התייעצות

אולי כדאי שתרד מהעץ שטיפסת עליו

ותפסיק לזלזל במבחן הפסיכומטרי?
מה דעתך ללמוד פעם ברצינות? אני שמחה שאתה חושב שאתה גאון וקצין מוצלח של אמא אבל 107 בבגרויות מעיד אמנם על חכמה אבל בעיקר על חרשנות ומחסור בדייטים בתיכון, לא על גאונות שיא. אם תחרוש קצת לפסיכומטרי אין ספק שתצליח גם שם להוציא ציון מרשים (שיהיה מקביל ל107 המרשים מהתיכון).
יש לי חדשות בשבילך: לימודי משפטים הם לא קלים בכלל, וגם בהם תצטרך להשקיע שכל וזמן.

sacrament

New member
את מניחה הרבה הנחות שגויות בהודעה שלך לטעמי

107 בבגרות לא מעיד על חרשנות ומחסור בדייטים בתיכון.
זה נכון במקרה שלי
, אבל ככל שידוע לי את לא מכירה אישית את הבחור.
והשיפור הממוצע בפסיכומטרי הוא לא גבוה במיוחד. והפסיכומטרי הוא לא בהכרח חרישה. יש אנשים שלא משנה כמה יחרשו, עדיין יש ציון מקסימלי לא גבוה שהם עשויים לקבל. צריך לעשות יחס של עלות (השקעה של זמן, כסף,דחית לימודים) לעומת התועלת. כל אחד עושה את השיקולים שלו.

לימודי משפטים דווקא די קלים. הם פשוט עמוסים נורא. אני לא חושבת שההשוואה הוגנת. מלא אנשים לומדים משפטים ועושים בחינות לשכה בלי שום פסיכומטרי, חלקם גם בלי בגרות :)

ההנחות הללו לא כלליות אלא נוגעות לבחורצ'יק

שמעיד על עצמו שהוא כזה מוצלח שהוא לא טרח ללמוד ברצינות אפילו לאחד ממבחני הפסיכו שניגש אליהם, אבל הליכה למכללה תהיה פשוט חוויה משפילה עבור איינשטיין שכמותו.
לי אישית, אגב, לימודי המשפטים הם קשים מאד.

sacrament

New member
השאלה באיזה מובן הם קשים

זה לא מכניקת קוונטים. זה לא חומר שהוא "קשה", הרי להבין מה אומרים פסקי דין לא צריך יותר מדי...
הלימודים פשוט מאוד מאוד עמוסים. מיליון עבודות, המון חומר קריאה, הרבה דברים לחבר ביניהם, מבחני צ'ק ליסט
אז כן, במובן הזה הם קשים (גם לי), והם דורשים הרבה השקעה כדי להצליח בהם (אם כי, גם ללא השקעה ראיתי מספיק שמקבלים ציונים יפים)

אולי כדאי שתרגעי קצת

מאמי, לא יודע אם היה לך יום רע או שאת סתם נהנת מלתקוף אנשים בלי לרדת לעומק עניינים (אולי בגלל זה גם קשה לך במשפטים). בכל זאת אבהיר כמה דברים שאם היית ממשיכה לקרוא היית מבינה לבד:
1.לא אמרתי שלא למדתי לפסיכומטרי (חוץ מראשון),למדתי כמה שיכולתי. אני חייב לעבוד כי אני גר בדירה שכורה והורים שלי גרים בחו"ל. אז לצערי אני לא יכול להשקיע מאה אחוז מעצמי בפסיכומטרי. בנוסף כפי שציינתי, לא נולדתי בארץ למעשה עליתי לפה בגיל 13, ולכן אני לא קורא טיפה יותר לאט מהשאר. העניין פחות הפריע לי בבית הספר כי לא צריך לענות על שאלה תוך פחות מדקה.
2. להגיע ל107 זה קל? וזו רק חרשנות? מאיפה הבאת את זה? דבר ראשון מעולם לא הייתי חרשן:) ההשקעה היחידה הייתה במתמטיקה וכימיה. במקצועות הומנים היה לי די קל, למרות העברית מפני שיש לי זכרון די טוב ואני באופן אישי גם הייתי מחבב כמה מהמקצועות (היסטוריה, אזרחות). הלימוד שלי בדרך כלל היה מסתכם בקריאת סיכומים של אחת הבנות בכיתה.
3.לא אמרתי שאני לא רוצה להשקיע בעתיד בלימודי משפטים וגם לא ציינתי שללמוד משפטים זה בהכרח קל, למרות שממה שלי יצא להכיר בכל זאת זה יותר קל למשל ממתמטיקה, פיסיקה, מדעי המחשב,כימיה,ביולוגיה, הנדסת חשמל, הנדסת מכונות...את לא רוצה שאני אמשיך את הרשימה נכון?
4. אני לא מתנשא ואני לא אמרתי שאני גאון. הסיבה היחידה שציינתי שהייתי בקבע בתור קצין הייתה מפני שהייתי צריך להסביר שאני לא סתם ביזבזתי את הזמן והגעתי ככה לגיל 26 ללא תואר ראשון .וזה נכון אני ממש לא רוצה ללכת למכללה כי לי זה יהיה קשה באופן אישי, לא בגלל שאני מזלזל באנשים אלה בגלל שתמיד שאפתי ללמוד באוניברסיטה ותמיד הקפדתי כן ללמוד ולהוציא ציונים גבוהים. רוב האנשים במכללה (לפחות את אלה שאני מכיר) בעלי ממוצע הרבה יותר נמוך משלי. ובנוסף לכך, לבוגרי מכללה גם יותר קשה להתקדם ועוד לא דיברנו על עלות הלימודים וכו'
נ.ב.
רק שתיהיה רגוע, לא היה לי מחסור בדייטים. למעשה, הייתה לי חברה מאז גיל 16 ועד אמצע שירות סדיר.
פעם הבא תשקיעי מאמץ בלקרוא טוב יותר, לפני שאת כותבת הודעה תקפניות. תודה לך על העזרה:) והמשך יום נעים.

אם עשית קישור לוגי

בין נהנית לתקוף אנשים (מה שאני לא, אבל נניח שהייתי) לבין הצלחה בלימודים- אפשר להבין למה קצת קשה לך בשאלות ההגיון של הבחינה.
נתתי לך עצה טובה, זכותך לא לקחת אותה. בהצלחה לך.

הכל בסדר איתך?

את בכלל קוראת מה אני רושם? לא עשיתי שום קשר לוגי בין לתקוף ולהצלחה בלימודים, אלא אמרתי שאת לא יורדת לעומק העניין (כנראה שאת לא באמת קוראת מה שאני רושם) ואולי בגלל זה קשה לך גם בלימודים (כי גם שם את לא נכנסת בעובי הקורה של החומר). אגב הערה צינית.
לא תקפת אותי? כבר בכותרת את מתחילה התקפה "תרד מהעץ..." "מי אתה חושב שאתה" ואני סך הכל באתי להתייעץ. לא נתת לא שום עצה נומרלית, לא קראת כנראה כמעט שום דבר ממה שרמשתי אני אומר לך אני עובד כי הורים שלי גרים בחו"ל איך בדיוק אני יכול להשקיע בפסיכומטרי יותר ממה שאני עושה עכשיו.
ולא חמודה אין בעיות בשאלות הגיון אני פשוט קורא טיפה לאט וזו הסיבה שאני מסיים 19 -18 שאלות מתוך 23 בפרק מילולי:p
שיהיה לך חג שמח.

למה, כי אמרתי לו שבפסיכומטרי צריך להשקיע?

אם זה הכי מגעיל בעיניך אז סבבה. יש לנו פשוט רף מאד שונה. לדעתי מגעיל זה לחיות את החיים עם אף בשמיים ולחשוב שאתה לא צריך להשקיע בכלום ולבכות שמא תלך חס וחלילה למכללה.
תכלס הבן אדם ניגש כבר 3 פעמים בלי ללמוד. אם הוא ילמד הוא יצליח. מה לעשות שהוא לא יכול להצליח בפסיכומטרי בלי ללמוד? יש אנשים שיכולים, הוא כנראה לא אחד מהם. לא בושה גדולה, גם אני הייתי צריכה להשקיע בפסיכומטרי. אבל עשיתי את זה, ולכן התקבלתי לאת"א. לא הייתי משקיעה לא הייתי מתקבלת. מה לעשות.

זה לא מה שאמרת וזה לא מה שאמרתי

את רושמת דברים בדויים. מה שמצביע שאת לא באמת קראת מה שרשמתי.

מומין1

New member
יש דרך להגיד דברים

למעשה יש כמה דרכים להגיד אותם, אבל הדרך שבה בחרת היא לא אף אחת מהן.

מה שרשמת לו נראה רע מאוד מהצד. את חייבת להבין שלשמור על תרבות דיון זה א"ב, לא משנה מה הנתונים של אותו אדם.

במידה ואת לא מוצאת דרך אחרת להגיב את הדברים - אל תגיבי, as simple as that. לאף אחד לא מגיע לקבל תגובות תוקפניות שכאלה.

חולקת עליך בענק

ומכל מה שנכתב לו בשרשור, מה שאני כתבתי היה הדבר היחיד שהיה רלוונטי אליו ולכן גם הקפיץ אותו ככה. זה פשוט נגע בול בנקודה.
לא קיללתי ולא גידפתי, וכל עוד שמרתי על כך- זכותי המלאה להיות לא נחמדה. לא כולם ראויים לנחמדות.
אתה פשוט תיאלץ להתמודד עם העובדה שלא כולם בעולם הם אתה ולאנשים שונים יש דרכי התבטאויות שונות והשקפות שונות.

את יודעת מה....

תוציא ציטוט אחד מכל ממה שכתבתי שבו אני מתנשא. אני ברצינות מתחיל לחשוב שאת לא שפויה. ורואה דברים כפי שאת רוצה לראות אותם.
ולא זה לא היה רלווטני אנשים רציונלים כבר נתנו לי הצעות הגיוניות. הודעה שלך לא הייתה במקום ודיברת אלי בצורה מעליבה ומתנשא בלי להכיר אותי בכלל.

שמע ..

אחי,היא לא תבין את זה בחיים, כי לפי כל הדיון הזה שהיה פה,היא סך הכל שמה על כולם זין, לא קוראת כלום, מוציא שם רע לבנאדם בלי להכיר אותו,רואה דברים כפי שהם נראים לה ולא כפי שאני רושם אותם. אז מה זה משנה מה אתה רושם. היא תמיד צודקת, היא (חושבת) מכירה אותי כבר שנים, למרות שלא קראה רבע ממה שרשמתי.

למעלה