התלבטות

mikilk

Active member
הסיפור מרגיז ומקומם

כל נושא המצויינות, שהיה אמור להיות פרוייקט נכון ונפלא הפך להיות, בחלק מבתי הספר לזירת מאבקים בין המורים להורים ובין ההורים לבינם. אצלינו למשל לא אפשרו בכלל לילדי המחוננים להגיש בקשה להשתתף במפרוייקט המצויינות. חלק מההורים יצאו למאבק - אני לא (בכל מקרה הילדים שלי לא רצו להתאמץ יותר מדי...)
אין לי עצה טובה - לכו עם מה שמרגיש לכם ולידלה נכון
בהצלחה ושנה טובה

דנה11107

New member
גם אצלנו המחוננים לא משתתפים בתוכנית הבית ספר

גם אצלנו המנהלת הודיעה למורות שאסור לבחור למצוינות את אלה שיוצאים ליום השליפה למרות שיום השליפה הוא במימון ההורים ולא מטעם בית הספר...בנוסף, ההנהלה לא התחשבה בילדים מבחינת מערכת, טיולים ופעילויות שונות באותו יום, למזלנו, המורה בשנתיים האחרונות כן פירגנה ותמכה, נראה איך יהיה עם המורה החדשה.

mikilk

Active member
זה בכלל סיוט אצלינו

היו לי 3 ילדים במערכת, הקטן שלי עכשיו בכיתה ט' (שנה אחרונה של יום שליפה) ואני מתחילה לנשום לרווחה, עוד שנה אחת של סיוט. מצטערת אבל אין לי דרך אחרת להגדיר את חוסר ההתחשבות שבה כל הטיולים, וכל מבחני השכבה נקבעו ליום ד' (יום השליפה) וחלק מהמורים לא מעוניינים במבחני מועד ב' - כל פעם זו מלחמה מחדש

tomi32

New member
מאד מקומם

הייתי עוזב את זה מהסיבות שמנית וגם בגלל שאני חושב שהסטיגמות האלו יכולות מאד להזיק בכיתה א'.
גם הבן שלי הגיע לא קורא לכיתה א' ובפסח קרא את הארי פוטר והתרשמתי שעניין לימוד הקריאה ובכלל ההסתגלות לבית הספר היה מספק באותה שנה (גם אם קצב מעט יותר מהיר לא היה מזיק).
יותר חשוב להתארגן כך שבשנה הבאה לא יחזור המקרה.

תדברי גם את עם המורה.

יכול להיות שההורים האלה אמרו למורה מה שהורים אומרים לפעמים - "הילד שלי מאד חכם ואני חוששת שישתעמם, בבקשה תעזרי להפעיל אותו ולאתגר אותו".

אם את רוצה שגם הבת שלך תקבל תווית של מצטיינת שעוזרת למורה - דברי עם המורה

באותה הזדמנות את יכולה לאמר למורה ששמעת שיש השנה חוגי מצטיינים, ואת שואלת מתי ואיך יוחלט מי יילך.

דן לוי10

New member
אצלנו המחנכות בחרו בסוף א ילדים למצוינות

לפחות לגבי המחוננים הן קלעו נדמה לי שכל הילדים שהתקבלו עכשיו למחוננים (בסוף ב ) אותרו גם לגבי המחנכות .
יחד עם זאת הסיפור אכן מקומם גם כך הבחינות מוטות מגדר ומוצא ומעמד סוציו -אקונומי ,
ממש מעצבן אם לעשירים קל יותר להכנס רק בגלל פרוטקציה בבית ספר
שנה טובה לכולם

mamma1

New member
ובלי קשר - כמה מילים על המצויינת אצלנו

גם בבית ספרנו תוכנית המצויינות (אמירים) הורחבה לכתה ב', ובני נבחר להשתתף בשנה שעברה, התוכנית היתה בחשבון. המחנכת היא שבחרה.
אני רק רוצה להגיד שאצלנו התוכנית היתה מיותרת, הרמה היתה נמוכה (יש כ 12-15 ילדים בקבוצה), לא איתגרה ולא עניינה ולא תרמה בשום תחום. כדי להשתתף בילדים צריכים להישאר לאחר שעות הלימדים, יחד עם ההסעות זה אומר שבני הגיע ב 16:00 הביתה. ילדים רבים נטשו במהלך השנה. הבן שלי כל פעם חזר ואמר שרוצה לפרוש אבל בשבוע לאחר מכן הסתקרן שאולי יהיה משהו מעניין. וכך למעשה מבלי שהתכוון סיים את השנה.

bhs

New member
לדעתי - אם את חושבת שהילדה שלך רוצה להשתתף

ואת חושבת שהתוכנית תעשיר אותה ותתאים לה - כדאי לך לפנות למחנכת, לציין בפניה את כישורי הילדה ומה היא תשיג בתוכנית, תבררי מה הקריטריונים להיכנס ותראי אם היא תוכל להשתלב גם.
רק רוצה לציין שהבן שלי היה בתוכנית אמירים בנושא חשבון והוא מאוד השתעמם ופרש. הוא מאוד מוכשר בחשבון מקבל את הציונים הגבוהים בכיתה וגם מחונן - אבל לא ביום שליפה. כשאמרתי לו שיש הרבה ילדים שהיו רוצים להשתתף בחוג וחבל שהוא מוותר - הוא ענה לי -"אז שיתנו לילדים אחרים להיות במקומי".

למעלה