התחייבות לשנה

amir_aikido

New member
במסננת הכוונה הפוכה

הכוונה במינוח "מסננת" היא דחיה של תלמידים שעבורם התחייבות (מנטלית) לתקופה של שנה תהיה ארוכה מדי. אגב, לא ברור לי מדוע זה לגיטימי כאשר "קאונטרי קלאב", כל מכון כושר ממוצע והרבה חוגים במתנ"ס דורש התחייבות לשנה, ולא לגיטימי כשהדבר נעשה במועדון של אמנות לחימה. (כפי שכתבתי, אני דחפתי את המורה שלי לדרוש תשלום מראש בצ'קים דחויים, בעיקר כדי שהוא לא יאלץ לרוץ אחרי תלמידים כל חודש ויפסיד הרבה כסף על הריבית וגם כדי שאף תלמיד לא יתחיל לעשות לו חשבונות שבועיים). קיימות גישות שונות לתשלום, אחת מהן מתייחסת אליו כאל דמי חבר, שמלכתחילה מתקיימים במסגרת שנתית או רב-שנתית. והחלוקה לתשלום חודשי נעשית רק לשם נוחות התשלום... גישה אחרת, מתייחסת לכך כאל תשלום עבור שיעור. במקרה האחרון, לא ברור לי מתמטית כיצד ניתן לשלם תשלום חודשי קבוע, כשבכל חודש מספר השיעורים שונה. אמיר

אמילי ב

New member
מעניין אותי אמיר

מה זה מבחינתך" התחייבות מנטלית לשנה"? לפי דבריך, מי שאין ביכולתו לשלם לשנה מראש שלא ישלם אף לא לחודש. נו באמת...

amir_aikido

New member
לא הבנתי

"התחייבות מנטלית" - ההצהרה שאם לא ימנע הדבר כתוצאה מנסיבות בלתיצפויות חריפות לא עלינו (מוות, נכות וכו'). התלמיד והמורה ימשיכו את יחסייהם גם בעוד שנה. הצהרה שכזו יכולה לבוא גם ללא כל תשלום. "לפי דבריך, מי שאין ביכולתו לשלם לשנה מראש שלא ישלם אף לא לחודש. נו באמת... " איך הסקת זאת מדברי
אני חושב שגבייה מראש של תשלום פרוס היא סידור הוגן, כשמבהירים מראש גם מה יהיו התנאים לביטול (כל עזיבה או רק בשל נסיבות מיוחדות?) ולהחזר (נסעת לחודשיים לטיול - מגיע החזר? האם זה זה לשבועיים מחלה ? מילואים ? או מנוחה עקב פציעה). אני חושב שההבדל הבסיסי ביננו הוא בנקודת המוצא - מבחינתי, למורה אין שום חובה לקבל כל תלמיד, ויש לו כל זכות לסנן ולבחור לעצמו תלמידים. מטרת התשלום של התלמיד היא לאפשר למורה ללמד (בין אם מדובר רק בהחזקת מועדון ובין אם בפרנסה). מבחינתך, כפי שאני מבין את הודעותיך כאן, אמנות הלחימה היא סתם חוג נוסף או בעצם, מוצר צריכה. אמיר

אמילי ב

New member
אני חושבת שאתה טועה

אני לא קונה פה סלון ב12 תשלומים שוים מראש(ואגב עד שמקבלים את הסלון (או כל רהיט אחר)נהוג לשלם רק 10% אחוז מהתשלום המלא--ומי שמשלם את מלוא התשלום לפני שמקבל את הסלון הוא פ-ר-א-י-י-ר!!!. אולי מבחינתך למורה אין שום חובה לקבל כל תלמיד אך אני בטוחה שכל מורה ישמח לקבל מתלמיד חדש (או רוב המורים..) 12 צ'קים או מזומן מראש למרות שלא יהיה לו מושג אם התלמיד כישרוני , מתאים למקום או בריא גופנית..(וייסלחו לי כל המתחסדים..שיבואו ויגידו לי"מה פתאום , זה לא נכון.." אתה שוב מדבר על ה"סינון" אולי תקרא לילד בשמו? --מי שיש לו כסף יכול להתאמן ומי שלא, שיחפש מקום אחר..אתה ממש מתנשא!! אמרו לך את זה פעם? לא ?יופי! אז זו הפעם הראשונה שתשמע זאת!!! אתה לא מבין את דעתי אלא רק מה שאתה רוצה להבין. נכון, באיזשהו צד אמנות לחימה היא מוצר צריכה --אני צורכת כאן ידע, מה לעשות?! ידע שימושי מאוד ..ולא רק ...אך אתה בטח לא תבין זאת...

pzirpim

New member
אמילי שלום,

ישנם אלו אשר ימשיכו לשלם דמי חברות במועדון גם אם כבר אינם מתאמנים בו. מדוע? בין השאר מכיוון שהם רואים ערך בקיומו. פראיירים? יתכן. "פראייר" אינה תמיד עלבון לפעמים היא עדות אופי לשבח. בברכה

אמילי ב

New member
שוב

אני לא מדברת על מועדון שקיים שנים ושנים אתה חבר בו ומכיר את העסק ואת הניהול שבו.. אני מדברת על אותה גברת שבאה למקום חדש שלא יודעת מי מנהל , כמה שנים הוא קיים וכו' וידרשו ממנה שנה מראש מבלי שהיא כלל יודעת אם זה לטעמה או לא. ואדרבה, אם יש לך כסף מיותר אתה יכול לתרום להרבה אגודות (שנה מראש)קרי: סרטן, איידס , משפחות מצוקה , ילדים עזובים..ל"תנו לחיות לחיות" וכמובן לכל האגודות שמתדפקות על דלתך במשך השנה...תחסוך להם את הטירחה לבוא עד לפתח ביתך ותתרום להן (לשנה מראש) בברכת רובין הוד נסיך הגנבים.

amir_aikido

New member
כסף הוא לא העניין

אמילי
שאת מלבישה עלי דעות שאינן דעותי, ואז תוקפת אותי
כשאני מדבר על |הגש|סינון אני לא מתייחס לכסף. אני מתייחס לגישה של חלק מהמורים שדורשים רצינות מהתלמיד, ומחויבות שלו. כבר סיפרתי על מקרה בו מורי דחה תלמיד שמלכתחילה התכוון ללמוד רק לחודשים ספורים (ולא מתוך אילוץ אובייקטיבי), למרות שהתלמיד היה מוכן לשלם, ובכך הוא הלך בדרך של מייסד השיטה, שדחה תלמיד יפני שאמר לו שהוא מתכוון להתאמן שנתיים-שלוש. רוב המורים שפגשתי עד היום קיבלו גם תלמידים שאינם יכולים לשלם, ומצאו פתרון אחר לבעיה. אני יודע שהמורה שלי נוקט בגישה זו, ונותן הנחות לרבים מאוד מתלמידיו, וחלקם זקוקים להנחה פחות מכפי שהוא זקוק לאותו הכסף. הוא גם קיבל תלמידים שלא יכלו לשלם, ומצא פתרון אחר לדרך שבה הם יבטאו מחויבות למועדון - בעזרה בתחזוקה. ואומר יותר מכך הוא לא המורה היחיד בדרך זו. בעיני, אמנות לחימה היא דרך חיים ולא מוצר צריכה
בין יתר הדברים זה אומר שלתלמיד יש מחויבות כלפי השיטה והמורה. בעידננו המודרני המחויבות מתבטאת גם בדרישת התשלום, כדרך שבא התלמיד עוזר לקיים את המועדון בו הוא מתאמן. בעיני, מתוך הסתכלות מתמטית, יש רק שתי דרכים הוגנות לתשלום:
תשלום לשיעור
תשלום דמי חבר לתקופה ארוכה (שנה) התשלום החודשי הוא לא דרך הוגנת מתמטית לתשלום, שהרי מספר השיעורים בחודש איננו קבוע, וגם הוצאות התחזוקה של מועדון הן בחלק גדול שנתיות (שכירות, ארנונה, ביטוח גם אם ניתן לפרוס אותן). לכן, התשלום החודשי הוא בעצם פריסה של תשלום דמי החבר על כל השנה על מנת להקל על התלמיד בתשלום. תופתעי, אבל אני אסכים איתך שתשלום של דמי חבר שנתיים מלאים מראש איננו תביעה הוגנת כלפי תלמיד חדש. אבל, אני כן סבור שמועדון שמבקש צ'קים דחויים לכל השנה מראש, ומגדיר מראש כללים הוגנים להחזר (במקרה של תלמיד חדש - אם התלמיד יעזוב, הוגן לדעתי שהוא ישלם רק על החודשים בהם למד, גם אם עזב סתם), נוהג בצורה סבירה. אגב, משפטית,עדיף שההסכמה תהיה בכתב, תכלול הרשאה גם לביטול הצ'קים במצב זה ולא רק התחייבות להחזירם, וחשוב שהצ'קים המשולמים יהיו לא סחירים (תמיד, בכל תשלום שתמורתו לא התקבלה במלואה ותקופת האחריות לא פגה). עימך ה
אך לאור האינטונציות שלך בדיון. אני לא מעוניין לדון איתך יותר
אמיר

Raffael

New member
אל תהיי פראיירית. אל תעני לו.

פרר פררררר פראיייררררר

Nihau

New member
../images/Emo31.gif

בבקשה קצת יותר תרבות דיון. כאן זה פורום. לאף אחד\אחת אין זכות לסתום פיות של אף אחד\אחת. אם לא מתאים לך ההודעות שהוא כותב אל תקראי. אחרי הכל גם אין חובת קריאה. בלי קשר לדעתי האישית בדיון, לדעתי אמיר העלה כמה נקודות מאוד רלוונטיות המשקפות זוויות אחרות שעדיין לא חקרת בנושא. יש מקום בעולם לעוד דעות וגם הן יכולות להכיל גרעין של אמת. אם תזרקי את התבן עם המוץ לא ישאר לך מה לאכול.

אמילי ב

New member
וזה אתה אומר מניסיון?!

אתה לא סנגור שלו ואתה לא תגיד לי איך להתבטא. אני לא אחזור על מה שאמרתי זו הדיעה שלי. לא אתה ולא אף אחד אחר ישנו אותה. יום טוב שיהיה לך! ובזאת סיימתי/ מיציתי את הדיון

Raffael

New member
אף אחד לא יגיד לך איך להתבטא

ואני מנחש שלא רבים יגידו לך משהו בכלל. ובזאת אני פותח את הדיון מחדש!

תראו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo88.gif

אין לי מושג אם השרשור הזה, מרגיז אותי או משעשע אותי!!! לכל אחד יש את הדיעה שלו בנושא, ואיך הוא רואה כיצד צריכה להתנהל צורת הגביה!! אמילי הביעה את דעתה ויש נכון בדבריה, קאנטרי קלאב מציע מגוון רחב של פעילויות ואין להשוות אותו למכון של אומנויות לחימה כזה או אחר (כמו כן לקורס בלט/סייף וכו... אני משערת שלכל מאמן גם כן, יש את שיקוליו כיצד לגבות כסף. לחלק מהאנשים קל יותר לשלם כל חודש בחודשו, ולחלקם נוח יותר לשלם שנה מראש... מה שאינו מובן לי הוא, שבחורה כתבה בפורום שאלה לגבי שיטת הגביה, וכמו כן ביקשה עיצה לגבי סוג אומנות לחימה שהיא מתעניינת בה, כל מה שראיתי בשרשור הזה זו "לחימה" ללא אומנות!!!!!!!!! במקום לענות לה התעסקתם בהאדרת הטסטוסטרון ובהתנגחות מיותרת עם דיעות של מישהיא אחרת - וחבל!!! ציפיתי בשרשור כזה לקרוא על סוגי אומנויות לחימה שונות, וכל מה שקראתי זה ריב מטופש על אמות מידה, שגם הן סובייקטיביות מאדם לאדם!! לכן מה שנותר לי לומר בעניין זה: שלאור אהבת חלק מכם לוויכוחי סרק, יש משפט שאומר שלווכחן אין עניין באמת כמו שלספורטאי אין עניין בארנבת!! ויכוחים הרי רק מחזקים אנשים בדעותיהם שלהם, ולכן מטרת כל וויכוח לא צריכה להיות ניצחון!! - אלא התקדמות!!! "לא זה החכם היודע לנאום טוב ויפה, אלא זה שהוא הסבלן, נקי משנאה ופחד - הוא החכם באמת!! אז בנימה אופטימית זו, ובבקשה לסיום הוויכוח....... יום טוב לכולם נועה

היי נועה

בתור מישהו שלא הגיב יותר מדי בשרשור, אני רוצה רק לציין שלקחת כל דיון למקום מגדרי לא מוסיף הרבה לעוצמת הטיעון, בטח שלא במקרה הזה.

באמת יום טוב

כל יום שמתחיל עם אהובה זה יום טוב. חוץ מאשר, כמובן, אותם הימים שמתחילים עם אהובה והם אינם ימים טובים. אישית, אני לא מכיר מישהי בשם אהובה. נשמע לי שם לא אטרקטיבי במיוחד.

היי נועה

בתור מישהו שמשתדל בזמן האחרון לא להגיב, קצת צורם לי כאשר ברור שמגיבים רק כדי להראות נוכחות, לפחות בכל הקשור בין תוכן הודעתך למהלך הדיון עד כה. אולי בלבלת בין אמילי לשירי? לשירי כולם ענו כפי שמגיע לה - בכבוד, תשובות לעניין ומנומקות. לאמילי כבר מזמן הפסקתי להתייחס. להבנתי, שתיהן מכריזות על עצמן כנקבות. אולי ראית לחימה כי זה מה שחיפשת?

היי דלית

בהתייחס למה שכתבת..אין לי ולא היה לי שום צורך בהפגנת נוכחות!! ולא בלבלתי בין שירי ובין אמילי. "אולי ראיתי לחימה כי זה מה שחפשתי"? אני חושבת שזו אמירה קשה מדי לאדם שאינו מכיר אותי,לכן אני אסתפק בלענות לך, שלא מלחמות אני מחפשת אלא עניין וטעם בדיון או ויכוח,ומה שראיתי בשלושה ימים האחרונים לקה בשניהם!! שיהיה לך יום טוב

הממ...

אני לא בטוח כיצד ניתן להגיב לזה. אמיר כתב לעניין. כך גם התגוננות רחוב. כך גם ברששת, כך גם שירי, כך גם גם פצירפימ, כך גם אלעד, כך גם סאןרייז. וכל אלו לפני שכתבת הודעתך זו. מה שראית בשלושת הימים האחרונים? התבונני שוב, בשים לב לשם הכותב ולתאריך/שעה ליד כל הודעה. אני ראיתי אמילי כמי שלקח את הדיון למקום ההוא. לא ראיתי אף אחד אחר ששעשה זאת לפניה, או התמיד בכך כמוה. כל השאר היו ריאקציה ישירה לכתיבתה, וטוב היו עושים טונג'ין ורפאל אם פשוט היו שותקים ונותנים לה להתהדר בקלונה. את ראית משהו אחר? תוכלי לפרט?

למעלה