התייעצות קטנה :)

Chikkko

New member
תאמיני עד הסוף

זה לא תעתוע ולא תאטרון. תאמיני לזה עד הסוף.
בימינו, כשבחור, גבר, יוצא עם אישה, הוא נוטל על עצמו סיכונים, הוצאות, ואחריות.
זה שאת עצמך אינך מבינה זאת, זה עניין שלך.

זה שיש גברים רבים בעולם שרק נותנים ומפזרים כספים על אישה "בגלל שהיא אישה", ולא עושים לה חשבון, זה רק בגלל שאף אחד לא באמת רוצה ולא מוכן להסביר להם עד הסוף איפה הם חיים, איפה הם נמצאים.
אין שום הצדקה לכך שגבר בן 23 שכבר יוצא עם בחורה חודשיים, בחור שגר אצל אמא חד הורית, פתאום, כך לפתע יתחיל לשלם על בת זוגתו. זה פשוט לא הגיוני.
כבר אמרתי שכנראה שאין ביניהם שום יחסי מין בכלל. ופותחת השרשור ממשיכה להתעלם מזה בקלילות. כי היא לא מרגישה שום חובה לתת מעצמה שום דבר.
זה לא הגיוני, וזה לא צודק. וזה לא יעזור לך בכלל.
בחורות מהסוג הזה, הן קללה.

דבריי הקודמים לגבי מה בכלל בחורה יכולה לתרום לגבר- עומדים בעינם.
זה שאת לא עונה, זה עניינך האישי.
שאלתי את השאלה לאחר כמה וכמה מערכות יחסים שהיו לי עם נשים. ועד היום אני שואל את עצמי על מה הכל באמת נסב, אם לא על יחסי מין ועל משחק של אוהב לא אוהב. משחק שכולו כזב.
אני מצדי אמשיך לשאול את השאלה הזאת בכל פעם שיש בחורה צעירה ונכה רגשית שרואה את כל היקום כמי ש"חייב לה" על כך שהיא נולדה, על כך שהיא קיימת בכלל.
זו נכות תהומית שכל אישה מטפחת אצל חברתה, וכך הנכות הזאת נותרת יציבה.
פותחת השרשור בזה לבן זוגה מעמקי נשמתה, היא מצפצפת עליו, ובכלל לא אכפת לה אם הוא חי או מת.
בן זוגה הוא אובייקט, הוא ארנק מהלך. הדיבור שלו מפריע לה, נושאי השיחה שלו לא מקובלים עליה. התחביבים שלו מפריעים לה.
זאת לא אהבה, ולא זוגיות, ולא רומנטיקה.
זה יחסי שנאה וכוחניות. זאת מצוקה.
זה משחק של שני ילדים ברופא וחולה. זה מן תיאטרון. זה רחוק מלהיות אמתי. זה בועת סבון.

Chikkko

New member
את מוזמנת לענות לי בעניין תרומת האישה לגבר

את לא חייבת, אבל את מוזמנת לענות לי לגבי - מה בדיוק בחורה בת 23 יכולה לתרום לגבר בגילה, כשלא ברור לי בכלל מה היא עושה עם עצמה בחיים, ובן זוגה ( עאלק.. בן זוגה.. פחחח ), בחור צעיר חובב קניות שגר אצל אמא'לה.
&nbsp
מה לכל הרוחות היא יכולה לתרום לו, שאין לו ?
תעני לי על זה, כדי שאני אבין באמת.
&nbsp

מאוד עצוב שאתה לא מבין מה בחורה יכולה לתרום

לבחור בגילה.אנסה להסביר בקצרה מה שכבר הסברתי לך.כאשר בחור ובחורה נפגשים ויש ביניהם חיבור טוב הם יכולים לתרום המון אחת לשניה.כל אחד מביא עולם משלו ומיזוג העולמות יוצר עולם נוסף שתורם רבות לחיים.
אם אין ניצול והגבר והאישה משקיעים בקשר החיים שלהם הופכים לעוצמתיים יותר מכל הבחינות.
אני מבינה שלא חווית קשר אהבה אני מאחלת לך שתעבור חוויה זו ואז שאלותייך יתייתרו.בהצלחה

Chikkko

New member
את לא מבינה שום דבר

אני חוויתי את מה שחוויתי, ולמדתי את מה שלמדתי על נשים.
למדתי שקיים טיב נשי אוניברסאלי, והוא מכיל תכונות חוצות דת וגזע.

עדיין אף אחד בעולם לא מוכן להסביר לי, למה תמיד המשאבים נעים בכיוון אחד, הוא מצד הגבר אל האישה, ולא הפוך.
האם הגבר צריך להוקיר תודה לאישה על כך שהיא קיימת, או נמצאת במחיצתו?
האם זה עולה כסף, או לא ? כן או לא ?
האם ניתן לקיים קשר רומנטי ללא שום מעבר של כסף ומשאבים? כי אם לא, התשובה הזאת אומרת המון על טיב הקשר הזה.

בדיעבד, אני לא מרגיש שקיבלתי משהו מאישה, שלא היה לי קודם לכך, עם לידתי.
יחסי מין.... חושניות... אופוריה.... זה כן. לחלוטין כן.
מעבר לזה- שום דבר.

הרגשות שלי, אינם ניתנים להשבה לאחור.
בתיאוריה לפחות, הייתי רוצה את המשאבים שלי בחזרה.. אבל זו רק תיאוריה.

אני אומר לך בשיא הרצינות שאני רק יכול לבטא בכתב, שלדעתי, אישה איננה יכולה לתרום מאומה לגבר, למעט יחסי מין ותחושת אופוריה. חוץ מזה, שום דבר בכלל.
את רשאית שלא להסכים ולחוש את מה שאת חשה.

צר לי עליך

יש לך בעיה קשה ביותר.לך לאימון אישי אני מקווה בשבילך שיצליחו להחדיר לתודעה שלך מימד ריגשי שלך שחסר לך
אני מניחה שאתה לא מודע לכך.בהצלחה

Chikkko

New member
תודה, אבל אודה לך אם תתאפקי קצת

תתאפקי קצת, ואל תפזרי את תחושות הצער המתנשא שלך, מבלי לדעת ומבלי להבין על מה את מדברת.
אני מודע לחלוטין לכל התחושות שלי, ולכל הקביעות "אנטי" שלי. וכולן, עומדות בעינן.

אני חושב שנשים רבות, כולל את בעצמך, אינן מסוגלות לענות לי לשאלה מה אישה יכולה לתת לגבר שאין לו.

אישה, או נשים, אינן מוכנות לסכן את עצמן למען הגבר, להקריב מעצמן, להקריב את רכושן או המשאבים שלהן למען הגבר.
אישה איננה יכולה לתת לגבר אהבה בלתי מותנית, וודאות רגשית, או ביטחון באהבה.
זו קביעה עובדתית שאני קובע.
את רשאית שלא להסכים לה... לגיטימי.
אבל זו קביעה עובדתית שאני קובע כאן וכל השרשור הנוכחי, נסב על כך. על היעדר הקרבה מכל סוג.
הגבר למעשה צריך להוקיר תודה לאישה או לבחורה, להוקיר לה תודה על כך שהיא קיימת בכלל.
לכך, אני לא יכול להתחבר. בשום פנים ואופן לא. לעולם לא (!)

אם אהבה איננה רק חיבה, אלא גם הקרבה, אז האישה חסרת יכולת או מסוגלות לחוש את הרגש הזה.
נכונות להקרבה עצמית !
האישה, איננה מוכנה להקריב עצמה למען אהבה, או למען הגבר שאותו היא אוהבת.

אני דוחה את דברייך ואת הצעתך לגבי "בעיה" מפני שאין לי שום בעיה...
הבעיה זה עם גברים שהם עבדים נרצעים למען אישה שאיננה ראויה לכך. וכל אישה איננה ראויה לכך.

אני לא מוצא שום בעיה בכלל עם הקביעות שלי, ואני גם לא סובל משום דבר.

אודה לך אם לא תגיבי יותר בכלל להודעותיי.
אני רק אראה בכך מטרד.

סיגלית 2014

New member
מנהל
סליחה אבל כאן כבר הרגזת אותי

ויש מערכות יחסים שהאישה מקריבה את כולה למען הקשר:
את החלומות שלה, את היחסים עם המשפחה שלה, את הכבוד שלה. מקריבה למען הבעל, למען ילדים. מעמידה את עצמה במקום האחרון ומשלמה על זה מחיר יקר מאד. ודברים כאלו גם שומעים באמצעי התקשרות אז אני לא צריכה להוכיח לך.
נשים לא מסוגלות להקריב? רוב הנשים שאני מכירה הקריבו את כל חייהן למען הילדים ולמען שלום המשפחה. אין לך מושג על מה אתה מדבר!
יש גברים שהם כלום, אפס, בלעדי הנשים שלהם. יש נשים שדוחפות גבר למימוש עצמי ולהצלחה בחיים.
היית נשוי?
על סמך מה אתה קובע קביעה כזו?

ומעניין שלכל התגובות שלי אתה לא עונה. מה זה אומר?

Chikkko

New member
לא מחפש להרגיז....

לא תמיד יש לי מה לאמר בתגובה לכל תגובה.
&nbsp
גבר שנולד אפס מאופס, זה בדיוק מה שהוא. כך הוא נולד, וכך אשתו בחרה בו משיקוליה. אם שניהם מתאימים, זה גם מעיד משהו עליה. אף אישה בעולם לא יכולה לשנות את טיבו, איכותו, ורמתו של בן זוגה.
אי אפשר לאלף אפס מאופס להיות יותר מכפי שהוא באמת.
זה שיש ברקע אישה שדוחקת בו ולוחצת עליו, זה עדיין לא תורם לגבר משהו שלא היה לו קודם לקשר שלו עם האישה.
אני גם לא חושב שזה מתפקידה של האישה להיות מאמנת אישית של בעלה.
&nbsp
אהבת אישה לילדיה, איננה נוגעת לאהבה רומנטית.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אדוני אתה כתבת

שבאהבה אישה לא מסוגלת להקריב.
אהבה היא מילה עם הגדרה מאד רחבה, בעיני, שיכולה לכלול גם אהבה לילדים, גם אהבה לאנשים וגם אהבה רומנטית לבני זוג.
אז את העניין שאישה היא יצור שלא מסוגל להקריב באהבה בכלל, שללנו, כי נשים מקריבים למען ילדיהן ולא בגלל שבא להן אלא מתוך אהבה.
שנית, לגבי אהבה רומנטית לגברים, יש נשים שהקריבו ועדיין מקריבות. אני יכולה לתת דוגמאות מפה ועד להודעה חדשה ויש כאלו שהכי קרובות אלי:
אמא שלי התחתנה עם גבר נכה משום שהיא א ו ה ב ת אותו (בכוונה בלשון הווה כי היא עדיין, גם לאחר 50 שנות נישואין). שניהם התחילו מאפס ועבדו כמו חמורים כל חייהם כאשר אמא שלי עבדה בשתי עבודות ואבא בעבודה אחת. גידלו ילדים ומהווים דוגמא לחיי שיתוף, כבוד ואהבה לכל מי שמתבונן בהם.
לפי התאוריה שלך אמא לא הייתה צריכה אפילו להשתין לכיוון שלו.
אח שלי התחתן עם אישה שבלעדיה הוא לא היה יכול להתנהל יום אחד בלבד. יש נשים חזקות יותר מגברים.
באותה מידה, אח אחר שלי נשוי לאישה שהיא לא הייתה יכולה להתנהל יום אחד בלעדיו.
ואלו רק שתי דוגמאות שהכי קרובות אלי. לא מדובר בגברים ונשים אלא על בני אדם, למען השם. לככל אחד יש אופי.
לא ממש התרגזתי, כן?
אבל קביעות שנאמרות בהכללה אני פשוט לא יכולה לקבל!!
אי אפשר, בשום פנים ואופן להכליל ולקבוע דברים שאתה קבעת. אני רוצה לדעת על סמך מה קבעת אותן. איזו דוגמא לזוגיות אתה ראית כילד.
אפילו במדע, כאשר נתקלים בדוגמא אחת ויחידה שאינה עולה בקנה אחד עם התאוריה, התאוריה מבוטלת ואינה נחשבת לנכונה.
באותה צורה בדיוק אני יכולה לתת לך דוגמאות של גברים שהם פרזיטים, נצלנים, לא מסוגלים להקריב שום דבר וממררים לנשים שלהם את החיים. יש כאלו גם שלא מסוגלים לחיות ללא אישה בחייהם. אבל תרשה לי לא להיכנס לזה כי לא נצא מזה.
זה לא אומר שאין נשים נצלניות ורעות. יש נשים מפונקות, יש נשים שמררות לגברים את החיים לפני חתונה, במהלך נישואים וגם אחריהם. אז יש. אז מה?
יש גם גברים כאלו. יש מכל המינים ומכל הסוגים בעולמנו.
היזהר , לא להכליל.

Chikkko

New member
נישואים עם נכה, אינם הקרבה עצמית

הדוגמא שלך לגבי אמא שלך, בחירתה לשאת אדם נכה- זו איננה הקרבה עצמית של הגוף, של הנפש, איננה הקרבה עצמית של כסף ולא משאבים.
יש גם מקום לפשפש מעט לגבי מניעיה האמתיים של אמך...
אבל אם בכל זאת נאמר שזו הקרבה עצמית, יתכן שאמא שלך היא חריג לכלל.
בדר"כ נשים לא מוכנות לסכן, להקריב את רכושן ולא את עצמן למען קשר עם גבר.
&nbsp
ניהול אישי של האישה כלפי הגבר- איננו הקרבה.
&nbsp
נשים מוכנות להקריב את עצמן למען ילדיהם. אין שום וויכוח.

סיגלית 2014

New member
מנהל
פתאום שינית מנגינה

והתחלת לכתוב "בדרך כלל".

אמרתי לך להיזהר בהכללות. אל תכתוב אישה היא יצור שלא מסוגל להקריב כאשר בהודעה אחרת אתה מסכים שהן כן מסוגלות לעשות את זה כלמען ילדיהן.
ואם הגענו להסכמה הזו, אז יש לי שאלה אליך: אם אתה מאמין שאהבה חייבת להיות עם הקרבה מסוג כלשהו, מהי ההגדרה שלך ל"הקרבה עצמית"?
הזכרת את המושג לא פעם.
ולמה אתה לא רואה הקרבה שנשים הסכימו להקריב במערכות יחסים אחרות?
למשל:
נשים חרדיות שמתחתנות עם גבר חרדי לא מקריבות? הן כל החיים מביאות ילדים ומפרנסות את כל המשפחה למען הגבר שלהם שילמד ויהיה רב גדול.
ואם אמא שלי היא לא דוגמא, מה עם חברות של חיילים שהופכים לנכים לא עוזבות אותן ומתחתנות איתם? כולן עושות חשבונות של כספים?
ואנשים שסועדים בני זוג חולים? לא שמעתי הרבה סיפורים על גברים שחלו/הפכו לסיעודיים והנשים שלהם פשוט קמו והלכו. ואלו חיים מאד לא קלים.
אני מאמינה שמערכת יחסים צריכות להיות הבנה, הכלה, תמיכה, אכפתיות, התחשבות, דאגה. נ ת י נ ה.
לא הייתי קוראת לזה הקרבה עצמית כי אני לא חושבת שכדי להיות במערכת יחסים צריך לשלול את עצמי בשביל האחר. ההיפך, לדעתי מערכת יחסים מתאימה מאפשרת את חופש להיות עצמי.
לכן מעניין מהי ההגדרה שלך להקרבה.

Chikkko

New member
כל הדוגמאות- ללא הקרבת כסף ומשאבים

ובימינו, אין שום הצדקה שכך יהיה.
המסר הזה שמצד אחד אישה היא שוות זכויות מול הרשויות, אך מול הגבר היא מן "קורבן" או "מלכה", הכל לפי הצורך ולפי ההקשר, זה מסר מבלבל מאוד, קשה לעיכול.

מילים כמו קמצן, עני, נטול מכונית, נטול משאבים, הם ביטויים של תאוות בצע וחמדנות שמופנים אך ורק נגד הגבר, בין אם יש לו משאבים או לא.
האישה, כאילו מעל לכל מדידה שכזאת. היא איננה נמדדת כך. זה משהו שאני לא יכול להשלים אתו. לא בימינו...
מילא אם היינו חיים בחברה חשוכה, אבל אנו חיים בעידן שבו יש שרים ממין אישה, קצינות בכירות בצבא, טייסות, לוחמות, נשים באקדמיה, וכן קיים חוק שיווי זכויות האישה.

אך ורק הגבר, נדרש להקריב את כספו ואת המשאבים שלו למען האישה בכל עת שבה הוא נמצא עם האישה.
כל יתר התרומות שציינת בזוגיות, עשויות לבוא גם מצדו של הגבר למען אשתו ( תמיכה נפשית, עידוד, ניהול אישי, אימון אישי, וכו' ). כלומר, הן לא אופייניות אך ורק לנשים.

מה שרק מעלה את השאלה, למה בכלל הפמיניזם בא אל העולם ?
מהו בדיוק טיב הדיכוי שעבר על האישה בעידן החשוך?
מה יוצא לה מפמיניזם?
מה יוצא לה מזה שהיא עובדת, אם היא רק שומרת לעצמה את כספה, ומצפה שבן זוגה יקריב את המשאבים שלו עבורה. מה בדיוק היא עושה עם הכסף שהיא מרוויחה ?
זה דברים שאני חייב לברר עד הסוף... עד הסוף....

סיגלית 2014

New member
מנהל
טעות גדולה!

ובאותיות של קידוש לבנה: מי שחושב שיש שוויון בין גברים לנשים- טועה טעות מרה!
ראשית, לא הסברת מהי ההגדרה שלך להקרבה עצמית. ואני לא מתכוונת להגדרה מילונית אלא לרשימה של פעולות שאתה מצפה מבת הזוג שילמדו אותך שהיא אכן מקריבה למענך ולמען הקשר ביניכם.
ואם לא תגדיר, חלק ניכר מדבריך עד כה סובבים סביב העניין החומרי. מהי למעשה התרומה מבחינה כלכלית שיש לאישה בכל קשר זוגי.
אם כן, תרומה כזו קיימת בקשרי נישואין: יש קשרים בהם נשים וגברים עובדים יחד ומכניסים כספים לחשבון משותף. לא תמיד התרומה היא זהה, אבל במקום פנקסנות, יש חלוקת תפקידים כי צריך לקחת בחשבון גם ניהול בית וגידול ילדים (יש גם מקרים שהגבר אינו המפרנס העיקרי).
יש קשרים בהם גברים ונשים עובדים למען משק הבית המשותף אבל בחשבונות בנק נפרדים. אל תשאל אותי על סידור כזה כי אני לא מכירה אותו ואין לי מושג איך הוא עובד. לא מבינה כיצד ניתן לשמור על אמון בקשר מסוג כזה. אבל מכירה זוגות שחיים כך ובשלום.
בקשרים לפני הנשואים לא תמיד רואים תרומה כזו משני הצדדים ונגיע לכך מדוע.
שנית, מי שחושב שיש או יהיה שוויון בין גברים לנשים- משלה את עצמו!
גברים ונשים אינם נחשבים שווים בפני החוק. גברים ונשים אינם נחשבים כשווים גם בעיני החברה.
ואם כן, הסבר לי בבקשה , כיצד יש שוויון אם לאחר גירושים, כמעט תמיד האישה מקבלת את הילדים?
כיצד יש שוויון אם לאם חד הורית יש זכויות והטבות שלא ניתנות תמיד לגבר ובנוסף הרשויות רודפות אחרי הגברים לתשלומי מזונות?
אם אכן יש שוויון, איך יכול להיות שאישה עובדת בעבודה זהה לעבודה של גבר ובאותו מספר שעות ומרוויחה פחות?
אם החברה רואה גברים ונשים כשווים איך עדיין מגדלים אותנו ומצפים מאתנו להאמין שאישה ששוכבת עם גברים היא שרלילה וגבר כזה הוא גבר גבר?
מדוע שכשאישה נמצאת בראיון עבודה, תמיד ישאלו אם יש לה ילדים קטנים בבית? למה לא ישאלו גבר את אותה שאלה והוא נחשב כפנוי בכל שעות היום?
מדוע יש הרבה מאד שעדיין מאמינים שמקומה של האישה הוא במטבח?
מדוע עדיין בתודעה שלנו אישה מטפלת בילדים, אחראית לניהול משק הבית, אמורה לדאוג לאוכל ולבגדים נקיים? מדוע אישה שמפתחת קריירה נחשבת לאמא מסוג ב' ואף פעם לא חושבים כך על גבר?
מדוע יש גברים שמרגישים איום ונורא אם הנשים שלהם מרוויחות יותר מהם?
כתבתי באחת ההודעות שאנו אכולים בתפיסות מוטעות ובדברים שהאכילו אותנו מילדות. גבר נחשב בעיני החברה כראש המשפחה, כאחראי לפרנסה, כמגן על האישה והילדים. אישה נחשבת ל"עזר כנגדו", תפקידה להביא ילדים לעולם ולטפל בהם ולכן העניק לה הטבע רגישות גדולה יותר מגבר.
זה נכון שנשים הקימו צעקה ורצו גם לעשות משהו עם החיים שלהם במקום לשבת בבית ולטפל בילדים. אז הן יוצאו לעבוד. זו תוספת שלא הורידה מהן את המטלות האחרות שהחברה מצפה מהן לבצע במקביל.
בנוסף, אישה נחשבת בתודעה למין היפה, היא המושכת את הגבר והוא אמור לחזר אחריה. ואת זה לא אנחנו המציאנו. גם בטבע הזכרים הצבעוניים תמיד מחזרים אחרי הנקבות האפורות. מי לעזאזל יתן לאישה טלפון של גבר? זה תמיד יהיה הפוך!
אז דברים כאלו מולידים גם אמונות כמו שהזכירה פותחת השרשור. זה נכון שהזמנים טיפונת השתנו אבל בתודעה נשארנו אותם פרימיטיביים.
אלו לא דברים שאני אישית מאמינה בהם, אלא מה ששומעים ורואים כמעט בכל מקום.
אלו דברים שקשה מאד לעקור מהשורש ולדעתי אף חוק לא ישנה, גם לא חוק שיוון זכויות לנשים (שבמקור נועד למנוע אפליה כלפי נשים בחברה. והאם הוא מונע?).
אני מאמינה שאין דבר כזה "ככה צריך להיות". כל זוג קובע מה נכון וטוב עבורו וזה בסדר כל עוד כל אחד מהם מרגיש סיפוק ואושר בקשר.
אבל שוויון לא היה ולא יהיה. לעולם!

Chikkko

New member
אין אהבה ללא הקרבה עצמית

מי שאיננה יכולה, רוצה, מוכנה לסכן עצמה, להקריב עצמה, לסבול כאב למעני - איננה ראויה לי לעולם.
מי שאיננה יכולה לתת לי וודאות רגשית / ביטחון רגשי, איננה ראויה לי לעולם.
כל שהיא יכולה לתת לי, זה רק גוד טיים, יחסי מין, גיפופים, אופוריה זמנית, אשליה של אווירה רומנטית.
&nbsp
מעבר לזה- היא איננה יכולה לתת לי שום דבר.
זה תמיד מגיע למגבלות של האישה, כאישה.
הלב הנשי, שונה בתכלית מן הלב הגברי.
הלב הגברי משועבד לאישה.
הלב הנשי, משועבד למערכת עניינים אחרת, והגבר איננו מופיע ברשימה הזאת.
הגבר הוא רק אמצעי, אינסטרומנט, מכשיר להגשמת העניינים האלו.
&nbsp
כל השרשור הזה, נסב על כך. הגבר חייב לעבור אילוף. ממש כמו כלב, צריך לאלף ולאלף אותו, במשך חיים שלמים, עד שהוא מת.
זה לא הכסף, זה העיקרון...
אך מהו אותו עיקרון?
העיקרון, הוא עיקרון השיעבוד. אלא מה...
&nbsp
ברור לי לחלוטין, שנשים אינן מודעות בכלל לכיעור הפנימי הזה ששורר אצלן בלב. זה אכן כיעור, וזה אכן דוחה בטירוף.
אותו "עיקרון" שאף אחד בעולם לא מוכן להסביר לי עד הסוף מהו, ומה טיבו באמת.
פמיניזם פמיניזם, ושיעבוד הגבר..... עד שהוא מת.

DogsPCI

New member
היא יכולה לתרום לו את החוויה של להיות עם אישה...

&nbsp
והחוויה הזו שונה בין אנשים שונים - גברים ונשים. חלקן טובות יותר, וחלקן טובות פחות (והכוונה לחוויה...).
אם לא מעניינת אותך החוויה של להיות עם אישה - אל תהיה. למזלך אתה חי המדינה חופשית, אף אחד לא יכפה עליך אישה בכוח :))
&nbsp
בהודעה אחרת שלך אתה כותב... :
&nbsp
"מי שאיננה יכולה, רוצה, מוכנה לסכן עצמה, להקריב עצמה, לסבול כאב למעני - איננה ראויה לי לעולם.
מי שאיננה יכולה לתת לי וודאות רגשית / ביטחון רגשי, איננה ראויה לי לעולם.
כל שהיא יכולה לתת לי, זה רק גוד טיים, יחסי מין, גיפופים, אופוריה זמנית, אשליה של אווירה רומנטית.".
&nbsp
ואני ראשית לא מסכים עם האמירה - אשליה של אווירה רומנטית... כי הנ"ל הם בדיוק - אווירה רומנטית. תוכל לומר שאווירה רומנטית היא אשליה... אבל אפשר לומר זאת על כל דבר בעולם, כולל לפקפק בקיומו של העולם בכלל... אז לא נלך לשם.
&nbsp
&nbsp
אז כל מה שאישה יכולה לתת לך זה - זה רק גוד טיים, יחסי מין, גיפופים, אופוריה זמנית, ואת החוויה של אווירה רומנטית.
&nbsp
ואתה מזלזל בזה כי???
&nbsp
אלפי בני-אדם בודדים היו מתים לחוות בדיוק את זה...
זה שאתה לא יודע להעריך, זו הבעיה שלך...
&nbsp
לסכן את עצמה, להקריב את עצמה ולסבול למענך?? סליחה? אולי היא גם אמורה למות למענך?
אם כי גם יחסים כאלה קיימים... זה המון תלוי גם בך...
&nbsp
וודאות ובטחון רגשי? כלומר לקבל צ'ק פתוח שמה שלא יהיה, ואיך שלא תתנהג, ואיך שלא תתפתח הזוגיות בינכם - היא תשאר שם? גם אם רע לה?
&nbsp
חבר יקר, אתה מצפה יותר מדי... בטח שאילו הכוונות והמטרות שלך מראש.
מה שאתה מתאר זה יותר מתאים לקשר בין הורים לילדים - ללא תנאי.
בזוגיות זה אסון... כי אז לוקחים אחד את השנייה כמובן מאליו... ומפסיקים לחשוב ולהתאמץ כדי להיות בכלל ראויים שהצד השני ישאר שם (שלא לדבר יקריב את עצמו עבורך...).
&nbsp
חיים זה לא פקניק... אתה חושב שאתה תקבל כל מה שאתה רוצה... אחרת תשבור את הכלים.
בבקשה, אתה מוזמן לשבור את הכלים... זה לא מרשים אף-אחד... ומי שיסבול ובסוך ישאר לבד - יהיה אתה!
&nbsp
אתה טועה בכל כך הרבה מקומות... זה כיאלו - אתה טועה בהכל... מה שבעצם גם אומר שמצבך טוב :)). כי בעבר באת עם תמונה בראש על אהבה, ועל זוגיות, ועל אבני זוג שמקריבים את עצמם וסובלים למען האחר...
ואז המציאות אמרה לך - צא מהסרט!! אתה חיי בעולם יפה, אך דמיוני...
&nbsp
ואז התאכזבת, קשות... ועכשיו - יש קונפליקט... יש פער עצום בין הרצוי בדמיון, לבין המצוי במציאות...
אתה מוזמן להמשיך לחיות לפי קריטריונים מדומיינים, אומנם רומטיים ואציליים למראית עין - אך הרסניים בכל מובן אחר.
&nbsp
או שאתה יכול לקבל 2 החלטות גדולות:
&nbsp
1. אף אחד ואף אחת בעולם הזה - חוץ מההורים שלך - לא חייב לך כלום! ואם מישהי תחליט לתת לך הזדמנות - תגיד תודה. ועל כל פיפס שהיא נותנת לך - תגיד תודה. למזלך עדיין לא חווית בטח מה זה להיות לבד לחלוטין... אחרת היית מדבר אחרת.
תנמיך ציפיות, ותבין שבני אדם לא מתכוונים לסבול בחיים שלהם בכדי להוכיח לך משהו... או לעמוד בקריטריונים שלך. בני אדם רוצים להנות, לחיות בנוחות יחסית, ולהגיע הבייתה לבית חם ואוהב, ופתוח, ומקבל.
&nbsp
2. במקביל, תוציא גם את עצמך מהסרט של - אני מוכן להקריב את עצמי עבור האישה, לסבול למענה, למות למענה...
ותבין שאכן יש לא מעט שהן לא הנשים הנכונות עבורך... אז גם אתה תתמקד בעצמך יותר, ותעשה דברים שעושים לך טוב - בהווה. אתה לא אמור לרדוף אחרי אף-אחת, ולא להשקיע יותר, ולא לעשות שום-דבר שאתה לא רוצה. ובטח ובטח לא לעשות דברים... רק כדי שתוכל להתחשבן ולומר - תראי מה אני מוכן לעשות עבורך... ואת לא!
&nbsp
לא טוב לך, קום ולך... אם אתה מסוגל :)) וזו הבעיה לדעתי - אתה לא מסוגל... ומצפה שהצד השני גם כן לא יהיה מסוגל. זו חברי היא תלות - לא זוגיות! ומאחל לך לא להיות שם, ולמצוא את הדרך לזוגיות.
&nbsp
&nbsp
אומרים שהכי חשוך לפני עלות השחר... מקווה שיעלה עבורך בקרוב.
ומתוך ההבנה - ששאלת - מה שלומך? - אמיתית, היא דבר שיש להעריך... יש אדם שאיכפת לו ממך...
כן, כן, נשמע מעט... בספרים ובסרטים זה נראה אחרת...

Chikkko

New member
אני לא מזלזל בשום דבר

בשום מקום לא אמרתי שהאישה היא מיותרת, או בלתי חיונית , או בלתי הכרחית... אז אין לי דברים שעליי לתקן או להתנצל לגביהם.
אני גם לא מזלזל במה שאישה נותנת לגבר.
אני רק חושב שמדובר בעניינים שהם לא כסף ולא משאבים. זאת למרות שאנו חיים בעידן שיוויוני, עידן שבו האישה היא בעלת יכולת השתכרות שווה לזו של הגבר. במיוחד, כשמדובר בשכירים של שכר מינימום.
&nbsp
אישה יכולה לתת לגבר וודאות רגשית, ביטחון רגשי, ואם כבר מדברים על זה, אז נישואים הם הבטחה להישאר ביחד גם כשרע לאחד הצדדים וגם כשהוא ביקורתי מאוד ביחס לקשר כולו. זה מצער שאתה לא שמעת על זה... אבל כך היה במשך אלפי שנים עד למאה השנים האחרונות בערך.
אישה יכולה לתת לגבר יחסי מין, מגע פיזי, וגם זה חשוב, אבל בעיקרון לפחות, היא לא נותנת לגבר יותר מכך.
&nbsp
אני אמרתי בדיוק את מה שהתכוונתי לאמר... לא חושב שאמרתי משהו קיצוני שעליי לתקן.
כל אמירה נוספת תהיה רק חזרה על דברים קודמים.
שכסף ומשאבים, חייבים לעבור אך ורק מן הגבר אל האישה. ולא הפוך.
מבחן התשלום על אוכל ושתייה של האישה, הוא מבחן השיעבוד שלך אל האישה ואל רצונותיה.
אתה חייב לשעבד את עצמך, לשעבד את הכסף שלך, לשעבד את הנכסים שלך, הכל עבור האישה. ולעולם לא לקבל שום סכום כסף בחזרה, או נכסים שלה שיעברו אליך.
&nbsp
על כך נסב כל השרשור הזה....
&nbsp
שמתי לב שבשרשור הזה היו כמה שפספסו את העובדה שפותחת השרשור יוצאת עם בן זוגה כבר חודשיים, ובחרו לדבר על דייט ראשון.
&nbsp
פותחת השרשור לא הסבירה עד הסוף למה בדיוק איננה זורקת את בן זוגה, למעט הפחד שמא היא תתחרט לאחר מעשה. אני חושב שיש כאן רמז לפגמים אישיים של פותחת השרשור. אבל היא לא מעיזה לפרט לגביהם במפורש.
אז היא גם ביקורתית כלפי בן זוגה לגבי טיבו האישי, כלפי טיב התנהגותו שמשרה עליה תחושה שהיא נמצאת עם אישה ( כך לדבריה ).
היא גם חוששת לזרוק אותו פן תתחרט.
היא גם כנראה לא שוכבת אתו בכלל. וזאת רק התרשמות פרטית שלי.
היא גם רוצה ואולי חשה זכאית שבן זוגה ישלם עליה. זאת למרות שהוא מעולם לא עשה כן.
ו...מה אני אמור להרגיש לגבי כל זה?
אני לא יודע מה בדיוק עליי להרגיש לגבי כל הסיפור הזה.

DogsPCI

New member
צ'יקו... יש כל כך הרבה סתירות פנימיות בודעה הזו שלך...

שאני צריך לפנות שעתיים ועבור משפט משפט...

אני לא ביקשתי ממך לתקן שום דבר או להתנצל... אתה שואל, אני מנסה לענות ולעזור.

אז לגבי הסתירות הפנימיות... הינה דוגמה אחת:

פה בשרשור אתה כותב - "אני גם לא מזלזל במה שאישה נותנת לגבר."... האומנם???

לא אתה זה שכותב שאתה אפילו לא יודע מה יש לנשים לתת לגברים בכלל? אתה לא חושב שיש להן משהו לתת בכלל, ואם כבר - "כל שהיא יכולה לתת לי, זה רק גוד טיים, יחסי מין, גיפופים, אופוריה זמנית, אשליה של אווירה רומנטית."...

לא נראה שכתבת זאת בהערכה...

בכל מקרה, כן על "נישואין קתוליים" שמעתי... ואולי אתה לא שמעת שאנחנו לא חיים יותר בימי-הביינים, שם אישה הייתה נימסרת לגבר - מבלי הצורך בהסכמתה בכלל, חיה כשהיא תלויה בו לחלוטין, וללא כל דרך לצאת משם גם אם היא מושפלת, מוכה, וכו'. שכן אין לה לאן, אין לה איך... והיא תגונה על ידי כולם כולל כולם.

זה מה שאתה מחפש? אסירה???

אז סע ותגור באחת ממדינות העולם השלישי, ימכרו לך מישהי בת 12... בזול. תוכל גם לקשור אותה כדי שהיא לא תברח ממך, ולהכות אותה כשהיא לא מתנהגת כראוי. תוכל גם להרגיל אותה מראש לאכול מעט... כדי שחלילה לא יעברו עוד כמה שקלים ממך אליה...
.

אני מחפש בדיוק את ההפך... להיות עם מישהי כשכל הדלתות פתוחות, כשאין שום גורם חיצוני שמחזיק אותה איתי. כך שאם היא פה - כנראה שטוב לה איתי. ולהפך, כמובן :).

Chikkko

New member
מה שאני רוצה-

אני לא מחפש עזרה או תמיכה נפשית.
אם זה הרושם שנוצר, אז עליי לתקן זאת ולאמר שאני לא מעוניין בתמיכה נפשית וגם לא בייעוץ אישי ולא אימון אישי.

אני חושב שאם ימי הביניים מאחורינו, ואם עידן החושך מאחורינו, אז צריך גם לשחרר את הגבר מתפקידו ה"מסורתי".
כך שמעתה ואילך בכל פעם שבחורה אומרת "מתפקידו של הגבר...", מיד יהיה אפשר להצמיד לה תואר של פרימיטיבית וחשוכה. מפני שזה בדיוק מה שהיא. זה לא בערך, אלא בדיוק כך.
אחרת יוצא שהעידן הנוכחי, עידן שחרור האישה וכו', מעולם לא תרם מאומה לגבר ( ואם כן, אז מה בדיוק? ).

לגבי עצמי, אני לא זוכר מה אני רוצה.

DogsPCI

New member
אני ממש לא הצעתי את עצמי כתומך נפשי, או כמאמן

אישי... וכו' - כי אני לא כזה.
&nbsp
אתה באת ואמרת שאף אחד לא מתייחס אליך, ולא מנסה לעזור לך לענות על השאלות שיש לך... ואני כן נענתי לקריאה שלך, מתוך האמונה שלענות על השאלות הנ"ל, או לפחות לדון בהם - זה דבר שאתה מבקש, ושאמור להועיל לך איך-שהו :). אחרת, למה אתה זועק??
&nbsp
&nbsp
ולגבי שחרור הגבר מתפקידו "המסורתי" - אם תשים-לב, זה מה שגם אני אומר לאורך כל השרשור....
&nbsp
אם כי, לתת בהאבה, לפנק, לחלוק משאבים - אילו התנהגויות - שהן מעבר לתפקידו "המסורתי" של הגבר. הם הדרך להביע איכפתיות, ודדאגה, וחיבה, ואהבה... לפחות עבור רוב בני האדם :).
&nbsp
ולכן גם כתבתי לפותחת השרשור בסוף - שאכן היא צודקת. אדם שלא מחפש איפה אפשר לשמח אותה קצת, איפה אפשר לתת לה קצת כדי שיהיה לה טוב, אדם שלא מרגיש את הצורך להעניק לה שום דבר - או שבנוי אחרת, או שלא באמת מרגיש אליה משהו...
מה שלא יהיה, אכן מגיע לה לחוות מחוות של חיבה ואהבה, ודאגה... וכן, קצת נימוס - בסיגנון "אולד פאשיין". נימוס וכבוד לאחר, עדיין לא פגע באף אחד או אחת.
&nbsp
תבין, אני כתבתי לך הרגע - שאם האישה שלי פה - היא פה כי טוב לה. ולהפך... מה שאומר שיש לשני בני-הזוג את החובה לדאוג שיהיה להם טוב! לשנייהם!
&nbsp
אם אני נפגש עם מישהי שמוצאת חן בעיני - אני בא להנות! ומאוד חשוב לי יהיה שגם היא תהנה... גם עבורה וגם עבורינו.
אז כל אחד אוהב שמתייחסים אליו יפה, ושדואגים לו, ושקונים לו מתנה קטנה וכו'... מה קרה? אסון לקנות לחברה שלך גלידה?? או שלקנות לה גלידה בהרכח מעיד עלי שאני כרגע בתפקיד הגבר "המסורתי"? סתם גבר במצב רוח טוב לא יכול לקנות גלידה לחברה שלו... ?
&nbsp
אני אמקד אותך במהות של העניין, כפי שאני רואה זאת... ומסתבר גם כפי שסגלית רואה זאת... :).
יש סוגים שונים של אנשים... להם אמונות שונות, ודעות שונות, וציפיות שונות וכו'...
&nbsp
אני מתייחס למה לדעתי נכון... ולדעתי נכון הוא - להגיע למקום עם עצמך שכשאתה אוהב מתעורר בך הרצון לתת... בעיקר לתת... כמובן גם נחמד לקבל, הרי אנו כולנו בני-אדם עם רצונות וצרכים - לא מלאכים.
&nbsp
אז אני נותן... כי זה מה שעושה לי כיף - לתת, להעניק - למי שחשוב לי, למי שאני אוהב. זהו, זה כל הסוד... שני אנשים שכאלה, כשכל אחד נותן מתוך ההנאה שלו... וכל אחד מקבל בחזרה בלי הצורך לבקש בכלל.
&nbsp
כן?
&nbsp
וזה לא מצב מולד... אולי אצל חלק. זה מצב נלמד - בעמל רב :).
&nbsp
בן אדם, אם אתה לא נהנה לחלוק את מה שיש לך - בכל הרבדים עם מישהי, ואם אין לך רצון להעניק באמת - למה אתה מחפש להיות בזוג? כדי לקבל? כדי לקחת? כדי לערוך פנקסנות על מי נתן כמה בכל רגע?
&nbsp
&nbsp

DogsPCI

New member
ולמען ההגינות והדיוק - תיקון...

&nbsp
ולגבי שחרור הגבר מתפקידו "המסורתי" - אם תשים-לב, זה מה שגם אני אומר לאורך כל השרשור.... וכן, לא מעט נשים אמרו זאת בעצמן - פה בשרשור.

למעלה