הקפצה

דיאנה*

New member
דעות שונות

קלה, אנחנו הרי לא בתחרות הדעה הפופולרית כאן. וגם אני מאוד מעריכה את הנכונות שלך לבוא ולהציג את דעותיך גם כאשר נראה לך כעת שאת במיעוט. הרי מה שכולנו עושים כאן זה לשתף במחשבות שלנו על הצידה שבה נצייד את הילדים שלנו בדרכם לפענח את שאלת הזהות שלהם. וכל אחד מדבר מנקודת המבט המאוד אמיתית שלו. יכול להיות גם שכל אחד מאיתנו נשען על צורך אחר שהוא מבקש לפתור. אני מדברת על נושא הזהות האישית ומרכיביה, ואת (כמו סולאנז´ ואחרות) מדברות על אכזבות ושברון לב. לולא רציתי להפגש בעוד דעות הייתי מקלידה לעצמי הודעות בבית וקוראת אותן (תחשבי על החסכון בחשבון הטלפון). ולעצם הנושא. שוב, אני מאוד מסכימה איתך שאין מקום לעודד מחשבות לא מציאותיות ומנותקות מן המציאות. אני רק חושבת שצריך מאוד להקשיב גם למה שהילד אומר וגם לשלב ההתפתחותי שלו. יכול להיות שהוא עכשיו בסך הכל מנסה להבין מי הנפשות הפועלות וכלל אינו פנוי לשפע המידע שמצוי בידנו (אם וכאשר מצוי מידע שכזה). וצריך לברר שכאשר את מתחילה למסור מידע, הילדה כבר מסוגלת להפריד בין ההיסטוריה של לידתה ושל משפחתה הביולוגית ובין מרכיבי זהותה. בכל מקרה, מה שברור זה שאסור לשקר. ילדים לא ממהרים לסלוח על שקרים. זוהי גם הסיבה שאני (כמו אינגליש ודנה) מציעה לך לנסות למצוא אצלך בלב איזה שהוא חיבור לאמא הביולוגית שילדה את היפה שלך. זו שישנה עכשיו כנראה בשלווה ובכלל לא יודעת שאמא וחברותיה מתייסרות בשאלה איך יגיבו כשיום אחד בעוד חמש או שש שנים תפתיע אותך בארוחת צהרים, או באמצע נסיעה לחוג ציור, עם שאלה על אמה הביולוגית. וכן, את המאמץ שתעשי, ברור שתעשי למען דליה. לילה טוב לשתיכן

Kalla

New member
מזדהה מאוד

מקווה ששתינו נמצא את הדרך הנכונה.

fannyd

New member
קראתי את כל השרשור

עמוק-עמוק בלב אני מרגישה כמוך, קלה, אבל נעלתי את רגשותי על מנעול ובריח כדי לא לשדרן לילדות. אסי היא בת שישית למשפחת בני מיעוטים שמתגוררת בכפר בצפון בולגריה, הראשונה אותה מסרו. האשה שילדה אותה צעירה ממני בכשנתיים ועברה עד לידתה 19 הפלות. אני מבינה שאסי נולדה בגלל העדר יכולת כלכלית לממן הפלה נוספת. המולידים חתמו על טופס הוויתור מייד עם לידתה. כעבור 6 חודשים היא נבחרה ע"י המתווך המקומי כראויה "להמכר"(ואני לא מגזימה בהגדרה מהכרותי את איש) אך אז הסתבר שמשהו לא כשורה עם חתימת ההורים. מנהלת בית הילדים חזרה למשפחה והמולידים חתמו ללא היסוס פעם נוספת מבלי להביע רצון לראותה. איך אספר לה על כך? איך אספר לה שבטופסי האימוץ נאמר שהסיבה לאישור הוצאתה לחו"ל הוא "מוצאה הנחות"? אמה של שון ילדה אותה בהיותה בת 17 הרחק מהכפר בו מתגוררת המשפחה. צילמתי את מכתב הוויתור שכתוב בכתב ילדותי עגול בשפה עילגת. דווקא כלפיה אני באמת חשה רק חמלה... עם זאת בשתי תקופות שהותי בבתי ילדים באוקראינה ראיתי יותר ממספיק: תינוקות בעלי מומים שונים ומשונים כתוצאה מנסיון האם להפתר מהוולד, אמהות שמבקרות את פרי בטנן, מרעיפות עליו אחת לכמה חודשים חיבוקים, נשיקות ומסאז´ים ונעלמות שוב. אני רק יכולה לומר שהיחס של סגל בתי הילדים כלפי רב מכריע של המוסרים הוא שלילי בלשון המעטה והם בעצם מכירים אותם יותר מכולנו. אני מודעת היטב לעניין ומשקל שייחסו ילדי לשורשים הביולוגיים. מהסיבה הזאת אני מנסה להכניס לתודעתה של הגדולה גם מוקדים אחרים שמעוררים אצלי רגשות פחות עזות כגון הסוכן המקומי, עורכי הדין, סגל בית הילדים להם אני מנסה "לתפור" תפקידים חיוביים בראשית חייה.

Kalla

New member
פאני

גם אצלי בהחלט יש רשמים חיוביים מאוד מבית הילדים ומנציגי העמותה המקומיים. וגם אני, כמוך, אמנם מביעה כאן את רגשותיי, אבל בטוח שלא אעשה זאת בפני דליה. עוד כשהיינו בעיר הולדתה הדי מכוערת כבר חשבתי על איך להאיר את שהותה שם בכל זאת באיזה אור חיובי ולכן קניתי ספר על העיר שבעלי קורא לו "המדריך לתייר העוור", שבו העיר נראית הרבה יותר נחמדה ונעימה מאשר במציאות. כמו כן, הבאתי קלטות וידאו שבהן דליה מצולמת עם הצוות של בית הילדים וכתוב על הפנים שלהם כמה הם אהבו אותה וטיפלו בה במסירות. אין לי כל רצון או כוונה לעורר אצלה רגשות שליליים לגבי הדרך שבה הגיעה לעולם או חייה במהלך השנה הראשונה. אני מראש יודעת שלא יהיה קל לנווט. אז מה את בכל זאת אומרת, לנוכח רגשותייך, על ההורים הביולוגיים עצמם? איך את מציגה אותם? האם כבר יש שאלות ממש רציניות שדורשות תשובות רציניות? באיזה גיל הן התחילו? איך מאזנים בין מה שרצוי להגיד למצוי בלי ממש לשקר?

אידאליזציה ?

את צודקת לדעתי בכך שלא צריך לעשות מהם את ההורים האידאליים, אבל, אני מאד נזהרת שלא לעשות גם מהם מפלצות (וזה לא תמיד קל, במיוחד כשמתחילות שאלות הלמה מסרו אותי?). אני חושבת שבאופן טבעי עבור ילד או מתבגר ה"הורה" המוסר מצטייר באופן כפול, מצד אחד הוא מסר אותי, אז יש בו צד רע יותר, אבל מצד שני , הוא לא זה שכועס עלי כשצריך או מעניש אותי וכך הלאה. ותסכימי איתי בוודאי שבחינוך של ילדינו , גם כשאנחנו מאד אוהבים אותם ורוצים רק להגן עליהם, החיים לא תמיד קלים וצריך גם משמעת מסוימת כדי לקיים חיים חברתיים תקינים (ולא - הכוונה לא לנהול של מחנה צבאי בבית...). לכן קל לראות מדוע הם רואים "אותם" כאידאלים, במיוחד בגיל הזה שעוד לא כל כך מעכלים את הנטישה, הם ההורים הרחוקים שלא עשו להם שום דבר רע. אני מניחה שכל אחד מאיתנו מתייחס לדברים בדרך אחרת, כי כך טוב לו והוא מאמין שהוא עושה את המיטב עבור ילדיו. כך את, אני ואחרים בפורום. פנינה

Kalla

New member
אשמח אם תקראי את התגובה למשתפרת

אני חושבת ששם ניסיתי להבהיר את דעתי קצת יותר.

הורות !?

כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק ברור - אנחנו כן עושים הבחנה בין ה"אמא" ששם ובעצם רק ילדה אותה (ורונית כיום לא יודעת שהיא גידלה אותה עד גיל שנה ורק אז החליטה למסור אותה, בנגוד לשתי אחיות שלה שנשארו אצלה) לביני. לא פעם דיברנו על תפקיד ההורים (כולל פירוט של כל מה שאומר לנו כמבוגרים לגדל : להאכיל, לחנך, לשחק, להשגיח, לטפל כשחולים, לעזור כשחולמים חלום רע או יש בעיה) ולמה אנחנו ההורים האמיתיים שלה. יחד עם זאת , קשה לי כיום לבקש ממנה להתייחס לאשה ההיא כ"האשה שילדה אותי". רונית עדיין צעירה מאד ואני חושבת שההבחנה נמצאת בבסיס השיחות שלנו, גם כשהיא לא נאמרת במלים. תודה על התגובות החמות פנינה

לימור111

New member
זה מאוד קשה...

קשה לנו, המאמצים. יש הורים מולידים ברקע. יש אנשים שאיננו מכירים בדרך כלל ואולי גם ילדינו לא יכירו לעולם והם בכל זאת מחוברים אליהם. אין לנו שליטה על הכינוי ´אמא´ ו´אבא´ להורים הביולוגיים. גם אם ננסה להעביר לילדינו את המסר שהם אינם ´הורים אמיתיים´ אלא אנחנו, אין לנו שליטה על המחשבות שלהם. לכן לדעתי עדיף שנרפה, שניתן לגיטימציה למחשבות שלהם שהכי מאיימות עלינו, כדי שיוכלו להתמודד טוב יותר עם המטען הכבד עד מאוד הזה שנחת עליהם כל כך מוקדם בחייהם. היום היינו אצל משפחה שיש לה בן מאומץ בן שבע וחצי. השאלות מתחילות לעלות. ואני חשבתי לעצמי, הבת שלי, התינוקת שלי, תגיע גם היא לגיל הזה ותתחיל גם היא לשאול שאלות הרבה יותר נוקבות מאשר קודם. ויחד עם כל רצוני לעטוף אותה ולהגן עליה מכל רע שבעולם, לא אעזור לה בכך שאנסה להכחיש את המציאות עבורה: יש אשה שילדה אותה, זאת לא אני. גם היא בעיני, כשאני חושבת על כך, אמא שלה. בדרך לגמרי אחרת, אבל לא בטוח שיותר שולית. אחרי ככלות הכל, היא, היא, הביאה אותה לעולם.

ללימור 111 .מאם שנשכחה.

קראתי את מה שכתבת והתרגשתי. צר לי על הקושי שאת עוברת, עקב רצונך לגדל ילד ולהעניק את שבך. ולקבל חזרה אהבת ילד, משום שאין יפה וטוב מזה. תסלחי לי אם אני קצת מתרגשת ,מעולם לא כתבתי או התחברתי אל הצד השני. אני אם ביולוגית של ילד שאומץ. כיום אני ובני נפגשים לאחר שנים של כאב וגסיסה. החיפושים אולי יפחידו אותך,אבל אין לך ממה, את היא אמא שמש ,אך ישנה גם אמא אחרת והיא אמא ירח.את תאירי יומו של ילדך ,והיא תשמור את רוחו בלילות ותסייעה לך לאורך כל הדרך. ישנם בחיים הרבה סוגים של פחד.חוסר בטחון לגבי העתיד.אך הפחד הגדול והכואב ביותר הוא ,שיגזלו ממך את ילדך. אמא שמש מי כמוני יכולה להבין אותך? לי זה קרה. רציתי להעביר לך פרט חשוב, ההורים הביולוגים לא ברקע,הם בני אנוש כמוך. אך לא ברי מזל כמוך לגדל את ילדם. הם אלה שבזכותם יש לך מתנה כל כך נפלאה. אני פה בשבילך גם אם את כועסת.

משתפרת

New member
לאם שכלל לא נשכחה

אימצנו בחו"ל, והרגש שבליבי כלפי האישה שילדה את בני הוא הכרת תודה. בעצם הויתור על ההורות- איפשרה לי את אושרי. יתרה מכך, איפשרה לילד הנפלא והאהוב שלי לקבל סיכויים ועתיד. במקרה שלנו אין כל כעס על אותה אישה. יש בליבי רחמים על המצב הקשה שהביא אותה להפנות גב לאינסטינקטים האימהיים הטבעיים. יש בליבי הערכה לבגרות ולאחריות שגילתה בכך שלקחה החלטה כה קשה. וכשיגיע לבגרות אעמוד לצד בני אם ירצה לנסות ולגלות את הקשר הביולוגי שלו.

לימור111

New member
אמא ירח../images/Emo24.gif

אני לא כועסת, גם לא חשבתי לרגע שהורים ביולוגים שמסרו את ילדם לאימוץ טובים פחות, אפילו במעט, ממני. אני חושבת שאנשים שמסרו את ילדם לאימוץ הגיעו למצב בו חשו חוסר ברירה. אני מתקשה להאמין שאם מוסרת את ילדה אם יש לה ברירה אחרת. אני לא כועסת על אמה הביולוגית של קרן שלי המדהימה כפי שאינני כועסת עליך. אני מרחמת עליה. ברור לי שהקושי שלה הביא לי את הילדה שלי. אני בעלת חוב שלא אוכל לפרוע אותו לעולם. אני גם לא חוששת שקרן תעזוב אותנו ותלך למקום אחר. ברור לי שאם מערכת היחסים בינינו, מלאת אהבה וחום, תמשך כפי שהיא, היא לא תרצה ללכת לשום מקום. אבל גם ברור לי שיום אחד יתעוררו השאלות, והיא תחשוב ותרגיש רגשות מסוגים שונים כלפי הורתה. חשוב לי להציג לה נכון את אמה הביולוגית כדי שלה יהיה קל יותר לחיות את חייה. נדמה לי שמשתפרת כתבה כאן משהו שמשתמע ממנו הדבר הבא: אותנו ההורים המאמצים הגנים כבר לא מעניינים יותר. את הילדים שלנו הם מתחילים לעניין בשלב כלשהו. והתוספת שלי: הדרך בה גידלנו אותם כל השנים, הבטחון שנטענו בהם, הלגיטימציה שניתן להם לשאול כל דבר ולפרוק כל קושי שעל ליבם, יעזרו להם לבנות את האישיות והזהות עצמית שלהם. נקווה שעל הצד הטוב ביותר. ברוך בואך אלינו, ואנא, אנא, השארי אתנו.

דיאנה*

New member
לאמא ירח

לא יודעת איך להתחיל לכתוב לך. מאוד שמחה שעם כל ההתרגשות שלך החלטת להשמיע כאן את קולך. מרגישה בכל מילה שלך את הכאב של הפרידה מן הילד. שמחה עבורך שכיום את נפגשת איתו. הרבה כוח צריך כדי לקבל עליך תפקיד של אמא ירח, כשאת יודעת שמישהי אחרת משמשת בתפקיד השמש. מקווה שהאם הביולוגית של בתי גם היא שומרת עלינו כך. יש משהו מאוד מנחם עבורי במחשבה הזו.

דנה666

New member
../images/Emo51.gifאמא ירח ../images/Emo140.gif

דבריך כל-כך מרגשים, כל-כך מרגיעים ומחממים ! דבריך מלמדים על נפש ענקית. את לא נשכחת. את איתנו כל הזמן. הישארי איתנו כאן !!

דנה 666 מאמא ירח../images/Emo20.gif

אין מילים לומר את אשר בליבי היום. אך יודעת שתמיד חשבתי על הורים מאמצים מחשבות מנוגדות . חשבתי לעצמי:איזה נפלא שישנם בני אדם עם יכולת נתינה לילדים הזקוקים למשפחה אשר תאמץ אותם ותעניקל הם בית חם ומשפחה אוהבת. אך לצערי לא כולם כאלה. גדלתי מאז וכל כך הרבה דברים נראים אחרת, לא כל המשפחות נשארות כפי שהיו בהתחלה. ישנם מצבים לאחר שנים של חיבור בין ההורים המאמצים והילדים המאומצים,כאשר מגיע השלב שלילד חסרה חוליה משלימה, מי שהוא באמת, מאיפה הוא בא ומי האנשים שנתנו לו חיים ולמה הוא מרגיש דברים מסויימים אחרת מבני הבית ולמה נמסרתי לאימוץ?. אמרתי כבר שעברתי מספיק כדי לא להיות אחת שלא מחוברת למציאות? אני יודעת על מספיק מקרים ולא רק דרכו של בני,אלה דרכם של עוד מספר מאומצים אשר עברו ועדיין עוברים סחיטות רגשיות קורעות לב. כל אם ביולוגית החשה את ילדיה ולא משנה מה הם הנסיבות לפרידתה מהם,חשה כאב נורא,שלא לדבר על הילדים התמים האלה שלא יודעים איך לרצות את כולם ונקרעים לגזרים מפחד לאבד את המשפחה שנתנה להם בית חם משפחה ואהבה שלא אמורה להיות תלויה בדבר. אני כותבת לך את הדברים האלה שלא בהקשר למה שכתבת לי אלא משום שאני חושבת שמן הראוי להעביר את המסר הזה לכל בני האדם אשר נפלה בחלקם הזדמנות נהדרת להיות הורים. ומי כמו הורים מאמצים יודעים כמה נפלאה המתנה. לכן כאם ביולוגית, הרואה דברים גם מרחוק ושלא זכיתי להיות אם או לבנות לי את ביתי החם, עקב יסורים מתמשכים לאורך כל שנות הציפיה למצוא את בני אשר לעולם כבר לא יזכור את שירי בלילה גשום כאשר השכבתיו לישון וזה הרבה, תאמיני לי. דנה, תודה על המסר, שמחתי שהרגשת תחושת רוגע ושחיממתי לך את הלב. אני חושבת שאין ממה לחשוש לגבי העתיד אלא לדעת להגיע אליו בריאים ככל הניתן.

דנה666

New member
אמא ירח ../images/Emo42.gif

אני מאד מעריכה את דבריך. אני מתארת לעצמי שחושבים פעמיים לפני שמחליטים לטבול בגוב הלביאות שלנו (שבטח נראה כך מבחוץ). המסר של דברים מובן, ומאוד חשוב. אני אמרתי בפירוש, שלפני שהעלתי בדעתי שבצד השני קיימת גם אהבה, היו לי חששות מאד מאד גדולים מפני גיל 18 האיימתני (ואני עדיין לא אימצתי !! רק בתחילת הדרך). המקרים העצובים שאת מדברת עליהם אינם פשוטים אף הם. "הסחיטות הרגשיות" באות, כמו שאת מציינת ממקום של פחד, חוסר ידיעה ורצון כן להמשיך ולהגן על הילד, ואולי עדיין מתחת הכנפיים שלנו. להרבה מאד הורים, ביולוגים ומאמצים, קשה מאד להיות בטוחים שהילדים שלהם ידעו לשמור על עצמם. הפחד שהילד יגיע, נרגש ומלא ציפיות, למקום שיאכזב אותו, או חלילה יפגע בו (שוב ?) הוא עצום. ויש גם מקומות כאלה. אבל כן, אנחנו רוצים ללמוד את המסר, ועובדים על זה. ואת עוזרת מאד. תודה ענקית !

למעלה