הרצה לאופנוע חדש

iceq22

New member
הרצה לאופנוע חדש

-------------------------------------------------------------------------------- מה המצב אנשים, אני נוסע על ZX6 חדש, 2007, עשיתי עד כה 400 ק"מ, במקור אמרו לי לא לעבור את ה-5 אלף סלד פחות או יותר, בגדול אני משתדל לא לעבור את ה-6, יצא לי לדבר עם מישהו מחנות אביזרים בתל אביב, הוא המליץ לי לחכות עד 500 ק"מ ולעלות לאיזור ה-7-8....מה דעתכם? כדאי להשאר על איזור ה-6 עד הסוף או באמת לפתוח אותו יותר אחרי 500 הראשונים? תודה!

R-o-i

New member
בסוזוקי זה היה משהו כמו עד 5 אלף איזה 500 ק"מ

ואז עד 7 או 8 שווה להידבק להוראות יצרן אם האחריות חשובה לך... באיזה סניף של ישראלבודי אתה עובד?

אהוד א1

New member
איך היבואן יודע מה עשית בהרצה?

הוא לא יודע. הוא גם לא יכול לדעת האם בכלל עשית הרצה. כל עוד עשית טיפול "אחרי הרצה".אין שום קשר בין זה לבין האחריות.

השאלה היא..

האם בטיפול סוף הרצה אפשר לראות ע"פ מצב השרשרת והמכלולים (צמיגים,גלג"ש וכד') אם האופנוע "נקרע" או לא...

tedys strm

New member
לא נראה לי

1000 קמ זה טיפול סוף ההרצה. זה מעט מדי כדי לראות אם נקרע ברוב הגדול של הקריעות. לגבי השאלה של פותח השרשור על ההרצה הנכונה. כדאי לקרוא בספרון מתחת לכיסא. ההרצה נקראת BREAK IN למשל בוי-סטרום ההרצה התחלקה לשניים: 1. עד 800 קמ הראשונים - הסלד הוגבל ל4500 סלד 2. ב 800 הנוספים (עד 1600 קמ) - הסלד עד 7000 3. אחר כך מתחת ל 9500 סלד שזה גבול הקו האדום

Agent5

New member
../images/Emo41.gif כמה טיפים ועצות..

טיפ הכי חשוב - ובמיוחד בתקופת הרצה- לפני שאתה נוסע, תתניע את המנוע בניוטראל ותן לו להגיע לטמפרטורת עבודה מלאה, 80+ מעלות ורק אז תתחיל נסיעה. אגב, אני עושה ככה כל פעם גם אחרי הרצה עד היום, אני מאמין שזה שומר על המנוע.
לדעתי אתה יכול לעלות יותר בסל"ד, אין שום בעיה שמדי פעם תאיץ ותגיע ל7-8, כאשר אתה מגיע לאלף סל"ד תתחיל בהדרגה להוסיף עוד ועוד סל"ד בהדרגה עד שכאשר אתה מגיע לסוף ההרצה תמצא את עצמך פחות או יותר עם מנוע פתוח .
תשמור לא להעמיס על המנוע, כלומר 6K סל"ד הילוך 6 בעליה ממש לא בריא ועדיף כבר שתמצא את עצמך בהילוך 4-5 ב8 אלף סל"ד מאשר עומס גבוהה מדי.
תזכור תמיד לשחק עם הסל"ד, לא לשמור על מצב קבוע, תשחרר גז ותאיץ מדי פעם (כמובן תוודא שהתנאים מסביב מתאימים ואין מכוניות שיכולות להתבלבל)
תשחק עם ההילוכים, תזכור שאתה עושה הרצה גם להם ולא רק למנוע. מזל טוב על הקניה, אין כמו נינג'ה. -דוד

tedys strm

New member
../images/Emo4.gif

לגבי הטיפ הראשון שלך שכתבת שהוא הכי חשוב אצלך, יש וויכוחים על זה. יש כאלה שמעדיפים להתחיל נסיעה אחרי חימום של 1-2 דק' וזה לפני שמגיע לטמפ' עבודה מלאה. אני למשל, מניע, בודק לחץ אויר, לובש המעיל והקסדה ואז מתחיל לרכב בסל"ד נמוך אבל שמתי לב שלטמפרטורת עבודה מלאה אני מגיע רק אחרי תחילת הרכיבה. (אבל רק פעם ב 1000 ק"מ כשאני משמן האופנוע, הטקס בבוקר לוקח עוד 1-2 דק' ואז אני מגיע לטמפ' עבודה מלאה עוד בחנייה) את הטיפ השני לא הבנתי: אתה ממליץ לו לעבור את הסלד שמומלץ לו בספרון של האופנוע? למה אתה ממהר? מה יקרה אם יתאפק וירים הסלד 1000 ק"מ מאוחר יותר? גם את הטיפ השלישי לא הבנתי מאותה סיבה כמו את הטיפ השני. למה שלא יוריד הילוך בעלייה וייסע בטורים לא גבוהים ממה שממליץ היצרן? האם היצרן כל כך טיפש? עם ה 2 טיפים האחרונים אני דווקא מסכים וגם היצרן ממליץ על זה
שנה טובה.

Agent5

New member
טדיז- מדובר על נושא של עומס

אוקיי אז ראשית- אין ספק- העניין שנוי במחלוקת אבל להזיק זה לא שיחכה לטמפרטורת עבודה, אבל יש הסכמה גם אצלי בספר אופנוע וגם קונסזוס כללי על הנושא של עומס יתר על המנוע, הכוונה הייתה בטיפ השלישי שלעלות עליה לירושלים על 6000 סל"ד בהילוך שישי הוא מה לעשות- מאוד לא בריא, לפחות לא למנוע של אופנוע 600 יחסית אנמי וחדש, כל מה שהמלצתי הוא (ועל מנת שישאר באיזור של 90 קמ"ש בכביש מהיר כמהירות מינימלית) שעדיף לו להוריד הילוך ולמצוא את עצמו ב7-8K סל"ד מאשר בהילוך שישי ב6K סל"ד- דעתי, לפחות מההכירות של הנינג'ה התחום של 6K ממש מתחת לכוח מומנט של המנוע.

אמימק

New member
אתהלא מפחד להמליץ לרוכב שעשה רק400 קמ באופנוע

החדש שלו לרכב ב 8K סל"ד כשהיצרן מגביל אותו עד סלד של 4K עד 800 קמ ראשונים

Agent5

New member
הממ.. לא

אבל שוב, הדיעות שנויות ויש דיעות לכאן או לכאן- שכל אחד יעשה מה שהוא חושב, אני מנסה בעיקר להסביר שעומס גבוהה מדי בהרצה הרבה יותר גרוע מלעבור על הסל"ד "המותר", קרי לעלות בהילוך שישי עליה ב4,000 סל"ד (מה זה, 80 קמ"ש?) הוא רע מאוד למנוע 600 סמ"ק ועדיף שיוריד הילוך ויהיה ב7 אלף סל"ד. שוב, רק דעתי וציינתי את הסיבות (לדעתי) שמגבילים היום בהרצה את הסל"ד, מדובר בעיקר על נושא בטיחותי.

tedys strm

New member
המממ....אבל יש עוד אפשרויות

זה שלא בריא לעלות עלייה תלולה בהילוך 6 ב 4K סל"ד כולנו יודעים. למה שלא יעלה את העלייה בהילוך 4 או 3 ב 4K סל"ד? גם יעמוד בהגדרות היצרן להרצה נכונה, וגם לא יאמץ את האופנוע ברכיבה בטורים נמוכים מדי וגם.... ירכב וישחק קצת בהילוכים שזה גם כן מומלץ על ידי היצרן להרצה טובה. וגם.... יירכב קצת יותר לאט באופנוע החדש שלו, שהוא לא מכיר אותו טוב כמו שיכיר אותו בעוד 1K - 2K ק"מ אמנם מדובר באופנוע יפני מודרני מעולה, אבל בכל זאת רק 400 ק"מ ורצוי לתת לחלקים הנעים בתוך המנוע את מה שהיצרן חושב שמגיע להם. בשבילך ובשביל כל האחרים, בדקתי אצלי בספרון ובמפורש מודגש על חשיבות ההרצה הנכונה לפי ההגדרות, ומודגש שהרצה טובה כזו תיתן אופנוע טוב יותר לאחר ההרצה. הם מדגישים את זה. אף אחד שם לא מדבר על נושא הבטיחות שאתה מעלה. אתה קראת את זה איפה שהוא או שזה משהו שאתה חושב כי זה נראה לך הגיוני ?

Agent5

New member
בסופו של דבר הכל חוזר לנושא שנוי בחלוקת..

בוא אני אשאל אותך שאלה, למה היום במנועי היפנומט 1.6 אין כבר הרצה? למה שם מותר כבר פחות או יותר לנסוע כרגיל? למה אתה חושב שאופנועים שונים? ועוד היפנים שבניהם? אצלי בספר של האופנוע לא אוזכר שום עניין לגבי איך המנוע יראה ולמה עושים הרצה, בספרון של ההונדה אין הגבלת סל"ד בהרצה- יש המלצה. אז שוב, הסיבה העיקרית היום היא בטיחותית- גם אך אחד לא רוצה שתעלה לסל"ד גבוהה מדי לפני שאתה לומד להכיר את האופנועכי בניגוד ליפנומט 1.6 שתלחץ ותאיץ ל100 קמ"ש ב14 שניות, כאן יש לך מנוע שב14 שניות ימצא את עצמו ב200 קמ"ש בקלות. סיבה שניה, במידה ויש כשל במנוע (תכלס לרוכב חדש תאונה כמעט בטוחה אם האחורי פתאום ננעל) אז זה יקרה בסבירות הכי גבוהה בק"מ הראשונים לחיי המנוע.. אלה הסיבות העיקריות. האם חשוב לעשות הרצה מהאספקט המכאני? בהחלט! האם (לדעתי) צריך להדבר ל4K סל"ד ולראות את זה כחור לבל יעבור? כל אחד יעשה את שיקוליו, אני אישית משחק קצת, מגיע גם ל6K ויותר- כל זה בתנאי שמתחילים נסיעה עם מנוע בטמפרטורת עבודה ועדיין שומרים על עומס נמוך. לגבי ה3-4 בהילוך נמוך יותר.. הפחד שלי זה בכביש מהיר להתקע ב60 קמ"ש, מפחיד ומסוכן.

stoli

New member
לגבי הפחיות

בלי להביע דעה בדיון (חוץ מאיזה טוסטוס לפני כמה שנים טובות לא ממש יצא לי להריץ), מנועי היפנומטים מורצים כבר במפעל, ובגלל זה נחסכת ההרצה.

Agent5

New member
אתה בטוח?

אין שום סיבה שהמפעל ייתן לך מנוע עם קילומראץ'

yarivos

New member
כבר שנים שמריצים אותם כבר במפעל.

וגם אז מקבלים הנחיות להרצה של 1000 ק"מ. בליסינג יש הרצה אחרת שזה לצאת מהחניון ולבדוק שהמנתק עובד בכל ההילוכים.

stoli

New member
לגמרי לא בטוח

זה פשוט תשובה שקיבלתי ממוסך מרכזי כשהבאתי רכב חדש לטיפול. זכור לי שפעם (תחילת ה90) כל רכב חדש היה עובר הרצה, וכשקניתי רכב כמה שנים מאוחר יותר, לא היה צורך בהרצה. יש לי כמה מעט רעיונות למה זה טוב - ניתן לעשות הרצה מכאנית מדוייקת, עם שינויי הסל"ד הנדרשים ולכן: פחות תקלות בהמשך = פחות סיבות לתבוע את האחריות של היצרן.

iceq22

New member
חזרתי עכשיו מירושלים

אני חייב לציין שהעליות והירידות האלה בחושך דיי מפחידות :) בכל מקרה, סתם לידע כללי מה שבסופו של דבר עשיתי זה את העליות היותר רציניות עשיתי בהילוך 4 בערך על 4-5K ואת הפחות רציניות בהילוך 5 על 5-5.5K הכל פחות או יותר!!!

למעלה