התאחדות

amizurd

New member
התאחדות

חברים שלום
רציתי לעדכן שהחלטתי להגיש מועמדות להנהלת התאחדות לצלילה.
אשמח מאוד לשמוע מה עמדתכם על התאחדות ומה צריך לשנות . ובאותה נשימה גם לשאול אותי שאלות.
הצלילה מבחינתי היא תחביב . אך את הניסיון שרכשתי בעבודתי עם הממשלה וארגוני מגזר שלישי אני רוצה להביא לידי ביטוי בהתאחדות.
יש הרבה נושאים שצריך לשנות ולשפר די אם נזכיר
1. גיוס משאבים וחיזוק הקשר עם הממשלה
2. שיפור השירות והמישוב של מועדוני הצלילה ואיכות השירות לצוללים
3. בנית מערכת מידע אלקטרוני של כלל המועדונים הפועלים תחת התאחדות
אלו רק חלק מהמשימות שיש לבצע
אשמח לשמוע את התיחסותכם
תודה

amizurd

New member
הצגה אישית

ספוקי שלום
קוראים לי עמיצור דמרי ואני צולל כתחביב ,
מאוד מאמין בגוף חזק שיוכל להגן על בטחון הצוללים וגם ידאג לרווחתם
מאשל הנשיא עובד במגזר השלישי ובעיקר מעוניין להשפיע כי זה נוגע אלינו
אני חושב שהגיע הזמן לשינוי לא כי רע אלא כי אפשר הרבה יותר בטח בכל הקשור לאיכות השירות ובטחון הצוללים

חי בר

New member
תוכל לפרט מה זה בדיוק הבטחון והרווחה של הצוללים?

זאת אומרת בתור סיסמאות שקשורות לצלילה זה אפילו נשמע מוזר.

אני יודע שלפני בחירות תמיד מבטיחים לתושבים להגן על הבטחון ולדאוג לרווחה. נו בסדר...

amizurd

New member
מבטחון ורווחה

חי בר שלום
לא בדיוק הבנתי את השאלה שלך ולכן אנסה לענות כמיטב יכולתי.
אני לא מתפרנס מצלילה ובשבילי זה מאמץ לא קטן כי אני לא גר ליד הים . אז הכל מחייב תכנון. אז הבטחון שלי צריך לבוא לידי ביטוי שכשאני צולל במועדון כזה או אחר יש לו תו תקן שמצביע על רמת שירות , איכות האויר שאנו נושמים או הציוד שאנו שוכרים. וגם איכות השירותים הנוספים מקלחות, מים חמים כל זה טעון שיפור אצל מועדונים מסוימים יותר ואחרים פחות אבל אם יהיה תו תקן , אם נוכל למשב ולהשפיע על השירות לא מהמקום שלאים שלפגוע אלא מהמקום שלשפר. יהיה לנו כיף לחזור לאותו מועדון ולהמליץ עליו.
החופים מזוהמיםבתוך המים המבצעים שעושים מאוד נחמד מאוד קהילתי רק שהשאלה למה המדינה לא משקיעה בזה משאבים , למה אין אתרים חדשים שהמדינה מפתחת. לדעתי אפשר ורצוי לערב את המדינה ויש הרבה מודלים של התערבות שבהם המדינה מעורבת שמה כסף אך לא מתערבת ומחליטה לבד. בסופו של דבר אני רוצה לדעת כשהבן שלי הולך לצלול במועדון X הוא יצא בשלום אם הוא התנהג ופעל על פי כל הכללים ושלא יהיו משתנים מתערבים נוספים.
אולי אתה מקצוען ויכול לפקח ולהיות בענינים רוב האנשים לא הכל ברור להם
מקווה שהצלחתי להסביר.

כמה נקודות.

עמיצור שלום.
רשות הצלילה כבר מפקחת על המועדונים ובודקת את איכות האויר.
אם המקלחות במועדון מסוים לא נראות לך, אתה לא חייב לצלול דרכו.
אני מסכים איתך שצריך לפתח וליצור אתרי צלילה חדשים. הבעיה מגיעה מרט"ג, לא מהצוללים.
אתה צריך לזכור, גם אם תצלול במועדון הכי בטיחותי בעולם, ותשמור על כל הכללים לא בטוח שתצא בשלום.

amizurd

New member
רשות הצלילה

שלום כריש
אני יודע שיש את רשות הצלילה, ואני יודע שיש לי את היכולת לבחור היכן לצלול. וגם להמליץ או לא בפורומים כאלו ואחרים. זה עדין לא זה כשיש גורם שמפקח ובודק , המטרה להשתפר ולא להדיר רגלים ממקום כזה או אחר.
מסכים איתך שגם אם תקפיד על כל הכללים עדי יש תקלות שיכולות להיגמר באסון , אבל זה כך גם על הכביש רק שביים יש פחות פרמטרים שהם לא תלוים בך.
חוץ מזה שאני לא חש שיש תחרות בין המועדונים וזהו משהו כדאי לשאוף לשנות.
ואחרון חביב כרגע לצוללים יש מעט מאוד השפעה על השירות והאיכות ויש לי עניין להגביר את ההשפעה הזו. כמו גם להעביר את המועדונים לעולם יותר מקוון
אשתדל להשפיע ולשנות ממקום חיובי ומשתף

אתה טועה

שלום עמיצור.
1. יש גורם שבודק ומפקח מטעם הרשות. אפשר להגיד שזה מספיק או יותר מדי, אבל זה קיים.
2. המטרה היא כן להדיר רגליים ממקומות לא טובים. ככה אנשים לא יסבלו, וזה גם יתן תמריץ למועדונים להשתפר.
3. הכוח של הצוללים להשפיע הוא "הדרות הרגליים".

amizurd

New member
כנראה שאנו חלוקים

יש גורם שבודק , על זה הגבתי בהתיחסות הקודמת וגם עברתי על כל המסמכים של הרשות שפורסמו וכל הנהלים. ולדעתי זה טיפה בים. גם אם הם אמורים לעשות זאת אני כצולל פרטי לא נהנה מהמידע הזה כך שלמרות שמועדון X לא מספיק טוב או הכי יקר , אין לי דרך לדעת את זה
שנית אין כאן את חוכמת ההומנים משהו שצריך לחדד ולעבות.
אני לא יכול להדיר את רגלי ממעדון לא טוב עד אשר אני אחווה משהו לא טוב , השאלה למה לחוות משהו לא טוב אם עשרות אנשים לפני חוו את זה ובאמצעות משוב אנחנו יכולים לקבל תמונת מצב אובקטיבית.
מעבר לזה אנחנו מסכימים על הדרת רגלים השאלה האם זה יהיה בדיעבד או בידיעה מוקדמת. מזכיר לך אולי אתה מתפרנס מצלילה או שאתה צולל המון אבל רוב האנשים צוללים פעמים שלוש בשנה (אפילו את המידע הזה של דפוסי הצלילה תדירות והיקפים , אנחנו לא יכולים לדעת ולקדם מעניים לפי המידע שמתקבל) זו אופרציה במיוחד אם יורדים לאילת זו הוצאה למה אני צריך לסבול ואז לדעת לא להגיע לשם , בשיטה הזו ההדרה לא תשפיע על המועדון כי הדרת הרגלים תהיה שולית . אני רוצה שהמועדונים דעו שאם הם מפשלים בכונה תחילה יש מערכת משוב שתביא להדרה , אם זו תקלה תהיה מערכת משוב שתעדכן. ככה עובדים היום. אם אתה מתנגד לזה אני מקווה מאוד שזה לא נובע מהסיבות הלא נכונות.

אני בעד משוב, אבל

זה צריך להיות בפורומים באינטרנט ובפייסבוק!
תגדיר "טוב"!!!
יש כאלה שאם המועדון לא על קו המים - הוא גרוע
יש כאלה שאם אין הסעות - זה גרוע
אני יכול להביא עוד הרבה דוגמאות...
לכל מועדון יש את היתרונות שלו, ובגלל זה אנשים באים אליו.

amizurd

New member
משוב למשוב

אני סומך על קבלת ההחלטות של האנשים ברגע שיהיה להם מידע הם יקבלו את החלטה הכי טובה .
יש כאלה שלא מעניין אותם יחס אישי או מחיר אבל מעניין אותם שיהיה סאונה או שיהיה ציוד חדיש זו בחירה לגיטימית.
יהיו כאלה שיראו המועדן נקי והחבר'ה מצוינים אבל הציוד ישן ומרופט .
חלק יגידו יש לי ציוד אני רוצה את האוירה וחלק יגידו לא מתאים אני צולל עם הילדים שלי לא לוקח סיכון! זו מהות הבחירה.
אם הציונים ינועו מ1-6 ומועדון יקבל ציון משוקל 2.7 על בטיחות או איכות הציוד אני מעריך שחלק גדול מהאנשים יבחרו לא להגיע למועדון. המועדון ירגיש זאת בתזרים המזומנים ויצא למסע שיפור.
אני רוצה שקיפות, יכולת לבחור מתוך מידע ולא מניחוש ומעל הכל בטיחות.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
דעתי בנדון כצולל עצמאי מן המניין וכחבר התאחדות הרבה שנים

קראתי בעיון את שלושת הסעיפים החשובים לדעתך וצר לי לציין כי אף אחד מהם אינו נוגע לי כצולל.

לא ברור לי איזה קשר אתה רוצה לחזק עם הממשלה אבל אני כצולל מעוניין מאד שלא יהיה שום קשר בין הממשלה לתחביב שלי.

לגבי שיפור המישוב ומערכת המידע של המועדונים שוב הדבר ממש אינו נוגע לי כצולל.

אין לי ספק שכוונותיך טובות ויכול להיות שצוללים אחרים סבורים אחרת ממני, נקווה שתהיינה להודעתך התייחסויות נוספות כאן.

בכל מקרה בהצלחה.

amizurd

New member
התייחסות לדבריך

קראתי את הדברים שכתבת ואני רוצה להבהיר מספר נקודות.
1. התאחדות הצלילה הנה הגורם המרכזי המטפל בנושא הצלילה בישראל ובעל יכולת השפעה על הממשלה בקבלת משאבים , הסדרה ,חקיקה והבטחת בטחון הצוללים ואיכות החופים. זהו נושא שכולם נמענים מלגעת בו מאותם סיבות שצינת. לכן אני חושב שיש צורך ליצור קשר מקצועי איכותי שיביא לשיפור משמעותי לכלל הנהנים מהחופים והצלילה.
2. בנוגע לשיפור השירות ומערכת המישוב , זה הכי נוגע לך כצולל . כיום אין לנו כצוללים יכולת להשפיע על המועדונים לא על הציוד שהם מספקים, לא המקצוענות שלהם, או איכות השירות . במובנים מסוימים המועדונים מתנהגיים כקרטל והכל נראה מתואם ביניהם. יתרה מזאת, רוב הצוללים אינם D.M, כל פעם שהם מגיעים לצלול חלה עליהם חובת הוכחה שהם בסדר! שהם צללו בחצי השנה האחרונה, והם חיבים להגיע עם לוג בוק ששיך למאה הקודמת כל הרישומים צריכים להיות ממוחשבים ובמערכת אינטרנטית שבה כל המועדונים יוכלו לראות את הנתונים. כך שגם אם צללתי באילת ואני צולל בים התיכון במועדונים שונים ניתן יהיה לראות את הנתונים.
אלו חלק מהדוגמאות שיש צורך לשפר ולשנות בגישה .
כצולל, אנו לא יכולים להשפיע על כלום ושום דבר- השירותים ברמה מאוד נמוכה (בחלק גדול מהמקומות) והצלילה מאוד יקרה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
התייחסות להתייחסותך לדברי

קראתי את הבהרותיך ועכשיו אני הרבה יותר משוכנע שאיני רוצה שתייצג אותי כצולל.

אין לי שום עניין בהתערבות המחוקק בנושא הצלילה מעבר למה שהוא מעורב בו כיום ונהפוך הוא, חוק הצלילה הוא חוק שבחטא יסודו, חוקק למען אינטרסים אישיים ואינו מסייע לצוללים. כל הבירוקרטיה שהזכרת בנושא הלוגבוקים היא תולדה של אותו חוק.

איני רוצה שום התערבות של המחוקק בתחביב האישי שלי (יש לי עוד כמה תחביבים וגם שם אני לא רוצה שום התערבות של המחוקק).

אין לי שום עניין שפרטי הצלילות שלי שהן מבחינתי מידע אישי חסוי יהיו חשופים לכל מועדוני הצלילה ואת ההתמודדות שלי עם המועדונים כצרכן אני אעשה בדיוק כמו שאני מתמודד עם כל ספק שירותים אחר.

חברי פורום זה היו בזמנו ראש החץ של מאבק הצוללים ברשות הצלילה וכיום המצב די נסבל מבחינתנו כלומר רשות הצלילה (שהיא זרוע "השלטון" לצורך זה) כמעט ולא מתעסקת עם צוללים מוסמכים. כל נסיון לשנות את המצב הזה מבחינתי הוא הכרזת מלחמה על ציבור הצוללים ועל האינטרסים שלהם וברור שבבחירות הקרובות להתאחדות אצביע בהתאם.

yud4dive

New member
מספר הערות:

1) עדיין לא ברור לי למה צריך מסד נתונים מרכזי שיעקוב אחר ציבור הצוללים. הוצאה ענקית מיותרת. כשאפשר פשוט להגיע עם לוג-בוק פרהיסטורי, או, עם מחשב צלילה
(אגב מיותרת גם בהרבה חברות היי-טק, שהתחילו לנדנד לעובדים למלא המון פרטים מיותרים, שהסתדרנו בלעדיהם נהדר לפני עידן מסדי הנתונים)
&nbsp
2) מעולם לא צללתי במקום שהצלילה בו זולה יותר מאשר בארץ (כנראה שיש אבל לא מכיר). לכן לא ברורה לי טענת הקרטל
&nbsp
3) סתם בורות אישית: מה זה המגזר השלישי?
&nbsp

אתה כנראה לא מודע להרבה דברים

עבדתי עד לפני כמה חודשים באילת בהדרכת צלילה.
1. האחריות על החופים היא של רשויות מקומיות/רט"ג.
2. תאמין לי שהמועדונים לא קרטל, ולא מתאמים הכל כל הזמן.
3. איך אתה בתור "לא מדריך" יכול לדעת משהו על רמת המקצוענות של המועדונים?
4. צלילה זה ספורט עם סיכון, מי שרוצה לקבל ציוד ממועדון מסוים, חובה עליו להוכיח שהוא עומד בתנאים מינימליים.
5. כל מועדון שיחליט שהוא רוצה מערכת ממוחשבת, הוא יכול. (לדוגמא: דיפ סיאם) אין שום סיבה לשתף את הפרטים על אותו צולל לכל המועדונים בארץ.
6. ישראל זה אחד מהמקומות היותר זולים בעולם לצלילה.
7. הכי חשוב! אף צולל לא רוצה התערבות של המדינה בתחביב שלנו!!! גם ככה הם מתערבים לנו יותר מדי בחיים!!!

amizurd

New member
תודה על התגובות והתייחסויות

שבוע טוב לכולם
ראשית אני ממש מודה לכם על התגובות והתיחסות, למדתי הרבה
קראתי את כל התגובות ואנסה לענות על הדברים
1. עברתי על חוקי רשות הצלילה , חקיקה שלא השתנתה מאז 97 ועדין הקנסות מצוינים לפחות במסמך שאני קראתי בלירות !
2. עדין אני חושב שלהתאחדות צריך להיות עניין להוות גורם אוביקטיבי שבודק את המועדונים , ומאפשר ללקוחות - קרי אנחנו הצוללים לדעת תמונת מצב . התאחדות כגורם אוביקטיבי שאפשר לפנות אליו להתלנון להתריע או לשבח . שוב לא על מנת להעניש אלא לשפר.
3. תרבות הצריכה שלנו ירודה מאוד כחברה. אנו לא ציבור שמודע לזכויות שלו ולכח הקניה שלו ולכן אנו לא מצליחים להוביל מחאות גם בדברים אקוטים. מכאן שהמועדונים חלקם יכולים להיות אדישים כלפינו מה שלא תורם לנו - שוב אני לא מאשים אבל יש לנו חובה לבדוק ולחשוף את המידע.
4. חוק הצלילה בסמכויותיו ובתחומי האחריות שלו מאוד מצומצמים ולכן יש צורך שהתאחדות כגורם עצמאי לא ממשלתי יהיה יותר מעורב. ויש הרבה מקום לכך.
5. כל מי שמתנגד למערכת ממוחשבת מטעמי חסיון מידע, צריך לקחת בחשבון שהיום המציאות היא כזו שאני יכול למצוא מידע על כל אדם באינטרנט בכל רגע נתון , דוקא במקום שהמידע יכול לשרת אותנו אתם מתנגדם לו אני אתן דוגמאות:
חלק מהאנשים שיורדים לאילת שוכחים את הלוג בוק , או את התעודה, הם לא ממלאים \שוכחים למלא את הלוג בוק והם נדרשים לותר על הצלילה או לבצע צלילת רענון -הרבה כסף. אלו חלק מהדוגמאות שבגינם צריך רישום (תחת חוק הגנת המידע ).יתרה מזו בעולם שבו צוללים עם מחשבי צלילה הכי טבעי לרוקן את המידע למאגר מידע. כך אפשר גם להתרשם מהצולל לגבי הניסיון, איכות הצלילות והידע הנצבר. אפשר לשלוח לכולם תיקונים והחלטות בנושאי חקיקיה , הוראות צלילה , להזמין לריענונים (בחינם) ע.ראשונה , עליות חירום וכיו"ב , מערכת כזו עולה כסף אך שווה זהב , דרך אגב אפשר ליצור פלטפורמה יחסית פשוטה ולא יקרה -באופן יחסי .
לגבי המועדונים - בד"כ בכל המועדונים העלויות שוות או כמעט דומות עלות צלילת רענון 160-165 ש"ח. ציוד- עלויות זהות או קרובות , צלילת היכרות כנ"ל ,קורס צלילה מחירים די דומים.
בתור לא מדריך, אני לא יודע מה רמת המקצוענות של המועדונים חוץ מהכלים הסוביקטבים שיש לי , אבל הגיע הזמן שהמידע הזה יהי לי נגיש היום.
ין תו תקן למועדוני צלילה ואי אפשר להשוות ביניהם לא שמעתי שיש מערכת של משובים של לקוחות , מדריכים וגורמים נוספים שממשבים מועדונים לפי - איכות המועדון, איכות השירות, עלויות וכיו"ב , למה אני צריך ללכת למועדון רק בגלל שהלוגו נראה לי יפה ולא כי יש ביקורת ומשובים ואני יכול לבחור מה נכון לי.
נקודה נוספת בנוגע לרשות הצלילה: הקשר שלה לצוללים ולמועדונים קיים , צריך להבין שהם לא הולכים להיעלם ולכן עדיף לדעת לעבוד איתם ולגייס דרכם משאבים.
אחרון חביב ארגוני מגזר שלישי מתיחס בד"כ לעמותות קרנות וכל מיני ארגונים לא ממשלתים (החל מבית כנסת ועד לעמותות כמו לתת או כנפים של קרמבו).

שורה תחתונה חיבים לקחת בחשבון שרוב הצוללים להם זהו ספורט יקר מאוד !!! לא כולם יכולים להרשות לעצמם לצלול בתדירות מאוד גבוהה , לא כולם מכירים את העולם של המועדונים (גם אני לא מכיר , צולל יחסית בתדירות טובה ) ואנחנו צריכים שיהיה לנו כלי אוביקטיבי שיאפשר לנו לבחור לפי ראות עינינו על בסיס מידע ולא מחוסר ידע. מבחינתי זה שלא ניתן לבחון מועדונים, להעביר עליהם ביקורת, אין מערכת משוב איכותית ואוביקטיבית זו תקלה חמורה וצריך לתקן.
לצלול היום זו הוצאה של כמה מאות שקלים לסוף שבוע לאדם ! (תחשבו על משפחה זה אלפים בראיה שנתית ) זה הרבה מאוד כסף שאתה לא היית מוכן להוציא בקנית מכשיר טלפון או מצלמה בלי לקרוא ביקורת , לקבל המלצות ולהתמקח. אז כשיש ספורט יקר שמערב עלויות גבוהות עם צורך במקצוענות ואמינות חיבים מערכת שתמשב את המועדונים. אנשים מתכננים את קנית המחשב הביתי , הטלפון הנייד או כל מכשיר יקר אחר יחד עם הנופש באילת רק בכדי לחסוך בעלויות של מע"מ אז לפחות לבחור במועדון שהוא משלב מחיר ביחס , לשירות , מקצוענות ותנאים זה הכי לגיטימי שיש

תודה לכל מי שהתיחס, חידדתם לי נקודות חשובות למה התאחדות חשובה לי וחשוב לי להיות חלק ולהשפיע.

למעלה