הרצה לאופנוע חדש

Agent5

New member
באמת אופנוע יפה.. יצירת אומנות ../images/Emo13.gif תתחדש ../images/Emo70.gif

iceq22

New member
וואו

תודה רבה על העצות, אחלה טיפים, בגדול עכשיו אני על 550 ק"מ, את רובם עשיתי על לא יותר מ-5.5-6 אלף סלד, מהירות זה משהו כמו 100-110 גג! אני עכשיו יכול לעלות לאיזור ה-7-8 כי עברתי את ה-500?

tedys strm

New member
סתכל בסיפרון מתחת לכיסא

אצלי באופנוע ההצה הראשונית הייתה עד 800 ק"מ

iceq22

New member
מסתבר אחרת!

בספרון של היצרן רשום ככה : 0-800 ק"מ לא לעבור את -4000 סל"ד 800-1600 לא לעבור את ה-6000 סל"ד קשה לי להאמין שמישהו מבצע את ההרצה ככה, זה בלתי אפשרי, אפשר להתחרפן!

פיטר1973

New member
בוצעה ההרצה עפ"י הספרון לZX6 מודל 2006

בדיוק כפי שכתוב בספרון..... מבאס לאללה לעשות את ירושלים ת"א על 80 קמ"ש שעוקף אותך איזה קטנוע ומסמן לך כאילו אתה מצ'וגע.... בכל אופן האופנוע מדהים .... כמו שאמר AGENT, אין על נינג'ה.... תתחדש ו- Ride like the wind

Agent5

New member
אין ספק שמדובר בנושא שנוי במחלוקת

יש מהנדסים ומכונאים שטוענים שמנועים מודרנים עשויים בצורה מאוד מדוייקת והסיבה העיקרית להגבלת הסל"ד הוא בגלל שאם יש מנוע שיצא דפקטיבי מהמפעל אז הסיכוי לכשל מכאני יקרה ב1000 ק"מ הראשונים, מאחר והסל"ד הנל יגביל את הפגיעה באופנוע ובך אז היצרן ממליץ להגביל. דוגמא טובה לכך זו הכתבה (השנויה במחלוקת) של מוטו-מן. הגישה שלי היא באמצע- אני לא מסכים עם כל מה שהוא טוען אבל יש בסיס לחלק מההסברים החל מהנושא של טמפרטורת עבודה בזמן הרצה ועד ועניין של לא לפחד לעבור על הסל"ד "המותר" עפ"י היצרן. אם זאת, לפתוח בק"מ הראשונים לסל"ד מאוד גבוהה ניראה לי עדיין בעייתי. כל אחד יגיד לך משהו שונה, בסופו של דבר העניין של כמה סל"ד זה לשיקולך. -דוד

Dresdner

New member
יש לי בעיה עם טיפ מספר 1

בספר הרכב שלי רשום במפורש שלא לחמם את המנוע עד לטמפ עבודה בעמידה, לא נראה לי שיש להם אינטרס להטעות

iceq22

New member
דווקא כן

בספר שלי דווקא רשום לא לנסוע עליו לפני שהמנוע עובד ומתחמם כ-2-3 דקות!

motorcycle boy

New member
חשבת אולי שבכך אתה גורם למנוע לעבוד קר יותר

זמן ולכן בעצם גורם נזק? בתור דוגמא קיצונית קח מנוע של אוטו לדוגמא,אם תתן לו לעבוד בניוטרל ממצב קר עד שיגיע לטמ"פ עבודה יקחו איזה עשר דקות,תחשוב שבחלק ניכר מהזמן הזה כל המיסבים עובדים על קר...גם כאשר נותנים גז בניוטרל זה לוקח הרבה זמן. לכן הכי טוב לדעתי להניע,לתת למנוע פרק זמן של כמה שניות בודדות להתחמם ולהתחיל בנסיעה רגועה. ד"א-במנוע מקורר אויר עוד הרבה פחות מומלץ לדעתי לתת לו לעבוד בעמידה כי עוד הרבה לפני שהחלק התחתון מתחיל להרגיש חם ראש המנוע כבר מרגיש וגם נשמע רותח.

Agent5

New member
לא חושב שזה תופס במציאות

הבעיה עם מנוע קר הוא להעמיס על המכלולים לפני שהם מגיעים לטמפרטורת עבודה, ניוטראל לא מהווה עומס עבודה.

אני עם הסוכן, רצוי לחמם לפני שמתחילים בנסיעה

אבל אני לא בטוח שזה ממש דורש המתנה של דקות. 20-30 שניות של מנוע עובד, ואפשר לצאת לדרך לאט לאט, לא בווילי על ההתחלה.

motorcycle boy

New member
אז בנושא הזה אני חולק על דעתך,עומס בא לידי

ביטוי רק בכך שתחתיו יש להשקיע יותר אנרגיה כדי להגיע למהירות מסוימת מאשר ללא עומס,ולכן נוצר חימום מהיר יותר של המנוע,פחות בעיה של שחיקה מהעומס עצמו אלא מבעיית התחממות יתר שנוצרת בגללו כאשר הוא לאורך זמן. מצד שני ידוע שרוב השחיקה של המנוע היא כאשר הוא קר,זה נגזר מתכונות השמן והטולרנסים במנוע שנועדה להם טמפ עבודה מסוימת וכל זמן שהמנוע עובד תחתיה-עם עומס או בלי ישנה שחיקה מוגברת.

למעלה