התלבטות על הפרק...

יש שני שופטים אצלנו בהיכל שלמדו ממני

מה זה אוטיזם ואיך מתנהגים עם זה.

מעבר לזה אצלנו לפני הרבה שנים היה נהוג שבשביל להכנס לחנ"ם צריך היה לפתוח תיק ברווחה
רעדתי כמו עלה נידף ברוח בפעם הראשונה שהגעתי למשרדים שלהם. חשבתי שלמחרת לוקחים לי את שני הבנות (אז דפנה עוד לא היתה בתמונה בכלל).

תודה והמצחיק הוא שהם חושבים עכשיו

שצריך להעריץ אותי ולסגוד לי.
ומעבר לזה תהיה בטוח שהחשיבה שלהם לאוטיסט היתה רק מה שאלו"ט מראה בטלויזיה.
הם היו המומים כששמעו שאני כזו.

שופט אחד גם לימדתי מה זה ילדי אינדיגו שפעם חשבו שאחת הבנות שלי כזו.

את מדהימה ונותנת השראה לפחות לי

תודה.אם תרצי לדעת הכל תוכלי להכנס לבלוג שלי

יש שם פירוט מלא של כל התלאות והיסורים עד הדרך לנצחון עליהם.
שאני רואה שעדיין לא הושלם סופית (עובדה היא יוצאת להוסטל ואני רואה בזה כשלון שלא הצלחתי לנער מעלינו את
הרווחה).

arana1

New member
זה חלק ממה שדפוק בתבנית הנורמטיבית לכאורה

ולכן אוטיסטים שהם לא היררכים במהותם אלא רואים וחווים את הכל בגובה העיניים כל כך מתקשים להשתלב דרך תבניות החיברות ותפישות ההדדיות הקיימות
או שמעריצים אותך או שמשפילים אותך
לעתים קרובות אנשים מצליחים לעשות את 2 הפעולות הסותרות האלה בו זמנית
ולכן לאוטיסטים,ולמיעוט היותר שפוי בחברה,אין שום תמיכה ואין עם מי לדבר,וגם אין על מה

לא תמיד מסכימה איתך. אבל הפעם קלעת בול

בדיוק שאלה אותי חברה לעבודה בערב חג מה בדיוק מאפיין אותי באוטיזם כי היא עדיין לא מבינה והיא פחדה לשאול
אז הסברתי לה בדיוק את מה שכתבת כאן רק במילים קצת אחרות.
זו אחת שבד"כ אני לא ממש מדברת איתה והייתי חייבת להעביר איתה יום.

וואו זה מזעזע מה שאת כותבת

מסתבר שמעבר לאיצטלה של הדמוקרטיה בה מדינת ישראל מתהדרת אנחנו מדינה מאוד דיקטטורית. פשוט מרתיח את הדם לאיזה שפלות הם עוד יכולים להגיע

לא תאמינו על איזה גבוה הם טיפסו וכמה קשה

היה להם להודות שטעו ולרדת.
רק כשנכנס עו"ד לתמונה הם הבינו כמה הם טעו אבל זה עדיין לא הפריע להם לשלוח
אותנו ליחידה למסוגלות הורית של בית חולים איכילוב.
וזה רק כדי לקבל משם דוח שאנחנו משפחה זהב וזה אסון שהם נוגעים בזה.

ואולי אמרו שהכי טוב לילד להיות בבית עם האם

כי לא רצו לתת לנשים להתפתח בשוק העבודה במקום שהן יכולות להוות איום על הגברים?

אני חושבת, שהיתרון של התקופה שלנו הוא ביכולת הבחירה. אם לאמא טוב להיות עם הילד בבית, היא יכולה להישאר אתו ואם לא מתאים לה או לא טוב לה - היא יכולה לצאת לעבוד.

ודרך אגב, לילד טוב בית גם עם אבא.

בכל מקרה, אם להורה לא טוב להיות בבית עם הילד, לא בטוח שלילד כן יהיה טוב.

dina199

New member
או שהיא חייבת לצאת לעבוד

ללא קשר כמה טוב לה עם הילד בבית.
כשיש צורך כלכלי, אין אפשרות בחירה.

רוב האמהות שיוצאות לעבוד,

לא עושות את זה מצורך כלכלי.

ואומר לך מניין אני יודעת זו. רוב הנשים משתכרות די מעט. ראי בטבלאות. ההוצאות על המעון ועוד הוצאות עקיפות לעבודת האם (לעתים מעסיקים אדם שינקה את הבית, קונים עוד אוכל מוכן, קונים יותר בגדים לאמא כדי שתראה טוב בעבודה ועוד), שכך יוצא לעתים שהאם משלמת כדי לעבוד, כי ההוצאות רבות יותר מאשר ההכנסות.

השכר החציוני של אישה ב-2010 היה 5,010 שקל ברוטו בחודש. אם הבנתי נכון, מדובר על משרה מלאה.

תעשי חשבון כמה עולה המעון ועוד הוצאות ותביני שעם שני ילדים למשל, לא נשאר לאישה כלום אחרי זה, כך שמבינה כלכלית אולי עדיף לרוב הנשים לא לעבוד כשהילדים קטנים.

dina199

New member
לא בדיוק.

ברב המקרים כשיש הפסקת עבודה של יותר משנה קשה למצוא עבודה בכל רמת משכורת.
כי המעסיקים מחפשים רצף תעסוקתי.
אפילו ליהיא לפיד כתבה אל זה כי זה קרה גם לה

ובמקרה שלי ושל החוג שלי המשכורת יותר גבוהה , ועדיין הקצף התעסוקתי יותר חשוב מהשקעה בתשלום על טיפול בילדים (כי רצף תעסוקתי מבטיח משכורת קבועה אפילו אם רובה הולך על תשלום הטיפול בילדים)
אני אמנם מקה די נדיר (כבר לא כך ) שאהי המפרנס הראשי , ועדיין נאלצתי שלם הרבה כסף בעיקר בגלל הרצף.
אשה אחת שעבדה איתי (ז"א במקצוע שלי וברמת משכורת שלי) ושהחליטה להיות עם ילד שליש יותר משנה בבית, אחרי זה לא יכלה למצוא עבודה בדיוק דלל אותה שנה. מבחינת מעסיקים היא היתה ב'פיגור מקצועי'.

תלוי באיזה תחום.

במחשבים בעיקר חשוב רצף תעסוקתי, אבל אני, למשל, הייתי שנים עם הילדים בבית ומצאתי עבודה אחרי שנים ארוכות שלא עבדתי מחוץ לבית, ועשיתי הסבה לתחום אחר ממה שעסקתי בו קודם (שניהם לא תחומים שמרוויחים בהם הרבה, לצערי). כך שאני יודעת מנסיון שזה אפשרי, תלוי באיזה תחום.

כמה נשים עובדות היום בהיי טייק באחוזים מכלל הנשים?

נשים שהן מורות ועוד מקצועות דומים יכולות לקחת פסק זמן ולהמשיך מהנקודה בה הספיקו פחות או יותר.

dina199

New member
גם לא במחשבים.

לכן הבאתי דוגמא של ליהיא לפיד. היא היתה צלמת.
ואילו במחשבים יש יותר נשים ממה שחושבים , במיוחד במרכז הארץ.
לגבי מקצועות 'נשיים' (מורות, גננות, אחיות וכו') המעסיקים היו שמחים לקבוע 'רצף תעסוקתי' אבל מאחר ו מעל 90 אחוז במקצועטת האלה נשים , הו יולדות כל הזמן ולמעבידים אין גברים כדי להחליף אותן בהן
.
אבל לנשים שלא במקצועות 'נשיים' (שהם למדו אותו לפני שהתחתנו וילדו) , אין אחרי לידה זמן ומשאבים כדי ללמוד מקצוע 'נשי' ולעבוד בו. ואפילו אם ילמדו , לא יהיה להן 'נסיון תעסוקתי קודם'.

רק שליש מעובדי ההיי טק הן נשים.

ובכל מקרה, תמיד אפשר שהאב ייקח חל"ת ולא האם. זו בחירה חופשית. גם אם לעתים יש לה מחיר תעסוקתי.

(וזה, כמו שאמרתי, לא בכל מקום ולא בכל מחיר ויש הורים שכל אחד מהם עובד חצי משרה או קצת יותר וכך כל פעם מישהו אצלם בבית).

אני בעד שנשים יעבדו, רק שאני חושבת שזה טוב גם לילד. וכל זוג יבחר לעצמו מה מתאים לו ומה טוב לו.

לדעתי, גם הישארות עם הילד בבית גובה מחיר לעתים מהאֵם (נפשי, פיזי וכלכלי) ולעתים לילד עדיף להיות במעון מאשר עם אמא שמרגישה שהקריבה את עצמה למענו. ובאופן כללי, לעתים מעונות נותנים יותר מאשר להיות עם האֵם. זה תלוי במעון ובאֵם. אני חושבת שכל זוג יחליט ויעשה מה שטוב לו.

dina199

New member
גם שליש זה מספר מכובד

שכולל הרבה מאוד אנשים.
נכון אפשר לחלק את החופשת הלידה חצי לאישה וחצי לגבר, אבל בהייטק וברוב המקצועות ה'גבריים' בלאו הכי לא יקבלו את זה. ועוד כשמדובר במקסימים 7 שבועות , ולא בכמה חודשים או מעל שנה.

מצד שני,

השאלה מה האחוז שלהן מכלל הנשים.

באופן כללי, נשים מרוויחות הרבה פחות, וזו אחת הרעות החולות בחברה שלנו.

http://www.naamat.org.il/upload/the value of inequalety.pdf

אני מסכימה שיש נשים שאינן יכולות להרשות לעצמן לעזוב את העבודה ולהיות עם הקטנים בבית. מדובר על אחוזים יחסית קטנים.

ושוב, השאלה עד כמה מחשיבה עבודה בחוץ לעומת גידול ילדים ועוד.

להשאר בבית זה לא יוקרתי, זה לא נחשב, ולכן מעטות עושות את זה כיום.

מבחינה כלכלית, לרוב הנשים לא משתלם לעבוד כשהילדים קטנים.
ועדיין אני חושבת שזה כדאי.

למעלה