התנצלות

rafi4733

New member
שאמרתי שאני מקבל

התכוונתי שאם הוא חזר בו אז מצידי הוא בסדר,אבל ברור שמצידו הוא לא בסדר כל זמן שהוא לא חוזר בתשובה,והולך לקבר לבקש סליחה.

מייקי 770

New member
אני חושב שלא הבנת אותי..

אני בתור חסיד של הרבי שלי,כמו בכל חסידות אחרת,לא יכול להחזיק ממי שיצא נגד הרבי שלי,והרבי שלי לא החזיק ממנו.

sarav55

New member
מי אתה שתפסוק במחלוקת בין גדולים

יצא לא יצא זה בעיה בין שני גדולי עולם שמי אנחנו אנשים פשפישים לעומתם ומי אנחנו שנפסוק מי צודק ומי לא?

מייקי 770

New member
כל זה נכון בתור אחד מן הצד.

כל זה נכון בתור אחד העומד מן הצד, אולם בתור אחד שכפוף תחת אחד הצדדים ומקבל את דעתו לחלוטין,אין בכלל אופציה אחרת.

sarav55

New member
מה לעשות לא לעשות

פשוט לשבת ולא לעשות כלום מי אתה שתתנגח עם גדולי ישראל

מייקי 770

New member
פשוט לא הבנת,הא..?

תשמע,נסביר לך את זה פשוט- אם רבך אומר לך על אדם מסוים שהוא אינו גדול בישראל,ואף מכנה אותו קל מקלי עולם,כך אתה צריך לחשוב

מייקי 770

New member
שוב שכתובים..?

הרי כולנו זוכרים, בטלוויזיה הראו, ברדיו שידרו, מה, לכם פשוט סיפרו משהו אחר..? זה כמו לדבר עם מישהו שעודכן מרדיו מוסקבה..

rafi4733

New member
עזוב

אתה בן 19 היום,אז היית בן 10,אז מה אתה מבלבל את המוח שאתה יודע בדיוק מה היה הרי הכול אבא שלך סיפר לך וגם אתה זוכר זה במטושטש כי היית רק בן 10. (דרך אגב אני היום בן גילך ולכן אני לא מגלה בקיאות בדברים שאני עצמי לא ככ זוכר).

מייקי 770

New member
קודם כל..

ראשית כל, הכל מוקלט. אחי הגדול שרוף של השטויות האלה.. יש לו אוספים של כל המריבות האפשריות בין אדמו"רים למיניהם..

sarav55

New member
הי מי אנחנו מול גדולי ישראל

אתה הולך לפי חכם מסויים עד הסוף לא צריך להפריע לך שום אמרה של משהו אחר לכן אם רב אומר כך או אחרת זה התיקון של הרב עצמו ולא שלך!

מייקי 770

New member
פשוט לא הבנת,הא..? חלק ב.

לא דיברתי דווקא בעניינו אלא בכל מקרה. אם רבך אומר על יום שהוא לילה-כך תחשוב, תאמר, ותנהג.

מייקי 770

New member
אני חושב שלא הבנת אותי.. חלק ב.

התנצלותי היתה אך ורק כלפי חברי הפורום,הייתי צריך להתחשב ברגשותיהם,ולא להתייחס כאילו כולם בדעותיי.

מייקי 770

New member
אני חושב שלא הבנת אותי.. חלק ג.

הייתי צריך לחשוב אם הייתי מצליח לסבול את העובדה אם מישהו היה פוגע בכבודו של הרבי זי"ע כאן בפורום. וע"כ באה התנצלותי.

sarav55

New member
צריך להשאר נאמן לרב שלך

הר' מילובביץ היה מקובל על כל החוגים הטעות היחידה של החסידים שלו שהכתירו אותו להיות המשיח אם לא היו עושים זאת היו נותנים לר' עוד אריכות ימים ושנים הוא גדול הדור אבל הדרך של החסידים שלו עוררו קטרוג בשמים בקשר לענין של המשיח כתוב "ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו" מי אנחנו שנכתיר משהו להיות משיח רק ה' יתברך יכול להצביע על אדם ולהגיד זה משיחי הוא יגאל את עם ישראל. הבעיה של עם ישראל היום שיש המון חומות אנוש בין הדתיים למיניהם וכולם מפולגים ומפורדים כל אחד חושב שהדיעה שלו נכונה והדיעה של השני לא אז מתי נתאחד ונביא את הגאולה ואף אחד לא ידבר על הרב של השני כי צריך להבין כל הצדיקים הם גדולי עולם ולנו הקטנים אין מה להגיד נגדם כלום כי הם ענקים מאיתנו.

מייקי 770

New member
לשאלה שהעלית עו אתייחס

אני עומד לכתוב בקרוב הודעה ארוכה שתכלול הסבר על כל מה שהעלו כאן בפורום בימים האחרונים בקשר לחב"ד, וכן על כל הדיעות בחב"ד

אלישיר

New member
לא. זה לא הכיוון.

בעזי"ת זוכר את רבי אליעזר ותנורו של עכנאי? זוכר את הרמב"ם והרבנו יונה? זוכר את הגר"א ואדמו"ר הזקן? מחלוקות חריפות תמיד היו. אבל אם פלוני יקום אצלי בסלון וילעיז על גדול תורה, ולא אכפת לי מאיזה סיבה, הרי שבצוואר ובנזיפה אזרוק אותו מהחלון. העלת נקודה יפה: מדוע אלמוני לא ישתמש נגד הרבי זי"ע באותו מטבע לשון (ולכן הייתי צריך לחשוב ולברור מילים)? -אבל אם אלמוני יפצח ויפתח את חרצובות לשונו על גדולי תורה, הוא יזרק וינודה מעבר לאותו אדן חלון שפלוני הועף ממנו, ומצידי תריבו מכות למטה שניכם, כראוי למבזי כבוד התורה. השיקול הוא "בזיון התורה" ולא "שמור לי ואשמור לך". לא בפנינו אתה צריך להתנצל. אתה חייב להתנצל בפני התורה, ובפני הרב שך זי"ע. ומודה ועוזב ירוחם.

מייקי 770

New member
אני חושב שהבהרתי את עצמי.

אני חושב שהבהרתי את עצמי ועל מה התנצלותי. ישנם דברים שמהם לא אוכל לחזור בי,והבהרתי כבר מדוע.

למעלה