הקשת האוטיסטית

וגם לחברם

חלק מהקושי שלי לערוך הבדלה, אבל גם מיכולתי, הוא שאני מרגישה את התודעה שלי באופן מאוד גופני
כל מיני שינויים ועריכות שאני עושה במרחב התודעה, עוברים דרך דברים מאוד גופניים שקשורים בתחושות מאסה, מתח-שריר, רטיטות (שמתורגמים לתמונה או לתנועה שיש לה סיפור)
ואז הם באמת עורכים שינוי בממשק התקשורתי-סביבתי שלי (וככל שזה קורה, מה שמכתיבה הסביבה פחות משמעותי לי, ויכול להשפיע במקום להיות מושפע)
כלומר, את התודעה אני מרגישה כמציאות מוחשית, הוויתית, שהמידע שהיא "נושאת" הוא היבט של היותה גם חומרית.
יש גוף מידע אחר שאני חשה אותו כנפרד/נבדל, וזה 'הגוף החברתי' שלי (כמו ממשק שנוצר כדי לעשות הימשכות תקשורתית חברתית, שאני תופשת אותו ככוזב, וכרוך במאבקים פנימיים).
ככל שהגוף ההוויתי שלי, תודעה-גוף, נעשה בעל מורכבות מידע גבוהה יותר ('אני' אינטגרטיבי), הוא דוחק את תפקידו את ה'גוף החברתי' המגננתי.

arana1

New member
כי ה'גוף החברתי' אינו שלך

זו הרי הבעייה של כל האוטיסטים, ואני בכוונה כותב 'כל', ש'הגוף החברתי', זאת אומרת, הממשק התקשורתי הנחוץ על מנת להשתייך ולהשתלב בקבוצה, משבש בהם בצורה שאין קטלנית ממנה את החיבור הגופני-נפשי החיוני להתפתחותם ובריאותם.

כשאת כותבת שאת מרגישה את התודעה שלך באופן מאוד גופני את בעצם מתארת מציאות יחסית,
את מציינת את העובדה הזאת כי את קולטת שהסביבה החברתית הרגילה, הנורמטיבית, לא חשה וחיה ככה את הדברים

החברה הנורמטיבית, ארגוניה, מוסדותיה,קבוצותיה, מבוססות על הפרדה מאוד נוקשה בין התודעה לגוף, בין הגוף לנפש
מי שמנסה ללמד אוטיסטים כישורים חברתיים על מנת שיוכלו להשתלב בה פשוט מענה אותם למוות
ללא שום תועלת ותכלית וגוזל מהם את זהותם ואת כל מה שיפה בהם ונכון ומועיל לחברה
אנשים, הורים, לא עושים זאת מכוונה רעה
הם באמת דואגים ואוהבים ולכן רוצים שהילדים ישתלבו
הילדים מרגישים בזה ומנסים לציית ולרצות
אבל התוצאה היא סיוט זוועתי
שגם מביא לכל התופעות שמזוהות עם אוטיזם אבל בעצם הם לא יותר ממפגשו של האדם שמרגיש חיבור מאוד חיוני בין התודעה לבשר עם כללים חברתיים הבנויים על הפרדה נוקשה וגסה בין הנפש לגוף

את רוב האוטיסטים אין ברירה אלא לסמם למוות בדיוק משום כך
אם הסמים לא ישתיקו להם את הכמיהה הגופנית כל כך לבטא את נשמתם, לחיות את תודעתם, הם לא יוכלו לסבול את המעשים המגונים הנעשים בהם כל הזמן
וישתוללו ויתמרדו ויזעמו ואפילו יעשו מעשים נוראים

הפתרון הוא פשוט לכאורה
להניח לאוטיסטים לחיות כאוות נפשם וצרכם
אבל אין שום סיכוי ליישם אותו כיום בחברה
למעשה גם אין שום סיכוי שמישהו יבין או יקשיב להצעה הזאת
כי אחד ההיבטים של ההפרדה הנורמטיבית בין הגוף לנשמה מתבטא כצורך בלתי נשלט לכפות את עצמך על אחרים

ענתנוי

New member
החיבור שלי אחר

אני תמיד הייתי נפרדת, עוד לפני הטראומה שהפכה אותי סופית ל"רוח רפאים". הגוף היה רק אמצעי להשגת השינויים בעולם האמיתי, כי חייתי במחשבה, במימד המידע, והמציאות המוחשית נראתה לי שולית, או כמו חלום, כמו משהו שאפשר לראות רק מאחורי זכוכית חלבית. החלומות והחזיונות היו ממשיים.
היום יש לי מספיק ידע כדי לחבר את שני העולמות, אבל זה ההבדל הגדול - המציאות המוחשית היא "ידיעה" והמחשבתית היא "הבנה".
הקושי השפתי והתקשורתי נבעו אצלי מבעיה של תרגום, ממעבר בין מערכות מידע שונות שבאחת יש "ענני מידע" ובשניה יש מידע מאורגן בזמן ומרחב "נורמלים".
עד גיל 5 בערך העולם שלי היה עשוי מעננים עם צבע וטעם ותנועה. בגיל 5 העננים התחילו "להמטיר גשם" והיו לי שירים. אני זוכרת ששרתי כל הזמן (אולי בלי קול, אין לי זכרונות "מבחוץ") את השיר "ביקשתי אש". המשפט "אבל אתה רק סיגריה לי הצעת" היה מרכז לי את הזעם על המבוגרים שמסתירים ממני מידע כדי "להגן עלי" ומפחית קצת את ההתקפים....
בכיתה א' נשברתי, אושפזתי, כמעט מתתי והחלטתי סופית לוותר על השייכות שלי למין האנושי אבל אחרי שנה של נתק מוחלט החלטתי שיש לי מה לתרום לעולם אז בניתי לי "זהות חברתית" שתאפשר לי לחיות עם אנשים, בלי לגלות להם מי אני. למדתי להפעיל את הגוף שלי כמו כולם, אבל בשליטה עצמית ולא אוטומטית, בכוח המחשבה בלבד.
היום כולם טוענים שאני בתפקוד מאד מאד גבוה ולא מתנהגת בכלל כמו אוטיסטית, כי השליטה שלי כבר כל כך מוצלחת שלא רואים כמעט בכלל את ההבדלים בתפקוד. (אין ניתוקים, בהייה, שינויים "מוזרים" בקצב הפעילות וכ"ו.). אני חושבת שבגלל זה אני עדיין חייבת מרחב מחייה פרטי שמאפשר לי לוותר על שליטה וסתם להיות מי שאני. זה נורא מעייף לנהל כל הזמן את התפקוד של הגוף במודע....

ענתנוי

New member
המבט החברתי

לא הפריע לי כי אנשים אחרים היו רק כתמים מטושטשים ברקע. גם היום אנשים לא ממש קיימים בעיני כגוף אלא רק כנשמה, או "שיר", ובחלומות ובזכרונות שלי יש רק מקומות ורק לעתים נדירות יש פנים, בדרך כלל כסימן אזהרה, כי בני אדם מסוכנים.....

arana1

New member
התפישה של הגוף כאמצעי היא חלק מהבעייה

ומה שגם מפריד בין הקיום שאנשים נורמטיבים מזהים אותו כחברתי ובין כיום שמבטא קשר הדוק יותר בין התודעה לחושים

לא שאני מתיימר לפתור או לייצג פתרון לבעייה הזאת
כל מה שאני אומר זה שחלק מהותי מהבעייה זה היחס לגוף כאמצעי

אולי הגוף תמיד יהיה גם אמצעי ולא רק מטרה או חלק אורגני מהנשמה אבל השאלה היא איך אנחנו מאפיינים אמצעי
אמצעי מכני
אלקטרוני
פיזי
והדברים משתנים
והם משתנים בצורה שבה האמצעי פחות סותר למטרה, הכלי קצת יותר הולם לתוכן
למשל בדרך שבה התשתית החברתית מתפתחת על מנת לסלק את הגורמים המתווכים מהביטוי של האישי ואפילו ההישרדותי

הדרך שבה אנחנו משנים את העולם משתנה וכחלק מהשינוי הזה יש גם אוטיזם שמבטא תפישה שנתפשת כהרבה יותר ישירה והרבה פחות מתווכת מצד אחד אבל מצד שני הרבה אוטיסטים גם הכי צריכים אמצעי תיווך למה שאנשים נורמטיבים עושים ישירות,
וזה בדיוק בגלל שהישירות האוטיסטית היא הרבה יותר עמוקה והרבה פחות מיידית מכפי שהסביבה מתארת לעצמה
יש שם עומק אחר
עומק שעדיין אינו מזוהה ככזה ולכן נרמס כל הזמן ללא שום התחשבות ויסורי מצפון מצד הסביבה

לחיות בהסתר זה מה שכולם עושים
זה לא פתרון לאנשים שזקוקים לאמת ולכנות כאוויר לנשימה

מה שאני כותב אינו ביקורת אלא יותר השתתפות ושיתוף במצוקה

הבעייה היא הפער הבלתי נסבל בין הגוף החברתי לגוף האמיתי
כולם מרגישים את הפער הזה, אולי, אני רואה לא מעט אנשים שמרגישים את החברה כדבר מאוד נעים וטבעי להם, אצל אוטיסטים הפער הזה הוא בלתי נסבל
לדעתי זה גם מהסיבות שכתבתי כאן למעלה

שליטה גופנית היא הרסנית לחלוטין לאוטיסט שהחיבור שלו למציאות מבוסס על דיאלוג איתה ולא על שליטה
ולכן אוטיסטים צריכים כל הזמן להתנתק ולנוח בדיוק מהפעילות שנחשבת כהכי מענגת לאנשים נורמטיבים
וחבל שזה כך
כי לאוטיסטים יש תפישת חברה וקבוצה מאוד עמוקה ומעניינת
תפישה שיש בה פחות פרדוקסים
והעובדה שזה שם אותם במצב שבו כולם יודעים לשפוט אותם בבטחון כחסרי כישורי חברה רק מעידה עד כמה החברה היא נורא מגעילה וטיפשה ורעה
ואלה שמייצגים את התפישה הזאת
הפסיכולוגים והמאבחנים
הם הכי רעים והכי טיפשים
או שהם סתם צינים ונצלנים

ענתנוי

New member
הבעיה היא שיפוטיות

אני מסכימה עם רוב מה שאתה מתאר אבל מתנגדת מאד לגישה הביקורתית וחסרת האמפתיה לאנשים אחרים שסובלים, גם אם הם גורמים סבל לאחרים, בכוונה או מחוסר הבנה ואפילו אם יש להם תארים מתקדמים בפסיכולוגיה ופסיכיאטריה.
הם לא רעים, הם סובלים יותר מאיתנו אבל אין להם מודעות עצמית מספקת כדי להבין את זה.
אנחנו יכולים להיכנע להם ולנסות לוותר על המודעות שלנו, להילחם בהם או פשוט לתת להם לחיות את החיים שלהם בלי לנצל אותנו למטרות טיפוליות שפועלות בדרך כלל להיפך - כי אם למטופל יש מודעות עצמית גבוהה יותר, לא משנה מי הוא או בן כמה הוא, הוא תמיד יהיה המטפל.....

arana1

New member
נכון

ומשום כך שופטים אוטיסטים כחסרי אמפטיה בדיוק בגלל שהם מממשים אותה דרך הקרבה עצמית שאלה הלועגים להם ומתנשאים עליהם ושופטים אותם ומאבחנים אותם אפילו לא מסוגלים לשער את קיומה

אז מה את מציעה ?
שננציח את העוול הזה לעולמי עד רק בגלל שאנחנו נחמדים נורא ?
למי זה מועיל בדיוק ?

בואי וננסה לשם שינוי להתייחס לחברה הנורמטיבית, ולמייצגיה כמטפלים ומאבחנים, כאנשים בוגרים המסוגלים גם לקצת חשבון נפש ושיקול דעת, את יודעת, משלב מסויים אדם צריך גם להתחיל להתמודד עם עצמו אם הוא רוצה להתפתח לאדם טוב יותר, ולכן את לא עושה לאף אחד טובה כשאת חוסכת ממנו את ההזדמנות לזה רק בגלל שלך יש מודעות יותר גבוהה ממנו

התנשאות אינה תמיד הבסיס הכי טוב לטיפול
הרי כולנו מכירים את זה ומכירים בזה
אז בואי נאמר למטפלים את האמת בפנים
אתם מפגרים
תתאפסו על עצמכם ותתחילו לעבוד
זה קשה וזה דורש השקעה והקרבה אבל בסופו של דבר זה יעשה גם לכם טוב

ענתנוי

New member
מכה תחת מכה

זה לא נכון, לא חכם ולא עובד.
אם מתייחסים אליך בהתנשאות וחוסר אמפתיה זה מאד ברור ומפתה להתיחס אליהם בהתאם אבל זה מכניס אותך סתם לסחרור חסר טעם - למלחמה שאין ממנה מוצא.
למערבולת של האשמות הדדיות שמשאירה אותך חלש מולם, כי הם הרוב.

פשוט, תתיחס אליהם כמו שאתה רוצה שיתייחסו אליך - כמו לבני אדם ולא כמו לקבוצה ואולי תגלה להפתעתך שהם באמת כאלו והם מפסיקים להסתתר מאחורי התארים והתיאוריות שלהם כשהם מרגישים מספיק בטוחים ונינוחים - ואז הם גם פתוחים להקשבה, בדיוק כמוני וכמוך.....

arana1

New member
זו לא מכה תחת מכה,הכי לא

ממש חורה לי שאת ואחרים מפרשים את זה כרצון לנקום או להחזיר
כי זה בדיוק ההפך מזה
זה נסיון לחפש דרך איך להיחלץ ממעגלי תגובתיות חוסמים

זה לא שאני הולך לבן אדם ומנסה להתייחס אליו בחוסר אמפתיה
אלא שאני פשוט אומר שהבן אדם המסויים הזה לא מסוגל לקרוא את האמפתיה שלי כאמפתיה ולכן כל מה שקורה בינינו הוא שלילי אז שלום ולא להתראות וסגרנו עניין ובואו ננסה להתקדם למקום שבו יש יחסים שהם מעבר לניצול שמתחזה לטיפול
מה בדיוק הבעייה עם זה ?

אני מצפצף על הרוב, לא מעניין אותי, אני לא פשיסט ולא בבון נורמטיבי, אלא אדם שמוכרח להאבק על האמת שלו ועל רגשותיו על מנת לשרוד את הגהנום שבו השקר נחשב לאמת ולהפך
וגם לא נכנס למערבולת של האשמות הדדיות אלא רק מתאר איך המצב נראה מהזווית שלי
אני הרי לא מטופל ומאז ומתמיד סירבתי לכל יומרה לרפא אותי ולטפל בי
בדיוק בגלל שהתנסיתי בזה במידה שאיפשרה לי להבין בדיוק את מה ששרה כתבה בפייסבוק
יש גם אמת, גם רגשית, וגם רגישות, שלבטלה רק בגלל שזה לא יפה להתנהג בצורה לא מקובלת זה הדבר הכי נורא שאפשר לעשות לאוטיסטים

ניסיתי להתייחס למטפלים ולאנשים נורמטיבים כבני אדם
זו טעות
איומה
ששילמתי עליה ביוקר
הם לא פתוחים להקשיב
נקודה
את חושבת שמה ששרה כתבה הוא סתמי ?
כל מי שישב מול פסיכולוג ועובד סוציאלי מכיר את החרא הזה טוב מאוד
טוב מדי
הלוואי שהיה יכול להיות אחרת
הלוואי

אני לא מתייחס למטפלים ולעוס ולפסיכולוגים בהתנשאות ובחוסר אמפתיה
פשוט מצאתי שמתוקף המצב עדיף לא להתייחס אליהם כלל

את חושבת שהמדוכאים צריכים כל הזמן לרפא את המדכאים ?
לי התבנית הזאת נראית כבעייתית מדי
והגיע הזמן לנסות להתנער ממנה לפחות קצת
וזה קשה מאוד
בדיוק בגלל שאנשים מגיבים כמוך כל הזמן

ענתנוי

New member
אסטרטגיית לחימה

אני לא הולכת לאף אחד ולא מוכנה לתת לשום מטפל דריסת רגל בחיים שלי. זה מובן מאליו.
אני טוענת שזו מלחמה והדרך היחידה לנצח היא לא לנצח במשחק אלא לנצח את המשחק. להוציא אותו מהתודעה שלך, כדי שזה יפסיק להטריד אותך ואז לא תצטרך לחשוב על זה יותר.
שיפתרו את הבעיות שלהם בעצמם. זה חשוב רק אם זו המשפחה שלך ואתה חייב לפתור את בעית התקשורת שלך איתם.

אני חושבת שהצלחתי לעשות את זה רק אחרי השבוע האחרון, כשהייתה לי הזדמנות נפלאה לשחזר את טראומות הילדות שלי ולחוות שוב את התופת של דנטה שנקראת "מחלקה פנימית" (בלי לציין שם...).
הפעם הצלחתי להבין שזו לא אשמתי שלא מטפלים בי ומזיקים לי במקום לעזור לי וזו אפילו לא אשמתם כי יש שם גם אנשים נפלאים אבל המערכת בלתי אפשרית ולא הומנית ודורסת את כולם.
ברגע השיא, במיון באמצע הלילה, כשהגוף שלי צורח מכאב והראש שותק בגלל מחסור בחמצן, מוקפת באנשים סובלים וזועקים לעזרה וצוות שאפילו לא מנסה להיענות לקריאות בגלל העומס הבלתי אפשרי מצאתי את השלווה והשמחה כי הבנתי פתאום שאני ככל האדם - כולנו סובלים.....

הפחד שלי קשור לאהבה כי לא יכולתי לתת לאף אחד לנסות להרגיש אותי או להבין אותי - מישהי ניסתה את זה היום והפסיקה לנשום.....
אני מקווה שעכשיו אני אמצא את הדרך להעביר את הידע שלי בלי לחנוק אף אחד.....

arana1

New member
אסטרטגיות לחימה לא מעניינות אותי כלל

אני לא לוחם

ואני מסרב לראות את הקיום כמלחמה
אני גם לא יודע לראות את החיים כמלחמה
זאת חלק מהבעייה שלי ושל הרבה אוטיסטים אחרים
והרי בדיוק לכן אנשים יכולים להתעלל בנו כל כך הרבה שנים ואנחנו אפילו לא נבין שזה מה שהם עושים

אני "מנצח" את המשחק על ידי זה שאיני משתתף בו
זו אפילו לא בחירה
ככה נולדתי

לקח לי הרבה שנים להבין שמטפלים ורופאים ומאבחנים משחזרים בדיוק שאין אכזרי ממנו את כל מה שהיא הכי פגום ופוגם ביחסי הורים ילדים
ובדיוק לכן הורים כל כך אוהבים לקנות את השטויות שלהם
כי הן נותנים להם את הבטחון והיכולת להסתיר את כל מה שהכי מכוער ביחסיהם הסמכותיים עם מי שבסך הכל יודע רק לאהוב אותם

לדעתי האחריות על העברת הידע היא לא רק עלייך
אם אין שמה מישהו בצד השני אז לא יעזור כלום
וצריך להיות צנוע מספיק על מנת לדעת זאת

ענתנוי

New member
אתה תמיד משתתף בו

אתה חי.
החיים זה מאבק תמידי באנטרופיה, בין אם אתה מכיר בקיומה או לא.
בשבילי זה ברור ומובן מאליו כי מדי פעם אני צריכה להילחם בשביל אוויר לנשימה. בשבילך זה כנראה כל כך מובן מאליו שאתה יכול להתייחס לזה רק כאל בעיה אנושית פשוטה.
לא אכפת לי מי נמצא בצד השני, כי הצד השני ממילא לא קיים מבחינתי. בעולם שלי אין צדדים. יש רק שתי אפשרויות: להיות או לחדול.
יש הרבה פשרות שמאפשרות לנו לחיות בכאילו וזה באמת רק עניין של בחירה. אני בוחרת לחיות במלוא מובן המילה וזה כולל גם את זכותי לבטא את נקודת המבט שלי, כי בשבילי זו משמעות החיים וזו האהבה שלי. המבט שלי הוא ידע, הידע שלי הוא תובנה, התובנה שלי היא החיים עצמם ואני לא מוכנה יותר לוותר על זכותי לתת לחיים לזרום דרכי גם לבני אדם....

arana1

New member
מאבק באנטרופיה אינו מלחמה

זה כל העניין
שאלימות לא עוזרת לסדר בכלל אלא רק מעצימה את הכאוס
הרי בדיוק גם משום כך יש פער כל כך מחריד ומענה וכואב בין הגישה האוטיסטית יותר לזו השגורה

ואותי הכי הכי מעניין מי נמצא בצד השני, כי הצדדים נעלמים רק כשמרגישים את הצד שני בשלמות

וזו נקודת מבטי ואותה אני מבטא ואותה אני חי

בדרך כלל אוטיסטים יותר נוטים לחפש תובנות וידע
לצערי גם זה נחשב כראוי לגינוי

Conviva

New member
הפתיחות לצליל אחר

כמובן קיימת, אבל היא מאוד מוגבלת.
זה מה שענת רוצה לומר לדעתי. צריך לבחור קצב נכון וטון סביר. עדיף בצעדים קטנים ובסבלנות ומתוך הכלה מאשר לטרוק דלת.
זה כמו עם לימוד שפה חדשה: לא מתחילים מג'יימס ג'וייס, עדיף להתחיל ב"אבא ראה פיל".

כל הקטע הוא ששניכם צודקים, גם אתה וגם ענת. ואני לא אומרת את זה בשביל לגשר ביניכם, ממש לא, אלא בשביל להבליט את ששתי הדעות שלכם חיוניות והכרחיות אם רוצים למצוא זמן ומקום משותפים לכולם.
צריך גם אומץ ותעוזה להבעיר מדורות וגם סבלנות והכלה אינסופית בשביל לרפא פצעים. לאו דווקא בסדר הזה, זה שתי תנועות מקבילות. גברית ונשית.
זה כמו עם יצירות אמנות. אם האמן נשאר לדבר לגמרי בשפה של הקיים, מבלי לשבור כללים וכלים, הוא לא מחדש דבר. שום דבר לא נחשף דרכו. ואם הוא שובר מדי את מה שנתפס כקאנון וכנורמה אמנותית של תקופתו, איש לא מבין אותו. צריך לחפש כל הזמן פשרה, ואופי הפשרה כמובן משתנה כל הזמן...

Conviva

New member
וה"פשרה" הזאת נבנית מעצמה

מתוך המצב שבו יש אנשים כמו אראנה ויש כאלו כמו ענת ויש יותר קיצוניים ויותר מתונים ויש כאלה שבין לבין... אף אחד לא מוכרח לכופף את עמדתו בכוח, בגלל שצריך למצוא דרך מאוזנת. הדרך הזאת מתהווה במישור המשותף, מתוך היחשפות של כל הקולות.
(כיניתי אותה פשרה אמנם אבל כמובן לא מדובר בפתרון של ויתור או הקרבה, רק רציתי לסמן את מומנט השזירה של שתי התנועות יחד)

יאן הוס נתן לאינקוויזיטורים לשרוף אותו חי. זהו מעשה שרבים מאתנו מעריצים לגמרי והשפיע על רבים. גם הוא לא היה מוכן לשחק את המשחק "שלהם".
אבל אם כולם היו שורפים את עצמם? מה היה נשאר? מי היה בונה ערוץ להידברות עם הקתולים? מי היה מקים מרחב חדש למי שחשב אחרת מהם?
צריך גם וגם.
וזה מרגש ומשמח ששני הקולות האלה נשמעים כאן בנוכחות כל כך צלולה

ענתנוי

New member
איו פשרה

כי יש מצבים שאין בהם חופש בחירה. אין טווח טעות, אין מקום לשגיאות או היסוסים.
יש "נקודות קצה" בחיים" ואז הבחירה מתגלמת לייעוד - ולהיות או לחדול זו הבחירה היחידה.

כולנו שחקנים בתיאטריון החיים ויכולים לתאר את ההצגה בכל שם שאנחנו רוצים (דרמה, מלחמה, קומדיה, טרגדיה...) ומותר לנו, בזמן החזרות לקטר, להתלונן, לבקש שינויים ולנסות כל מיני דברים - עד שהמסך עולה. ברגע שהמסך עלה אנחנו צריכים לתת את ההופעה המושלמת, עם או בלי התנאים המתאימים - כי כל מה שיש זה בדיוק מה שצריך להיות.....

arana1

New member
מצבי קצה הם מצבים של חופש בחירה מוחלט

אנשים מתעקשים על הליכה בדרך הידיעה בדיוק בגלל שהיא מוביל לשחרור ממצבי חוסר ברירה
זה מבלבל כי שפתית זה מצלצל פרדוקסלית
כי אין לנו בחירה אלא ללכת בדרך שמאפשרת לנו לבחור
אבל זו האמת

לדעתי כל העניין נובע מכך שהאדם הוא יותר מרק שחקן והחיים הם יותר מתאטרון
ומשום כך יש לי בעייה עם המשקל המוגזם שניתן לרגע עליית המסך
זו תפישה שמובילה לנרקסיסזם קטלני, ולפסיכוזה מאוד עצבנית
אין רגע שבו המסך עולה
המסך נפתח כל הזמן
בקצב היחודי לכל אחד מאתנו
תמיד ובכל מקום
ובגלל זה מהכל אפשר ללמוד תמיד
ואין הבדל בין קטן וגדול וזניח ועיקר ושולי ומרכזי וגבוה ונמוך

התפישה של ההופעה המושלמת ברגע הנכון היא קטלנית לחלוטין
הייתי מציע לאנשים לנסות להישמר ממנה למרות שכל הקיום הנורמטיבי בנוי סביבה

ענתנוי

New member
איזו יומרה

המסך עולה בחיים של כולנו ברגע המוות - אם לא הבנת את זה עד עכשיו, ולכן זו הבחירה היחידה שעומדת לפנינו במצבי קצה....

arana1

New member
מי שמת המון פעמים יודע שיש אין סוף מסכים ולכן גם אין אף אחד

יומרה זה הנסיון הנרקסיסטי לדפוק הופעה
מושלמת
כביכול

ענתנוי

New member
גם לחתול יש רק 9 נשמות

וברגע המוות כולנו מושלמים, כי כל מה שנשאר זו האמת העירומה במלוא הדרה.

למעלה