צפוי
באמת, קצת רצינות. אני לא הכנסתי את הדעות שלי למה שכתבתי. המינימום שיכולת לעשות הוא להגיב באותה דרך (עניינית). 1.בוא נתחיל לספור. כמה הצעות פשרה היהודים דחו אי פעם? התוכנית לאוטונומיה תרבותית ב36? קבלו. הצד השני דחה. החלוקה הראשונה של ועדת פיל? קבלו. הצד השני דחה. תוכנית החלוקה? קבלו. הצד השני דחה. ועידות בין לאומיות? קבלו. הצד השני דחה. הכרה בצד השני? קבלו. הצד השני דחה. אבל, וזה אבל גדול, יש הסתייגות. היו באמת שנים שבהן ישראל חשבה שהיא מחזיקה את המזרח התיכון בביצים, וסרבה לכל סוג של החזרת שטחים. בשנים האלה התחיל גם מפעל ההתנחלות. קראתי פעם איזה דעה מעניינת שאומרת שישראל, בדיוק כמו השכנות שלה, מבינה רק כוח. לראיה, היינו צריכים מלחמת יום כיפור כדיי להחזיר את סיני, ואינתיפאדה כדיי להיזכר שהפלשתינים קיימים. יש בזה משהו. ובקשר לרבין, הוא באמת היה איש צבא ובאמת הציע לשבור להם את העצמות (ולא שהם היו אז צדיקים), אבל הוא, בניגוד לעארפת שינה בסוף את דעותיו, והלך לקראת שלום. 2.רוב האנשים שהולכים לצבא בעצם אומרים "צריך, אז עושים". מעטים מאוד מתגייסים במטרה מוצהרת להרוג ערבים, אם בכלל (וזאת אגב בניגוד לחאמס, שאליו מתגייסים נטו כדיי להרוג יהודים, וגם חולמים להרוג יהודים מגיל צעיר. אתה מכיר במקרה את "פרפור", גיבור הטלויזיה החינוכית של החאמס?). השאלה האם הם מעלה את רמת האלימות באזור היא מורכבת (יהיה גם מי שיגיד שצבא חזק מוריד מהאלימות), אבל העובדה היא שאדם שלא מתגייס מתחמק מהנטל הכללי. 3.ואללה לא יודע. נותנים לי ולך לדבר חופשי, על נושאים שהשלטון בטח לא יאהב. אז אולי זאת כן דמוקרטיה? אנחנו מצביעים לנציגים בפרלמנט, וככה עושים גם הערבים, הדרוזים, הארמנים והצ'רקסים. אז אולי זה לא ליהודים בלבד? האם יש אפליה? יש. לא הכל מושלם. אבל מכאן ועד "דמוקרטיה ליהודים בלבד" יש עוד מרחק. זאת דמגוגיה זולה. 4.אין לי הרבה חברים בימין (אני לא כלכך מסתדר עם לאומנים ופאשיסטים), אבל מה שאתה אומר נכון לגמריי. אז למה יש לי הרגשה שאתה אוהב את הימין הישראלי פחות מאשר את החמאס? הריי שניהם לאומנים קיצוניים שדוגלים במאבק מזויין...... 5.דוגמא אחת לדברים כאלה ישראל עשתה. תתחיל לחפור בארכיונים. 6.אתה יודע מה? יכול להיות. אני לא אתווכח על זה (למרות שזה לא נכון). אתה יודע מה עושות מדינות אחרות שמיעוט אתני מפריע להן ומתחיל בהפרות סדר? תבדוק את מקריי ספטמבר השחור, צ'צ'ניה, קוסובו, טיבט, כורדיסטאן ועוד כאלה וכאלה. ישראל לא עושה דברים כאלה, כנראה כי היא דמוקרטיה, וכי פה יש בג"ץ. אתה חושב שזה "הכל פרט לרצח עם"? אתה תמים. יש עוד סולם מאוד ארוך לטפס עליו לפניי שמגיעים לרצח עם. אני לא אומר לאף אחד מה לעשות. אני אמרתי מה אני חושב. ואף אחד לא רוצה להרוג אותך. תתפלא, אפילו החיילים, אפילו אלה שאתה בטח מתעב, דובדבן, מסתערבים, מג"ב וכאלה, עושים את העבודה שלהם מתוך רצון שמחר, כשתעלה על האוטובוס הבייתה, לא יהיה בו מחבל שירים אותו באויר. אף אחד לא רוצה להרוג אותך. רוצים שתהיה בטוח ותוכל להמשיך לחשוב שצה"ל הוא הורמאכט (וזה עוד ביטוי לדמוקרטיה, אם כבר מדברים). תתפלא, יש גם אנשים שתומכים בשלום, אבל יש להם גם ראיה ראלית, ותפיסת העולם שלהם לא מעוורת אותם. אלה ששמים לב שלא רק הצד שלהם אשם, אלא שהאשמה נמצאת בשני הצדדים.