התמרמרות...

lirlurim

New member
התמרמרות...

שלום, כבר עם ההרשמה למעונות, הדבר שהכי הפחיד אותי היה ליפול על שותפים שלא אוהב, מכל בחינה שהיא. נכנסתי למעונות, הכרתי את השותפים והם היו נחמדים. לא כאלה שאני אהיה החבר הכי טוב שלהם ובטח שלא כאלה שיהיו איתם צחוקים בערבים מול הטלוויזיה, אבל כן שני אנשים שקטים ונחמדים, וגם אם זה לא המצב האידיאלי - זה בהחלט מספיק. כבר ביום הראשון אמרתי להם שאני בחור שהניקיון חשוב לו והעלינו כדוגמה את עניין הכלים בכיור. הם אמרו שהם לא מאלה שמדיחים את הכלים ישר אחרי האוכל אבל שהם מבטיחים להדיח אותם עד שהם הולכים לישון, בסוף כל יום. לגיטימי. הם אפילו ביקשו שאעיר להם במקרה שהם לא ממלאים אחר מה שהסכמנו עליו. אבל, היום אני יכול לומר שמדבר בשתי ג'יפות רציניות. כבר 3 ימים יש כלים בכיור וזה מחליא אותי, בייחוד בגלל שהכלים משותפים ואני יודע שאחרי כך אצטרך לאכול מהם. מה גם שעשינו תורנות שטיפת דירה, והשותף ששטף אותה ביום חמישי עשה שם משהו ממש לא מובן, בטח שלא הייתי קורא לזה שטיפה (בלי שום חומר ניקוי ועם מיליון כתמים שנשארו על רצפת המטבח). אז עכשיו הפסקתי לקרוא איזה מאמר באמצע כי פשוט לא יכולתי להתרכז (יש שיאמרו שהבעיה אצלי
) ושטפתי את כל הבית, כולל הכלים. אני יודע שאם אעיר להם הם לא יתעלמו ממני, אבל ממש אין לי כוח להפוך לשותף הפוץ שרודף אחריהם. אתם חושבים שיש טעם לחשוב על מעבר לדירה אחרת או שזה מוגזם? אני פשוט חושב שגם אם הם ממש יתאמצו וינסו לרצות אותי, אם הם לא אנשים שהניקיון חשוב להם - זה פשוט לא זה (סתם דוגמה, אחרי שהם מבשלים, ממש לא מזיז להם שהכיריים מטונפים ברמות קשות ושהשמן ניתז על דפנת המקרר). מה את מציעים? אגב, יש מישהו ער עכשיו? אני ממש צריך אש כדי להדליק קטורת. אני כרגע נמצא ברחבה של פדרמן ואח"כ בדירה שלי בטליה. אשמח לסיוע
אוף, זה היה טוב...

deathcaster

New member
תגובה

אתה במיעוט, תתמודד.... "אני יודע שאם אעיר להם הם לא יתעלמו ממני, אבל ממש אין לי כוח להפוך לשותף הפוץ שרודף אחריהם" - ידידי, אתה כבר אותו שותף פוץ.. תאמין לי.. אין מה לעשות, אולי זו קלישאה- אבל ברומא היה כמו רומאי... מחלת ניקיון ומעונות סטודנטים (בדגש על סטודנטים זכרים) אינם דברים עם אפקט סינרגיסטי.
"אז עכשיו הפסקתי לקרוא איזה מאמר באמצע כי פשוט לא יכולתי להתרכז (יש שיאמרו שהבעיה אצלי ) ושטפתי את כל הבית, כולל הכלים." - בהחלט, הבעיה היא שלך - והפעם אני לא מתבדח, אתה מוציא את התסכול שלך על הניקיון.. אתה אולי לא יחיד ויש הרבה כמוך, אבל זו בהחלט בעיה. ואם תעבור לדירה אחרת ? מאין לך ש"תיפול" על שותפים "נקיים" יותר ? העצה שלי - מפריע לך כלים בכיור ? אל תסתכל על הכיור, תנקה את מה שאתה אוכל בו. שומן התיז על המקרר ? הכיריים מטונפים ? תעשה כמו הסבתות, תכסה את הכיריים עם נייר אלומיניום ככה השומן נופל על הנייר, מתלכלך ? מרימים את הנייר ושמים חדש... ממש קסם. מקרר ? תתלה עליו דפי נייר שיספוג את הלכלוך... או לחילופין - תהיה הפוץ ותעיר להם. "מה גם שעשינו תורנות שטיפת דירה, והשותף ששטף אותה ביום חמישי עשה שם משהו ממש לא מובן, בטח שלא הייתי קורא לזה שטיפה (בלי שום חומר ניקוי ועם מיליון כתמים שנשארו על רצפת המטבח)." - אתה מפחיד, יש לך בעיה... אתה חולה ניקיון ואתה הולך להדליק קטורת בדירה ? סתירה עצבנית... קטורת זה מגעיל..

lirlurim

New member
שמע,

אין לי דרך אחרת להגיד את זה מאשר...אתה חתיכת סירחון מהלך! במשך יומיים ניסיתי להתעלם מהכלים בכיור, מהכיריים המטונפים ומהשמן על המקרר אבל שמע, זה לא הולך. לעטוף את הכיריים בנייר כסף זו פרוצדורה שדורשת הרבה יותר השקעה מאשר להעביר ניגוב עם סמרטוט... בכל מקרה, לא הצלחתי להבין אם התגובה שלך היתה רצינית או לא. אם כן, זה באמת עצוב. אני מסרב להאמין שכל הסטודנטים הזכרים הם כ"כ מסריחים ואם כן - אז המעונות זו באמת עסקה לא משתלמת. בדירה ששוכרים לפחות אפשר לבחור את השותפים. וקטורת זה לא מגעיל. כשאתה קונה 3 חבילות בחמישה שקלים זה מגעיל. כשאתה קונה משהו טוב - זה ממש לא
ותודה לזברפיש על העידוד. אה, ועל הגפרורים.

deathcaster

New member
יש לך גם בעיה בהבנת הנקרא כנראה

אני ממליץ לך לקרוא שוב את ההודעה שלי ואלי תבין יותר טוב ולא תגיב לי בניבולי מקלדת. קיבלת עצות פרודוקטיביות איך להתמודד עם הבעיות שלך, ואני רק רואה שברגע שנוגעים לך בנקודה הזו אתה מאבד את העשתונות... אולי כדאי שתלך לשטוף את הדירה... אולי כך תירגע. ואם נפסיק את הניגוח בינינו: אני לא טענתי שכל הסטודנטים הזכרים הם מסריחים, אבל אצלך זה מצב נתון, ואתה תיאלץ להתמודד איתו, ואם לא תוכל להתמודד איתו האופציות שעומדות לפניך הן 3 כפי שאני רואה אותן: 1. להתגמש - להיות פחות חולה ניקיון - וכך אולי הם גם יבואו יותר לקראתך (זה רק יעזור לכולכם). 2. לעבור חדר במעונות - סיכון - יכול להיות שתעבור לחדר עם 2 שהם עוד יותר בהמות. 3. לעזוב ולעבור לדירה משלך, אם תוכל לעמוד בזה ואז רק אז תוכל לבחור לעצמך את השותפים שלך. ולקינוח -לעניין הקטורת >> גם אני בעייתי - אני סובל מבעיה קשה, אני אוהב אוויר צח, בלי סיגריות, בלי נרגילה ובלי קטורת מכל סוג שהוא... בבית שלי לעולם לא יהיה עשן מכל סוג שהוא, לרבות קטורת... (ולא - אין לי בעיית נשימה)

deathcaster

New member
דרך אגב

"במשך יומיים ניסיתי להתעלם מהכלים בכיור, מהכיריים המטונפים ומהשמן על המקרר אבל שמע, זה לא הולך. לעטוף את הכיריים בנייר כסף זו פרוצדורה שדורשת הרבה יותר השקעה מאשר להעביר ניגוב עם סמרטוט..." - נייר כסף זה ממש לא בעיה - מיליון שכנות ממוצא צפון אפריקאי לא טועות
לגבי ההתעלמות - שוב 3 אופציות: 1. תמשיך להתעלם או לחילופין - תתגמש. 2. תעיר להם = הפוץ שאתה כ"כ פוחד להיות. 3. תנקה = עבד מסקנה - אופציה 1 הכי טובה (לדעתי) אני יכול להבין סטודנטים זכרים שמתנהגים בבהמתיות.... זה מעין סוג של חופש... לא שאני דוגל בזה.. אבל יכול להבין את זה... זה מעניין.. אתה עתודאי ? אם לא - האם שירתת בצבא ? - אם כן - היית בקרבי ?

lirlurim

New member
אמממ...

לא חושב יש לי בעיה בהבנת הנקרא. נראה לי שדי מובן מההודעה שלך שאני החריג פה, ואני לא בטוח שתה צודק. אני גם ממש לא חושב שאני חולה ניקיון. זה לא שאני עומד ליד השיש ודורש מהם לשטוף את הכלים ישר בתום הארוחה. נראה לי לגיטימי לחלוטין לשטוף כלים בסוף כל יום ולא להשאיר אותם בכיור. ההיגיון פשוט - כלים עם שאריות אוכל שלא נשטפים תוך כמה שעות - פשוט מסריחים. אני לא מתנגח איתך. אל תחמיא לעצמך יותר מדי. אני מעריך את התגובה המפורטת שלך (בלי ציניות) אבל אל תיסחף עם "קיבלת עצות פרודוקטיביות איך להתמודד". בוא נאמר שאף עצה שכתבת לא היתה עבורי איזה חידוש מטורף
נכון שנייר כסף זו לא בעיה, אבל אין הבדל עצום בין ג'יפה על נייר כסף לבין ג'יפה על הכיריים. כשהיא מול העיניים זו בעיה. אגב, ופולניות? נייר הכסף הוא מהן והלאה? לא מצליח להבין את העצה של "להתגמש". שוב, אין פה שום דרישה מוגזמת. אנחנו לא בצבא ואנחנו לא ילדים בני 18. חיים בדירה והיא צריכה להיות נקיה. לי זה נשמע טבעי לגמרי. מה? מאיפה הבאת את זה ש"סטודנטים זכרים שמתנהגים בבהמתיות זה סוג של חופש"? מה הקשר בין זה לבין חופש ואם אכן יש קשר כזה - למה עבור נקבות בהמתיות היא לא חופש, בשם אלוהי המגדר? תסביר. לא, אני לא עתודאי, כן שירתי בצבא (אגב, אם אתה בענייני עברית, אז לא "שירתתי" אלא "שירתי", במקרה הזה הכפילות של הת' מתבטלת) וכן הייתי בקרבי. אני רק לא מבין מה הקשר. ז"א, אני מבין למה אתה חותר אל זה נראה לי קצת מופרך. אז אולי גם נשב יחד בסלון, נגרבץ ונפליץ...

deathcaster

New member
תגובה

"לא חושב יש לי בעיה בהבנת הנקרא. נראה לי שדי מובן מההודעה שלך שאני החריג פה, ואני לא בטוח שתה צודק. אני גם ממש לא חושב שאני חולה ניקיון" - לצערי אתה טועה, כרגע בדירתך אתה במיעוט - ואתה החריג, הרוב עולה עליך ב-100% , 2 מול אחד... חשבון פשוט. "נראה לי לגיטימי לחלוטין לשטוף כלים בסוף כל יום ולא להשאיר אותם בכיור" - לך זה נראה לגיטימי, להם מסתבר - לא ! "ההיגיון פשוט - כלים עם שאריות אוכל שלא נשטפים תוך כמה שעות - פשוט מסריחים" - מסכים, אבל שוב מצב נתון - תתמודד. "אני לא מתנגח איתך." - לצערי אתה כן. "אני מעריך את התגובה המפורטת שלך (בלי ציניות) אבל אל תיסחף עם "קיבלת עצות פרודוקטיביות איך להתמודד". בוא נאמר שאף עצה שכתבת לא היתה עבורי איזה חידוש מטורף" - אתה יכול לקרוא לי "קפטן obviece"
.. אבל עדיין.. אולי לא חידשתי, אבל אלו אכן האופציות שעומדות בפניך. "נכון שנייר כסף זו לא בעיה, אבל אין הבדל עצום בין ג'יפה על נייר כסף לבין ג'יפה על הכיריים. כשהיא מול העיניים זו בעיה. אגב, ופולניות? נייר הכסף הוא מהן והלאה?" - אתה נתפס לקטנות.. ועכשיו מכניס את השד העדתי בכמעט 2 בלילה.. גם פולניות משתמשות בנייר כסף סבבה ? ההבדל העצום הוא שנייר כסף אתה יכול להסיר עם הלכלוך ופשוט לזרוק, את הלכלוך מהכיריים - אם לא מנקים אותו מיד - אתה תצטרך לשפשף.. "לא מצליח להבין את העצה של "להתגמש". שוב, אין פה שום דרישה מוגזמת. אנחנו לא בצבא ואנחנו לא ילדים בני 18. חיים בדירה והיא צריכה להיות נקיה. לי זה נשמע טבעי לגמרי." אני מבין שאתה לא מבין, אתה לא מבין שאנשים חושבים אחרת ממך, אם היית מבין - היית מבין שאחרים לא חושבים כמוך ואולי השותפים שלך לא חושבים שהסטנדרטים של בית מרקחת שאתה מציב להם הם לא לרוחם... לך זה נשמע טבעי לגמרי - אולי להם לא ? שישנה אי הסכמה יש 3 (שוב) אופציות: 1. מלחמה 2. נסיגה 3. פשרה "מאיפה הבאת את זה ש"סטודנטים זכרים שמתנהגים בבהמתיות זה סוג של חופש"? מה הקשר בין זה לבין חופש ואם אכן יש קשר כזה - למה עבור נקבות בהמתיות היא לא חופש, בשם אלוהי המגדר? תסביר" - זה לא לשעות הטקנות של לילה, אבל אתה צודק, ישנן גם נקבות בהמתיות.. אבל התכונה הבהמתית רווחת יותר אצל גברים, לפחות בפומבי. "אגב, אם אתה בענייני עברית, אז לא "שירתתי" אלא "שירתי", במקרה הזה הכפילות של הת' מתבטלת" - נכון, הת' נופלת ובמקומה בה דגש חזק, כיוון שלא רשמתי דגש חזק, רשמתי ת' כפולה, אבל הצדק עמך וכבר אמרתי שהכתיבה שלי לא מושלמת. "לא, אני לא עתודאי, כן שירתי בצבא וכן הייתי בקרבי. אני רק לא מבין מה הקשר. ז"א, אני מבין למה אתה חותר אל זה נראה לי קצת מופרך. אז אולי גם נשב יחד בסלון, נגרבץ ונפליץ" - האם גם בקרבי היית חולה ניקיון כזה ? ואם כן - האם לא זכית לתרעומת מצד חבריך ליחידה ? האם ה"התנהגות המטונפת" של שותפיך למעונות היא דבר חדש לך ? שורה תחתונה - שוב, תיאלץ להתגמש או להיות פוץ או לברוח. לילה טוב

zebrafish

New member
deathcaster ו lirlurim

יאללה סולחהההה קולולולולולולו ולעניין. לדעתי תשאר שם בינתיים, וכן תעיר להם. ואולי בזמן הזה תכיר עוד 2 אנשים במעונות, שגם להם יש את הבעיה הזו עם השותפים שלא מנקים, ותבקשו לעבור לגור ביחד.

deathcaster

New member
תגובה

אני שמח שנכנעת. ואני מקווה שירדת לסוף דעתי. לזברה- אין שום סולחה לעשות כי אנחנו לא "ברוגז". ותודה על התיקון... השעה מאוחרת... (זה תירוץ.. אבל כבר ציינתי שאני לא חסין שגיאות)

lirlurim

New member
האמת שלא

נכנעתי לא בגלל שירדתי לסוף דעתך אלא כי אתה מצטט כל משפט שלי ומנסה להגיב עליו בצורה מתחכמת ולא עניינית. לא, ברור שלא ברוגז

deathcaster

New member
מצטער

אני נוהג לצטט משפטים של אחרים ולהגיב עליהם שוב ושוב רק כשבאופן סדרתי מנסים בכוח לא להבין את מה שאני כותב. (ועובדה, קיבלת תגובות מאחרים שממליצות אותן המלצות שלי (אם כי לאחר החריפות שלי, אנשים הבינו שאתה רגיש וצריך לטפל בך בכפפות של משי.. אני לא כזה).

lirlurim

New member
אתה ראה על מה אני מדבר?

אתה פשוט מסלף דברים. לא כל האנשים המליצו את אותן ההמלצות שלך. חלקם דווקא הזדהו עם הצורך בדירה נקייה. חוץ מזה שהכל עניין של רטוריקה. אתה כמובן חייב לייחס את העדינות של האנשים לעובדה שהם מבינים את ה"רגישות" שלי (WTF ?) ולציין שאתה לא כזה. לי זה נראה כאילו אתה מחפש להתווכח...

deathcaster

New member
תשובה

"אתה ראה על מה אני מדבר?" - לא, אבל אני רואה מה אתה כותב, מעולם לא שמעתי אותך מדבר. "אתה פשוט מסלף דברים. לא כל האנשים המליצו את אותן ההמלצות שלך. חלקם דווקא הזדהו עם הצורך בדירה נקייה" - דווקא אתה זה שמסלף, כי לא רשמתי "כולם", אז למה אתה מסלף את דבריי ? "חוץ מזה שהכל עניין של רטוריקה" - משפט סתום. "אתה כמובן חייב לייחס את העדינות של האנשים לעובדה שהם מבינים את ה"רגישות" שלי (WTF ?) ולציין שאתה לא כזה. לי זה נראה כאילו אתה מחפש להתווכח" - אם זה מה שירגיע אותך - סבבה. (חשבתי שנכנעת מלהגיב לי לא ?
)

lirlurim

New member
אני לא יכול פשוט להפסיק!

בוא נקבע שסיימנו וניפרד יפה. מחלת הניקיון באה עם פדנטיות בכל התחומים...

berta84

New member
לגיטימי לגמרי, מה גם שהמצב שתיארת לא נראה לי

דבר של מה בכך ערימות כלים מסריחות בכיור, שמן ניתז על המקרר-בעעעעעעעעעעעעע מבינה את התיסכול לגמרי

למעלה