התאחדות

ספוקי

New member
לדעתי, יש לך עוד הרבה ללמוד...

קודם כל, אתה ממשיך להתבלבל בין רשות הצלילה (גוף ממשלתי) להתאחדות הישראלית לצלילה (גוף פרטי, שיקרא מעכשיו "ההתאחדות" לצורך קיצור ונוחות).
מעבר לכך, אתה לא מבין את ההבדלים בין ההתאחדויות השונות שפועלות בארץ. מועדון של PADI או SSI לא כפוף לסטנדרטים של ההתאחדות, ולכן גם אותם "כלים" לא יהיו רלוונטיים למועדונים הללו.לעומת זאת, מועדוני צלילה שעובדים תחת הדגל של ההתאחדות דווקא כן (אמורים) לשמור על איזשהו סטנדרט אחיד וכן יש מי שמפקח על כך מטעם ההתאחדות.
נושא של תיאום מחירים לכאורה לא קשור להתאחדות. ולמען האמת גם לא קשור לרשות. זה קשור לרשות ההגבלים העסקיים.
לצלול זה תחביב יקר. אבל דווקא הדבר הכי יקר בעסק הזה (בהתחשב בעובדה שלצולל חובב+ יש ציוד אישי) זה הדלק לנסיעה והלינה. אז גם בזה ההתאחדות צריכה להתערב? וצלילה זה ספורט יקר מאוד? לך תתעניין בעלויות של צניחה חופשית, ירי ספורטיבי ואפילו אופני כביש ואח"כ תחזור לפה עם מסקנות.

לכן, בשורה התחתונה, מבלי להעליב, אני חושב שיש לך עוד הרבה מה ללמוד על עולם הצלילה. ולצערי, מניסיון עבר, אנשים כמוך גרמו יותר נזק מתועלת.

bkeilat

New member
לדעתי אתה בכיוון הנכון

כראש ארגון צלילה קיקיוני עם היסטוריה ארוכה של כוחנות פוליטית, תמצא פרטנר אמיתי בראש רשות הצלילה הנוכחי אשר גם התבטא כמאמין אדוק בהגמוניה בלעדית של ההתאחדות בנוף התת-ימי של מימי ארצנו. ברם, כצופה מהצד, תמוהה בעיניי התעלמותך מהבעיות האמיתיות של הארגון, אחרי שאיבד בשנתיים האחרונות את החסות הבינלאומית שלה ואת מועדון הדגל שלו.
&nbsp
גילוי נאות: כמדריך בארגון פאדי וכשותף במועדון המשויך לארגון פאדי, אני בד"כ יותר זהיר בדבריי, אבל שברת אותי.
&nbsp

amizurd

New member
התעלמות מהבעיה האמיתית

הי תודה על התיחסות , אני לא מתעלם משום דבר יש הרבה מאוד מידע שאני פשו לא יודע או מודע לכך.
אין לי יומרות להתעסק בכל התחומים אלא בנושאים שמאוד חשובים לנו הצוללים.
הבעיה האמיתית כפי שאתה מציג אותה לא הייתה ידועה לי וגם לא סיבותיה (עוד סיבה לה חשוב לי להיות שותף -הנגשת המידע והצפתו ) ועל פניו זו בעיה אקוטית וצריך ללמוד מה ואיך קרה ואז לנסות להתמודד עם הבעיה , כלים וידע שבשלב הזה אני חסר. אשמח אם תוכל לשלוח אלי מידע בנושא \ קישורים רלוונטים על מנת שאוכל להבין לעומק איך הדברים התגלגלו.
תודה על העדכון

bkeilat

New member
המצב

CMAS הצרפתי ביטל את החסות של ההתאחדות, לא היתה הודעה פומבית או הודאה פומבית, וההתאחדות הפסיקה להופיע ברשימת ההתאחדויות הלאומיות באתר של CMAS, רשימה שכוללת עשרות או מאות ארגונים מקומיים הנהנים מלגיטימיות בינלאומית בחסות CMAS. כולל לדוגמה התאחדות השחייה הפלסטינית. בכל זאת קשה לי להאמין שכוונות טהורות מסתתרות מאחורי החלטת CMAS בכל מה שקשור לארגון הציוני, סליחה, הישראלי. אפילו שלחתי להם מייל לשאול האם ההתאחדות הישראלית באמת כבר לא מקבלת מהם חסות ואם לא למה, אבל לא קיבלתי כל מענה. בעקבות השינוי במעמדה של ההתאחדות, אקווה ספורט עזבה אותה אחרי עשרות שנים ביחד. אני לא מאמין שהיתה למעבר סיבה אחרת כי פאדי איננו ארגון זול יותר, אבל זו רק דעה אישית שלי.

amizurd

New member
תודה על המידע

טוב
לכאן בא ליי ביטוי רמת שיתוף הפעולה עם הרשות והממשלה שצריך לפעול גם בדרכים דיפולומטיות ולהפעיל לחץ. מעבר לזה יש הרבה דברים שלא יהיו בשליטה ונצטרך לצאת למאבק או להחליט לוותר. לא יודע מה ההשלכות של הארגון הצרפתי על התאחדות ולא יודע למה אקווה ספורט עזבו, אבל אם להתאחדות היה מה להציע אני די בטוח שאקווה לא היו עוזבים בקלות

לא נעים לי לספר לך , אבל אין לך טיפה מושג מה אתה מנסה לעשות

אין לך כמעט ידע בעולם הצלילה , ולא ברשויות הצלילה
רשות הצלילה היא גוף המפקח על מועדוני צלילה ועל תכנים של קורסי צלילה .
התאחדות הצלילה הישראלית היא אירגון צלילה בגודל בינוני יחסית לישראל .
אם היה תיאומי מחירים בין מועדוני הצלילה אתה מוזמן לפנות לרשות להגבלים עיסקיים , מובטח למנהלי המועדונים קנס של 6 ספרות .
מחירי הצלילות בארץ גובלים בזנות , ואין במה להוזיל אותם .
אין השוואה בין המועדונים , כי כל אחד מהם פונה לנישה אחרת .
לגבי הסאונה , רעיון מעולה , אבל רק למועדון אחד יש אותה , הסעות משתנה מעונה לעונה .
דחיסת האוויר , זה רשות הצלילה ,
וכניסה לפוליטיקה .... אתה מוזמן להתחיל עם זה .
להתחיל רגולציה בצלילה , אכיפת חוקים או כתיבה של חוקים חדשים , אין לי בעיה אם תחוקק לך את החוקים שלך ותצלול דרכם , לא אני ולא 90 אחוזים מקהל הצוללים לא מתכוונים לקיים את החוקים האלה .

amizurd

New member
מושגים בעולם הצלילה

1. אין לי כמעט ידע בעולם הצלילה ולא ברשויות הצלילה אני לא מתפרנס מזה - לא הופך את כיוני החשיבה שלי פסולים. או את ההצעות שלי לשינוי כפסולות.
2. התאחדות הצלילה זהו ארגון בינוני , מה זה קשור לדיון? יש לי עניין שהגוף הזה יוכל לעזור למי שבחר להיות חלק ממנו לרבות ובעיקר הלקוחות -הצוללים.
3. רשות להגבלים לא תתעסק עם דבר כזה. לי יש מטרה לשפר וליעל ואלו המהלכים שאני מוצא לנכון להתעסק איתם -בהתנדבות.
4. מחירי הצלילה הם תולדה של כוחות שוק, אני מציע לשכלל את התחרות על ידי אמצעי של משוב והשתפרות ולא במלחמה במועדונים. יש לי עניין שיהיו הרבה מועדונים, שיהיו איכותיים וברמה. לצד מחיר הוגן.
מהלך של מערכת מישוב , יכולהל להיות אוניברסלית כשיהיה כלי כזה הוא ישפר וישפיע על כולם.
5. יש בסיס להשוואה בין מועדונים, זה לגמרי בר ביצוע. זה שיש לכל אחד נישה אחרת רק נותן למועדונים קרדיט ומיצר יתרון יחסי , אבל יחס , מקצוענות , איכות הציוד , המחירים, והשירותים הנלווים ברי השוואה. הציון ידע להבחין בין מועדון שלא עומד ברמה מקצועית לבין חווית המשתמש.
אני רוצה שהתאחדות תדאג לי כצולל ותתן לי : ידע ,כלים, תאתגר אותי , תדאג לרענונים , יצור שקיפות ותביא את חוכמת ההמונים כחלק מהשירותים שהם נותנים.

מאחל לך בהצלחה

1. בשביל לנסות לתקן משהו , לימדו אותי שקודם צריך להבין איך הוא עובד ומה תפקידו. וכמובן לדעת האם הוא מקולקל.
2.התאחדות הצלילה היא גוף טוב , אבל בינוני בגודלו , ואין לו באמת השפעה על איכות המועדונים , מה שההתאחדות יכולה לקבוע זה רק את איכות הקורסים , לא איכות האוויר , ולא איכות הציוד .
ולסבר את אוזנך שאף אחד לא ישמע , גם רשות הצלילה לא יכולה לשנות מערכי שיעורים של ההתאחדויות כל עוד הם עומדות בדרישות הסף של החוקה.
3. מחירי הצלילות בארץ באמת .. צלילה עולה פחות מכרטיס לסרט , ומה לעשות אם אתה רוצה זול , תרכוש לך מדחס ביתי ואולי תצליח להוזיל , איפה שהוא כל מועדון שניסה להוזיל את מחירי הצלילות מצא את עצמו סוגר שערים אחרי תקופה קצרה.
4. כל פעם ששמעתי את המושג מחיר הוגן , הכוונה מאחרי זה הייתה זול זול וזול . אני מעדיף לשלם עוד 5 שקלים עבור צלילה ולקבל איכות ולא זול . מחירי הדחיסות ומחירי הצלילות ידועים לכל מי שאמת רוצה לדעת אותם , מערכי מיחשוב בחיים לא יהיו כי כל בעל מועדון סביר יגיד לך לך למועדון ממול ובאמא שלך אל תחפור לי .
כולנו רוצים שיפתחו מועדונים נוספים , אפילו לי היו פעם פנטזיות רטובות על פתיחת מועדון צלילה , הבעיה היא שהמציאות בארץ עגומה , והמחירים כל כך זולים שאין טעם לפתוח תחרות בריאה , כי כרגע כל תחרות מביאה רק להורדת איכות , או פשיטות רגל , או שכר לא הוגן למדריכי צלילה (שנכון לאתמול אף אחד מהם לא עשיר במיוחד)
5. אתה יכול לייצר יש מאיין ולבנות בעצמך בסיס נתונים להשוואה בין המועדונים , רק חבל שתתאמץ , יש בחור חמוד בשם ניב ד , הוא בנה לפני 12 שנים כבר את הבסיס השוואה הזה , כולל כל הנתונים הרלוונטים , אבל למה לבלבל אותך בעובדות ?.
אתה רוצה שהתאחדות הצלילה תדאג לך , קודם כל תדאג להם , אולי אם ייקרו את מחיר הביטוחים ודמי החבר יהיה מספיק כסף להתאחדות בכדי לדאוג לך .
ריענונים אף אחד לא ייתן ל ךבחינם , כלים עוד פחות ....
לא ראיתי השתלמויות בכל ענף וענף בעולם בחינם .
ונ.ב
עד היום לא הרווחתי שקל בודד מעולם הצלילה , נכון לאתמול זה רק עלה לי ולא במעט.
ובמקום לקטר , לך לצלול

אתה באמת רוצה שההתאחדות תהיה אחראית על מועדוני צלילה?

כנס לאתר שלהם, יש שם רשימה של כל המועדונים בארץ ש"שייכים" להתאחדות.
להתאחדות אין וגם לא תהיה סמכות על שום מועדון שלא מסמיך דרכם!!!

עוד משהו ששכחת

רוב הצוללים (לפחות ה"חדשים") בארץ לא מוסמכים בשום תעודה של ההתאחדות.
אני גם בתור מדריך לא קשור לארגון הזה ולא צריך או רוצה להיות קשור אליהם.
עמיצור, למה אתה רוצה לקשר אותי ועוד רבים אחרים (מדריכי ומוסמכי כל ארגון שהוא לא ההתאחדות) אליהם?

dimab

Member
מי שיחרוט על דגלו פעילות לביטולם המיידי של הרשעות וחוק...

...הצלילה הספורטיבית - יזכה לקולי.
מה שאתה מציע נשמע לא כהקלה, אלה להתערבות יתרה בפרטיותי ובתחביבי - שלאף גוף ממשלתי או "שלישי" (אגב, מה זה?) לא צריך להיות שום חלק ועניין בו.
ייתכן וכוונותיך טובות, אך הצעותיך - לא (לפחות לא לטעמי).
אגב, מחירי הצלילה בארץ הם מן הזולים בעולם (יש לי בסיס של כ-15 מדינות להשוואה).

אבי ע

New member
תודה. השתכנעתי לא להצביע עבורך

וזאת מכל הסיבות שמנו חברי בשרשור למעלה.
אני קורא לחברי הפורום להצביע עבור מועמדים שהאג'נדה שלהם ראויה בעיניהם, ולמועמדים: להבהיר את עמדתם בעניין מידת הכניסה הרצויה של הרשויות לורידים שלנו.

למעלה