השבת הראשונה...

"מדור ספציפי"

בבית הדין הרבני יש אפשרות להעניק את דירת המגורים המשותפת לאשה בלבד לצורך מגוריה עם הילדים גם אם הבעלות דה יורו נשארת משותפת.
המשכנתא תמשיך להיות משולמת על ידי שני הצדדים וגם תחשב כחלק מהוצאות גידול הילדים שעל האב לממן כחלק מדמי המזונות.

אדם רשאי להחליט כך

ובתגובה אנשים רשאים להחליט שהוא שמוק שהם לא רוצים בקרבתו, זו מדינה דמוקרטית...

אני מצאתי לנכון להזהיר אותו מפני אחת ההשלכות של הצעד שלו, אינפורמציה נוספת לא הרגה אף אחד.

צודק מבית לטאי אז מה?

פגשתי בחיי אנשים ורבים
ולמדתי משהוא חשוב יש שתי סוגי אנשים בעולם המסכנים והעושים.
נכון הנתוני שטח שלך הם על הפנים אתה חסיד (ללטאים הכל פשוט) יש לך שישה ילדים פלוס אישה... אתה עמוק בתוך הציבור החרדי, באמת מצב לא פשוט ואני מודעת לזה.
עכשיו יש לך את האופציה של לבכות לברוח להאשים ולרחם על עצמך.
או שאתה יכול לחפש דרכים לשפר את חייך... לעשות לפעול ולשנות בצורה אחראית ובוגרת.
לכולנו אכלו שתו וגנבו אם הינו במצב אחר לא הינו יושבים בפורם הזה. השאלה היא מה עושים עכשיו?

בהצלחה לך ומקווה שתצא מהיאוש והרחמים על עצמך ותמצא דרכים (אפילו קטנות) כדי לשפר את חייך החסידים.

מסכים לחלוטין

חייבת להיעשות הפרדה ברורה בין גירושין ליציאה

ובנוגע לילדים, עשה מאמץ לשלם כמיטב יכולתך.

לא. הוא בטח לא חשב

סליחה שאני עונה במקומו.
אני בטוח שהוא לא חשב על האופציה של להתגרש בצורה נקיה,
גם כי את מכירה את האדם ואת יודעת שמדובר באדם אימפולסיבי,
וגם כי הוא ציין בהודעתו שאם הוא יתגרש זה יעלה לו 10000 ש"ח מזונות לחודש.
ועכשיו לגופו של ענין מה יותר טוב לילדיו שאבא שלהם יצא בשאלה וכל העולם מדבר על זה כמנהג הקהילות החרדיות,
או שעדיף לספר שאבא גלה למקום תורה ויחזור עוד 24 שנה עם 24000 תלמידים?
נ.ב. שמחנו לארח אותך כמובן שאתה מוזמן גם להבא.

זאבי110

New member
וואו גם היא מכירה אותי???

היה ממש ממש כיף אצלכם. קצת שפיות בחיים המטומטמים שנכפה עלינו בצוק העיתים. אני בדרך לחו"ל לשבועיים, אז יש לי זמן לחשוב על כל האשמות נגדי, ו...נדבר עוד שבועיים, אשתף אתכם בהחלטות, אל תדאגו...

נסיעה טובה

moshe010

New member
אף אחד לא יעזור לך באמת

כשתשאר בלי קורת גג ויבואו לעצור אותך על אי תשלום מזונות
אז תחשוב באמת מה טוב לך , ותתעלם מההטפות ההצטדקויות והמתיפיפות

אף אחד גם לא יעזור לו

כשאחרי שלש שנים בחוץ הוא יבין שכגרוש בן 40 הוא לא הסחורה הכי לוהטת בשוק, ושכמו שזה נראה - הוא לא הולך להקים משפחה חדשה, ובמקביל הוא הצליח לאבד את זו שהייתה לו.

במקום לעודד אותו לחשוב מה טוב לו, כדאי שתעודד אותו להקשיב לתובנות לגבי מה טוב לו, כי ברוב המקרים מה שהוא חושב בשלבים הראשונים של התהליך מתברר כשטויות.

זה לא קשור

אני מניח שלהתנתק מהילדים זו רק מחשבה ראשונית
גם לי היו מחשבות כאלו אבל זה לא מעשי,
אחרי שבועיים של חופש מתגעגעים,
במהלך של בריחה הוא סוגר לעצמו את השער.

אני בטוחה שמצבו לא קל

אולי בעיניו ועיניך עדיף לברוח מלהיתמודד עם זעם הקהילה
וזכותכם לאחוז בדעה זו...
אני פשוט חושבת שברגע שלבן אדם יש ילדים
תפקידו לנסות לגדל אותם גם אם זה קשה
גם אם זה מאד מאד קשה

זה היופי בפורם העברת דעות ולימוד מאחרים

שלום וברוכים הבאים למקום שלנו

חן המקום על יושביו, ואני בטוח שאתה תתרום את חלקך בחינוני.

לגופם של הדברים שכתבת למעלה, זו אכן חתיכת התלבטות וכמה מאיתנו נשארו בפנים רק בגלל זה, מצד שני ישנם אלטרנטיבות שלוקח זמן לבנות אותם אבל גם עד אז אפשר לחיות טוב יחסית.

הרעיון להשאיר שישה ילדים מאחרו היא בעייתית מאוד גם מבחיה רגשית, אני מכיר את האמירה הזו מחברים בתחילת הדרך כשעדיין נמצאים בעולם החרדי מחבינה רגשית, ואז הקשר עם הילדים הוא רק פונקציונאלי כזה שמטרתו להעמיד עוד דור של יראי אלוהים.

ככל שמכירים יותר את העולם שמבחוץ משתנה הגישה לילדים והיא גישה הרבה יותר רגשית וקבלת הילדים ללא תנאי, ולכן לו היית עוזב היום ומשאיר אותם לנפשם הרי שלאחר זמן קצר היית מת מגעגועים ויסורי מצפון.

לשמחתינו זו רק הצהרה שאין מאחוריה ולא כלום, אני מקוה מאוד שתהיה שותף פעיל בכתיבה ונולכ לללמוד אחד מהשני את הדרך הנכונה לעשות את הדברים.

תישאר איתנו

ילדים יכולים לגדול ללא הורה

ולגדול טוב.אבל סנדר צודק, שלהשאיר מאחור שישה ילדים, זה ממש לא פשוט מבחינה רגשית,
אם מדובר באדם נורמטיבי.
מי שיש לו ילדים, לעולם יישא אותם,
בין אם בליבו ובין אם על גבו.

ולכן, השאלה הנכונה היא, אם הוא מרגיש שהוא מספק להם את התשתית הכלכלית והרגשית (וזה שהוא עוזב, אולי רק יעזור להם מבחינה רגשית, אם האלטרנטיבה היא אכן כזו מפלצתית, שיעשו לו לינץ' לנגד עיני ילדיו)
השאלה היא, כיצד הוא יוכל לסחוב את התחושה שהוא השאיר מאחוריו שישה ילדים והתנכר להם, כי זו התנכרות, עם כל החישוב שנעשה לעיל. זו התנכרות.

זאבי - על צידי הבעלים שמעת?

כי אם לא, כדאי לך לקרוא על זה קצת
אף אחד לא ינוח ולא ישקוט עד שיאתרו את הבעל המעגן.

ועוד כמה נקודות למחשבה:
- נניח שנעלמת, זהות בדויה, איים אבודים, ואתה מסתובב חופשי וערום בעולמך, אתה חושב שתוכל להנות מידי פעם??? (פעם בה תהיה צלול, בתקווה שתהיה אחת כזו לאחר שתצטרך לחיות עם המחשבה שהשארת את ששת ילדיך לגורל העולם החרדי מבלי יכולות לראות אותם)
- אתה חושב שתוכל להביט במראה ולהיות מרוצה יום אחד מעצמך?

אם כן, לך על זה ועדיף לילדים שלך שלא יגדל אותם אבא כזה.

סורי על הישירות - אין לי זמן למשחקים - יש לי ילד לגדל.

היה שלום אלוהים יהיה עמך. או שלא.

אני לא חושבת שהוא תכנן לעגן את אשתו!

הרצון שלו, שלא יוכלו למרר לו את החיים.
הוא ייתן גט ויעוף.
הוא גם יכול לשלוח גט (נדמה לי)

דניאל 142

New member
מחפש אנוסים!

תשמע, יפה לדעת שיש כמוך בעולם!
אשמח להכיר אותך ואת הזוג הזה, ביי!
לקבל קצת אומץ...

למעלה