הרי את מקודשת לי?

AeroSlash

New member
אני לא חושבת שיש לי אפשרות אחרת

להתחתן חוץ מנישואין אזרחיים כי אני לא נחשבת יהודיה בארץ חלב ודבש... So קפריסין - Here I come :] לא בקרוב כמובן או לפחות כך אני מקווה..

E K O

New member
אלקטרז

היא תהיה עורכת דין סופרוומן כזאת ותרוויח מלא כסף ואז תקנה את אלקטרז ותכלא את כל כוכבי הרוק שהיא אוהבת ותכלא אותם ותבצע בהם את זממה מתי שבא לה =]

AeroSlash

New member
האמת לא התעמקתי בזה ...

אבל אם לחשוב ככה סתם על פני השטח ממש לא יודעת. ארה"ב - אני לא אוהבת אמיריקאים ובכלל את הארץ הזו בלי קשר לחזור שמוזק הכלכלי שלה. קנדה - כנ"ל. אירופה - בחיים לא הייתי רוצה לחיות באירופה. נשמע כמו צרות של עשירים אבל זה סתם תהיות בקשר לאיפה אפשר להגר בעתיד. אז אני מניחה שאפריקה פתוחה לפניי :))

SupermanZW

Well-known member
מה עם אוסטראליה, ניו-זילנד, ונואטו

איי קיימן, איי מארשאל, איי פארו, מונאקו, וכו'.

E K O

New member
אוהיו, נפאל, אנטרטיקה

מרכז העולם, האוקיינוס השקט, חוג הקוטב הצפוני, ירדן =]

E K O

New member
שאלה טובה

אבל אין לי דרך להשיב עליה, הכל תלוי בנסיבות.... אין במשפחתי מסורת המחייבת דרך אחת או שנייה אבל נישואים דתיים היו בגדר הנורמה.... אינני מכיר את המנהגים הרבים ואת הצורה שבה מתנהל הדבר, אבל לעשות את זה בצורה אדוקה יהיה סיוט לפי מה שאני יכול רק לשער.... כשאמרתי שתלוי בנסיבות אני מתכוון כמובן לרצונה של האישה, אני לא אכפה על מישהי שלא רוצה חתונה דתית או אהרוס לה את החלום באם היא כן רצתה.... זו החלטה משותפת וזה נראה לי רחוק מהמציאות לקבוע דבר כזה בגיל הזה ובמצב המשפחתי הזה [של רובנו - רווקים/ות].... למרות.... שתמיד חשבתי שיהיה נחמד לעשות את זה כמו שצריך מההתחלה ועד הסוף, אם נוציא מהחשבון הוצאות והכנות הכרוכות בדבר, זה משהו מאוד נחמד, לשבור כוס מתחת לחופה, "הרי את מקודשת לי", מה עוד צריך [חוץ מלהקדיש לה שיר של RAAAAAAA =]] בחתונה בשביל המסורתיות? לכן אסכם ואומר, כפי שאמרתי בתחילת ההודעה - הכל תלוי בנסיבות....

Janem

New member
RAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

YEAH!!!!!!!!!!!!!!!! העיקר שהם לא יופיעו LIVE בחתונה חחחחחחחחחחחח

E K O

New member
למה לא?

פחות קרובים לדבר איתם

mubaba

New member
אם אין לך זיקה לדת - עזוב את הרב

בשקט - כדי שלא תסתבך איתו אחר כך.... איזה 'סרט' הרבנים והרבנות.....מתחיל בצחוקים בברית מילה, ממשיך בחתונה ואולי גם גירושים ועד הקבר... מהלידה ועד אחרי שגמרת את החיים - הם שם - אומרים לך מה לעשות, מתי, כמה ולמה, ואוי ואבוי לך אם תפשל במשהו. מי שראה שושלת שוורץ - איך אנשים שרוצים להכיר בדת עוברים השפלות ובזיונות - לא שווה את זה. עזוב את הרב - ושהוא יעזוב אותך

חתונה אזרחית!

אני לא מאמינה בדת אז אני לא חושבת שאני צריכה לעשות חופשה.... ואני חושבת שזה חוצפה שאין פה אפשרות לחתונה אזרחית...

E K O

New member
חוצפה ממדרגה ראשונה

את במדינת היהודים סוניה.... בין אם את אוהבת את זה או לא בין אם את מכבדת את זה או לא בין אם אכפת לך מזה או לא בין אם את מאמינה ביהדות או לא ומן הסתם, את צריכה לכבד את החוקים, בתור אזרחית של מדינה שהיא מן הסתם מדינת דת, זה לא כמו ארה"ב לדוגמא שיש שם כמה מדינות ואפשר להיות שם פרוטסטנטי, קתולי, יהודי, אתאיסט או בודהיסטי.... ליהודים יש מדינה מייצגת אחת ומן הסתם היא צריכה להיות תחת תוקף דתי מסויים, אחרי הכל זה מה שמאחד אותנו פה וזה בלבד - יש פה עולי מרוקו, תימן, רוסיה, ארגנטינה, קנדה וכל העולם בעצם, למה הם פה? לכל האנשים השונים הללו מהתרבויות השונות והמגוונות יש מכנה משותף אחד - יהדות.... אז למרות שזה נושא כאוב שאי אפשר להתחתן בחתונה אזרחית, את צריכה לכבד את זה.... אני יודע שיקטלו אותי עכשיו אנשים רבים, אבל זוהי דעתי....

אז מדוע לעשות סינתזה כמעט

מלאכותית בין דת למוצא אתני? תבין את הפרדוקסליות שביהדות- מצד אחד כל מי שאימו יהודיה נחשב אוטומטית ליהודי גם בלי שיקיים ולו חצי מצווה, או שיבטיח להאמין באלוהים. דהיינו, אם ללכת על פי זה, יהדות זה משהו ש'עובר בדם', בדיוק הגדרה של כל לאום אתני אחר. ומאידך, כל מי שעובר גיור כהלכה, גם אם לאף אחד ממשפחתו המורחבת ומאבותיו אין שום קשר ליהדות, יחשב ליהודי בדיוק כמוך. האין זה מוזר, או אפילו אידיוטי?..

למעלה