"מוסריותם יותר ממוטלת בספק"
אתה חושב שתהליך של הפרת חוקים לא נותן לגיטימציה להפרה של אחרים? אז מי החליט ש"מוסריותם יותר ממוטלת בספק"? אתה? כי כמו שאמרת, מחר יבוא מתנחל, ויגיד שפינוי ההתנחלויות (שאתה בטח תומך בו) הוא לא מוסרי, והוא מסרב להשתתף בו. ואז יבוא תל אביבי, ויגיד שלדעתו זה לא מוסרי לשלם מיסים שמממנים כיבוש, והוא לא עושה את זה יותר. ואחריו יופיע ערבי, ויגיד שלדעתו זה לא מוסרי לשתף פעולה עם המדינה שגרשה את העם שלו מאדמתו, והוא מסרב לציית לחוקים שלה .וככה הלאה והלאה, עד שהמדינה תתפרק לישויות קטנות ומוסריות (עם מוסר שונה כל אחת). ולדוגמא אחרת- ילד בן 17 קבל רשיון נהיגה. נוסע על פי כל הכללים שלמד בשיעורים, ולפתע חולפת בנתיב שלצדו מכונית ב120 קמ"ש. ועוד אחת. ועוד 50. מה הוא מבין? כולם מפרים את החוק, אז למה אני לא? למה אני פריאר? רק אני אסע לאט? ואז משהו חותך אותו. ומשהו אחר לא עוצר ב"עצור". מה קורה בסוף? בגלל שכולם מפרים את החוק, גם הוא. אתה מבין, תהליך של התרופפות החוק הוא בדיוק כזה. אחד מפר, מהסיבות הכי מוצדקות בעולם. רואה אותו משהו אחר, ואומר "אם לו מותר, למה לי אסור?" וככה העניין מתפתח, עד שהוא מגיע למימדי ענק. למזלנו, לשירות בצבא עוד יש מימד אידיאולוגי, אז ההשתמטות עדיין לא ענקית כמו שהיא יכלה להיות. כי עם סרבנים מפה, חרדים משם וערבים מאחור, בן אדם שיחשוב באופן ריאלי לחלוטין, יגיד "כוס אמק, כל אלה משתמטים. למה אני צריך לסבול בשבילם?". החוק הצבאי מגדיר מקרה אחד שבו אסור לחייל בשום אופן למלא פקודה שהוא קבל- אם זו פקודה בלתי חוקית בעליל. פקודה כזאת מוגדרת כ"פקודה שדגל שחור מתנוסס מעליה". עם כל הכבוד לאמונה שלך, אני לא חושב שלהיות בצבא זה "דבר שדגל שחור מתנוסס מעליו". לא כל אחד הוא לוחם, ולא כל אחד צריך אפילו לבצע פעולות שעוזרות באופן ישיר ללחימה. אתה במילא חיי במדינה שמוציאה מליארדים מהתקציב שלה (שבא מכספי המיסים שלך) על צבא, ככה שלצבא אתה תתרום כך או אחרת. ולעניין הזכויות, עם כל הכבוד, זה מצוץ מהאצבע. אתה באמת חושב שאם מחר יוסרו כל המחסומים, יפסקו הפעולות בתוך הערים בשטחים, כל האלימות תיפסק במקום? אם ככה, נעשה ניסוי. צא לטיול פרטי בגדה, לך בשמחה בין כפר לכפר ועיר ועיר ואל תפריע לאף אחד. נבדוק איזה השפעה תהיה לזה על תוחלת החיים שלך, ומזה נסיק מה יקרה אם לא ימנעו מאותם אנשים שתפגוש שם להגיע לישראל.