השירים שהיו,,,,,

magy

New member
הרי כבר אמרת פעם

ואמחזר מחדש.....את משפטך.....המיתולוגי..... "זמזם , זמזם , אישה , זה כמו שקד"............ (הגשש החיוור)

על זה אמר חמי רודנר:

"אספו את רגליהן הארוכות א י ת ן". לא "מכאן" ולא משם. א י ת ן.

magy

New member
נו, כשמדובר על רגליים

ברור ששמעת טוב ממני. מי , אם לא גברים מבינים ברגליי נשים......ועוד ארוכות.............

אולי בגלל זה

חשבתי בהתחלה שהשורה הראשונה של המלנכוליה היא על הנשים הצעירות הפוסקות ברחוב. אבל הסתבר שהוא מדבר על הנשים הצעירות ה פ ו ס ע ו ת ברחוב. אצלך הן היו סתם "הולכות".

אורניהו

New member
איך למדנו בדקדוק...נושא/נשוא ...

החשוב הוא בכל השיר הזה[ולא חשוב אם כתבתי לפני חודש את השיר הזה כאן או לא,מה שבאתי לספר כאן על הנושא עצמו;היה לנו...אחרת אני אתחיל,גרנו את שנות ילדותנו בצריף ישן בשכונה קטנה שהיתה צמודה ליישוב הערבי´בלאד אל שייך´/אחר כך נקראה תל חנן/והיום כל הסביבה הפכה להיות עיר ונקראת נשר.השכונה היתה כולה בנויה צריפי עץ קטנים,לרוב החצרות היה גם מקלט בטון גדול הבנוי בתוך החצר,לכל הצד המערבי של הצריפים היה בנוי גם קיר מגן,ככה קראו לזה.והוא היה מופנה כמובן לצד של הכפר הערבי.הם היו יורים על בתי השכונה,וקיר המגן הזה באמת הגן עלינו.את הילדים אמא היתה משכיבה על הרצפה שהיתה אף היא בנויה עץ.הבניין היחידי היה בניין הצרכניה,הוא היה בנוי בטון.וכן לכל אורך הרחוב היו בנויים בתי אבן והם שימשו רק את הוותיקים שעבדו במפעל המלט.את הצרכניה הזו קיבלנו אנו הנערים כטובה ,בשביל שישמש אותנו כמועדון.וכאן סיפור המעשה,,לכאן היינו מגיעים בימי ששי[כמובן אחרי שעזבנו את הנוער עובד]לבושים חאקי,אולי אם טלאי פה ושם אבל תמיד רחוצים ומסורקים[קראו לזה זמיר/או גומינה,מין שמן שערות כזה שהיינו מורחים על השיער]חולצה לבנה ותמיד נעליים שחורות מצוחצחות[נעלי גורביץ,ברחוב הרצל בהדר]השלט עד היום שם.את אוסף התקליטים אני הייתי מביא[חנות בשם-צפריס ,בהדר]הוא החזיק את כל החדשים בשנים ההן איך שהגיעו מח´ול.ה-45 הקטנים היו לי מהם כמה מאות.אך אך אך שנות הששים,וככה התחילו כל החברויות עם הבנות,הפגישות בגן של השכונה,בבית הספר הישן בכניסה.היינו חוזרים תמיד הביתה עם אותם כתמי זרע ראשונים על המכנסיים,אהבנו באמת את המועדון ההוא,הריקודים הסלונים,את הפטיפון הישן [אני התחלתי לעבוד חניכות וכמובן שהמשכורות הראשונות הלכו על קניית טייפרקורדר פיליפס עם סלילים והיינו יושבים שעות להקליט,ושיהיה שקט כי לא יכולנו עוד לדעת להקליט ישירות.את התקליטים כבר מזמן מסרתי,ורק הזכרונות נשארו,גם טוב! שלום לכולם.

יש נשר בשמיים ../images/Emo15.gif

אם כבר הזכרת את נשר - אז אולי זה המקום לציין שבבית הקברות המוסלמי של נשר קבור רוצח מוסלמי אחד שעל-שמו ולכבודו נערכים עד היום חלק מהפיגועים האחרונים על ידי חוליות של פלג מהחמאס. זהו האיש שאת שמו שומעים עד היום בכותרות החדשות: עז-א-דין אל קאסם, על שמו: חוליות עז-א-דין אל קאסם, היה האימאם של חיפה לשעבר, שהקים את החמאס של אז - אירגון היד השחורה - והכריז ג´יהאד על היהודים כבר בשנות העשרים והשלושים. היה מעורב בפיגועי ירי ורצח רבים, עד שחוסל בשנת 1935 - ממש כמו שקורה היום - בפאתי ג´נין.

אורניהו

New member
היינו משחקים שם בין הקברות...

במרכזו של בית הקברות היו שני מבנים שבהם היו קבורים במשותף מספר אנשים,היתה איזו תחרות ילדות מי נכנס לשם בלילה ומביא משהו.לימים גרה שם איזו עולה חדשה,הונגריה אחת ששרדה את המלחמה,והנועזים בינינו היו באים אליה לעת ערב....בית הקולנוע היה של זקן אחד,נוסבוים,אנחנו קראנו לו אשמדאי,הוא באמת היה מפחיד נורא,משפחתו ניהלה את הקולנוע עוד שנים רבות .בשדה ובשטח בית הקברות הזה הסתובבו פרות של מישהו,ואם הסריטו איזה מערבון,זה היה ממש אמיתי כשנשמעה פתאום קריאת מווווווו!היו מספר וותיקים בשכונה ששברו ןלקחו שיש לריצוף החצרות.ולאחרונה כשהתחילו לבנות את הכביש החדש ,איימו הערבים מעזה,שהגיעו בהמוניהם יום אחד לבניין המועצה על דוד עמר ראש העיר ,שאם הוא לא משנה את תוואי הכביש? והוא אכן נתרצה ובניית הגשר מעל הקברים עלה מיליונים.תציץ כשאתה עובר שם...

אטיוד5

Active member
יש לי בקשה נוספת

אם כבר הזכרת דקדוק .... אתה יכול אולי (לטובתי, אני לא מתימר לדבר בשם אף אחד נוסף), לנסות לשים רווח אחרי כל פסיק ונקודה? זה יהיה הרבה יותר קריא (בשבילי, רק בשבילי). ויש לי גם שאלה בנוסף לבקשה הזאת. כשאתה אומר "היינו חוזרים תמיד" זה מתיחס לכולכם? כי אני לא זוכר אפילו פעם אחת שחזרתי מאיזה שהוא מקום עם סימני זרע ראשוניים על המכנסיים.

איך, איךאיךךךךךךךךךךך

בגיל חמישים ומעלה מזה ואתם כמו בני חמש ומטה מזה? נמאסססססססססססס נמאססססססססססססססססססס נמאסססססססססססססססססססססס נמאססססססססססססססססס לא רק אליך אטיוד גם אליך די! בשם המיעוט הזה שהוא אני ועוד כמה מיעוטים ומעוטות תפסיקו כבר וכן, אתה יכול לתקן לי את העברית ואת האי רווחים ואת הרווחים ואת הפיסוקים ואת הפסיקים אבל זה לא ישנה את העובדה שיצאתם מכל החורים עם ההתנצחויות המטופשות המגעילות החולניות הצדקניות המטומטמות הדביליות המביישות המגעילות המחליאות לא טוב לכם? לכו תפתחו לכם פורום מתחסדים די נמאס ולא לא נרגעתי אז אפילו אל תענה

אורניהו

New member
אני לא מקטר..אבל

חשבתי שאף פעם לא אצטרך לדבר על כך ,אבל רציתי לומר לך בשקט שאני נכה ראייה[תאונת עבודה]ואם זה נורא נורא מפריע לך הניקוד כאן,אז תשתדל לקרוא כך ועל כולי הסליחה.תודה

אטיוד5

Active member
ליבי לך.

אבל מה זה שייך? כמו שאתה שם רווח בין מילה למילה, אני מבקש שתשים גם רווח אחרי כל פסיק ונקודה. בקשה קטנה וצנועה. הפעם לא ניסיתי לתקן כלום (לא שאני רואה בתיקון עוול. ההיפך, אני רואה בזה עזרה לזולת). אני רק מנסה להקל עלי את הקריאה. ואני די בטוח שזה יקל את הקריאה על עוד כמה אנשים פה. אם נדמה לך שזאת משימה בלתי אפשרית בשבילך, תמשיךלהצמידאתכלהמיליםמצידיגם,איןלבעיהחמורהעםזה,רקבעיהקטנה.

אורניהו.

תתרגל. מי שמפרסם בפורום ציבורי, צפוי לתגובה. מכל סוג. ימצא חן בעיניך או לא. זה מה יש. תמשיך חביבי. אני קורא.

למעלה