התייעצות קטנה :)

shay4442

New member
אני לא מדבר על מובטלים/עניים מרודים

אני מדבר על אנשים נורמטיבים שמרויחים לפחות שכר מינימום(והם רווקים לא מדבר על גרושים שצריכים לשלם מזונות), אין רע עם קמצנות ועובדה שיש לי חברים כאלה ואני יוצא ומבלה איתם אבל הקמצנות זה אורח חיים ברור ובן או בת זוג שיוצאים עם בת זוג או בן זוג קמצנים צריכים להיות מודעים לאורח החיים הנלווה לזה.

Chikkko

New member
שכר מינימום = עוני

אני מקווה שזה לא יהפוך לנושא בר וויכוח בפני עצמו.
שכר מינימום הוא שכר עוני, שמחייב סגנון חיים חסכני.
חסכנות של אחד, נחשבת לקמצנות בעיני האחר.

shay4442

New member
שוב זה לגיטימי לגמרי להיות "חסכן" או "קמצן"

כמו שזה לגיטימי לגמרי מצד הבן או בת הזוג לא להיות עם מישהו או מישהי כזה

Chikkko

New member
הכל לגיטימי

זה גם לגיטימי להטיח בפניו של הצד הביקורתי, שהוא עצמו ולא אף אחד אחר, הוא עצמו קמצן, חסכן, ועלוקה קטנה. אחרת הטיעון הזה של "קמצן" לא היה נולד ולא היה נברא, ולא היה בא אל העולם מראש.
הואיל והטיעון הזה כבר בא...

כבר אמרתי, פותחת השרשור רק מודדת את הידיד האפלטוני שלה ומחלקת לו ציונים, במקום לפשפש בנפשה פנימה, ולמצוא שם את כל התשובות.
מהו בדיוק השווי העצמי שלה? ממש חידה...
מה עם רגשותיה כלפי הידיד האפלטוני שלה ? מה עם תרומתה לקשר? מה עם כוונותיה לעתיד? שום דבר... אפס, נאדה.

אף אחד אינו מושלם

אך קמצנות היה תכונה שמקטינה את החיים בכל מובן ולכן בירחי הכי רחוק שאת יכולה!קמצנות הינה גם רכיב ריגשי לא רק כלכלי אין אופציה לנהל מערכת עם קמצן..תארי לך שהוא לא מנסה להרשים אותך בתקופת החיזור אז מה יהיה הלאה ?הוא יגיע עם מימיה (בלי מין מינרליים) ותיפגשו בגן ציבורי ??

סיגלית 2014

New member
מנהל
ומאיפה את יודעת שהוא קמצן?

אני מתה על אנשים שיודעים לפרש הכל.
גם אני צריכה תביעת עין כזו

סיגלית אם היית קוראת

את הפוסט שהבחורה העלתה היית מבינה שהוא מלך הקמצנים היא בעצמה כתבה שהוא לא מזמין אותה לשום מקום ולכן היא מתלבטת מה לעשות....תעשי שיעורי בית.........על מולייר

סיגלית 2014

New member
מנהל
צודקת. לא הכנתי שיעורי בית

אבל זה לא קשור לא למולייר ולא לדוסטויבסקי.
דוקטורית לאהבה, כנראה שלא הבנת אותי. לא נורא. הויכוח הוא לא על הבחור המדובר.
יש לך ראייה שונה לגמרי ממני וכנראה שאנו לא נסכים.
את קוראת את התגובות שלי וכנראה "רואה" אדם שלא מבין באהבה, לא מבין ביחסים ובזוגיות ולא יודע לקרוא.
אני רואה, ולא רק בתגובות שלך, תפיסות מוטעות מהיסוד, שיפוטיות וסטריאוטיפים, שאלוהים ירחם.
סורי לא הצלחת לשכנע אותי.

DogsPCI

New member
הייתי מת לחזור לתקופה בה היו יושבים על ספסל עם מים במימיה :)

&nbsp
מצחיק, אתמול בטיול לילה עם הכלבה ראיתי נער ונערה דתיים, בדייט... על ספסל ועם בקבוק מיים (משותף...
) ... האווירה היייתה כל כך תמימה ומתוקה... הלוואי עלי :).
&nbsp
&nbsp
נ.ב. הכלבה שלי קשישה ++, אז לקח לנו איזה כמה דקות עד שעברנו אותם... :).
&nbsp

אין שום בעיה להיות רומנטיים ולבלות על ספסל בגינה

עם בקבוק מים זה רומנטי מתחת לשמים וליל ירח אבל זה לא בא במקום להזמין בחורה לבית קפה/סרט וכו'
רוחב לב ורומנטיקה הולך ביחד גברים קמצנים זו מכתה שלא כתובה בסרטי אימה.
מימיה פחות מתאים בקבוק מים בכיף
מימיה מזכיר לי את הבחור שהעמיס צידנית במכוניתי כדי שאם יהיה מבצע של גבינות בטבע עדן מרקט הוא לא יפספס כך היה קופץ ממבצע למבצע סיפור אמיתי ודוחה.

החזרתי אתהבחור עם הצידנית למדף

הקמצנות שלו יכולה לפרנס תוכניות סטנד אפ שלמות אפשר להיות אמידים מהבדיחות שהקמצנות שלו מייצרת.
הוא היה נוהג להוציא עוגיות מהמקרר ומיד להחזיר למקרר בטענה שלא כדאי להשמין..................גם הייתה מראה כדי שנחשוב שאכלנו כפול.....בקיצור קמצנות =עקשנות=נכות ריגשית וחיים מוחמצים בלשון המעטה.

DogsPCI

New member
חחח... קרעת אותי עם המראה :))) ואני מסכים, קמצנות די פוגעת

בכיף שבחיים :).

Chikkko

New member
זה ביטוי שאני הולך לאמץ, נכות רגשית

מפני שאני מזהה את הנכות הזאת כמעט בכל פעם שאני שומע אישה, בחורה, או ילדה מדברת על תחושת קיפוח או ביקורתיות כלפי בן זוגה.
גם אני יצאתי עם קמצניות, אבל זה לא הפריע לי כ"כ מפני שזה "לגיטימי" לבחורה להיות קמצנית.
לגבר זה לא לגיטימי, אבל לבחורה זה לגיטימי.
ועוד קוראים לזה לאהבה...

יש לך טעות מאוד יסודית.מי אמר שלאישה מותר להיות קמצנית<

יש שוויון מלא בתכונה זו לשני המינים.אסור לקבל תכונה כה שלילית משני המינים.אישה קמצנית שלא רוצה גם לפנק אותך מדי פעם ואתה חש שהנתינה הריגשית כלכלית מוגבלת תפוס מרחק זו באמת נכו ריגשית אגוצנטריות אגואיזם ומתכון לזוגיות אומללה.דגל אדום.
מהיכן הגעת למסקנה שלגיטימי לאישה להיות קמצנית?זו שטות גמורה.לא מציאותית.

DogsPCI

New member
היי דוק, מה מצב? אני רואה שאת חיית לילה...

&nbsp
אני חושב שמתערבבים פה שני נושאים...
&nbsp
הראשון - על תכונת הקמצנות - שאישית אני גם לא הייתי שמח להיות בקשר עם בת-זוג בעלת אופי/תכונה של קמצנות (בכל במימדים...).
&nbsp
השני - ופה "הבעיה" שלי עם פותחת השרשור ולצערי גם איתך ועם אחרות: מאיפה הצפייה, ויותר מזה וכפי שהתגובות שלך (ושל אחרים/ות) מראה - הדרישה שעל הגבר לשלם על האישה בדייט/ים הראשונים? אחרת הוא בהכרח קמצן....
&nbsp
סליחה???
&nbsp
אישית אני מכיר אנשים (גברים ונשים...) שבתקופה מסויימת בחייהם יצאו לעשרות דייטים שונים (אם לא מאות...). אז נראה לך הגיוני שבחור שכזה שיוצא לשני דייטים בכל שבוע (והכוונה לדייטים שונים...) - אמור עכשיו לשלם קבוע ועל כולן? לי אין תשובה, למזלי לא הייתי במצב הזה... אבל בטח היה נגמר לי הכסף לשלם על כולן בשלב מסויים.
&nbsp
בכל מקרה, מה שמפריע לי זו "הדרישה" שהגבר ישלם עליכן... אחרת הוא...
זו אפילו לא ציפייה, אלא דרישה, אחרת הוא נפסל ונשפט!!
קידמה? שיוון? פמינזם? - מסתבר שלא כל-כך... או רק כשנוח.
&nbsp
בחיי, אם אני אשב בדייט עם מישהי שאדע שהיא מצפה ו/או "דורשת" ממני לשלם עלייה, אני לא אשלם עליה שקל - פרנציפ! לעומת זאת, מישהי שתהיה צנועה, מתחשבת, ואיכפתית בעצמה - אני אחלוק איתה את כל מה שיש לי, ואפילו כבר מהדייט הראשון...
&nbsp
כשאני נותן, זה בכיף ומכל הלב (וגם די בקלות...), אבל אני לא אוהב שלוקחים ממני בכוח - בצורה ישירה או עקיפה

Chikkko

New member
כל מי שהייתי איתה, הייתה קמצנית ותאוות בצע

זאת ההתרשמות שלי, שכל בחורה שהייתי איתה, הייתה קמצנית ותאוות בצע.
אין דבר כזה אהבה שנסבה רק על רגשות.
קשר עם בחורה חייב להיות מושתת על משאבים, על כספים, על ניידות, על בילויים שעולים כסף.
&nbsp
אני לא זכיתי ליהנות מגרוש אחד שבחורה כלשהי הרוויחה בעצמה.
אני מאוד בטוח שככה זה גם אצל גברם אחרים.
בחורה עם גבר- לא משלמת על עצמה.
הכסף של האישה נועד רק עבור עצמה.
&nbsp
גם עומק הביקורת לגבי קמצנות הגבר, הוא למעשה עומק תאוות הבצע.
כעומק תאוות הבצע, כך הביקורת יותר חריפה. כך הבחורה חשה יותר מקופחת, ושעון החול של הקשר הולך ואוזל. עד לפיצוץ.
קמצנות ותאוות בצע, חמדנות.
התכונה הזאת עקבית לאורך כל חייה של האישה.
זה מתחיל עם הבילויים האלה, זה ממשיך במתנות, במגורים חינם אצל מישהו שבקושי מצליח להשכיר דירה מסריחה, וזה ממשיך וממשיך. זה לא נגמר.
זה נגמר רק שאחד מהצדדים נפטר.

Chikkko

New member
מה בכלל בחורה יכולה לתרום לגבר?

זה כאילו שאם אני חופר עמוק מדי, אז אני צריך להתבייש במשהו.... למה אני צריך להתבייש?

שמת לב שאיך ששאלתי את הבחורה אם יתכן שהיא למעשה בקשר אפלטוני עם בן זוגה, היא התפוגגה, נעלמה, התאיידה.
כאילו שהיא לא הייתה מסוגלת להמשיך את הדיון.
אז אני מבין מזה, שבעיניי הבחורה, פותחת השרשור, בן זוגה צריך "להשקיע" בה, גם אם הוא לא מקבל ממנה שום דבר בתמורה, גם לא יחסי מין.
זאת ממש נכות רגשית, נכות נפשית. בחורה בת 23.... היא נכה. היא לא מעיזה לאמר את זה.
כל מה שבאמת יש לה- זה ציפייה.
אין לה שום מבט פנימה אל עצמה. פשוט שום דבר. זה לא קיים.

שואל שוב- מה בכלל בחורה יכולה לתרום לגבר בגילה, שהוא צריך "להשקיע" בה ?
ומה בדיוק הוא אמור לקבל בתמורה?

תגובתך מאוד מקוממת ומזכירה משטרים אפלים.

קשה לי להאמין שמישהו יכול לכתוב תגובה כל כך פוגענית במין הנשי.(אתה מבייש גם את המין הגברי)מה זאת אומרת מה הוא יכול לקבל ממנה?היא ציינה בפירוש שהם בני זוג על כל המשתמע מכך היא מעוניינת בו והוא לא משקיע בה.
כל גבר שמחזר אחרי אישה אמור להשקיע וכמו כן הבחורה.בתקווה שתתפתח מערכת יחסים בריאה ויפה.אתה בעצם אומר למה שאשקיע בבחורה ואקנה לה כוס קפה אם היא לא רוצה לתת לי משהו בתמורה.אתה לא קולט בכלל מהי מערכת רומנטית בין גבר ואישה אתה ממש מדברת בפן מסחרי ממש לא נעים לי לקרוא לילד בשמו.תעשה בדק בית.דחוף.

למעלה