תודה על התגובות והתייחסויות
שבוע טוב לכולם
ראשית אני ממש מודה לכם על התגובות והתיחסות, למדתי הרבה
קראתי את כל התגובות ואנסה לענות על הדברים
1. עברתי על חוקי רשות הצלילה , חקיקה שלא השתנתה מאז 97 ועדין הקנסות מצוינים לפחות במסמך שאני קראתי בלירות !
2. עדין אני חושב שלהתאחדות צריך להיות עניין להוות גורם אוביקטיבי שבודק את המועדונים , ומאפשר ללקוחות - קרי אנחנו הצוללים לדעת תמונת מצב . התאחדות כגורם אוביקטיבי שאפשר לפנות אליו להתלנון להתריע או לשבח . שוב לא על מנת להעניש אלא לשפר.
3. תרבות הצריכה שלנו ירודה מאוד כחברה. אנו לא ציבור שמודע לזכויות שלו ולכח הקניה שלו ולכן אנו לא מצליחים להוביל מחאות גם בדברים אקוטים. מכאן שהמועדונים חלקם יכולים להיות אדישים כלפינו מה שלא תורם לנו - שוב אני לא מאשים אבל יש לנו חובה לבדוק ולחשוף את המידע.
4. חוק הצלילה בסמכויותיו ובתחומי האחריות שלו מאוד מצומצמים ולכן יש צורך שהתאחדות כגורם עצמאי לא ממשלתי יהיה יותר מעורב. ויש הרבה מקום לכך.
5. כל מי שמתנגד למערכת ממוחשבת מטעמי חסיון מידע, צריך לקחת בחשבון שהיום המציאות היא כזו שאני יכול למצוא מידע על כל אדם באינטרנט בכל רגע נתון , דוקא במקום שהמידע יכול לשרת אותנו אתם מתנגדם לו אני אתן דוגמאות:
חלק מהאנשים שיורדים לאילת שוכחים את הלוג בוק , או את התעודה, הם לא ממלאים \שוכחים למלא את הלוג בוק והם נדרשים לותר על הצלילה או לבצע צלילת רענון -הרבה כסף. אלו חלק מהדוגמאות שבגינם צריך רישום (תחת חוק הגנת המידע ).יתרה מזו בעולם שבו צוללים עם מחשבי צלילה הכי טבעי לרוקן את המידע למאגר מידע. כך אפשר גם להתרשם מהצולל לגבי הניסיון, איכות הצלילות והידע הנצבר. אפשר לשלוח לכולם תיקונים והחלטות בנושאי חקיקיה , הוראות צלילה , להזמין לריענונים (בחינם) ע.ראשונה , עליות חירום וכיו"ב , מערכת כזו עולה כסף אך שווה זהב , דרך אגב אפשר ליצור פלטפורמה יחסית פשוטה ולא יקרה -באופן יחסי .
לגבי המועדונים - בד"כ בכל המועדונים העלויות שוות או כמעט דומות עלות צלילת רענון 160-165 ש"ח. ציוד- עלויות זהות או קרובות , צלילת היכרות כנ"ל ,קורס צלילה מחירים די דומים.
בתור לא מדריך, אני לא יודע מה רמת המקצוענות של המועדונים חוץ מהכלים הסוביקטבים שיש לי , אבל הגיע הזמן שהמידע הזה יהי לי נגיש היום.
ין תו תקן למועדוני צלילה ואי אפשר להשוות ביניהם לא שמעתי שיש מערכת של משובים של לקוחות , מדריכים וגורמים נוספים שממשבים מועדונים לפי - איכות המועדון, איכות השירות, עלויות וכיו"ב , למה אני צריך ללכת למועדון רק בגלל שהלוגו נראה לי יפה ולא כי יש ביקורת ומשובים ואני יכול לבחור מה נכון לי.
נקודה נוספת בנוגע לרשות הצלילה: הקשר שלה לצוללים ולמועדונים קיים , צריך להבין שהם לא הולכים להיעלם ולכן עדיף לדעת לעבוד איתם ולגייס דרכם משאבים.
אחרון חביב ארגוני מגזר שלישי מתיחס בד"כ לעמותות קרנות וכל מיני ארגונים לא ממשלתים (החל מבית כנסת ועד לעמותות כמו לתת או כנפים של קרמבו).
שורה תחתונה חיבים לקחת בחשבון שרוב הצוללים להם זהו ספורט יקר מאוד !!! לא כולם יכולים להרשות לעצמם לצלול בתדירות מאוד גבוהה , לא כולם מכירים את העולם של המועדונים (גם אני לא מכיר , צולל יחסית בתדירות טובה ) ואנחנו צריכים שיהיה לנו כלי אוביקטיבי שיאפשר לנו לבחור לפי ראות עינינו על בסיס מידע ולא מחוסר ידע. מבחינתי זה שלא ניתן לבחון מועדונים, להעביר עליהם ביקורת, אין מערכת משוב איכותית ואוביקטיבית זו תקלה חמורה וצריך לתקן.
לצלול היום זו הוצאה של כמה מאות שקלים לסוף שבוע לאדם ! (תחשבו על משפחה זה אלפים בראיה שנתית ) זה הרבה מאוד כסף שאתה לא היית מוכן להוציא בקנית מכשיר טלפון או מצלמה בלי לקרוא ביקורת , לקבל המלצות ולהתמקח. אז כשיש ספורט יקר שמערב עלויות גבוהות עם צורך במקצוענות ואמינות חיבים מערכת שתמשב את המועדונים. אנשים מתכננים את קנית המחשב הביתי , הטלפון הנייד או כל מכשיר יקר אחר יחד עם הנופש באילת רק בכדי לחסוך בעלויות של מע"מ אז לפחות לבחור במועדון שהוא משלב מחיר ביחס , לשירות , מקצוענות ותנאים זה הכי לגיטימי שיש
תודה לכל מי שהתיחס, חידדתם לי נקודות חשובות למה התאחדות חשובה לי וחשוב לי להיות חלק ולהשפיע.