השתלטות!

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
לא מדובר בצבא הגנה לישראל, שפולש

לדירות מיושבות. מדובר בקניית דירות שהן למכירה, שהן הבסיס לחופש התנועה וחופש המסחר.

אנדרי ז

New member
מדובר על מה שהם מעוללים אחרי הקנייה

קניית דירות לא מקנה לך את הזכות לשגע את שכניך החדשים. ובהרבה מקומות מקובל שלשכנים הנוכחיים ניתנת זכות וטו על כל דייר חדש. אז למה לקבל כפויי טובה שאח"כ ינסו לדחוף לנו בכוח שמירת שבת, אוכל כשר, תפילין ועוד מלא שטויות אחרות?

taro

New member
מאותה סיבה שתקבל אדם שלא אוהב

את המוסיקה החזקה שאתה שומע, או את חיי המין ההוללים של השכן ממול.

אנדרי ז

New member
ואתה באמת לא מבין את ההבדל?

מה שאדם עושה בתוך ביתו זה עניינו ואין לי שום זכות להתערב בחייו, אלא אם הוא עובר במפורש על החוק, למשל אם הוא מרעיש באמצע הלילה. לעומת זאת פעילות מיסיונרית או כפייה דתית הן התערבויות גסות בחיי, ויש לי זכות מלאה להתנגד שאנשים כאלה יגורו בסמיכות אליי. ודרך אגב, אתה רואה חילונים שעוברים לגור בשכונות חרדיות וממשיכים שם באורח חייהם הרגיל, גם בלי להתערב בגסות בחיי שכניהם?

taro

New member
לא אמרתי אדם ששומע מוסיקה חזקה,

אלא אדם שלא אוהב את העוצמה בה אתה שומע מוסיקה. יש שכנים נודניקים, אני לא רואה איך זה אומר שיש להשאיר את החרדים בגטו.

אנדרי ז

New member
כי הם נוטים לאכוף את זה דרך אלימות

אם שכן לא אוהב את המוזיקה החדשה הוא יכול לבקש ממני להנמיך, ולי מותר להיענות לו או לסרב. כנ"ל לגבי שכן שומר שבת. יש מספיק כיפות סרוגות שחיים בשכונות חילוניות, ואף אחד מהם לא ביקש ממני מעולם לכבות את הטלוויזיה בשבת. אם הוא יבקש הוא יקבל תשובה שזה לא עניינו. ומנגד ביום כיפור אני רואה טלוויזיה בווליום נמוך כדי לא להפריע לאף אחד (ודרך אגב, כך גם בימי הזיכרון). אולם ישנם יותר מדי סיפורים על חרדים שעוברים לגור בשכונה חילונית, מטפטפים לאט לאט פנימה ואז גם מתחילים פה ושם לנתץ לאנשים מערכות סטראו בשבת, וכדומה. וכמובן שהם גם מתחילים לעסוק במיסיונריות מול ילדי הדיירים הוותיקים, שזה בכלל בלתינסבל.

taro

New member
לא אכחיש שישנם סיפורים כאלו

אך אני לא רואה כיצד ניתן לאסור מכירת דירה לאדם בגלל שאנשים אחרים המחזיקים באמונתו, בצעו אי אלו עבירות. אם אדם מנתץ את מערכת הסטריאו, ישנה משטרה לשם כך. הרי לא כל אדם חרדי עושה כך, וחרדים רבים גרים בשכנות טובה עם שכניהם החילונים (מובן שלא תקרא על כך כתבות, כי אין סיבה לפרסם כתבה כזו).

למעלה