התחייבות לשנה

Tonjin

New member
ארטילרייה מלאה.אבל לעבר כוחותינו..

כלוחר לא לכיוון הנכון בכלל...

רציתי להגיד ש..........

התמונה של אמילי פיצוץץץץץ
גם יפה, גם אופה (אני מקווה), וגם עוסקת בסכינאות!!! חברה תזהרו.... היא קטלנית בטירוף...תתנהגו בכבוד.. יניב

גם בעיני זה מובן מאליו,

וגם הם ההודעה היתה חסרת טעם (לא יותר משאר ההודעות בשרשור) אני נגד מחיקה. הייתי מוחק רק את ההודעה שכותבהּ ביקש שתימחק, וזהו.

שמבאלה

נזכרתי שבסדרה עם דיויד קאראדין על קונג פו זה היה "העולם שמעבר" או משהו כזה. יש קשר?

shirygo

New member
לגבי מכון כושר: כשעשיתי מנוי, גם לא

רציתי לשלם מראש לשנה, אז עשיתי מנוי חודשי, שהוא יקר יותר, אבל באמת אחרי ארבעה חודשים שראיתי שאני כל הזמן שואלת את עצמי: "להתאבד או ללכת למכון" והתשובה להתאבד (בצחוק כמובן) היתה זוכה לפופולריוית עצומה ידעתי שזה הזמן לפרוש. מבחינתי, צריך שתהיה את תהאופציה החודשית ומי שמשלם מראש שיעשו לו מחמיר זול יותר. אבל לא אני בעלת מועדון, ולכן זו לא החלטה שלי איך לחייב, אאל רק איך לשלם.

בקשר למכון כושר../images/Emo6.gif

גם אני בהתחלה עשיתי מנוי לחדר כושר וזו היתה תקופה נחמדה מאוד לשבת בצהריים בבריכה לשזף קצת את הגוויה שלי. אחרי תקופה מסויימת הבנתי שזה לא המקום בשבילי כי חוץ מלהסתלבט בבריכה ולשמוע שני בסטיונרים מתכווחים ביניהם בג'אקוזי על מחיר של ירקות לא עשיתי כלום. לא כושר ולא נעליים
שאני ארים משקולות? אין מצב ובזה הסתיימה לה תקופתי במכון כושר.

Tonjin

New member
מה? שברת את הרגל והחמצת רק חודש

אימונים...?? כל הכבוד! בקשר לצ'קים, אני לא בטוח שאת צודקת.. יש סיבה לזה שאפשר לבטל צ'קים והיא לא טכנית בלבד.. בקשר לחיוב על תקופת מחלה, ברור שזה לשיקולו של כל מורה (וגם של כל תלמיד שהרי אף אחד לא מכריח אותך ללמוד במקום מסויים), זה גם שונה אם זה מגיע מהמורה לאחר תאונה של התלמיד או מצידו של התלמיד שפתאום בא לו לבקש זיכוי כי הייתה לו שפעת שבועיים... אני (ואני מאמין שלשם שינוי אני בקונצזוס די מוחלט כאן) לא העלתי אפשרות כזו על דעתי עד אתמול כשקראתי עליה כאן..

shirygo

New member
בקשר לרגל אז חודש נעדרתי, והחודש

שלאחריו עשיתי אימונים על הרצפה (בישיבה) בלבד, ולא ביקשתי זיכויים
אבל נהניתי לשמוע את מגוון הדיעות כאן

shirygo

New member
האמת, הרסת אותי מצחוק ../images/Emo24.gif

ח' ח' על חוש ההומור!

eladי

New member
אצלי זה היה להיפך

התשלום אצלנו על בסיס חודשי (כל חודש משלמים מראש). לי אישית יותר פשוט לשלם את כל החוב מראש... כשהצעתי תשלום מראש לחצי שנה (במזומן) המאמן סירב בנימוס (יותר נכון, רמז לי שזה אמנם אפשרי, אבל עדיף שלא). אבל לדרוש התחייבות של שנה ? לפחות שיעשו מחיר טוב ...
(ו"חבר מביא חבר" או כל מיני מבצעים).

amir_aikido

New member
קודם כל - לברר את כל הפרטים

אני חושב שיש מספר מצבים שונים בתכלית שכולם נכללים תחת התיאור שלך, ולכן רצוי להפריד בין התחייבות לשנה, תשלום לשנה מראש וגבית תשלום לשנה בתשלומים דחויים, וראוי גם להתייחס לקורה במקרים בהם יש הפסקת-לימודים. למעשה, ניתן גם לחשוב על הנושא מנקודת המוצא של יחידת התשלום למורה: שיעור, חודש או שנה. (אגב לדעתי, רק הראשון והאחרון עושים שכל) אני מוצא רק כבוד בהחלטה על התחייבות לשנה מראש, כשמדובר על מורה ותלמידים שכבר מכירים זה את דרכו של זה למשך זמן ושני הצדדים מעוניינים להמשיך את הקשר למשך שנים רבות נוספות. במקרה שכזה, ההתחייבות מראש היא בעצם רק אקט פורמלי שנועד להבהיר את שברור ממילא. לאורך שנים, אני כתלמיד מנסה לעודד את מורי ללמוד לגבות את התשלומים מראש. אקט גבייה שכזה מקל מאוד על הצד הארגוני של המועדון ונותן תמונה ברורה של התשלומים לעומת ההחזרים. אקט שכזה גם מאפשר למורה לחלק את התשלומים לרמה חודשית באופן נכון והוגן, ולא לקחת מקדמי-בטחון לחודשי החגים והקיץ (באופן קבוע היו תלמידים שנעלמו בחודשים אלו מתוך חישוב שלאור החגים והחופשות שלהם בתקופה זו יהיו להם פחות שיעורים והמחיר לשיעור עולה). גבייה מראש של הצ'קים מוציאה מחשבות כגון אלו מהראש של כולם ומאפשרת לתלמידים להתמקד בתוכן ולא בחסכון ומונעת למורה הפתעות תקציביות. כמובן שגבייה הוגנת מראש צריכה לכלול התייחסות למקרים בהם התלמיד יפסיק ללמוד. וחשוב שהכללים בנושא יהיו ברורים וידועים מראש. תשלום מלא מראש, בשונה מגבייה בלבד, ראוי שיעשה עם הנחה שמבטאת את ההבדל. אמיר

למעלה