השבת הראשונה...

זאבי110

New member
השבת הראשונה...

זה לא בדיוק מדוייק, הסגריה הראשונה כבר היתה לפני מספר חודשים, אבל זו בהחלט השבת הראשונה שאני מחלל יחד עם חברים, וגם השבת הראשונה שאני מקבל יעני שלשול וגולש באינטרנט דרך הבלאק ברי שלי. מקבל תנחומים....

בהצלחה חמוד

אם תרצה גלידה ובריכה בבית חילונית אתה מוזמן

זאבי110

New member
אז הפרטים...

זה זמן רב שאני אנוס, מחובר קצת לכל מיני יוצאים בשלבים כאלה ואחרים, כבר חיללתי שבתות, השבתות נהפכו די לסיוט מתמשך. השבוע בליל שבת קיבלתי הודעה מזוג אנוסים שאם אני רוצה אני מוזמן לבוא, הלכתי דרך ארוכה לשכונה מרוחקת, אבל הכל השתלם כדי לשבת עם זוג שלא מאמינים וחיים חיי אנוסים. רוב השיחות התנהלו כיצד אצליח לעבור את הגשר בלי יכולת לחזור. הבעיה הגדולה שיש לי 6 ילדים, ואם אחתוך אאבד את הפרנסה, ואתחיל ממינוס של עשרייה עבור מזונות, בקיצור נקודת פתיחה גרועה, השאלה אם יש מצב להיפטר מכל העסקנים שעתידים למרר לי את החיים במידה ואצא, או לכשידעו שאני מתכונן לצאת. ההסתברות היא שאם אצליח ליכנס תחת דרכון או תעודת זהות שונה, המשפחה שלי תהיה מסודרת כלכלית בגלל תמיכה משפחתית וקהילתית. רק איפה מקבלים מקלט זמני, וכיצד ניתן להשיג את המסמכים...???

דרכון? זהות בדויה? מסמכים?

אתה בטוח שאתה בפורם הנכון? כי כאן זה חרדים בעל כורחם לא פורם בלשים.
חשבתה אולי על האופציה של קודם להיתגרש בצורה נקיה ורק אח"כ לצאת?

זאבי110

New member
מכיר כמה וכמה יוצאים

בכולם עסקני החברה התנהגו איתם בארגסיביות בלא טיפת רחמים. כך שאופציית הגירושים הנקיים היא כניסה במודע לתוך קלחת של יסורי נפש מטורפים. הללו אינם בוחלים בשום אמצעי להכאיב... כך שאם יש אופציה של זהות בדויה, בהנחה שהמשפחה תסתדר כלכלית מצויין, אז זה הרבה יותר חכם לכאורה

אני לא יודעת אם אתה מודע לעובדה

שילדים לא רק צריכים כסף כדי לגדול הם גם צריכים ואפילו יותר מכסף אבא פעיל.
אי אפשר להביא שש ילדים לעולם ואז לאמץ זהות בדויה... הם שלך עכשיו ואתה חייב להיתמודד עם זה.

אם אתה מתגרש בתור חרדי אין סיבה שעסקנים יעשו לך בעיות תיתגרש חכה קצת עם היציאה. אח"כ זה לאט לאט ככה שאנשים ישימו לב פחות תשנה את מי שאתה גם כלפי חוץ. לא חייבים לצאת בהצהרות וכוי אפשר ללבוש כיפה בחברת המשפחה. זה לא חייב להיות הכל או כלום. קצת שכל קצת לוותר קצת לחשוב לפני ~ תיכנון מוקדם מונע אסון.

זאבי110

New member
לפי התגובות שלך את כנראה ליטאית

אבל אני עם הזקן והפאות, לא תעזור לי הכיפה בחברת המשפחה, היציאה שלי תהיה ברורה, ואז יאכילו לילדים את השנאה הידועה על מומר ושנה ופירש...

חסוך מעצמך את כאבי הלב

לא אוהבים כאן אנשים שחושבים שהם לא חייבים כלום לילדים שלהם, ושזו זכותם להפיל את עול גידולם באופן בלעדי על אמם והסביבה שלה, רק בגלל שהם לא יודעים איך להתמודד עם הקושי שבטיפול בשישה יצורים חיים שהם הביאו לעולם.

יש לך זכות מלאה להחזיק בדעה שלך, ואני יכול להבין למה זה האינסטינקט הראשוני שלך (ואגב - גם של לא מעט מהאנשים שהיום יכו על קודקודך בעוז), אבל אם אתה לא רוצה לעורר יותר מדי אנטגוניזם - כדאי לך לא לשדר לכולם שאתה בגישה של לזרוק זין על הילדים שלך, ואם גם תשכיל לשמוע את הצד השני ולהבין אותו - הרי זה משובח.

אני מבין את זאבי

לדעתי אדם רשאי להחליט שאין ביכלתו לשאת באחריות לגורל צאצאיו ובפרט כאשר הצאצאים לא צפויים להזרק לרחוב ולחיות חיי הומלסים. זאת צריכה להיות בחירה חפשית של כל אדם עד כמה הוא מעונין להעניק תוכן ומשמעות לעובדה הביולוגית שמהדנ"א שלו נוצרו חיים נוספים.

לא נוצרו ~ יצרתה היתה אקטיבי

אף אחד לא אנס אותך
הבאתה ילדים לעולם היתה מודע לעובדה שאחרי הריון יוצא ילד
ידעתה שאתה הוא זה שיהיה חייב לגדל אותו.
אדם צריך לקחת אחריות על מעשיו גם אם עשה אותם בתום לב ומתוך לחץ חברתי. אם אתה מתיר בצורה כזאת להפקיר ילדים אתה יכול ע"י הפילוסופיה הזאת להתיר הכל.

1

moshe010

New member
נא להרגע

70 אחוז מהאבות בציבור החרדי לא מביאים יותר מ2 עד 3 אלף ש"ח
וחלק מזה כמובן הולך לצורך עצמו לביגוד, אוכל וכ"ו

סביר להניח שהיוצא הפוטנציאלי לולא היה יוצא היה ממשיך לתמוך כלכלית בילדיו באותו כמות של כסף

אין שום סיבה לחייב דווקא מי שיוצא בשאלה לשלם 1250 ש"ח לכל ילד
+קורסים +תשלום לגנים +חצי משכר דירה שזה כ 10 אלף ש"ח

לפי מה שקראתי בפסקי דין השופטים לא מתחשבים כלל באב וגם אב שמרויח שכר מינימום יעקלו לו את כל החשבון, למרות שהאב יצטרך לישון ברחוב בימי הגשם והשרב

לדעתי פסיקה כזאת איננה נכונה ובוודאי לא נכונה בתרבות החרדית בו
האב כמעט אף פעם לא נותן סכום אסטרונמי כ"כ לילדיו

כמו שזאב כתב ילדיו לא יסבלו מרעב ומחוסר קורת גג, הקהילה והמשפחה יעזרו להם, ואילו לו אף אחד לא יעזור אלא אדרבה ישושו וישמחו על כל קושי וצער שיסבול

תגובה לכל הדברים האחרונים

קצת מפחיד אותי לצאת.כנגז דעה של מישו ותיק, אבל ממש קומם.אותי לקרוא ''לא אוהבים כאן אנשים וכו''. כל אחד הוא עולם בפני עצמו, ינראה לי שתפקידנו כאן לתת גב ותמיכה. אפשר כמובן לתת תוכחה גלויה, לשקף את האמת והקשיים שאנחנו עתידים.להיתקל בהם. מי אנחנו שנשפוט??
לגופו של דבר, כמי שנמצא באותה סוגיה אני בחרתי להישאק עם ילדיי באמת מתוך אחריות לבריאות נפשם, זה כי אני מכיר את המקרה האישי שלי!! חסרה לי נורא רכיב מהותי בחיי בן אנוש (והמבין יבין) אבל גם אהבת ילדים זה משו. ובחרתי בטובת ילדיי כפי שאני רואה אותה, בהתייעצות עם אנשי מקצוע חכמים. אמר לי אדם חכם: הנקמה מתוקה כשהיא קרה!! כיום אני מבין שאין לי את.האפשרות לעשות את.מה שהייתי רוצה, אין פשוט אין דרך מילוט, אני בדרך להשלים עם זה. אבל כל אחד והבחירות שלו.
אבל...
אבל אם החוק במדינה הנאורה הזו היה גם מבין את הצורך של הילדים לאבא פעיל, כפי שקורנר כתבה, ולא רק מי שמשמש ככספומט לאם המשמורנית והיו מתחשבבים בהפרשי ההכנסות בין האבא והאימא היה לי את.האפשרות גם לקבל.את חיי בחזרה וגם להיות.פנוי לילדיי. מענין שכל שדולת.הנשים יושבות פה בשקט כנגד העוול הנוראי שנעשה לאבות שבוחרים, או אפילו לא בוחרים אלא שנכפה עליהם.להתגרש. האמינו לי אני עובד במקום שאני רואה מה קורה לאבות.שלא משלמים את.המזונות!! ואל תקימו עלי עליהום. אני לא אומר שלא צריכים לשלם מזונות, אבל גידול שישה ילדים לא עולה 1250 לא כולל מדור כפול כל ילד!!! וזה המינימום שמחייבים. אני אומר שצריך לחלק את הנטל שווה בשווה. מי קבע שהאב חייב במזונות ילדיו? התורה/ חז''ל, ובזה כל התנועות הפמיניסטיות, יפות הנפש לא מתקוממות.
כנגד הסטטוסקוו, לא תמוה??!
אותו חוק שבא כביכול להגן על טובת הילד בהרבה מקרים רק גורם נזק נפשי לילד בכך שהוא מאבד את אביו שעסוק רק בלשרוד את החיים בשביל להביא כסף לילדיו כשאימם בהרבה מן המקרים מרויחה יפה מאוד.
מעניין מה היו אומרות שדולות הנשים. לו חזל היו קובעים שהאם חייבת במזונות ילדיה...
ושוב אדגיש ואומר, זה לא שצריך להטיל את הוצאות הגידול והמשמורת רק על צד אחד, לרוב האם, שני הצדדים צריכים לשאת בנטל שווה בשווה. ברור שאם האם היא המשמורנית ומרויחה בקושי שכר מינימום, אז שהאבא יקרע תתחת גם בשביל לעזור בגידולם שווה בשווה.
והערה לגבח הציבור שלנו. פעמים רבות מדובר בזוג שהאב אברך והאם פירנסה ממשכורתה את כל הנפשות בבית. כעת כשמתגרשים היא כבר לא מפרנסת את האב, כלומר פחות נפש אחת. ועוד מגדילה את הכנסתה עי תשלום המזונות... איפה לברי הכנסת שלנו??? ושוב, לא שהיא צריכה לוותר לו שלא ישלם כלום, אבל לא צריך לעשוק. בסופו של דבר זה באמת לטובת הילדים. אבל עד שלא ישונה החוק, ואל תהיו אופטימים, הוא לא ישונה, זה המצב.
גבר שבוחר להתגרש או שנכפה עליו, ויש לו 2-3 ילדים, אם הוא מרויח 10000 לפחות הלכו לו החיים.
בשביל האם, זה אחלה עסק מבחינה כלכלית להתגרש.
וכמו שמישו כתב פה, אין רחמים במערכת המשפט כלפי הגבר. ובפרט שאין רחמים כלפי הגבר במערכות האמונות על אכיפה של גביית המזונות.
זהו בינתיים. אני מצטער אם הלאיתי פה בדבריי. אני מדבר מתוך כאב ואחרי בירורים מול עו''ד בתחום ומתוך היכרות קרובה עם המערכת.

תיקן קטן

נעשוהרבה טעויות הקלדה על.הדרך, אני כותב מהפון.
אבל דבר אחד רק:
''גבר שלא* מרויח לפחות 10000 שח''
מאמין שזה היה ברור' וגם הקביעה שהלכו לו.החיים, אני חוזר בי. היא אמוציונאלית מדיי, אבל הכוונה ברורה.

שים לב שלא טענתי

שטוב שלא אוהבים פה אנשים, פשוט ציינתי עובדה (על פי התרשמות שלי), והשאלה מה היה צריך להיות לא מעלה ולא מורידה.
בכל מקרה חשוב שתשים לב לפער בין המצב האוטופי לטעמך (נשיאה שיוויונית בנטל), לבין הגישה שהוא מדבר עליה (לפטור עצמו לחלוטין מהעול).

נ.ב. בשביל מה יש כותבים ותיקים אם לא כדי לצאת נגדם?

pokeret

New member
זו שאלה משעשעת

מענין שכל שדולת.הנשים יושבות פה בשקט כנגד העוול הנוראי שנעשה לאבות שבוחרים, או אפילו לא בוחרים אלא שנכפה עליהם.להתגרש.

למה לדעתך שדולת נשים אמורה להיאבק על זכויות גברים.

מאות שנים גברים שלטו בנשים, במאה האחרונה דברים השתנו, תנו לנו זמן, ואז נתחיל להילחם גם בשבילכם:)

זו בכלל לא שאלה משעשעת

מה הקשר של מאות שנים?

הבשורה של הפמיניזם הייתה צריכה להיות:
שפיות, הגינות, יושרה, אהבה
ולא הטרור המכוער שמתרחש פה.

את יכולה להעליל על גבר שהטריד אותך, להימצא משקרת,
להרוס את חייו, משפחתו, שמו, פרנסתו
ואת תמשיכי לצחוק כל הדרך אל התביעה הבאה.
ואף אחד לא יוכל לתבוע אותך!

אם זה פמיניזם, נו, שוין!

אין ספק שהפמיניזם שינה את העולם וקרב אותו לגאולה...
אבל יש גבולות הוגנים.

וכן, הפמיניזם צריך לעזור לכ-ו-ל-ם!
ללא הבדל דת, מין, גזע ולאום.
לכל מי שנמצא בצד החלש והנדפק
על ידי הכוחניות והקהילתיות

אולי לא במובנה הצר של המילה

פמינה=נקבה

אבל במובן הרחב של המילה, העיקרון של התנועה היא - שוויון.

אולי הנשים לא צריכות להיאבק למען זכויותיהם של הגברים,
אך גם לא לדרוס כל הוגנות בשיח הבין מיני ,בשם הפמיניזם.

עדיין ישנן עוולות גדולות מאוד בחברה המודרנית של אפלית נשים,
ויש עדיין הרבה מה להשיג ועל מה להיאבק.
אך להיות חד צדדיים באופן מעורר חוסר כבוד,
לא נראה לי שזו הייתה כוונת המשורר.

למעלה