התחייבות לשנה

shirygo

New member
התחייבות לשנה

שלום לכולם, אני במסעות לחיפוש אחר אמנות לחימה שתתאים לי ושאני אוהב. כשהייתי בקונג-פו שילמנו כל פעם חודש מראש. והאמת ת זה נראה לי טריוויאלי. עכשיו כשאני מתעניינת במקומות אחרים, אני נוכחת לדעת (או איזה עברית), שהרבה מקומות דורשים התחייבות לשנה מראש. זה משהו שמאוד מרתיע אותי, כי לא בא לי לשלם לשנה על משהו שאני לא יוודעת אם יראה לי. אני יודעת שמי שמתאמן באולם יש לו הוצאות שכ"ד, אבל עדיין, שנה?! מה עמדתכם?

ארניס../images/Emo91.gif

שלום שירי!! אני התחלתי להתאמן בארניס, שזו אומנות לחימה יעילה וייחודית, שהתפתחה במאות האחרונות בפיליפינים. המשלבת שיטות אסיאתיות של נשק ויד ריקה - כבר מן ההתחלה את לומדת מיומנויות של מקלות קצרים, וסוגים שונים של חרבות בשילוב ותוך קשר הדוק עם לחימת יד ריקה: בעמידה ועל הקרקע. בנוסף עלי לציין לשאלתך שאנו משלמים שם פר חודש, מה שיכול מבחינה כלכלית להקל עלייך, ואף להגיע לשיעור ניסיון. הדוג'ו שלנו נמצא בתל אביב ברחוב טברסקי 8, החברה מקסימים ומקצועיים והמאמנים והנציגים שלנו בארץ של ארניס הם גיא רפאלי ויובל נחמקין שעוסקים באומנויות לחימה מזה עשור שני - ובעלי חגורות שחורות והסמכה להוראת השיטה. ממליצה בחום לבוא בהצלחה בחיפוש............... נועה/ארניס

אמילי ב

New member
את צודקת 100%

ומי שמשלם שנה?(
) מראש הוא פראייר!!!! (מה זה, מנוי לקאנטרי?) אני אבין אם התשלום מראש לשנה יהיה זול מאוד מאוד משמעותית מתשלום חודשי... כשמחפשים מקום חדש לדעתי שיעור ראשון צריך להיות חינם וחודש ראשון ללא תשלום הביטוח. לאחר חודש ניתן להחליט אם אמנות הלחימה שבחרת מתאימה לך או לא ואז לשלם לחודש בלבד. פרט לכך בזמן מחלה, נגיד של שבועיים-- לדעתי לא צריך לשלם על חודש מלא אלא רק את החלק היחסי.

לא 100%, 200%

אצלנו יש כמה אימוני נסיון חינם אבל אחר כך צריך לשלם שנה מראש!!! ואני מה זה מרגיש חרא מזה, מה אני פרייאר של איזה מדריך? מי שמשלם שנה מראש הוא מה זה פרייאר, מה זה! אם אני חולה לאיזה שבועיים אני רוצה את החלק היחסי של התשלום שלי, מה אכפת לי המדריך שמדריך, אני מקבל כאן שירות או לא? וגם- אם אני יוצא מהשיעור להפליץ אז אני רוצה זיכוי של 30 אגורות על כל נאד!!! מה הם חושבים שאני ישלם להם על כל השטויות האלה? לא הייתי לא משלם!!! וגם- בסרט אם יצאתי לעשות פיפי תמיד, אבל תמיד, אני הולך לקופה ועושה שם מה זה בלגן!!! מה זה. מה הם חושבים שיעשו עלי קופה? אני מקבל כאן שירות או לא? אתמול צילצתי לכבלים אמרתי להם ככה: מה אתם חושבים אני ישלם לכם ככה על זמן שלא ראיתי!!! חודשיים הייתי בוילה שלי בטוסקנה ואחר כך נסעתי לניו זילנד לעשות סקי אביב ועכשיו אני עוד צריך לשלם על זה!?! מה אני פרייאר שלכם? הרי לא ראיתי. אחר כך הלכתי למכולת והחזרתי חצי קופסה קוטג' ששכחתי במקרר מלפני שטסתי לניו זילנד, קיבלתי זיכוי, אלא מה!? מה אני פרייאר? לא אכלתי לא שילמתי! שלא יעבדו עליכם המורים האלו לאומנות לחימה, מה זה כאן, ווילות??? אנחנו מקבלים כאן שירות או לא? יאללה, בזריזות בזריזות!

אמילי ב

New member
קשה להיות פראייר הא?!

לא נורא תשישו, פראיירים לא מתים-הם רק מתחלפים.

|../images/Emo31.gif פראירים.

יש אמירה מאוד חזקה בתשלום מלא מראש. היא מסננת בעלת חורים משלה. היא אינדיקטור של כוונה ורצינות.

ש מים

New member
../images/Emo45.gif

ששת, אתה צודק כמובן. אבל אין בכך צורך במידה והתלמידים הנם רציניים ורוצים (דבר די נדיר בימינו...
).

אמילי ב

New member
לדעתך.

ולמי שאין כסף להתחייבות מראש? ואם אחרי חודשיים לא מתאים לך להמשיך כי הגעת למסקנה שזה לא בשבילך? אז מה אז? ואני לא מדברת על אלה שכן יחזירו את כל הצ'קים.

ברומא...

כל מקום ומנהגיו, כל מורה ורצונותיו. במורה מתקופת הג'הליה נתתי 12 צ'קים לשנה מראש. כשעזבתי במטרה לא לחזור דאגתי לבטל את כל הצ'קים שלא ניפדו. כיום בהיג'רה כשהחלתי להתאמן כבר בשיעור השני היתה לי חליפה, חגורה וגם צ'ק,לשנה במעטפה. אצל יובל נהוג לשלם לחודש מראש כך ביקש כך נעשה. ואם אחליט ללכת למורה, שכול 10 דקות יעצור את השיעור ויבקש תשלום. אחשוב שיש בזה אמירה. אבל אשלם כל 10 דקות.

אמילי ב

New member
כל אחד

יעשה כראות עינייו. זו דעתי האישית. אפשר לקבלה ---ואפשר גם לא. אני חושבת שזה מוגזם להתחייב לשנה מראש.. כל מקרה לגופו. יש מקומות שתנסה לבטל את הצ'קים ופתאום יסתבר לך שאי אפשר ואין מה לעשות כי חתמת על חוזה ולא קראת את האותיות הקטנות.

Tonjin

New member
זה שכל אחד יעשה כראות עיניו זה ברור

השאלה שלי (כמה שאלות בעצם): את באמת חושבת שמגיע לך זיכוי על זמן-מחלה?, דברת על זה עם המורה שלך? מה הוא אמר?

אמילי ב

New member
כמה תשובות

1-אם המחלה היא ארוכה (של שלושה שבועות..) זה פייר אם הוא ייגבה ממך חודש מלא? 2-לא דיברתי על זה עם אף אחד, זה הכל בתיאוריה. 3-תשאל אותו אתה

אמילי ב

New member
אדון Tonjin

בהתאם לשירשור המטופש שבינינו--תפנים את זה: שתיקה פחות מזיקה מתשובה חלשה בויכוח!!!

O.K O.K OK ...

בתשלום מראש (רבעון / חציון / שנה) יש יתרונות: הוא מאפשר איזה שהוא בסיס לתכנון כלכלי ארוך טווח בביה"ס ומהווה איזה שהוא "מקדם רצינות" ואין כעקרון שום סיבה מדוע מה שטוב לכל מועדון כושר או קאונטרי קלאב, לא יהיה טוב לביה"ס של א"ל... גיא ואני החלטנו (עד היום וכרגע) לגבות לחודש אחד בלבד מראש ולגבות עבור ביטוח וציוד אימונים רק במקביל לתשלום חודש שני... הסיבה נעוצה הייתה בתחושתנו כי אנשים רבים ייסתייגו אם נדרוש תשלום לתקופה ארוכה מראש כמצויין - שלא לדבר על כך שחלק לא מבוטל עובד (במפתיע) ללא המחאות. אלמנט נוסף היה (ועדיין) מציאות בה פועל CSSD ARNIS השונה מכמעט כל בתי הספר האחרים שאנו מכירים: חלק גדול מאנשנו (ואפילו קבועים ובכירים אצלנו) באו אלינו לשם אימון צולב - וכבר כאמני לחימה: חגורות שחורות, ותיקים, מדריכים ואף בעלי בתי ספר משלהם. לאנשים כאלו, המצויים כבר בלא מעט התחייבויות של זמן וכסף, ישנה רתיעה מסויימת מהתחייבות שכגון... ובנימה קצת שונה: אנו סבורים כי רצינות ואיכות של ביה"ס כל שהוא לא נמדדת (רק) במנגנון הכלכלי שלו ואולי זו הנקודה החשובה ביותר שעל כולנו לזכור. בברכת, אי אפשר בלי כסף (ואי אפשר רק על כסף) - יובל.

Tonjin

New member
אני לא "אדון"..ושיהיה לך יום יפה

(כשמדברים איתי על "הפנמה" אני יודע שאין מי שממש מקשיב בצד השני..)

shirygo

New member
לרועי וטונג'ין

כמובן שהדיון גלש לנקודות מחוץ לעניין שלשמו העליתי כאן את הנושא (כמה מפתיע). לרועי: זה שזה מסננת זה שטויות כי אם רוצים להחזיק אנשים בביצים באמצעות הכסף שלהם זה לא לעניין בעיני, מה שגם, לי אישית הקונג פו כבר לא התאים אחרי שנה וקצת, אבל יש אנשים שעושים את זה כבר שנים והם משלמים פעם בחודש, כך שה"דבק" שלהם הוא רוחני ולא תלוי בשקים. חוץ מזה אני לא נותנת שקים מראש במטרה לבטלם. שק הוא התחייבות כספית-משפטית ואם אין לי כוונה לשלם אני גם לא אתן אותו, כך שמה שכתבת על ביטול שקים ממש לא נראה לי. לטונג'ין: לעניין זיכוי בתקופת מחלה, זה נתון לשיקולו של כל מורה. ששברתי את הרגל לא חייבו אותי על החודש שלא הגעתי.

shirygo

New member
ותודה על התגובות לשניכם ../images/Emo140.gif

בלי מכות, חברים!

למעלה