השתמטות מצה"ל

דורד

New member
עכשיו אני יותר ערני

ואני כותב את ההודעה מחדש עם הערות... בבקשה השתדלו לקרוא שוב, אם הנושא מעניין אתכם ------------------------------------------------------------------------------------------------ אני לא הולך להיות שחר פרייזלר ולהעלות נושא של בעד או נגש משהו ולשאול מה דעתכם, כשברור שהדעה הרווחת היא דעתו של שחר והשרשור הופך ללמה הדעה הזו נכונה, אפילו שכ- 95% מהאוכלוסיה חושבים, מבינים ויודעים שזו הדרך הנכונה. אני הולך לעשות בדיוק ההיפך... אני הולך להגיד שנמאס לי מכל העניין הזה שהתקשורת עושה מאחוז המשתמטים ההולך וגדל בתקופה האחרונה. זה פשוט מעצבן אותי. המשפט הזה של אשכנזי: "התופעה מכרסמת את החברה הישראלית וצה"ל, ובניגוד לעבר - המשתמטים איבדו את הבושה". למה משתמט צריך להתבייש בבחירה שלו? אולי כי הוא גדל במדינה דמוקרטית ובחר לקראת גיל 18-19 שהוא לא מעוניין להפקיד את חייו במשך שלושה שנים למשטר דיקטטורי? אולי כי הוא בחר שהוא לא רוצה לחתום על אמנה לארגון שאומרת בתאכלס "אני מוכן למות"? אולי כי הוא מכיר את עצמו לפחות 18 שנה ויודע שיש דברים שהוא יוכל לעשות טוב ובכך לתרום הכי הרבה שהוא יכול לצה"ל, אבל בצה"ל רוצים לעשות לו דווקא ולגייס אותו לתפקיד שלא מתאים לו ושאין לו מוטיבציה לשרת בו ושהוא לא יכול לתרום לצה"ל בשירות בתפקיד זה. והעיקר שהוא יחתום שהוא מוכן למות. שימו לב שהתכוונתי שאנשים מסויימים יכולים לתרום לצה"ל בתפקידים לא קרביים, הרבה יותר מאשר בתפקיד קרבי, אך צה"ל מתעקש לגייס אותם לקרבי. לעומת זאת אנשים מסויימים שכל כך רוצים להגן על המדינה שכולנו אוהבים למרות כל החרא שאנחנו אוכלים פה, אבל אותם לא יגייסו לקרבי... כי בכירי צה"ל החליטו בלי בושה לעשות דווקא לכולם... אז למה שמשתמטים יתביישו? אם אפילו צה"ל לא מתבייש?.. וגם שהשתמטות היא בחירה מאוד אמיצה של מי שבוחר בה ואין לו מה להתבייש בבחירה שלו. אני לא אחד מאותם משתמטים. (ואני גם לא אהיה אחד כזה). אבל, וואלה.. לא בא לי בכלל להתגייס לצה"ל. לא רוצה. לא מתאים לי. למה לי לשרת בארגון כלשהו המגן על מדינה שלא עושה כלום לטובתי? כל החלק הבא, מיותר ולא קשור להודעה... כתבתי את ההודעה אחרי 12 בלילה והייתי די עייף והתחלתי לכתוב שטויות בלי לשים לב... למרות שמתוארת פה מין פנטזייה של עולם יפה יותר שיש שלום בין כולם... אבל זה לא קשור פשוט אם לא הייתה השנאה והקנאה הזו בין כולם לכולם, לא היה צורך בצבא. לא היה צורך בהגנה. אם לא יהיה לנו צבא שהורג פלסטינאים. לפלסטינאים לא יהיה צורך להרוג אותנו כדי להתיישב בשטחים כאלה או אחרים. אז שיבואו, שיחיו בירושלים, שיחיו ברמת הגולן, שיחיו בבית לידי בעולש. הרי גם אנחנו נישאר פה. גם אנחנו נוכל להיות פה. הרי למה השלום כל כך בלתי אפשרי. כי אנחנו לא מוכנים "לתת" את מה ששלנו. אז לא צריך לתת. תתחלקו. הרי כשאתם רואים מישהו ברחוב, אתם לא נלחמים בו, אפילו שהוא דורך באותו מ"ר שאתם דורכים בו. כי אתם מתחלקים באותו מ"ר. אתם לא נתתם לו את המ"ר. והוא לא נתן לכם. אבל אתם מתחלקים בו. ויש ביניכם שלום והכל טוב ויפה. למה אי אפשר לעשות אותו דבר כאן? כי אנשים לא מבינים את הרעיון בשותפות. בהתחלקות. אני בטוח שלחלק גדול מכם יצא לשבת בכיתה על יד אותו שולחן עם כל מיני תלמידים אחרים במשך תקופה... ולפחות עם אחד מהם קרה ששירטתם פס באמצע השולחן שמגדיר את החלק שלכם ואת החלק של התלמיד השני. ומי שעובר אותו... (דמיינו אותי מעביר את האצבע על הצוואר בתנועה אופקית כאילו מדמה שיסוע הגרון). כי איתו אתם חלקתם את השולחן: "זה שלך! זה שלי!" עם כל השאר אתם השתתפתם באותו שולחן. עולים לי עוד המון קטעים כאלה של "למה הכול כל כך דפוק!!" ואני כבר לגמרי בורח מהפואנטה. עד כאן החלק המיותר הזה הפואנטה שלי היא ש"על השם משפחה שלי - להתגייס לצה"ל... כל כך לא בא לי".. אבל אני צריך את זה כדי שבקורות חיים שלי לפני שאני אמצא לי עבודה, זה יהיה פרט מאוד חשוב... בגלל זה אני גם אצטרך להשלים את כל הבגרויות שמעולם לא עשיתי... ולעבור מבחן פסיכומטרי וללמוד ובלה בלה בלה... לא אמרתי כאן שהדבר שהכי חשוב לי זה שאני אעבוד ויהיה לי כסף. אמרתי שלצערי, במדינה הזו שחובה להתגייס, כדי שאני אוכל אי פעם, גם בגיל 50 להתחיל לעבוד בעבודה רצינית, לא יקבלו אותי לרוב העבודות המוצעות בשוק, אם יראו שלא שירתתי בצה"ל ו/או שאין לי תעודת בגרות... גם לא יגייסו אותי אם אין לי ניסיון בעבודה, שהרבה ניסיון בכל מיני עבודות אפשר לצבור במהלך השירות בצה"ל, וזה מה שמבאס אותי, שאני לא אוכל לעבוד בצה"ל בתפקיד שיועיל לי בחיים ושאני אהיה מועיל יותר לצה"ל ולמדינה אם אני אעסוק בו ודיייייי אני עייף יש לי צילומים על הראש. לילה טוב וכמו שאתם רואים כאן גם הכרזתי שאני ממש עייף ושיוצאות לי רק שטויות מהראש... ואני מעדיף לכתוב בפעם אחרת... אז אני אגיד עכשיו באמת תודה לכל מי שהנושא חשוב לו והביע את דעתו והשמיץ אותי (וגם אם לא השמיץ אותי)... אתם מוזמנים להמשיך להביע כאן את דעתכם על הנושא החשוב הזה... ואני מתחיל עכשיו לקרוא את כל התגובות שרשמתם. אגב אני רוצה לסכם את ההודעה שלי רגע: אני יוצא נגד הביטוי שהמשתמטים צריכים להתבייש בדעתם. אני לא יוצא בעד ההשתמטות מצה"ל.

אביב L

New member
בקשר לתיקונים.

שימו לב שהתכוונתי שאנשים מסויימים יכולים לתרום לצה"ל בתפקידים לא קרביים, הרבה יותר מאשר בתפקיד קרבי, אך צה"ל מתעקש לגייס אותם לקרבי. לעומת זאת אנשים מסויימים שכל כך רוצים להגן על המדינה שכולנו אוהבים למרות כל החרא שאנחנו אוכלים פה, אבל אותם לא יגייסו לקרבי... זה מה שאתה כתבת. עכשיו אני יפתיע אותך ויאמר לך שאם בן אדם נלחם הוא יכול להגיע להיות לא קרבי ויכול להיות קרבי. יש לי הרבה חברים שהגדילו את בעיותם בשביל להיות לא קרבים ותורמים הרבה בתפקידים עורפים. ולעומתם יש את אבא שלי, שבהתחלה חשבו עם לגייס אותו כי היה לו חוסר תפקוד בכליה אחת מאז שהוא נולד, החליטו לא לגייס אותו לקרבי, והוא נלחם על זה, ובסוף קיבל את מבוקשו, אומנם לא ממש את יכולתיו, ולא הגיע לסיירת בגלל המצב הבריאותי אך הגיע לקרבי וגם עשה מילואים עד שהכליה הגיע לחוסר תפקוד מלא והחליטו להוציא לו אותה וגם להוריד לו את הפרופיל ל21 וזה היה בגיל 35. עכשיו אין מה לעשות, בן אדם עם אסטמה כבדה לא יכול להיות בשיייטת\מטכ"ל אחת הסיירות טייס או אפילו בגדודים, תלוי ברמת האסטמה כי זה סיכון, הצבא רוצה לגרום כמה שפחות יותר נזק לאותו בנאדם ובגלל זה יש אנשים שהוא לא נותן להם אישור להיות קרבים, אני חושב שאתה צריך להוריד בפנם את הכובע שהם לא נותנים לך להיות קרבי ואז שישימו זין על ההתקפים או על כל בעיה אחרת שיש לך ותמות בגלל זה. עכשיו החלק השני, יפה שאתה יודע שזאת פנטזיה כבר מראה שאתה מציאותי. החלק השלישי, שטויות במיץ עגבניות אתה יודע מזה? בעסקים פרטים לא תיהיה לך בעיה להתקבל, ולא חסרים כאלה בארץ, עסקים שמעסיקים משתמטים שמרוויחים גם הרבה. להמשך המשתמטים צריכים להתבייש שזאת החלטתם, שהם אגואיסטים ואכפת להם רק מעצמם, ובזמן שהם מתחילים לבנות קרירה וללמוד, ולא מקבלים שום עונש, חברים שלהם לכתה ולשכבה מאבדים את חייהם ונפצעים בשביל שהארץ הזאת תמשיך להיות בידי העם היהודי, הארץ שבא אותו אדם עושה את כספו. ואם תגידו לי שאין כאלה שעושים כסף בזמן הזה, תפתחו טלויזיה, אני יתן לכם כמה דמויות שמככבות הרבה בטלויזיה שלא עשו צבא והשתמטו ועושים כסף בזמן הזה, הרבה משתתפים בכוכב נולד, בכוכב נולד הנוכחי המשתמטים הם: דניאל, אדיר, סוטלנה או מה שמה, דורון(והוא היחידי שהשתמטו מוצדקת כי היא מסיבה בריאותית). אנשים נוספים שיותר מפורסמים, מיקל לואיס, בר רפאלי ועוד הרבה סלבס שלא אנקוב בשמם כי הרשימה ארוכה מאוד. והאנשים האלה הם הדמויות לחיקוי של הילדים והנוער של היום. לא יודע מה איתכם, זה לא הדמות שהייתי רוצה שבני\בתי יקחו דוגמא מהם. שבת שלום

דורד

New member
תגובה קצרה

כתבת: "אני חושב שאתה צריך להוריד בפנם את הכובע שהם לא נותנים לך להיות קרבי ואז שישימו זין על ההתקפים או על כל בעיה אחרת שיש לך ותמות בגלל זה." ותשובתי: אם ככה היה המצב, באמת הייתי מוריד בפניהם את הכובע. הבעיה היא שמתעקשים לגייס אותי לקרבי... ואת זה אני לא רוצה... טוב זה כבר לא רלוונטי, כרגע אני עושה כל מה שאני יכול כדי להגיע לשח"מ. --> ככה התגייסתי, אבל לא לצה"ל... וגם אני תורם למדינה בדרך שלי ובדרך שאני אוהב, אז למה לא?

אביב L

New member
אני יגיד לך משו.

יש דברים שעושים בלי רצון. וזה לא יש לך בעיה נפשית, לפי איך שאתה מתאר את המצב אתה סתם מפונק. אם היית מביא לי בעיה נפשית או רפואית אז סבבה. אתה יודע כמה אנשים מתגייסים כל יום בלי רצון להיות בקרבי? ואז אם זה באמת בעייתי והם לא מתאימים מוציאים אותם אחרי כמה חודשים. אבל אתה אפילו לא מנסה ישר פוסל. אז חוץ מזה שאתה עושה הכל מפינוק אין לי מה לומר. כי לא ניסית את האפשרות, ות'אמת זה די מאכזב לשמוע כזה דבר מבוגר תנועה ומאחד שיצא לש"ש.

shaked katz

New member
דור,

לא קראתי את זה אבל אתה פשוט פוחד! אמרת את מה שאמרת אז תעמוד בזה. אולי לא כולם כאן מסכימים איתך כי יש שבאים עם ערכים ודעות שחונכנו על פי הם אבל אתה אל תיהיה פלסטלינה. אם כתבת דעה כלשהי, סבבה לך איתה, ואם הסקת ממה שכתבו כאן אנשים שטעית או שיש מה לשנות בדעה שלך אז פשוט תגיד "טעיתי" בלי יותר מידי סיבוכים וחפירות כי ככה אתה סתם הופך לעוד פלסלינה (וכאלו לא חסר במדינה שלנו) אז פשוט תיהיה אתה עם הדעות שלך (גם אם הם לא מקובלות על כולם!)

דורד

New member
אני ממש לא פוחד...

ולהגיד לך ת'אמת, את ההודעה הזו כתבתי עוד לפני שקראתי בכלל את התגובות של כולם. ואני לא פלסטלינה ולא מתקפל ממה שאמרו לי... כי אם הייתי כזה כבר מזמן לא הייתי כאן. אני רק מסביר בהודעה הזו כמה דברים שאני חושש שהיו קצת פחות ברורים בהודעה המקורית. לא הצטערתי על שום דבר שאמרתי... בסך הכול אמרתי כאן שכל הקטע על השלום והאחווה הוא פנטזיה לא הגיונית ולא חזרתי בי עדיין על שום דבר... ואף אחד גם לא יגרום לי לחזור בעצמי ולשנות את הדעה שלי

מ ו ר ע ל

New member
אטימות, סוציומטיות, טמטום!

לא נראה לי שהתיקונים הועילו במשהו כדי לשנות את מה שאתה מנסה להגיד... הם רק מגדילות את זה שאתה פשוט חושב רק על עצמך ועל טובתך! אז אני אולי לא קרבי כי באמת שאני לא מסוגל מבחינה בריאותית! אבל הנה שתדע לך אני עושה משהו בצבא שבאמת לא יועיל לי לשום דבר במהלך חיי האזרחיים! אני קצין! מה שאומר שאני אשתחרר ממש מממש מאוחר כמעט בגיל 25! ולא עם איזשהו נסיון לחיים או תואר, ואפילו לפני איזה טיול! וכן אנשים שיכולים לשרת בקרבי, צריכים להבין שיש מחסור עצום באנשים שיכולים! ואנחנו צריכים אנשים כאלה כי אין לנו מספיק! מי כמוך בתור משהו שהיה בתנועה לא מבין את זה?! ונכון ואני יגיד את זה כי זה משהו שמפריע לי, אין שיוויון בצבא!!! אבל מה לעשות זה לא אומר שצריך לשנוא אותו, לברוח ממנו, להשתמט ממנו! כי בסופו של דבר הוא למענינו!!! ויותר מיזה שהתגשת שאתה עייף שוב התגשת כמה אתה חושב על עצמך, שיש לך צילומים על הראש, שרק אתה חושב ושום דבר אחר לא חשוב, כמו המדינה היחידה שאתה מרגיש בה בבית... וכן הנה כתבת את זה שחור על גבי לבן: "אבל, וואלה.. לא בא לי בכלל להתגייס לצה"ל. לא רוצה. לא מתאים לי. למה לי לשרת בארגון כלשהו המגן על מדינה שלא עושה כלום לטובתי?" איך אתה לא מתבייש! אתה בדיוק אתה צריך להבין למה אתה וכל האנשים שכמוך ורוצים להשתמט צריכים להתבייש! וזה כל מה שיש לי להגיד לך ת ת ב י י ש ! ! ! ולך תהיה אולי איזה שחקן פרסומות מצטיין, תשרת שעתיים בשבוע בקרייה וכל השבוע תצטלם ותרוויח מלא כסף, כי בזה אתה טוב, שם אתה יכול לתרום הכי טוב, וככה תרוויח כסף ויהיה לך נסיון מהצבא לחיים! כי זה מה שמעניין אותך ואתה כן אתה צריך להתבייש!

מיכלצי

New member
חרובי... נסחפת קצת בהודעותך לא?

הבנאדם כולה הביא את הדעה שלו... לא עודד לכלום, לא עשה לך שומדבר רע. מותר לך לא להסכים אתו... למעשה אם כולם היו מסכימים בכלל לא היה טעם לכלום. הרעיון הכללי הוא להביע את הדעה שלך. במתינות יותר בפעם הבאה אם אפשר...:) אני כזאת משליטת שלום יו. אני חמודהההה3>

Taina12

New member
לא קראתי את מה שדור כתב

אבל משיחה שלי איתו התברר שאנחנו חושבים דומה והוא ביקש שאני אכתוב פה את דעתי שכנרה מנוגדת לשאר הדעות. היתה לי שיחה, יורת נכון ריב, מאוד ארוך עם חברה שלי על העניין. דיברנו על רקע המשתמטים שבכוכב נולד. אני אנסה לתמצת את עיקרי הדברים שנאמרו באותה שיחה. לכולם זה כאילו ברור מאליו שחייבים להתגייס ומי שלא מתגייס הוא זבל. לא לכולם זה מובן מאליו, ויש כאלה שבאמת משתמטים כי הם נגד הצבא או סתם לא בא להם לעשות את שלוש השנים האלה. ויש גם חלק לא מבוטל של אנשים עם סיבות אמיתיות שבגללן הם לא יכולים לעשות את שלוש השנים האלה, והרבה מהם גם עושים שירות לאומי במקום. האמת היא שהצבא לא משחרר את כולם בקלות ומעבר לאידאליסטים שלא מוכנים להתגייס מעקרון יש גם אנשים עם בעיות אמיתיות שאם הן לא היו קיימות אני מאמינה שהם היו מתגייסים. לאור הבעיות האלה צה"ל משתחרר מאחריות לגביהם או מחליט שלא לגייס אותם. הדבר המרכזי שעיצבן אותי בשיחה ומעצבן אותי בדעות הנחרצות של כולם היא שכולם אומרים דבר אחד מרכזי- למי שלא עשה צבא לא מגיע שום דבר מהמדינה. לא מגיע לו לתפוס מקומות עבודה של אנשים בגילו שכן עושים צבא, לא מגיע לו ללמוד באוניברסיטה או במכללה ובזמן שאחרים עושים משהו שהוא חובה לכל אזרח במדינה לרכוש תואר ולדאוג לעתיד שלו.[אני לא אומרת שכולכם חושבים ככה אני מגזימה בכוונה.] אח שלי התגייס והשתחרר מהצבא בגלל סיבות אישיות שזה לא מעניינכם לדעת אותן. לא שירת 3 שנים בניגוד לחברים שלו. הוא קיבל קורס במכללה על חשבון המדינה, קיבל תעודה, עבד באופן עצמאי ועכשיו הוא סגן מנהל סניף של רשת חנויות מחשבים. הוא לא עשה צבא. אז לא מגיע לו לחיות במדינת ישראל? אני מבקשת שמי שקרא את זה לא יפיץ את זה או ישתמש בזה נגדי, זה לגמרי אישי ואני עדיין מתלבטת אם לפרסם את זה. אם קראת שורות אלה, כנראה שהחלטתי כן לפרסם את זה.

Taina12

New member
אה וקראתי חלק ממה שדור כתב.

אנחנו לא מסכימים ב100 אחוז, אני לא חושבת שצריך להתגייס בשביל הקורות חיים או בשביל להתקבל ליותר עבודות. אבל ממה שדיברנו קודם אני מסכימה שלא צריך לשפוט את כל מי שלא התגייס ולהגיד לו שהוא לא בסדר ולמנוע ממנה השכלה או פרנסה.

amir oshri

New member
טוב דור אתה יצאת טיפה נקניק

א ת ה ח י פ ה ! ! מה עוד? אם לא אנשים שמתגייסים אתה היית כבר עמוק בים... ועם כל הכבוד אני באמת חושב שבוגר תנועת נוער כמוך יבין את החשיבות המעשית של זה או לפחות את החשיבות האידיאולוגית של הגיוס..זה לא שיש עוד 200 מדינות שאתה יכול לחיות בהן בשקט בלי שיזכירו לך שאתה לא שייך ויהודי מסריח ובאמת שעם גישה כזאת לא נגיע לשום מקום

Oukami Kun

New member
סבבה

אידיאליסטים- אחלה להם, באמת שאני תומך בהם אם זה נוגד את האמונה שלהם. אנשים שבגלל בעיות רפואיות/נפשיות משתחררים- בסדר גמור, לא אשמתם, צה"ל לא רוצה לקחת עליהם אחריות (למרות שהם יכולים להתנדב). אני התכוונתי ב'משתמטים' לכל אורך השרשור כאן לאלו שלא עושים צבא כי לא בשם משפחה של דור שלהם, וכי הם לא רוצים. אח שלך לפחות התגייס ועשה מאמץ, במיגוד להרבה אחרים...

fate spinner

New member
זה לא שלא מגיע ו לחיות במדינת ישראל אבל לדעתי

לא בטוח שהוא צריך לקבל את אותו קורס במכללה. אני לא יודע כמה זמן אח שלך שירת ומאיזה סיבות הוא הפסיק את השירות. אבל אני מאמין שאותן הטבות ראוי לתת למי שתרם למדינה את המינימום הנדרש. דהיינו שלוש שנים צבא לבנים ושנתיים לבנות או לחילופין שירות לאומי (עם סייגים). אני חושב שהיה יותר נכון מטעם המדינה לתת הכסף/ההטבות שאח שלך קיבל למי שביצע את השירות המינימלי הנדרש ממנו.

Taina12

New member
אני לא מסכימה איתך

בגלל שהוא לא שירת בצבא הוא צריך לשבת שלוש שנים בבית ולחכות שהוא והחברים שלו יהיו באותו מצב? ובגלל שהצבא לא קיבל אותו בצורה מסוימת[כמו שכתבתי הוא כן רצה להתנדב לשירות צבאי ק לא במסגרת צבאית מלאה] הוא לא צריך לקבל הטבות שמגיעות לו מהמדינה?

fate spinner

New member
מגיע לו??

על מה "מגיע לו"?? זה הטבה מהמדינה זה לא עובד בשיטת ה"מגיע לי" זה בונוס ולמדינה יש את הזכות לבחור למי היא נותנת אותו (כל עוד היא לא עושה אפליה פסולה) צבא זה לא "תכנית כבקשתך" ונכון שקצת קשה לי לשפוט את המקרה הספציפי כי אני לא יודע מה המקרה אבל אם אח שלך השתחרר מוקדם הוא יכול לעשות שירות לאומי (אני יודע על כמה וכמה אנשים מהקיבוץ שלי שזה מה שהם עשו) ולתרום למדינה ככה שיתרום לפחות את הזמן המינימלי הנדרש ממנו

מ ו ר ע ל

New member
לכל אחד הזכות לגור במדינה הזאת!

ולקבל את מירב הזכויות! אבל יש לקבל ויש גם לתת!!!!!!!! המשפט האהוב עליי מימי התנועה "לתת מבלי לרצות לקחת" שאני מאוד מאמין בו... ולעצרי יותר מדי אנשים במדינה הזאת עושים בדיוק הפוך...! אח שלך שהשתחרר מסיבותיו שלו זה בסדר גמור, אני מכיר משהו שהשתחרר על בעיות גב אפילו שהוא מאוד רצה להשאר בצבא, אין מה לעשות יש סיבות שאנשים משתחררים... אבל אנשים שמסבנים קב"נים, שעובדים על המדינה שהם דתיים ועוד כאלה וכאלה! אם דעתך היא כדעת מר דיק שקרא שהמשתמטים לא צריכים לאבד את הבושה! אז הם כן, הם ועוד איך צריכים לאבד את הבושה, אח שלך מסיבותיו שלו אולי לא צריך אבל הרבה משתמטים אחרים כן! ואל תכתבי שאת חושבת כמוהו סתם, כדאי שתביני על מה הוא מדבר ומה את חושבת, או שגם את קוראת להשתמט ולהיות גאים בזה? אני מקווה שלא...

דורד

New member
אני משער שהתכוונת שהם לא צריכים לאבד את הבושה

כי אמרת הפוך... שהם כן צריכים לאבד את הבושה...

Taina12

New member
אני לא חושבת שצריך להתבייש

אבל לא לצאת עם זה בראש חוצות. ממה שדור אמר לי חשבתי שאנחנו בדעה דומה. הוא בעיקר אמר לי שלא צריך להגיד להם להתבייש וצריך להתבייש מי שאומר לאחרים להתבייש. לומשנה התכוונתי לכתוב את דעתי בלבד, בלי התייחסות מסוימת למה שדור כתב. לכן כתבתי שלא קראתי את מה שהוא כתב..

Danale151

New member
...תגובתי בעניין

תכלס אמרו פה בערך הכל, אני רק יתמצת את זה ויגיד שאין לך ארץ אחרת ואם אחרי כמעט שנה של תרומה למען אחרים אתה עוד לא מבין את החשיבות של שירות בצבא אז אני באמת לא מבינה מה עשית שם. עוד דבר - הפסקה האחרונה שלך גרמה לי לרצות להקיא!!!!!!!!!!!!! גם השנת שירות היתה בעצם בשביל הקורות חיים??? כל מה שכתבת פשוט גרם לי לזעזוע עמוק, ד"א.

למעלה