הרי את מקודשת לי?

E K O

New member
תגובה

כן, אינני מבין גדול בהלכה, או מבין בכלל בהלכה - אבל אם תציג את הטיעון שלך, על כל היבטיו, בפני מישהו שקצת מבין, תקבל תשובה.... וממה שאני הבנתי ששמעתי על כך - ילדי זוג נשוי אזרחי כן ממזרים כי זה כאילו הם לא נשואים בצורה כשרה....

SupermanZW

Well-known member
אז זהו שלא

אגב, לא תוכל לנצח אותי בדיונים על דת, אני מניח שאתה זוכר למה. רק לידיעתך, ילדיו של זוג שאינו נשוי כלל או אינו נשוי כהלכה אינם ממזרים, ממזרים הם אך ורק אלה שהגדרתי בתגובתי הקודמת אליך, אתה מוזמן לשאול רב.

תאמין כשה אין מכוניות ובמיוחד

בשעה כזאת אז עוברים האדום... למה מה זה מפריע??? סתם דוגמא

אגב

לכל אחד יש זכות לחיות כמו שהוא מאמין הוא הוא רוצה לשמור אז סבבה אם לא אז גם סבבה והכפייה זה פשוט חוצפה ששוה לתחת!

Drunk Bullet

New member
.

להם יש זכות לכפות עליך באבי אביך יש להם זכות
Then why wouldn't they also force to keep all the other religious rules? It's a total nonsense! It's a fact that they can't prevent people from getting married in a civil wedding abroad, so they lose their principles anyway, people will get married in a civil wedding, if not in Israel, then abroad. The country only loses money because of this religious coercion.​
אנשים מתחתנים ככה למרות רצונפ [למרות שקשה לי להאמין שעושים את זה] כדי להקל על חייהם, זהו סיבוך עצום לעשות חתונה אזרחית במדינה אחרת ולחזור נשואים שלא כחוק, זה יוצר בעיות, קרע חברתי, אי קליטה במערכת, במיוחד בקטע של אי ההכרה בילדי אותו זוג....
You're wrong, it's not such a big deal to organize a civil wedding in Cyprus (if not considering the money expenses). Married couples who had civil weddings, are recognized in Israel as married couples, they get the rights that a usual married couple has (social and financial) and their children will be considered as Jews if their mother is a Jew (otherwise, how can you explain the fact that almost all the merried couples from the USSR had a civil wedding, and their chhidren are recognized as Jews in Israel (talking about Jew mothers)?). The main issue is the fact that the religion FAILS in its battle against civil weddings, what you can't do here, you can legally do abroad. People get married in Cyprus, Bulgaria etc, but no one admits in this failure. So the only problem left for the couples who can't/don't want to marry here, is the money.​

Drunk Bullet

New member
lo lo lo

ani lo babait, jesh li baaja bamahshev hanajad sheli, az ani mishtamesh bamahshev hanajad shel aba sheli, ein bo mikledet ivrit velihtov kaha harbe, ze meatsben, az ani kvar kotev beanglit..sorry

אינני מתהגד לממסד הדתי

אני מתנגד כנגד המדינה שכפופה אליו. צריכה להיות הפרדה מוחלטת בין דת למדינה. אין לי שום דבר נגד כל מסגרת דתית כל עוד היא איננה מכפיפה תחת עצמה את מוסדות השלטון, ופועלת כגוף אוטונומי נפרד.

E K O

New member
אין

אין הפרדה בין הדת למדינה מסיבה פשוטה מאוד, אם תהיה הפרדה אז כמו שאמרתי -כל אחד יעשה מה שבראש שלו- זה כמו להגיד "כל אחד יכול לנהוג בכביש איך שהוא רגיל" אז מישהו שבא מלונדון ינהג בצד השני בכלל.... אי אפשר להתיר לכל אחד מה שהוא רוצה, חייבת להיות מסגרת, צריך לאכוף חוקים מסויימים, אני לא אמרתי שאני בעד זה במאת האחוזים ואני מתעב את המתנגדים, אני רק מסביר לכם את מה שאתם לא מבינים.... ויש סיבה שהם "מכפיפים תחתם את השלטון", הסיבה של האיחוד הדתי, כי אין פה שום מאפיין אחר שיכול לאפיין את תושבי -כל- המדינה, נראה אותך מנסח חוק יותר טוב ש-לא- מביא יד חופשית לכל אדם וגם יכול להיות תקף לרוב תושבי המדינה.... כשיוצרים חוק תמיד יש מיעוט שהיה נגדו או נגד ההחלטה או נגד הקיום שלו, אבל במדינה דמוקרטית מקבלים גם את החוקים שלא אוהבים....

SupermanZW

Well-known member
אתה טועה שוב

אם תהיה הפרדה בין דת ומדינה זה לא יגרום לכל אחד לעשות מה שבראש שלו, יהיו במדינה חוקים דמוקראטיים ולא יהיו בה חוקים תיאוקראטיים, את החוקים הדמוקראטיים הרוב המוחלט יכבד, ועליך גם להבין מדוע לאנשים אין סיבה לכבד חוקים תיאוקראטיים, חוקים אלה מנוגדים לאמונתם של הרוב ואינם נחוצים כלל לניהול משטר תקין ומניעת אנארכיה, כמו כן אינם מועילים בדבר לאזרחים או למדינה. באף מדינה בעולם אין מאפיין שיכול לאפיין את כל תושביה, אנשים הם שונים מטבעם, באיחוד דתי אין שום צורך, כמו כן לא קיימת מדינה בעולם בה כל האזרחים בני אותה דת.

נו מה אתה משווה דת ונהיגה

בכביש??=\ נהיגה לא נכון בכביש יכולה לגרום לאסון אי שמירת מסורת לא גורם לכלום לפחות לא לדברים רעים

E K O

New member
אגיב כאן גם לאלון באותה הזדמנות

תראה אלון - ככה אני רואה את המצב, אם אתה חושב שאני טועה, לבריאות.... סוניה - אני השוויתי את זה כך כי זה מה שהיה לי בראש, בקשר לתגובה שלך, הרי: את יודעת שיהיה אסון כי כבר היה אסון כי אנשים נהגו לא נכון, תחת השפעם סמים או שיכורים וכו' וכו' ללא חגורה וכל זה, עד כאן - הם הפרו חוקים שהיו? כן, יפה - היה אסון? כן, כל שנה נהרגים מספיק אנשים כדי להוכיח את הטענה הזאת אלף פעמים.... אבל עוד לא "ניסית" מצב שבו אין חוקים תיאוקרטיים בכלל כדי לראות אם או לא יהיה אסון.... שוב, איפה שאת רואה חיים טובים - אני חושב שיהיה כאן אסון....

SupermanZW

Well-known member
תגובה

רוב כותבי הפורום התנסו במצב בו אין חוקים תיאוקראטיים וגם אלה שלא מכירים ברובם ארצות בהן אין חוקים תיאוקראטיים והחיים בהן מתנהלים באופן תקין ואין אנארכיה. ועובדתית רוב האזרחים במדינות בהן קיימים חוקים תיאוקראטיים סובלים מאותם חוקים תיאוקראטיים ולא ידועה היום שיטת משטר טובה יותר (או גרועה פחות) מהדמוקראטיה, למרות שגם היא לא מושלמת, תיאוקראטיה הינה גרועה הרבה יותר (ע"ע איראן, סעודיה, וכו'), והאוליגארכיה התיאוקראטית (ע"ע ישראל) גרועה כמעט כמו תיאוקראטיה. עדיין לא הסברת איזה אסון אתה צופה.

E K O

New member
צונאמי....

אני לא יושב וחושב על שישה מליון תושבים וצופה מה כל אחד יעשה בעין רוחי.... ועדיין אתה לא קולע, עד שלא תבדוק פה [בלי להביא לי דוגמאות בחו"ל] מה יקרה לא תדע.... אני בטוח שלא יהיה כל כך שקט ויפה פה ככה, ממש לא.... קשה להסביר איך ולמה ואני מקווה שלפחות את זה אתה וכולם יכולים להבין....

למעלה