התנצלות

מייקי 770

New member
השליח הראשון של הרבי היה ל...

..מרוקו!! בתקופה שהכו שם בתי ספר ´אליאנס´, ואחד המפורסמים שלמד בחב"ד במרוקו הוא לא אחר מאשר הרב יורם אברג´יל מנתיבות.

מייקי 770

New member
גם כשהיתה בחינת וכו´- חלק ב´.

והוסיף הרבי זי"ע ואמר- באם לא היתה סאטמאר, מי יודע, אולי חב"ד-ליובאוויטש היתה צריכה להיות סאטמאר...

שרה ...

הקבוצות הם בהחלט המגבילה של השבטים!! הבעייה שבתוך ובין הקבוצות יש כל הזמן מאבקי כבוד על תפקידים ותוארים ורב של מי חשוב יותר .

מייקי 770

New member
האמת שזה די טבעי..

תמיד קבוצה מתחרית בשניה. לפעמים זה אפילו מועיל. פעם אחד מגדולי החסידות אמר שה´לא-לשמה´ החסידי הוא ללמוד בכדי להראות-

ב90 אחוז ...

מהמקרים מדובר במאבקי כבוד וכיסאות בלי טיפת מחשבה על איך זה נראה מבחוץ לאדם בעל השקפת עולם שונה!!!

מייקי 770

New member
האמת שזה די טבעי.. חלק ב.

-בכדי להראות ל´מתנגדים´ שגם חסידים יודעים ללמוד...

sarav55

New member
איזה שבטים

אשכנזים וספרדים זה שני שבטים או מה זה פשוט שנאת חינם בתוך עם ישראל זוהי ההגדרה לדעתי

מייקי 770

New member
בורות..

לומר על מנהגים קדושים ועדות קדושות שנתפתחו בתפוצות-ישראל שהם שנאת-חינם רח"ל זוהי בורות לדעתי, ותו-לא.

sarav55

New member
אני מדברת על שנאת חינם

בין אשכנזים וספרדים אתה רוצה להגיד לי שאין שנאת חינם

מייקי 770

New member
יש הבדלי מנטליות עצומים.

ולכך א"א להתכחש. בדור הקודם אכן שנאו, אולם עם השנים מתרגלים. היום אפילו האמא ורומניה שלי למדה להכין קוסקוס... :)

מייקי 770

New member
בורות..

לומר על מנהגים קדושים ועדות קדושות שנתפתחו בתפוצות-ישראל שהם שנאת-חינם רח"ל זוהי בורות לדעתי, ותו-לא.

ממש לא ...

שנאת חינם היא שמי לא מסכים עם השני אז במקום לקבל את זה איך שזה , אז הוא כתחליף הוא פשוט שונא אותו!!! סתם .

לא יודעת, לא הספקתי לעבור על השרשור

אבל בקשה לי אליך, מה דעתך להפסיק לענות לאנשים ששואלים אותך על הנושא הזה? מישהו צריך לעשות את הצעד הראשון, מה דעתך לקבל את המצווה ולהיות זה שלא ששותק ולא עונה?

למעלה