השתמטות מצה"ל

fate spinner

New member
דור על מי אתה זורק זין כשאתה מחליט להשתמט

מהצבא? על ראש הממשלה? על הממשלה העצמה? על הח"כים? על הרמטכ"ל? תאמין לי שאף אחד מהם לא יושב בחדרו הממוזג ואומר לעצמו "שיט דור דיק ת.ז:*********** מ.א:**********. לא התגייס. איך אני אשן בלילה?" מי שנפגע מזה זה החייל שצריך לעשות יותר שמירות כי אתה לא ממלא תפקיד שאתה יכול למלא, והחייל שנשאר שבת כי אתה לא ממלא תפקיד בצבא. עליהם אתה זורק זין. (אני יודע שאתה מתגייס אני רק נסחף קצת בלהט הדיון אל תקח אישי בבקשה) כשהחיילים בסיירות המובחרות ובתפקידים המובחרים. אלה שממש מורעלים להגן על המולדת וירקו דם כדי להגיע לאן שהם הגיעו. כשהם רוצים להגן על המדינה על מי הם רוצים להגן? אני יוצא מנקודת הנחה שאף אחד לא רץ בשדה הקרב תוך צעקות "למען הח"כ שמעל בכספים" או "למען השר שהטריד מינית" ולא רק כי זה ארוך מדי לצעוק אלא כי מי שהחיילים מגנים אליו זה גם ההורים שלהם, והחברים שלהם. נכון גם על הבחור שמוכר סמים לילדים בני 10. אין מה לעשות זה בא ביחד. הם מעדיפים שגם אמא וגם המוכר סמים יחיו מאשר ששניהם ימותו או יהיו לא מוגנים. מה אתה חושב יקרה אם לא יהיה צבא לצה"ל?? דעתי. האיום האיראני הוא איום ממשי חיי רבים בישראל בסכנה ממשית בשטחים יש פעילות שוטפת בה תופסים אנשים שמבריחים נשק (שהוא לא בשביל השוטרים שישמרו שם על הסדר, ממש לא) ומתכנני פיגועים. ידוע לנו שלחיזבאללה הועבר נשק גם לאחר מלחמת לבנון השניה. סוריה כבר הציבה אולטימטום. אנחנו לא באמת במצב בטוח. כל הסימנים צועקים שזה השקט שלפני הסערה. אם נחליט לוותר על הצבא לא תהיה לנו יכולת להתמודד אם מתקפה על ישראל. היכולת של ישראל להתריע ולהגן על עצמה לא תהיה מספקת בשביל לשמור על מדינת ישראל כמדינת ישראל. אנקדוטה קטנה חיל התותחנים היה החייל הכי פחות מבוקש בצה"ל. הוא במשך זמן רב הורכב מאנשים שלא רצו להיות בצבא, אנשים שנזרקו ממסלולים אחרים (כגון טייס, צוללות וכו') ומבנות (שדווקא להן אני לא אתפלא אם הייתה מוטיבציה גבוהה) החייל הזה שהיה מלא באנשים שלא רוצים להיות בו ביצע תפקידי מפתח במלחמת לבנון השנייה והיה בהחלט חייל חשוב מאוד במערך המלחמתי. ככה שלמרות שלפעמים אין מוטיבציה גבוהה לעשות משהו מסויים אפשר להיות תורמים מאוד וחשובים למערך המלחמתי. אני חושב שזאת באמת בעיה שקריאה שכזאת של רצון להשתמט באה דווקא מגרעינר. והקטע הזה אם השם משפחה שלך קצת מיצה את עצמו. אני כבר לא מבין אם אתה באמת נעלב ממנו או שזאת בדיחה בכל מקרה זה ממש נראה כאילו ניסית להביא את זה כטיעון למשהו. קצת מוזר לא?

מ ו ר ע ל

New member
הדברים צריכים להיות על השולחן!

אתה פשוט חי בסרט אחד גדול של הפרסומות שלך! במדינה הזאת ותאמין לי שאני יודע כי אני בתוך המערכת הזאת שנקראת צבא, אין לנו את היכולת לתת לכל אזרח לבחור אם הוא רוצה או לא רוצה להתגייס! פה זה לא ארצות הברית שיש לך 250 מליון תושבים ואז אפילו אם אחוז מתוכם בוחר להתגייס לצבא זה עדיין צבא ענק! אין לנו את חופש הזה לבחור! ואתה בחור יקר הוא זה שזורק זין על המדינה! ואני מצדיע למדינה שהיא משתינה עלייך בחזרה...! אני הייתי עושה את אותו הדבר במקומה כי לא מגיע לך... ועם כל הכבוד כל דבר שעשית בערך בתנועה התלווה בעיקר בצעקות גדולות תראו עשיתי, מה באמת עשית?! בעיקר כלום בעיקר דיברת ולא הגעת לעשירית ממה שאולי יכולת לעשות בתנועה ובגרעין עודד...וכמו שפרשת מהתנועה השתנת עלייה ולא עשית למענה כלום אין שום סיבה שתמשיך להתבטאות פה עם דעות נגד המדינה ונגד הצבא של התנועה שכל כך מאמינה בערכים האלה, וכן התנועה דמוקרטית והכי חשוב א-פוליטית, אבל ללא קשר לכל זה, אתה לא יכול להגיד פה שאנחנו חיים בדיקטטורה, ואני בתור רכז גרעין עודד או כל רכז כלשהו בתנועה לא הייתי נותן לך בכלל להתקרב לחניכים בתנועה הזאת, כי תראה מה אתה משדר, שהמדינה זורקת זין וחומרנות כל היום חומרנות! תתאפס על עצמך ומהר! ואני יודע שאני לא היחיד שחושב כך אולי באמת היחיד שיש לו אומץ להגיד... ולא אין פה שום כוונה לסתימת פיות! למרות שזה מה שצריך להיות במקרה שלך, אני רק קורא לך כדאי שתתחיל להתאפס! ומשתמטים מר דיק! צריכים גם צריכים להתבייש! אין לך מושג עד כמה הם צריכים להתבייש! אפילו אנשים שניתקו אותם מביתם עדיין חושבים ומתגייסים בגאווה לצה"ל, כי בסופו של דבר המדינה שלנו היא עדיין מדינה שצריך להגן עלייה ולא משנה כמה היא זרקה עלייך זין!

fate spinner

New member
מה פתאום סתימת פיות בפורום???

זה פורום. שמטרתו להביע דעות. אם בתנועה מותר להביע רק את הדעות שהתנועה מסכימה להם אז התנועה היא אינה אלא גוף ששוטף את המוח והערכים בה הם לא פרי בחירה אלא נורמות שמוכתבות. אני ממש מקווה שזה לא ככה. אני חושב שמן הראוי שבתנועה פלורליסטית יהיה אפשר להתבטא. כל עוד הוא לא קורא לאנשים להשתמט (בהקשר לדיון הזה) אז אפשר לפתוח פה את הדיון. אני חושב שחבל שאמירה כזאת של רצון להשתמט מגיעה דווקא ממישהו שהיה גרעינר ומכך פחות או יותר החליט להקדש פרק בחייו רק לתנועה. אבל עדיין זכותו להתבטא

fate spinner

New member
איפה הוא קורא להשתמטות?

לא מצאתי מקום שבוא הוא קורא לאנשים אחרים להשתמט.

Oukami Kun

New member
....

"כל שינוי גדול מתחיל בהתנגדות גדולה מספיק שמתחילה בהתנגדות קטנטנה שמתחילה בבנאדם אחד קטנטן שחושב אחרת." "אני לא אומר שאני עומד בתחילתה של מהפכה. אבל אני מאוד אשמח לגלות בעתיד שכן" אם זה לא קריאה להשתמטות אני לא יודע מה כן.

דורד

New member
אז אתה לא קורא

"ואני לא מדבר על ביטול החובה להתגייס" ולרגע אחד לא קראתי פה להשתמטות... וחלאס כבר

Oukami Kun

New member
אבל אתה נותן לזה לגיטימציה

ואתה אומר שהם לא צריכים להתבייש, וזה חבל, כי הם כן צריכים להתבייש. אין בושה בלא לשרת כי אתה לא יכול מבחינה נפשית/פיזית. יש בושה לא לשרת בגלל שאתה לא רוצה. מה לעשות, כחלק מהמדינה הזאת אתה צריך לשרת בצבא, כמו שאתה צריך לשלם מיסים. זה לא אמור להיות נתון לבחירה בכלל אם לשרת או לא.

מ ו ר ע ל

New member
יש להתבטא ויש להשתטה!

הוא לטעמי עבר את הגבול הרבה מעבר ללהתבטא... וכן אומר את זה גרעינר לשעבר, שעבר שחווה שעכשיו קצין בצבא ושיודע תאמין לי שיודע על מה הוא מדבר... ואני האחרון שייסתום פיות, תאמין לי...

kedeman

New member
השתמטות היא בעיה או סממן?

אולי פשוט נמאס לנו להילחם כבר 60 שנים? אז נמאס לחברה מהצבא? טענה שעולה, היא שאי-גיוס נובע לא בגלל איבוד הבושה, אלא בגלל התפוררות ערכית. אדם ששם את עצמו לפני הכלל הוא אדם שלא רואה מול העיניים בשביל מה צריך צבא. הוא רואה את הבזבוז זמן הנוראי הזה. כנראה, שכמות גדלה של אנשים מוכנה לוותר על להיות חלק מהכלל, כדי להרוויח לעצמם כסף או זמן או חופש. אז אולי צריך להפסיק לחפש את האשמה במי שמחפש לו נוחות. כי הוא צודק, אם עד היום מה שלימדו אותו זה לעשות את מה שנוח לו ולאוו דווקא משהו בשביל אנשים אחרים אז יהיה לו פחות רצון לתרום. אגב, צריך לדעתי לבדוק גם כמה אחוזים מהמשתמטים עושים שירות לאומי. זה אולי פחות הוגן, אבל לפחות הם עושים משהו ולא רק מתחמקים מלעזור.

spraizler

New member
אני בהחלט חושב שזה לא רק זה

ההתפוררות הערכית, הגלובליזציה, המודרניזציה והקפיטליזם גורמים גם לזה. זה בסה"כ אחד מהתוצאות של זה.. ניתן לראות את זה בזה שעיר אחרי עיר מגרשת את הפליטים של דארפור.. ניתן לראות את זה בקצבאות המזעזעות שנתנות לניצולי השואה.. וגם ניתן לראות את זה בהשתמטות בצבא. בהחלט זה תוצאות של בעיה יותר גדולה

fate spinner

New member
../images/Emo45.gif אני באמת חושב שהחשיבה על "מה יוצא לי מזה

הפכה להיות מרכזית מדי בחברה. אני לא חושב שזה מוריד את האחריות ממי שבוחר לא לתרום. על אחת כמה וכמה אני חושב שמי שהדריך ועשה ש"ש פחות סביר שהגישה שלו תהיה "מה יצא לי מזה" כי הוא הקדיש חלק מהחיים שלו לתרומה

דורד

New member
אני רק רוצה להבהיר כמה דברים

אם הייתי חושב שהצבא זה בזבוז זמן... ולא הייתי רוצה לבזבז זמן והייתי רוצה להרוויח כסף ולהצליח ובלה בלה בלה... הייתי לומד ועושה בגרויות, הייתי עובד, הייתי מסיים את גרעין עודד (או לא יוצא לשנת שירות בכלל), הייתי דואג לבריאות שלי... אבל זה כל כך לא קשור... זה לא שאני אומר שאתה טועה בכללי... יש מצב שזו הסיבה שהמשתמטים משתמטים. אבל את כל הדיון הזה התחלתי כשאני אומר שלא בסדר שאומרים שהמשתמטים צריכים להתבייש בבחירה שלהם להשתמט... לא אמרתי שהשתמטות זה דבר טוב או רע... ולא אמרתי שאני משתמט ולא קראתי לאחרים להשתמט... אמרתי שאין מה להתבייש וזה סבבה... ואני אפילו די תומך בהם... אבל אם הייתי משתמט, זה לא מהסיבות האלה... זה פשוט כי אני לא תומך בצבא כפי שהוא מתנהל כיום.

אביב L

New member
צריכים להתבייש שיבינו שזו לא הדרך הנכונה.

מה שקורה עכשיו, זה שכולם שואפים להשתמטות, ואדם שבא ותורם ושואף להתגייס, ואם זה לסיירות ודברים שצריך לחתום קבע, רואים את זה כדבר שלילי (הנוער)בעיקר בבתי ספר עירונים בעיקר התופעה הזאת נמצאת, אז אותו בן אדם עם שאיפה, מגיע למצב שהוא מתבייש כי רוב החברה רואה אותו כפראייר. והמצב צריך לחזור למה שהיה לפני כמה שנים (עשרות), שאדם שהיה בסיירת זה אדם שראו אותו משכמו ומעלה, שטייס קיבל כבוד כאילו הוא מלך, ולא בגלל שהוא יקבל אחרי השירות שלו כ50000 ש"ח לחודש באחת מחברות התעופה, אלא בגלל התרומה שלו לצבא. המצב כיום שהבושה היא בתרומה וגיוס, זהו מצב אשר נותן לגיטימציה להשתמטות מה שיוכל להביא להקטנת צה"ל אם לא לפירוקו.

Walk On Water

New member
תסתום.

מדינה שלא עושה כלום לטובתך?!!!!!!!!!!! איפה אתה חי לעזאזל?! אתה ממש כמו בת יענה. מעדיף להתעלם מהצרות. אתה חושב שאתה הראשון ששאל למה אי אפשר פשוט לחיות בשלום?! בבקשה, תחפור בור ותתחבא.

אביב L

New member
מחזק את WALK ON WATER

ובקשר לדור, כפי שאני זוכר, המדינה שאתה מדבר עליה ש"דופקת" אותך לא ממש קשורה לצבא. לא צריכים להוריד לך מיסים ולתת לך שכר לימוד נמוך בגלל ששירתת בצבא. השירות שלך בצבא הוא רק בשביל שאני אתה ועוד מיליוני אנשים נוכל להמשיך לחיות פה, ובשביל שהילדים הנכדים והנינים שלנו גם יגורו פה. אומנם אני חושב שצריך להוריד טיפה בכל הדברים שאמרת, לתת את זה כהטבה למי שמתגייס, אבל מעבר לזה אני חושב שצריך לתת איסורים כאלה ואחרים למשתמטים, אם לא לתת להם מאסר כבד.

spraizler

New member
שמע אביב אתה חייב להפסיק לרשום

את השמות של מי שאתה מגיב אליהם חח. או שתכנס לכרטיס האישי ותראה איך קוראים לבן אדם או שפשוט עצם התגובה שלך מראה שאתה מגיבלו אז נבין את זה לבד :p

אביב L

New member
חחחח...

לא יודע הפורום הזה ממש מסורבל, קשה להבין מי מגיב למי. אני לא רגיל לזה, עם הזמן אני אפסיק עם זה =]. אבל עכשיו שהערת אז אני ינסה למזער כמה שיותר את התופעה.

למעלה