התנצלות

אלישיר

New member
דוקא אשמח לדון ולפתח את הנושא

בעזי"ת עיין בשירשור של "התנצלות", בהודעה שכותרתה "לדעתי התבשיל הוקדח לשנים רבות". אל תתיחס למלך, ואם הוא ישתולל וילבין פני אנשים וקהילות בישראל, הרי שהוא ימצא את עצמו מחוץ לפורום (מקוה, אני כבר דרשתי זאת מהמנהלים).

sarav55

New member
אתה כל הזמן מתנצל

יש לך בעיה אפשר גם בלי ריב לדון על נושאים מענינים כמו שתמיד אני כותבת על המשיח גם עכשיו אני כותבת על כך שבעם ישראל כשיחזרו החילונים בתשובה יצטרכו להחזיר בתשובה את הדתיים למה כי כולם נמצאים בחצירות מפולגים ומפוזרים כל אחד בנה לעצמו חומת אנוש מבוצרת צריך לדעת התורה היא תורת חיים ולדעת שעל אף הכל עם ישראל צריך להיות מאוחד לקבלת התורה כתוב "ויחן שם" יחן מלשון יחיד למה נאמר בלשון יחיד הרי עם ישראל היה 60 ריבו אלא ויחן כאיש אחד בלב אחד רק אז נוכל לקבל את המשיח.

מייקי 770

New member
גם כשהיתה בחינת "ויחן שם" היו שבטים

פעם באו לרבי זי"ע ושאלו אותו מה דעתו על סאטמאר. הרבי ענה שהיום אין שבטים בישראל והקבוצות הם במקום השבטים.

sarav55

New member
הקבוצות הם הפיך משבטים

בכל מקום יש שנאת חינם ומחלוקות צריך לשבור את חומות אנוש זה מדבר על זה

מייקי 770

New member
שנאה יש בין הקיצוניים.

השנאה צריכה להיעלם, על זה אין עוררין.. ואגב, היום כבר כמעט לא שוררת שנאה בין החוגים, רק בין הניצים...

sarav55

New member
זה ממש לא נכון

כי השנאה קיימת בכלליות למשל אשכנזים וספרדים וגם בתוך החצרות עצמם לא שייך לניצים וקיצוניים קח לדוגמא שידוכים שהיום יש בעיה בחוגים של החרדים שרוצים להשתדך זה גם בעיה בפני עצמה לא נראה שבזמן הקרוב השנאה תעלם זה נעשה יותר ויותר קשה שנאה תהומית. איך נוכל לקבל את פני משיח

אלישיר

New member
בתוך שאר בעיות עם ישראל...

בעזי"ת והנה דוקא חב"ד, והיום לא פחות ברסלב, מאחדים את כנסת ישראל ובמחניהם כל הנ"ל לא מצוי. אז הבה נלך באור עד שהחושך יעלם.

מייקי 770

New member
כשאריה דרעי ביקר בישיבת חב"ד בלוד..

הוא יצא כולו מרוגש. וכששאלו אותו מדוע, הוא הסביר שהוא ראה חברותות של אשכנזים וספרדים וזה מאוד ריגש אותו.

sarav55

New member
נו זוהי דוגמא של אהבת חינם

הלוואי שכולם יאמצו את השיטה של אהבת חינם

אלישיר

New member
היום אני ברסלב'ר,

בעזי"ת וכאמור הייתי הרבה זמן בחב"ד. (עד עכשיו יש לי געגוע להתוועדויות...) אותו דפוס משותף לשתי החסידויות: מעטוף, בן גיגי, בעקער, ז"ק ואברמשוילי מצטופפים יחדיו בכניסה לבית המדרש. במציאות העגומה של המחלוקות, הגישה הזו היא אויר לנשימה.

sarav55

New member
שני החסדויות הללו דוגלים בדגל

השימחה בעבודת ה' ובקירוב לבבות בעם ישראל ובאחדות

מייקי 770

New member
יהי רצון..

שמשיח יבוא ואז נראה את האחדות האמיתית,שכל עדה תשב ומנהיגה בראשה לקבל עול מלכות שמים ע"י מלך המשיח.

אלישיר

New member
הן גם תמיד היו מיודדות זו עם זו

בעזי"ת ברסלב הייתה נתונה תחת מחלוקת עזה שחב"ד לא הייתה חלק ממנה אלא להיפך.

מייקי 770

New member
נכון.

אכן. הסגנון של לקוטי מוהר"ן אכן דומה יותר לסגנון של ספרי חסידות חב"ד מאשר לספרי החסידויות הפולניות.

sarav55

New member
יופי התחלנו להגיע לעמק השווה

לא יודעת שנסעתי לאומן וביקרתי אצל הציון של ר' נחמן ושל הבעל שם טוב הרגשתי המון התעלות רוחנית זה אותו דבר ברסלב וחבד נראה לי שצריך להתחבר לחסידות אחת גדולה ולעבוד את ה' יתברך בשמחה ולא להתחיל לעשות מהחסידיות כל מיני שנאת חינם אני אישית לא מחוברת לשום חצר מרגישה את עצמי חסידה של ה' יתברך.

מייקי 770

New member
זה כמו שתשאלי למה יש חילות בצבא..

זה כמו שמישהו יבוא ויבקש לבטל את חיל הקשר וחיל האויר ויבקש לעשות מפקד אחד בלבד לכל הצבא...

למעלה