התמרמרות...

lirlurim

New member
דווקא לא,

אני יודע מהי רטוריקה. אדם יכול להשתמש ברטוריקה כדי לעשות רושם מסוים, שאינו מציאותי. לצורך העניין - חשבי על רטוריקה דמגוגית. זו היתה כוונתי.

נ.ב.

מגיבה רק לקטע של העברית. זה נכון לכתוב שירתתי בכתיב חסר אחרת זה נשמע כמו "השירה שלי". בכתיב מלא (שזה עם ניקוד) אתה חייב להשמיט את הת' אחרת זו שגיאה, ובלשון הדיבור יש לומר "שירתי" ולא שירתתי", כי מובן מאליו לפי הטעם על איזה פירוש מדובר. אהבתי את ענייני הלשון שצצים כאן! ישר כוח!

זהו שיר פואטי

כלומר נכתב למען היופי ולא שידקדקו בלשונו. בהזייה-אינו תואר הפועל לכן הוא לא יכול לתאר את הפועל. מכאן נובע שהמשפט אינו תקין. גם אם ניקח בחשבון שהפועל "מתגנבים" נאמר בלשון סלנ"גית. לכן, אם רצו לתאר את "ההזיות", ניתן היה לכתוב "כאשר אני ישן, ההזיות מתגלות אליי" או כלמשפט אחר שיתאר זאת, יתאים לכך.

babar the king

New member
אתה פשוט לא מבין

אתה כן החריג. אם מתוך שלושה אנשים בדירה שניים מתנהגים באופן מסוים והשלישי באופן אחר, אז הוא חריג ביחס לאותה קבוצה קטנה. העיקר כאן הוא לא הסדר והניקיון בדירה, אלא חוסר היכולת שלך להתגמש כפי שDEATHCASTER טען. בשביל לחיות עם שותפים בשלום צריך לדעת לקבל את המגרעות שלהם, כלומר לא לנסות להעלות אותם לרמה שלך, אתה לא אמא שלהם, אלא להתפשר על המכנה הנמוך יותר וזאת בהנחה שלא מדובר במשהו יוצא דופן (חבורת בנים שמלכלכים זה לא יוצא דופן). כמובן שאתה צריך לדבר איתם על דברים שמפריעים לך אבל במידה ולא בצורה שמשתמע ממנה כאילו הם חייבים לך משהו.

lirlurim

New member
למען ההבהרה

כשאמרתי שלא אני הוא החריג פה, הכוונה לא היתה ביחס לשני השותפים שלי. ברור שהם הרוב. אני פשוט חושב שסטנדרטים מינימליים של ניקיון הם לא משהו חריג באופן כללי. ושוב - "בנים שמלכלכים זה לא יוצא דופן" זו אמרה שאני לא מקבל, צר לי. אני לא מנסה "להעלות אותם לרמה שלי" ולכן אני לא מתערב להם בניקיון בחדר שלהם, אבל אני ממש לא מוכן "להתפשר על המכנה הנמוך ביותר". בכל מקרה, הדיון הזה הפך לעקר אז חדל...

adva g

New member
למה זאת בעיה שלו?

ניקיון בדירה הוא דבר אלמנטרי! וזה יותר מלגיטימי לבקש מהשותפים שישמרו על ניקיון והיגיינה מינימאלים. ולדעתי זאת חוצפה לא לשתוף את הכלים שלך במשך כמה ימים, שלא לדבר עם החרקים בעקבות זאת...

deathcaster

New member
גם את נעמדת על רגלייך האחוריות שלא לצורך

אני לא בעד בלאגן ולא בעד לכלוך... אבל המצב שהברנש נמצא בו הוא מצב נתון, הוא בעל סטנדרטים של נקיון וסדר גבוהים משל שותפיו לדירה, הדברים שהוא כותב כאן הם ארביטרריים לחלוטין, ייתכן שדרישותיו מופרזות, אנו שומעים כאן רק צד אחד של הדברים, וייתכן ששותיפו הם נורמאליים לחלוטין, ייתכן שהוא מקצין את האמת, ייתכן שלא, אנו לא יכולים לדעת.... "למה זאת בעיה שלו?" - כי הוא במיעוט... אם שותפיו לא "חולי ניקיון" כמוהו, הוא צריך להתמודד עם זה ולא הם. "ניקיון בדירה הוא דבר אלמנטרי" - אין ספק, אבל לפני שקובעים את הוודאות במשפט הזה - יש להגדיר מה זה "ניקיון בדירה" ? האם ה"ניקיון" שלו הוא אכן מופרז ? האם ה"ניקיון" שלהם הוא אכן ברמה נמוכה ? מי קובע ? הוא או הם ? "זה יותר מלגיטימי לבקש מהשותפים שישמרו על ניקיון והיגיינה מינימאלים" - לא הייתי יכול להגדיר זאת טוב יותר, ומילת המפתח היא "לבקש", הוא כבר על סף דרישה והצבת אולטימטום (או לפחות אולטימטום עצמי שהוא שוקל לעבור חדר או להבדיל שכירת דירה). "לדעתי זאת חוצפה לא לשתוף את הכלים שלך במשך כמה ימים" - גם לדעתי, גם לדעתו, אולי לדעתם לא ? הם לא חייבים לו כלום. "שלא לדבר עם החרקים בעקבות זאת" - אם יש ריסוס בדירה - חרקים לא יבואו (חרקים זוחלים לפחות) אם כי סוגיית החיידקים היא בהחלט פקטור מכריע.. במיוחד אם שותפיו עד כדי כך בהמתיים שכאשר יגלו שאין כלי נקי - יקחו כלי עם לכלוך בן כמה ימים.. ישפריצו עליו קצת מים והופה לדעתם הוא כבר נקי.. זו כבר בעיה... אבל אנחנו יכולים לההתדיין עוד שבועות ולטחון מים.... שורה תחתונה - אנחנו תמיד נחזור ל-3 האופציות שהעמדתי בפניו : 1..להתגמש/להתפשר 2. לברוח 3. להתמודד

lirlurim

New member
תקשיב איש יקר

כדאי שתפסיק לקרוא לי ברנש וחולה ניקיון כי גם אני יכול. חשבתי שאפשר לצאת מנקודת הנחה שאני לא מקצין שום דבר ושאני דובר אמת. אם אתה מניח שקודם צריך לברר שאני דובר אמת - הדיון הזה באמת עקר. אגב, דוקא הייתי מתון בתיאורים שלי. הנה דוגמה קטנה: דיברנו על עניין הכביסה במעונות ואחד השותפים אמר שאפשר לכבס בכיור ולייבש את הבגדים בחינם במייבש. עניתי לו שזה נכון לגבי לבנים אבל כשאני רוצה לכבס מגבות ומצעים אז עדיף לשלם 10 שקלים ולעשות כביסה כמו שצריך. בתגובה הבחור נאלם דום. הוא שאל למה לכבס מצעים ולמה בכלל צריך מצעים. ביקשתי הסבר והוא אמר שבילה הוא פורס שמיכה אחת על המזרון כדי שתחצוץ בינו לבין המזרון ומתכס בעוד שמיכת פוך, ללא ציפה. אז לא שזה כזה אסון אבל זה מראה על הבן-אדם. הבחור בראש של צבא. הלוווווווווווווווווווו, אתה בן 26, בתואר שני, חי את חייך, לא כדאי להתחיל לדאוג לנוחות שלך ולמנוע מכל הג'וקים של אוני' חיפה לישון איתך יחד? ואגב, אתה אומר שאני פוץ אבל תראה מה אתה עושה...הבחורה מלמעלה מדברת איתך על ניקיון דירה ואתה משיב לה ברוח פוסטמודרנית שקודם כדאי להגדיר מהו ניקיון בדירה. זה בדיוק מה שתכוונתי שאמרתי שאתה לא ענייני. כתבת מגילה ולא אמרת כלום.

deathcaster

New member
תגובה

"כדאי שתפסיק לקרוא לי ברנש וחולה ניקיון כי גם אני יכול" ברנש זו מילת גנאי ? זה חדש לי.. "חולה ניקיון" - אני מבטיח לך שכך שותפיך רואים אותך. "חשבתי שאפשר לצאת מנקודת הנחה שאני לא מקצין שום דבר ושאני דובר אמת. אם אתה מניח שקודם צריך לברר שאני דובר אמת - הדיון הזה באמת עקר" - אני שם לב שאתה אוהב להדגיש שברגע שאתה לא יכול להוכיח שום טענה - אתה ישר מצהיר כי הדיון הוא עקר. העובדה היא ששמענו רק צד אחד שלך, וכמובן שמידת סדר וניקיון היא פרמטר יחסי כפי שאתה נוכחת לדעת, לכן אין לדעת מהודעותיך בלבד, אם כך הם פני הדברים, הדיון הוא עקר כי בכל מקרה תמיד ייותרו לך 3 האופציות שאני ואחרים הצענו לך לא משנה כמה הודעות עוד תירשמנה בשרשור זה... אבל לי זה נחמד, מעולם לא הפריעו לי שרשורי פלצת. "אגב, דוקא הייתי מתון בתיאורים שלי. הנה דוגמה קטנה: דיברנו על עניין הכביסה במעונות ואחד השותפים אמר שאפשר לכבס בכיור ולייבש את הבגדים בחינם במייבש. עניתי לו שזה נכון לגבי לבנים אבל כשאני רוצה לכבס מגבות ומצעים אז עדיף לשלם 10 שקלים ולעשות כביסה כמו שצריך. בתגובה הבחור נאלם דום. הוא שאל למה לכבס מצעים ולמה בכלל צריך מצעים. ביקשתי הסבר והוא אמר שבילה הוא פורס שמיכה אחת על המזרון כדי שתחצוץ בינו לבין המזרון ומתכס בעוד שמיכת פוך, ללא ציפה. אז לא שזה כזה אסון אבל זה מראה על הבן-אדם. הבחור בראש של צבא. הלוווווווווווווווווווו, אתה בן 26, בתואר שני, חי את חייך, לא כדאי להתחיל לדאוג לנוחות שלך ולמנוע מכל הג'וקים של אוני' חיפה לישון איתך יחד?" - יפה - זה רק מוכיח שישנם אנשים שונים ממך והוא רואה את המגורים באוניברסיטה ככאלה שאינם שונים ממגורים בבסיס, הוא רואה את הדברים אחרת ממך - ואתה ישר פוסל אותו על הסף.. קשה לך לקבל את דבריי אני יודע (ולמען הסר ספק, גם אני חושב כמוך, אבל אני יודע בניגוד אליך - להתמודד עם השונה). אגב : "לא כדאי להתחיל לדאוג לנוחות שלך" - ואולי זו הנוחות שלו ? מי אתה שתקבע לו מה נוח לו ? הרי אתה רוצה לקבוע לו מה שנוח לך ! "אתה אומר שאני פוץ" - אני רק חזרתי אחריך, כל הכינויים שכיניתי אותך (למעט ברנש) הם דברים שאתה רשמת בהודעות שלך וחזרתי אחריך, אז שוב, אתה מסלף את דבריי. "הבחורה מלמעלה מדברת איתך על ניקיון דירה ואתה משיב לה ברוח פוסטמודרנית שקודם כדאי להגדיר מהו ניקיון בדירה. " - גם לבחורה יש בעיה להתמודד כמוך עם מה שלא לרוחה, "זה בדיוק מה שתכוונתי שאמרתי שאתה לא ענייני. כתבת מגילה ולא אמרת כלום" - לא נכון, אפילו קיבלתי מסרים פרטיים מאנשים כאן בפורום שמסכימים איתי אבל טוענים שהניסיונות שלי לגרום לך להבין הם מיותרים, אני כתבתי מגילה, אבל לא כתבתי דברים שאתה רוצה לקבל- בגלל זה אתה קורא להם כלום, אתה לא רוצה לקבל שום דבר שאינו לפי אמות המידה שלך, זה נכון לדבי מנהגים של האחר, זה נכון לגבי דברי האחר.

deathcaster

New member
אני לא נוהג ככה

אבל כל עוד הברנש המדובר לא מתכנן לישון איתם באותה מיטה (ועד כמה שידוע לי לכל סטודנט יש חדר משלו), אז אולי זה נשמע מגעיל, אבל כמו שרשם כאן מנהל הפורום.. שיתעסק בעניינים שלו (ומקסימום שיתיז קצת מטהר אוויר מדי פעם סמוך לחדרים של שכניו הבהמתיים) ורק לצורך הסדר שבדבר - אני דווקא מאוד אוהב לישון על מצעים נקיים....
ואם כבר בכביסות עסקינן: המלצה - יצאו ל"נקה" 2 מרככי כביסה חדשים - לבן וירוק בהיר - פשוט מעולים, כל הבית שלי מריח מריח פרחים

adva g

New member
מן הסתם מילת המפתח היא פשרה

כשגרים עם שותפים... וזה שהם הרוב לא אומר שהם לא צריכים להתחשב בדעתו (במיוחד שהבקשה מאוד הגיונית- לא להשאיר כיור עם כלים מלוכלכים למשך הרבה זמן). הם יצטרכו למצוא פשרה שמקובלת על כולם, וכל אחד יצטרך להתגמש. לגבי שאר הדברים- אכן, אין לי כוונה לההתדיין עוד שבועות ולטחון מים....:)

amitk80

New member
צודקת בכל מילה

ואגב כאשר חיים בדירה מעבר לפשרה יש לדעתי דבר שנקרא כבוד ולכבד את האחר ואם זה מפריע אז אפשר לנסות להתחשב (גם אפ הבן חולה ניקיון).. לדעתי, אם כל אחד ילך טיפה לקראת השני לא יהיו מתחים בבית ופיצוצים. אני יכול להבין גם את האחרים אבל מדובר בהיגניה של כל הבית וחוסר הקפדה יכול להביא חרקים ונמלים ואז מה? החבר'ה ישפכו כסף על הדברנ ולא יוכלו לחיות בבית כמה ימים? לדעתי אם אפשר למנוע את זה אז עדיף..

tutiris

New member
בעיה קשה...

קודם כל, זה לא נשמע לי שאתה חולה נקיון, גם אם אתה במיעוט בדירה שלך. הפירוט שהעלת לחוסר הניקיון המצוי הוא מעבר למשהו שייחשב כדרישה מוגזמת, בעיניי. אמנם אני בחורה ולא גבר, כך שאולי בעיני אחרים, דעתי מראש אמורה להיות שונה, אבל אני בכל זאת כותבת אותה... אני גרה בדירה שכורה ולא מקפידה כ"כ על ניקיון שוטף, אלא פעם בשבוע... אבל ברגע שחיים עם שותפים שזה כן מפריע להם, אני חושבת שצריך לעשות מאמצים לפשרה הדדית. שטיפת רצפה ללא חומר ניקוי לא נשמע לי כמו פשרה... הייתי בצבא מורה חיילת (מעניין מה זה אומר עליי...) והייתה בחורה אחת מתוך 14 שמאוד הפריעו לה הכלים בכיור (תארו לעצמכם ש 14 בנות היו משאירות את הכלים שלהן בלי לשטוף...), אז השתדלנו לשטוף מיד. הפשרה היתה שאם לא הספקנו לפני שהלכנו לפעילות, אז כשחזרנו מהפעילות שטפנו אותם. הדרך בה אמורים להסתדר כשחיים יחד אינה דווקא דעת הרוב, אלא פשרה בין דעות. כי אולי 2 מהדיירים מתים על מוזיקה בווליום נורא גבוה, אבל השותף השלישי מנסה ללמוד? לא תנסו להתחשב בו אפילו שהוא היחיד? לדעתי, תנסה לדבר עם השותפים שלך, אתה אפילו יכול להגיד להם שזה לא נעים לך להעיר להם ואתה לא רוצה להישמע כמו פוץ, אבל זה מפריע לך להתרכז... תנסו אולי לחשוב על דרכים שונות להתמודדות שיהיו יותר קלות עבורם (נניח תורנות כלים, במקום שכל אחד ישטוף את שלו, אולי הם יעדיפו את זה). אבל אין מנוס משיחה שכזו, אחרת יהיה לכם בדירה "תוהו ובוהו" (גם מבחינת הבלאגן ויותר מזה- מבחינת היחסים שלכם).

zebrafish

New member
../images/Emo127.gif

באמת צריכה להיות שיחה שכזו. אבל אל תגיד להם "אנחנו צריכים לדבר", כי ברגע שהגבר המצוי שומע דבר כזה- הוא מיד נכנס לאנטי. תגיד להם שאתה רוצה לשאול אותם משהו. ואז תתחיל לפתח את השיחה- תשאל אותם אם זה בסדר שאתה מעיר להם לגבי הנקיון, כי אתה מרגיש לא בסדר לגבי זה (הם בטח יגידו לך שזה בסדר). ואז תשאל אותם אם יכולה להיות אופציה שלא תעיר להם- למשל, כמו שהציעה tutiris, לעשות תורנות נקיון- פשוט לרשום על דף את ה-כ-ל (ביום/כמה ימים/שבוע מיסטר איקס אמור: לטאטא רצפה, לשטוף רצפה, להוריד את הזבל, להחליף את השקית בפח, לשטוף כלים[זה ברמה יומיומית, תרשום להם מה צריך לעשות ברמה יומיומית ומה ברמה שבועית, ובמקרה שקורה XYZ אז השבועי הופך ליומי], לנקות את השיש, לקנות חומרי ניקוי אם נגמרו, לנקות חלונות אם צריך, לנער שטיחים וכו')- פשוט את הכל. וברגע שיש להם כזה דף מול העיניים- אולי יקח הרבה זמן לכתוב אותו- אבל אני מאמינה שזה יחסוך הרבה אי נעימויות בעתיד.

lirlurim

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אגב, ממש לא דרשתי מהם לשטוף את הכלים מיד. כמו שכתבתי, הסכמנו שבסוף כל יום נשטוף את הכלים. התעלמתי יומיים וזה גם לא מאוד הציק לי אבל בשלב מסוים מתקרבים לשיש כדי להכין משהו והריח פשוט מסריח... טוב נו, יהיה בסדר

למעלה