אפשר לשאול שאלה ?
אם יורשה לי, יקירתי: מה זה "התפקיד של הגבר"? ומי קבע אותו?
מלמדים אותנו שמקובל שגבר משלם עליך או "צריך להשקיע בך", לדבריך, ואם הוא מציע לשלם עליך אז אכפת לו ממך.
ואולי זוהי הזדמנות בשבילך למדוד את מידת נדיבותו וזו הזדמנות בשבילו למדוד את מידת ההתחשבות שלך.
אז לימדו אותנו. לימדו אותנו הרבה דברים. (אני אישית לא מבינה מה יש כל כך לאכול בדייטים ראשונים. צריך יותר לדבר ולהכיר. למה זה חייב להיות ב"ארוחה".)
מה שחשוב הוא לקחת את מה שלימדו אותנו ולהניח את זה ברקע ולא ממש מלפנים. כי אולי יש בזה משהו אבל לדעתי לא צריך לחרוץ גורלות.
מה שהכי חשוב הוא מהי ההרגשה שלך בנוגע לנושא הזה. עזבי בצד מה מקובל ומה "צריך". עזבי את הרצוי. האם את מרוצה מהמצוי.
אם את מרגישה מנוצלת וזה מדגדג לך שהוא לא "משקיע" בך אפילו מעט, לא יעזרו כל התגובות כאן שיאמרו לך ההיפך.
מדבריך את לא שלמה עם זה ואת מריצה לעצמך כל מיני פירושים בראש שאולי רחוקים מאד מהמציאות.
הדרך הטובה ביותר היא להעלות את הנושא בפניו. למשל: "שמע, בא לי לאכול טוב היום ואני רוצה להזמין אותך לארוחה. הכל עלי.... מתי תזמין אותי?
" אפילו בצחוק.
אפשר גם לבחור בשיחה יותר רצינית ולשאול האם יש לו את האפשרות להתפנק. הבחירה היא בידיך. מותר לך לדבר איתו לאחר שאתם יוצאים כבר חודשיים כדי להכירו טוב יותר ולהבין אם מתאים לך להמשיך את הקשר איתו או לא.
בהצלחה.