תתערבי חופשי ../images/Emo13.gif
קודם כל - אני לא טובה ולא מצילה. אני לקחתי את דליה מסיבות אגואיסטיות לגמרי ולא בכוונה להציל את העולם. מעולם לא ארצה שהיא תחשוב שלקחתי אותה בגלל שאני יותר טובה, אלא רק כי רציתי אותה יותר מכל דבר אחר בעולם. לגבי לשפוט - מה לעשות, אנחנו שופטים מדי יום ביומו. לא הכרתי אישית את היטלר (ואני כמובן לא מנסה להשוות בינו לבין אמא של דליה אלא רק לתת דוגמא קיצונית שתבהיר את עמדתי), אבל אני שופטת אותו. גם את האיש שרצח את בת דודתי (ושוב - לא בשביל ההשוואה) איני מכירה אישית, אבל אני שופטת אותו. אנחנו שופטים אנשים על סמך המעשים שהם ביצעו, כפי שהם נתפסים בעינינו. אנחנו מסיקים מסקנות לוגיות מהעובדות כפי שהן מוצגות בפנינו, מהרשמים שלנו. נכון שלעיתים יש סילופים, ובשביל זה אני משתדלת לקבל ולהצליב מדיע ממספר מקורות. אני רק בן אדם ויכול להיות שיהיו מקרים שבהן המסקנות שלי לא יהיו נכונות אם בגלל שהסתמכתי על מקורות לא אמינים שחשבתי שהם אמינים או כי התהליך הלוגי שלי של הסקת המסקנות היה פגום. אך אין דרך אחרת להסיק מסקנות ולגבש דעות ורוב הזמן אנחנו מאמינים שאנחנו צודקים במה שאנחנו מסיקים מהנתונים שיש לנו על העולם. מה לעשות, כל עוד לא הוכח אחרת אין לי סיבה בשלב זה לחשוב שאני טועה. לגבי רלוונטיות - לא אמרתי שמה שאני חושבת רלוונטי לדליה. כל הזמן דיברתי על נקודת המבט שלי בלבד, עדיין לא הגעתי לשלב שבו גם היא חלק בעניין. כל העניינים עכשיו מאוד טריים אצלי עדיין ועוד לא גובשו ולא התיישבו אצלי בראש במקומות הנכונים והקבועים, שמהם אני אוכל לשלוף אותם בצורה מאורגנת ומסודרת ולהשתמש בהם בצורה משכילה. על מנת שאי פעם אני אצליח להגיע למצב שבו אני אהיה בטוחה בהתנהגות הנכונה שלי עם דליה, אני חייבת לעבור את השלב הזה עם עצמי. אם אני אדחיק עכשיו את מה שאני מרגישה, אני אף פעם לא אצליח לפתור את זה עם עצמי ולמצוא את האיזון הנכון אצלי ולהעביר אותו לדליה. אני לא יודעת אם ניתן להגדיר את מה שאני מרגישה ככעס או טינה, אני בעצמי עוד לא מצאתי את ההגדרה הנכונה. בכל מקרה, אני חושבת שתהיה זו טעות מצידי לנסות להתנער מהרגשות האלה באופן מלאכותי. אני מעדיפה ללמוד להשלים עם הרגשות האלה, כי יש סיכוי שהם יהיו שם תמיד - להגיע לשלווה נפשית בעניין למרות הרגשות האלה נראית לי משימה יותר מציאותית. זה מאוד דומה למה שפאני כתבה. אז, ורק אז, אוכל להגיע למצב שבאופן שקול ומחושב ומתוך שלוות נפש והשלמה אוכל לאפשר לדליה להרגיש כפי שהיא רוצה להרגיש, בנפרד ממה שאני מרגישה. מדוע קשה לי לוותר על הרגשות האלה - בטח לא בגלל שאני מרגישה מאוימת או חסרת בטחון עצמי. אולי ארגיש ככה בעתיד, אני לא נביאה, אך נכון להיום זה ממש לא ככה. אולי מה שאני אומרת לא מקובל עליך - אבל לדעתי אין שום סיבה שבעולם לוותר עליהן. אני חושבת שזו זכות לגיטימית של אדם להרגיש רגשות שליליים כלפי מה שלדעתו ראוי לרגשות כאלה. אני לרגע לא מתביישת ברגשותיי או חושבת שהן לא במקום. וזה לא מתייחס רק לאמא של דליה. אני אכעס על חבר שבגד בי, על אדם שניצל אותי, שפגע באלה שיקרים לי, שהתנהג בצורה שאני מגדירה כלא הגונה ולא אנושית. אני חושבת שכעס הוא תכונה אנושית שאין טעם, וגם לא בריא לבריאותנו הנפשית, להכחיש את קיומה. להפך, נראה לי לא טבעי לא לכעוס על אף אחד אף פעם. זה טבעי כמו לאהוב. אני בדרך כלל לא כועסת בלי סיבה וגם אם הסיבה שלי מתבררת כלא נכונה או כלא רלוונטית אני מפסיקה לכעוס. אך כשיש לי סיבה אני כועסת ומגנה ללא כל נקיפות מצפון. אני חושבת שזה לא מציאותי לאהוב את כל העולם ולכן למעשה התסכול הזה של הכחשת הכעס ישב איפה שהוא בפנים וילחץ עלינו בתת המודע שלנו ואז זה יהיה הרבה פחות בריא ונעים. אני מודה בלי בושה שיש אנשים שמבחינתי לא ראויים לרגשות חיוביים ואני לא אחפש בכוח את מה שאין וגם לא יכול להיות. ככה אני מרגישה מתוך יושר פנימי עם עצמי. תגידי שזה סובייקטיבי - זה נכון. אבל כל ההסתכלות שלנו על החיים היא סובייקטיבית לחלוטין וזה אף פעם לא יוכל להיות אחרת. לכן כל אחד צריך לעשות את חשבון הנפש שלו עם עצמו ולהיות שלם עם עצמו ועם רגשותיו. אני בעד הזכות והצורך להרגיש - גם לחיוב וגם לשלילה. סליחה על האורך ועל השפה העילגת - פשוט נורא קשה לבטא את כל המחשבות האלה בצורה מסודרת. מקווה שבכל זאת ניתן להבין משהו ושיש בזה איזו שהיא תשובה לשאלותייך.