הרי את מקודשת לי?

E K O

New member
אני לא רוצה לערער על זה

אם אצטרך להתחתן בחתונה אזרחית אערער כנראה, או אמצא פיתרון חלופי.... מה שהתכוונתי זה שלא צריך להיות כל כך נגד זה....

למה לא?

למה אסור להיות נגד כפייה דתית? למה אסור להתנגד למנהגים כאלה ואחרים שאינם תואמים את תפיסת העולם שלך והאמונה שלך?

E K O

New member
מספר סיבות

תראה, אנחנו חיים בישראל, שהיא מן הסתם המדינה הכי מיוחדת שיש, מכיוון שהיא מאחדת בתוכה תרבויות שונות ומגוונות ומספר מנהגים שונים מהדתות השונות בעולם.... לכן חייבת להיות מסגרת מסויימת של דת כי אם כל אחד יפעל לפי הדת שלו או האמונה שלו תהיה אנרכיה, צריך סדר מסויים וברגע שנתחיל לוותר על דברים שכאלה כל הנחת ייסוד של הדת תתבטל עם הזמן כי יתחילו לצאת נגד כל פסיקה של הדת.... אני לא אומר שאסור לאף אחד להתחתן בחתונה אזרחית, אלא רק שצריך להתייחס לעובדה שהדבר איננו אפשרי בארץ ביראת כבוד מסויימת.... חתונה אזרחית גם תגדיל את הפער בעם - ילדים שיוולדו להורים שנישאו בחתונה אזרחית ייחשבו ל"ממזרים" בפני האוכלוסייה הדתית וכך ייווצר פער יותר גדול שינבע מהעובדה שאותם הורים נישאו איך שהם רצו ולא כיבדו את החוק שאומר שצריך להינשא כדת וכדין.... האם אתה חושב ששווה לך ליצור פער יותר גדול מאשר יש כעת באוכלוסייה בשביל לוותר על תהליך שכזה שהוא לא כזה נורא כמו שמתארים אותו....

E K O

New member
חס

אם את אתאיסטית אדרבא, שוב אני אומר - ישראל היא מדינה ה-מוגדרת- בתור מדינת היהודים, לא מדינת היהודים ומיעוט אתאיסטי, מדינת ה-י-ה-ו-ד-י-ם.... אני לא אומר לך לעשות את זה אם את לא מסכימה, הטיעון שלי הוא נגד ההתנגדות המאסיבית הזו, זהו מנהג דתי שיש לכבד, כמו שאת לא תסעי ביום כיפור ותשירי ותצפרי בקול, למרות שלאכול את יכולה, הבנת? להתחתן בטח שאפשר, אבל לא בצורה שבה את רוצה, לצערי, כן - לצערי, אם הדת הייתה יכולה -להכיר- במי שמתחתן חתונה אזרחית אז לא הייתה בעייה בכלל.... אבל לא, הדת לא מכירה בזה, אז זוהי הברירה שלך - לקבל את זה למרות שאת לא מאמינה בזה [ולחיות אורח חיים נורמאלי ושילדייך לא ייחשבו כשונים] או ללכת ראש בראש ולהפסיד בכל המערכות....

אני לא אתאיסטית

אני מאמינה באלוהים ועוד בדברים(עדיף לא להגיד) בקשר לנסיעה ביום כיפור יש הרבה שנוסעים ביום כיפור..

SupermanZW

Well-known member
מדינת היהודים ולא מדינת הדת היהודית

בין האנשים המוגדרים יהודים יש רבים שאינם מאמינים בדת היהודית, והמדינה אמורה לשרת את אלה מהם המהווים אזרחים בה. יום כיפור הוא יום רגיל לגמרי, אך במקום במכונית נוסעים באופניים, מגיע לילדים לפחות יום אחד בשנה בו יוכלו לנסוע באופניים בכביש מבלי לסכן את עצמם. אין שום בעיה לשיר ביום כיפור, לצפור בקול מומלץ רק כשאין ברירה, צפירות רמות אינן נעימות לשמיעה באף יום בשנה. ממש לא מעניין במה הדת יכולה להכיר, מדינה המתיימרת להיות דמוקראטית אינה אמורה לאפשר חוקים תיאוקראטיים אנטי-דמוקראטיים ואמורה לאפשר לכל אזרחיה חופש דת ומצפון (אשר קיים בארץ כחוק יסוד אשר אינו נאכף).

על זה בדיוק אני מדבר

שאנשים מתחתנים ברבנות מתוך נוחות ומעין נורמות חברתיות מעוותות שהם אינם מעיזים לערער עליהן. ואם זה לא זילות של החתונה הדתית ה'קדושה', אז מה כן? ולמה בדיוק אמור לעניין אותי מה יחשבו עלייה הדתיים? כשם שאיני כופה עליהם חתונה אזרחית, אין להם שום זכות לכפות עליי חתונה דתית.

E K O

New member
ועל -זה- בדיוק -אני- מדבר

להם יש זכות לכפות עליך באבי אביך יש להם זכות.... זוהי מדינה שמוגדרת כמדינה יהודית כפי שאמרתי 8 פעמים היום.... יש ייצוג להם בממשלה כדי להבטיח את -איחוד- העם, יש איסורים שהרבה אנשים לא רואים כנכונים אבל זו הבעייה שלהם, לא של המדינה, או של הדת.... אנשים לא מתחתנים מתוך נוחות ונורמות חברתיות שהם לא מערערים עליהן, הם עושים את זה כשם שיש אנשים שעומדים ב2 לפנות בוקר מול רמזור אדום, יש חוק.... אנשים מתחתנים ככה למרות רצונפ [למרות שקשה לי להאמין שעושים את זה] כדי להקל על חייהם, זהו סיבוך עצום לעשות חתונה אזרחית במדינה אחרת ולחזור נשואים שלא כחוק, זה יוצר בעיות, קרע חברתי, אי קליטה במערכת, במיוחד בקטע של אי ההכרה בילדי אותו זוג.... אז אם זוג נגד זה ועושה זאת למרות הכל אני מכבד אותם יותר מכולם! כי הם מבינים משהו, זה מה שנקרא לכבד את המנהגים והחוקים - הם מבינים שזהו חוק והם מבינים באיזו מדינה הם נמצאים....

סליחה, אבל פשוט פחחחחח

אין שום זכות לשטופי המוח האלה לכפות עליי את המנהגים הדתיים (ולעיתים הפרימיטיביים כ"כ) שלהם. מדינת ישראל מוגדרת כמדינת לאום יהודית, ולא כמדינת דת יהודית. לכן המדינה חייבת להיות מופרדת מהדת היהודית. תתכן לגיטימציה מסוימת לחוקים אשר ישמרו בארץ על רוב (אתני) יהודי, אבל אסור להעניק שום לגיטימציה לחוקים/מנהגים אשר רוצים להפוך את מדינת ישראל למדינה תאוקרטית נחשלת. כל המפלגות האורתודכסיות, ובכלל כל המפלגות בעלות זיקה ישירה ומצע הנשען על מנהגייה וחוקייה של דת כלשהי, צריכות לצאת מחוץ לחוק.

E K O

New member
../images/Emo31.gif [ולא צריך לבקש סליחה]

תדבר פעם אחת עם אדם דתי.... אתה תבין דבר או שניים על ה"מטרה" שלהם ותתפלא לשמוע שזה לא לכפות עליך את המנהגים שלהם.... אתה אומר את מה שאתה אומר כי אתה לא מבין מצב שבו באמת תהיה הפרדה, איפה שאתה רואה הרמוניה וסבבה, אני רואה כאוס מסויים.... לא אמרתי את זה ממש לא ממש לא, לא לא לא.... תראה, אני שוב פעם חוזר שאני מציג צד מסויים, צד שאין לו ייצוג הולם כאן אז אני מנסה כמיטב יכולתי להציגו.... שוב, תראה - לדתיים האדוקים, "שוטפי המוח" שאתה קורא להם יש מטרה מסויימת, בעצם כמה מטרות ואל תשאל אותי בדיוק אילו כי אני לא מתמצא בזה.... חלק מהמטרות הן החזרת העם בתשובה, או השפעה על העם, או קיום אורח חיים דתי ככל ה-אפשר- במדינה.... שוב מגיע כאן עניין איחוד העם בתור עם ואני מרגיש שאני טוחן מים....

SupermanZW

Well-known member
אתה באמת טוחן מים

את המטרות האנטי-דמוקראטיות שלהם הם צריכים לדחוף לת*ת, הם חיים במדינה המתיימרת להיות מדינה דמוקראטית ולא מדינה תיאוקראטית והם מנצלים את המאפיינים הדמוקראטים במדינה ע"מ להפוך אותה לתיאוקראטיה, הם יורקים אל הבאר ממנה הם שותים, אינם מקיימים את חובותיהם האזרחיות, חיים ע"ח אלה שהם מנסים לכפות עליהם את דרכם שהם גם אלה שמפרנסים אותם ורבים מהם חפצים בחיסולה של המדינה (ע"ע סאטמר, נטורי קרתא, וכו').

מסכים עם כל מה שאמר אלון

ועוד דבר, המטרה שלהם בהחלט אינה לכפות עליי את מנהגיים האורתודוכסים שלהם, זה בסה"כ האמצעי שלהם בדרך להפוך את מדינת ישראל לתאוקרטיה נחשלת. כמו כן, ניתן לאחד את העם גם ע"י מכנה משותף אחר, ולא רק ע"י מכנה משותף דתי (פרימיטיבי). ע"ע כמעט כל מדינות העולם המערבי.

SupermanZW

Well-known member
לא, אין להם זכות.

המדינה שייכת לכל אזרחיה ואמורה לשרת את כל אזרחיה, לא רק את הדתיים, המדינה אמורה לאפשר לכל אזרחיה לחיות ע"פ אמונתם וודאי שלא לכפות על רוב האזרחים לחיות ע"פ אמונה של מיעוט האזרחים. חתונה היא עניין אישי ופרטי, אין חוק שמחייב אנשים להתחתן, המדינה אינה אמורה להתערב באופן בו בוחר אדם להתחתן או למנוע ממנו להתחתן ע"פ השקפתו בשטחה. אין מקום להשוואה בין חוקי התנועה לבין הכרת המדינה בסוגי חתונה או האפשרויות שהיא מקנה לאזרחיה להתחתן בשטחה. אני בכל מקרה לא רואה את עצמי חי בישראל בעוד מספר שנים, בין היתר בגלל הסיבה הדתית, אך יש גם סיבות רבות נוספות, לי אין שום סיבה בעולם להתחתן בחתונה דתית, אבל גם לו הייתי מתכנן להמשיך לחיות בישראל לא הייתי מתחתן בחתונה דתית, אני לא אהיה צבוע ולא אפעל נגד עקרונותי, אני פועל ע"פ אמונתי ולא ע"פ אמונתם של אחרים (בה איני מאמין). לידיעתך, ילדים של זוג שנישא בנישואין אזרחיים אינם ממזרים ואין שום עניין של בעיות, קרע חברתי או אי קליטה, אם היית לומד קצת הלכה היית יודע שממזרים הם ילדים שנולדו מחוץ לנישואין, כלומר ילדים שנולדו לגבר נשוי מאישה שאינה אשתו או לאישה נשואה מגבר שאינו בעלה. בגלל שאתה לא מבין בדת ובהלכה (וגם לא בחוק יסוד חופש דת ומצפון ולא במשמעות הביטוי "מדינה יהודית" המצוי במגילת העצמאות אותו פירשת באופן מעוות) אתה מרשה לעצמך לכתוב דברים שכל קשר בינם לבין המציאות מקרי בהחלט.

למעלה