השירים שהיו,,,,,

אורניהו

New member
איש מערות חביב/אם את הנושא...

הזה בחרת? הגעת בדיוק לאן שצריך.הן בול... ועושות הכי...הכי.אם עלית לסוף דעתי?תמיד אמרתי שיש להן פסון.אתה יודע איש מערות חביב ,שהן קונות לבוש תחתון סטים שלמים שכל סט של תחתון וחזיה במאות שקלים,זה כנראה חשוב להן מאד הקטע הזה.אם תרצה לשאול עוד פרטים כאלה ברצון,,,,אהלן וסחלן.כאן אורן מחוף קרית חיים.

אטיוד5

Active member
חשבתי לחזות מהצד ולהנות ...

מההתגוששות. אבל גל עמית הקפיץ אותי. באתי לחזק את דבריך, גל-עמית. "בשם מיעוט קטן" - כמה נכון. כי מהצד השני יש מיעוט קטן נוסף שחושב שאלומיניום צודק. ואני נמצא בו. אז כדאי שנפסיק לריב ונשתדל לא למחזר דברים. וטוב תעשה המנהלת אם תניח לפורום להתנהל מעצמו. ואם היא כבר מעירה, שתעיר לעניין. ולאורניהו - ברוך הבא. אם יש לך דברי נוסטלגיה להביא לנו, שפוך עלינו. ואם יש לך דברי נוסטלגיה מתובלים בהערות על המצב - גם טוב. ואם לא, אנא החרש. זאת בקשתי בשם המיעוט הכי קטן בפורום - אני עצמי. תודה.

גל-עמית

New member
בוקר טוב, ידידי.....

אין לי כל עניין להתגושש, בכלל, בשום מקום ובפרט לא כאן. ראשית, כדי לשים דברים על מקומם - כשאני כותב: "בשם מיעוט קטן" הכוונה היא: אלי. ואלי בלבד! אני יודע שיש ביננו כמה שחושבים שאני כותב "מטעם....", כל אחד רשאי לחשוב ככל שעולה על רוחו. נכון שיש לי סימפטיה מיוחדת למנהלת כי אנחנו מכירים "רק" כמה שנים...גם יש לנו חברי ילדות משותפים...מכרים משותפים וכו´. פרט לכך, כשאני כבר מגיב, אני משתדל להגיב לגופו של עניין. את מה שיש לי לומר בצורה אישית יותר, אני מעביר ב"מסר", לא רק לה - לכל מי שיש לי אליו משהו אישי. אני חושב שכך מכובד לנהוג וזה לא "קונץ" גדול, "לרדת" על מישהי/מישהו - כאן בפומבי... נכון שהאינטרנט, נקי מצנזורות למיניהם ואין "בעל בית" רשמי לעניין, אבל גם כשיש לנו כל מיני "רעיונות" - בסופו של עניין, כבוגרים - אנחנו מצווים "לנשום פעמיים" לפני שאנחנו "מוכרים בקול" את "מרכולתנו". לא כל בני האדם נולדו שווים. לא במראה ולא בתכונות אחרות. חובה! עלינו לכבד איש את רעהו. ולכל מי שלא נראה לו/לה ומכל סיבה שהיא - מה שקורה בפורום זה, יש באצבעותיו את כל הדרך החופשית - למצוא לו את המקום המתאים לה/לו. ובכך, מצדי הסתיים ה"קטע" הזה. יום טוב.

אטיוד5

Active member
מראה לי את הדלת

ובכך הכל מסתיים מבחינתך. כמה נפלא, ידידי. ומסר בדרך, כעצתך, אם כי בטעות הוא מתיחס לעניין אחר.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif בוקר טוב גם לך, ידידי

משנעדרתי במשך יום האתמול מפאת לחץ העבודה לפני החג, עברתי הבוקר על דף הפורום עם זכוכית מגדלת ועיינתי באירועי האתמול, על הסערות, ההתלהמויות וכל השאר. אכן, מקווה כמוך שהסערה תחלוף והעיניינים כמו הפרופורציות יחזרו לגודלם הטיבעי. קצת מכל דבר. גם נוסטלגיה. ובענייני נוסטלגיה - שכפי שכבר הזכרתי, תקופה לא מבוטלת משנות ילדותי ונעורי ביליתי בחיפה, אז תגיד, רחוב "עמק הזיתים" אומר לך משהו? אני זוכרת שבתור ילדה, נראתה לי העליה/ירידה של הרחוב הנ"ל - בערך כמו הרי ההימלאיה,,,,, בנינו עגלה מארגז ישן וארבעה גלגלים, ונהגנו "לגלוש" בשבתות במורד הרחוב, ושוב לחזור ולטפס בעלייה כשהעגלה נסחבת אחרינו בעזרת חבל,,,, שבת בהדר הכרמל, עמק הזיתים, "תנובה" הפינתית עם ריח חמוץ של חלב וגבינות באוויר,,,,

גל-עמית

New member
שאני אמות..................../images/Emo13.gif....

באיזה שנים גרת ברחוב הזה ?????? אני נולדתי כשגרנו בו !!! נולדתי ב"אמהות", למעלה, בקצה "מדרגות כסל"....בי"ס "במעלה" לשעבר.... ודאי שהוא קיים! כולל העליה והירידה...
.....את "תנובה" בודאי שאני זוכר ולו רק משום שהבכור מיליו של בעל החנות למד איתי בכיתה ואחיו הצעיר, היה שחקן כדורגל מוכשר ששיחק ב"הפועל-חיפה" ובנבחרת ישראל..... גרתי ברחוב זה מ- 1948 ועד 1956, אותה שנה (באפריל...) עברנו ל"שיכון" !!!
......ב"מושבה הגרמנית".....

גל-עמית

New member
"שאני ימות" - ביטוי שגור בפי נשים..

יוצאות המזרח.....מזרח אירופה, או ליתר דיוק: פולניה....
.... אגב, גרתי ברח´ עמק הזיתים 15....ממש מול "תנובה"...לימים, ליד הבית שלנו, פתחו חנות לאביזרי מין.....ממש מתאים לציבור שגר ברחוב הזה....

עיניים

New member
../images/Emo141.gif בן-יהודה,,,,,

שם נולדתי. ברח´ בן יהודה, מול תנובה בדיוק. אחרי שנתיים עברו הורי לדירה בעיר אחרת, אך סבתא המשיכה להתגורר באותו מקום, כך ששנים ביליתי שם כמעט כל חופשה מבית הספר,,,,, ובתחילת הרחוב ממש, היה הירקן השכונתי, בדיוק לפני המדרגות שהובילו אל הגינה הציבורית עם הקרוסלה,,,, בהמשך הגינה, אם זכרוני אינו מטעיני, היו מדרגות שהוליכו אל רחוב מסדה ורחוב הילל. סרט. ממש כמו סרט עוברות לי התמונות לפני העיניים,,,,,

magy

New member
הכרמלית של חיפה

גם עוצרת ברחוב מסדה. אבא שלי גר ברחוב הילל......

אורניהו

New member
אמהות/בית חולים

היי;גם אני נולדתי באמהות/יש לך תעודת לידה פלשתינאית אם ככה! כתובה באנגלית מצוינת כזו, עם סלסולים 7.12.1947 ימים קשים במרחב חיפה והסביבה.

שילה1

New member
ואת הגן הציבורי בעמק הזיתים...

זוכרים?גם אני גרתי לא רחוק משם....והגן היה תמיד תחנה אחרונה במשחק "סימני דרך"..זה עם החיצים והמטלות...

ואני גדלתי באותו מקום

רחוב קסל, ממש בצומת עם עמק הזיתים ובן יהודה, מול תנובה. אבל כשאתה עברת למושבה הגרמנית, אני הייתי רק בן שלוש.... ומתי את היית שם, עיניים?

magy

New member
לא אותי שאלת

אבל כחיפאית לשעבר, גם אני הסתובבתי שם לא מעט. אפילו עברתי קורס בישול במיקרוגל, ובישול סיני מרחק יריקה משם (רציתי להיות עקרת בית טובה)
בעמק הזיתים פורחות לאחרונה, (לא כל כך לאחרונה) סדנאות למיסטיקה. איזה גילה בוים פותחת, : קלפים, תקשורים, כוכבים ומזלות......... ברחוב עמק הזיתים......העיתון מלא מודעות על הסדנא שלה. לא רחוק משם יושב יוז´י , אלוף הסטייקים של חיפה.... מקום מרכזי מאד, מול בית קולנוע....עצמון....מירון (לשעבר) לא רחוק מקולנוע "גלאור"...שסרטי זימה כיכבו בו. איזה מקום.........עמק הזיתים..........

בתי הקולנוע של ילדותי

אבי עבד שם, ואני הייתי מבלה את רוב זמני הפנוי בבתי קולנוע.

אורניהו

New member
קצת עצוב היום לראות,,,עצמון מירון.

דומינו הקטן הידוע באפלוליתו,עצמון האיכותי,גל אור אשר על הזיונים,ועוד,השבוע הייתי במבטחים,משהו לסדר,ועברתי כאן ליד בתי הקולנוע של ילדותנו, ועצוב לראות אותם כחורבות.הכל כאן שומם.באפטרים של חיל הים היינו מסתובבים הרבה בהדר...היה גם קולנוע כרמל גנים עם קהל צופיו הערביים, קולנוע הדר בעיר התחתית,עין דור לי המוסכים ....

טרה10

New member
מי זאת זימה..אני מכיר רק את סימה..

זה ----בהיותנו זוג צעיר..רצו למכור לקיבוץ מזרונים אבל בגלל בעייה שהתעוררה עם רטיבות מתחת להם ניסו אותנו כזוג צעיר. בא איש מכירות ממזרוני קיסריה..ונתן לנו שני מזרונים וישנו עליהם..כשהתקוה שאנחנו כזוג צעיר..ניישם את התכנית..ואכן ´בשקט בשקט´ [כמו ששר שלמה כעת..]יישמנו התכנית ובלהט הצעיר של אז..לא נרטב מתחת אלא רק מעל..ושכרנו היה בקבלת המזרונים..בחינם.ועוד שלחו אותנו לקנות ריפוד בחינם ובחרנו משהו יקר וירוק..בצבע זית וגם קבלנו שטיח קילים במתנה..צריך מזל בחיים. המזרונים עד היום איתנו כבר בצורת מזרון אחד בגודל 140-190 שחברנו יחד..לפי בקשת בתי המתבגרת..והמזרון היום בגבעתיים אצל בני הצעיר, שלכבוד המזרון הזה יוצרה לו מיטה חדשה מעץ ע"י נגר צעיר..ראו נא גלגוליהם של מזרונים..כל הכבוד למזרוני קיסריה..! והשטיח..נו טוב זה היה בשנת 64..קצת מוגזם..!

טרה10

New member
מה שברח מסיפור המזרון זה..

שהחנות של בדי הריפוד היתה ליד צומת בלפור הרצל בחיפה..ליד גלידה שניר הטובה בעיר ממול..לשעבר.! היכן שהגינה והתחנה של אוטובוס 23...ממזרח לחנות חפציבה.. לשעבר..נכון.? או חיפה חיפה..הנמל..כל כך יפה..לעומת המדבר..החום..הזה..! כאן המדבר..!

עמק הזיתים-נוסטלגיה קצרת מועד

לפני אי אלו שנים טובות הייתי קצינה צעירה בצה"ל והייתי אמורה ללכת עם איזשהו מ"פ או משהו כזה לחפש טירון שיריון שברח הבייתה ולא רוצה לחזור לצבא -אז קראו לזה נפקדות. בקיצור ,החייל גר בעמק הזיתים בחיפה. המ"פ לפני שאנחנו נוסעים אליו, משוחח איתי ומתווכח נואשות, שהבחור גר בהר הזיתים בירושלים. ואני אישה והוא בוגר מלחמות ישראל, גבר שבגברים ובכלל מה אני מבינה בטופוגרפיה או גיאוגפיה. אז בשקט אמרתי לו שאני נורא מקווה שהטירון לא גר בהר הזיתים בירושלים. כי אם כן-לא נצליח להחזיר אותו כבר ,אלא אם יש לנו תכונות של יחזקאל הנביא. .

למעלה