשלב הבא, אני בונה את הצפייה מיום ליום, אני מקבל המון עזרה, היא נבנית בתוכי "מעצמה", ומה יקרה כשאני לא אוכל להכיל את הרצון הזה יותר בתדר בו אני נמצא? נכון -השלב הבא. אני יודע. לא ניתן לתחום אותו ולהגדירו,אין נקודת זמן בה זה קרה, כי זה תמיד היה שם... ההבדל? התודעה שלי עכשיו מכילה "חומר"נוסף", אני רואה "יותר",מבין "יותר"(שאני לא מבין כלום)... על מה ההתממות חברים? כולנו בניי אדם. ומעבר לנקודות החיבור הרגעיות שלנו בחיי היום יום אנחנו "חיות"- בני אדם. כך אנו חווים את הדברים אין משהו אחר כך אנו בנויים. הדרך היחידה בה אני יכול להסביר לעצמי מדוע אתם לא מבינים שמה שמיסט2 רשם כל כך נכון, היא שאתם נצמדים למילים, ולהגדרות שלהן כשם שאתם למדתם וכמו שמלמדים כבר אלפי שנים מאז בודהא.. אני אישית לא מכיר את עולם המושגים הבודהיסטי, לא היה לי העונג. לכן אני יודע שכשאני רוצה לשמוע משהו שיש לכם לומר אני צריך לשים את ההגדרות שלי האישיות בצד, אם לא אנו נפתח שיח חרשים, אני עושה זאת במודע על מנת שאוכל להנות וללמוד מכם. מתוך החוויה האישית שלי, הנסיון שלי, בכל פעם שהסברתי למישהו משהו הדברים התחדדו אצלי ו"התיישבו". למעשה בגיל דיי צעיר התחלתי להשתמש ממש בדמיון שלי על מנת לבצע סימולציה בה מישהו שואל אותי שאלה ואני עונה לו.. עניתי, פשוט דיברתי, ניסיתי כמה כיוונים, חזרתי מספר פעמים על השאלה, על הנוסח... וכל פעם שעשיתי ועודני עושה זאת אני מבין רובד יותר עמוק. לגביי חלקו השני של המשפט" עזור לאחר להגיע למקומך." אצטרך להתייחס בזמן אחר. חייב לרוץ... אחלה סוף שבוע..

אינקה

New member
אני איתך

למעשה רק במאמצים מרובים ולאחר זמן רב הצלחתי להגמל מהנטייה של המיינד שלי "להסביר" דברים בדמיוני כפי שתיארת. גם אני חשבתי שאני מבין דברים עמוק יותר, אבל למעשה רק התחפרתי עמוק יותר ויותר לתוך המיינד. אני ממליץ לך להיגמל מהנטייה הזו, שעד כמה שהיא מספקת היא קטלנית עבור הגרעין החי שלך ולוקחת ממך אנרגיה אדירה. מצד שני אני יודע כמה זה קשה, אז... שיהיה בהצלחה. ליבי איתך.

o n m y w a y

New member
ישנן שתיי אפשרויות

לפי נוסח ההודעה שלך, אחת: אני עיוור. שתיים: אתה עיוור. עכשיו, אני לא מכיר אותך לכן אני לא יכול לומר עלייך שאתה עיוור, למעשה אני לא פגשתי אדם עיוור מזה כמה שנים. מבחינת נוסח אני לא אוכל להתעלות על ניסוחו של מוטי ש. בהודעתו שהופנתה אלייך: "היי אינקה". אך לא הנוסח שלי הוא העניין כאן אלה שלך. אני אשתף אותך ואומר שרק לאחר מאמצים מרובים ולאחר זמן רב, הצלחתי להיגמל מהנטייה שלי לגדוע חלקים מתוכי ולעשות הפרדה בינהם מתוך הבנה שאני מזיק לעצמי. אם אני רוצה להתקדם עליי להשתמש בכל הכלים שבאפשרותי. אחד הכלים היותר חשובים ומועילים, הוא הוא המיינד שכל כך דאגת להיגמל ממנו. אם אינך מבין זאת... ליבי אינו איתך מהסיבה הפשוטה שכל אחד מאתנו נמצא במקומו מבחירתו האישית.

dharmax

New member
->

אהבתי. כמה נקודות בכל זאת, שאני רוצה להעלות: 1. לדעתי, לא בכל השלבים יש את ההכרח הזה. לפעמים זה אפילו לא רצוי, מכיוון שהאדם נמצא בשלב שהוא איננו יציב, בעייתי מבחינות שונות ו/או שהוא תובעני מדי מבחינת תשומת הלב, וכך לא נשאר לו מספיק בשביל להקצות לאחרים. ובלי קשר - לעיתים אין בנמצא אנשים שתוכל להביא למקומך, ואין סיבה שתתעקב בגלל זה. תוכל להביא אותם לשלב אחד מעבר למה שהם נמצאים, או יותר, אבל לא בהכרח למקומך. 2. ....ככה שאני לא רואה את המשפט הזה כגורף, אבל את רוחו אני מקבל. 3. ומהי רוחו של המשפט: בודהיצ'יטה. כלומר: תודעה והתכוונות שטבעה אהבה טהורה וחמלה טהורה, ברמה הגבוהה יותר - ראיה טהורה; ההליכה בדרך, רצוי מאוד, ולעיתים הכרחי, שתשים בה את האחרים (בבודהיזם הטיבטי - את כל היצורים המרגישים) לפניך. תתכוון להארתם לפני הארתך. ביטול עצמי מהסוג הקדוש ביותר, לדעתי. והדרך לאלוהים, אני תמיד אומר, עוברת דרך אבק הארץ.... 4. לפי הדיון שראיתי שהתפתח, על דברים הנראים לי כבלבולים בין הבחנה נטולת אגו, לבין שיפוט מבוסס אגו. אז אתייחס לזה: זה לא רלוונטי. הסבר: כמו אמן אמנויות לחימה (או בישול, לצורך העניין), שמסתכל על טכניקה של אמן אחר (או מתחיל), ורואה בה דברים שניתן לתקן - על פי נסיונו הרב יותר, או כשרונו הרב יותר, או הכשרתו הטובה יותר, או נסיבות שהביאו אותו בטכניקה מסוימת זו לרמה טובה יותר - והוא מתקן - מבלי להסתבך עם עצמו יותר מדי בשאלות של אגו, של מי אני, ומי-קבע ושאר מיני עיסוקים מבולבלים. כמובן - ייתכן והוא דווקא טועה, והטכניקה שנראתה לו פגומה היא דווקא הטובה יותר, אבל מה לעשות - תמיד עלינו לעבוד מהמקום שנראה לנו הנכון יותר באותו רגע, כל עוד איננו שוכחים את הענווה. 5. בהמשך לנקודה הקודמת, אציין שאהבתי את המשפט שבחתימה, ואפילו אומר, שעיכול המשפט הראשון צריך לבוא מתוך הפנמה של המשפט השני. בכלל, עיכול תקין, גופני ונפשי, הם חיוניים להולך בדרך. תוצרי לואי של עיכול לא תקין, כמו בגוף כמו בנפש, הם מקור מכאובים והפרעות. ברכות

למעלה