נטשה הרציונלית
New member
מה שאת כותבת - ממש חשוב לי
את יכולה אולי להסביר קצת יותר ? מאיזו בחינה הבן שלך "מאחור" מבחינה רגשית ? אני רוצה להוסיף, כי הפסיכולוגית ציינה באופן מיוחד את היכולת של הבת שלי לקבל סמכות וכללים, וגם הגננת שלה ציינה זאת בטפסים. יש לה גם יכולת להתמודד עם קשיים (אני רואה זאת למשל בבריכה או בשיעורי הבלט - היא לא מוותרת ולא מבקשת לעזוב, אפילו שאני רואה שבאמת לא קל לה, במיוחד השחיה). יש לה גם יכולת ריכוז טובה (יש לה סבלנות להקשיב לסיפור שאני מקריאה אפילו שעה, בלי לאבד את הריכוז). אבל אני מניחה שדיברת על דברים אחרים ?
מה שאת כותבת - ממש חשוב לימה מפיקים מהגן
אכן בגן לומדים פירוק להברות, לא במובן שלכיתה ח', אלא במובן שמילה בנויה מצלילים. אכן בגן לומדים מניה כולל חשבון ברמה מאוד פשוטה, לא ברמה של כיתה ג', אבל הילדים אמורים לדעת בתום השנה להגיד כמה תפחוים יש בסלסלה אם שמו בה שני תפוחים ושלושה תפוחים. זה מבחינת הידע. אני בעקרון די מתנגדת להקפצה ממש. השנה בגן לא מיותרת. כמו שכיתה אלף לא מיותרת. לדעתי עדיף להקפיץ מכיתה אלף לגימל, ולא לדלג על גן חובה ועל כיתה אלף. בשניהם התכנים הרבה יותר בוני אישיות והרבה פחות נוגעים לידע (אצל ילדים מחוננים). ילד בגן חובה נדרש לבצע פעולות לא רק על פי ענין, אלא גם על פי סדר יום שהוכתב מגבוה. הוא מתבקש לא רק להתענין במה שמעניין אותו באותה שניה, אלא גם להתעניין במה שמעניין אחרים. הוא מתחיל להכנס למסגרת של לימוד מובנה, באווירה תומכת ואוהבת יותר מכיתה אלף (ובלבד שהגננת מבינה את ההבדלים בין גן טרום וגן חובה). גם כיתה אלף היא כיתה שבמהלך הלימודים בה הילד רוכש הרגלים התנהגותים, או דוחה אותם הכל בכל מכל כל. אבל בין אם הוא רוכש את ההרגלים, ובין אם הוא דוחה אותם, לפחות ההורה והמורה יודע איפה הילד עומד, בסביבה שהיא עדיין יחסית מוגנת ומחבקת (יחסית לכיתה ב'). אני הכנסתי את בני הבכור לכיתה אלף מוקדם. אחת השגיאות הגדולות של חיי. ולא שהילד לא היה מושר לכך מבחינת יכולת שיכלית, ולא שהוא לא היה בוגר רגשית. הוא פשוט נכנס מוקדם מידי. יכול להיות שעוד שנה בגן, כיתה ואח"כ קפיצה לג' היו בונים אצלו את הבטחון העצמי ואת הבנת העולם של ביה"ס. עד היום והוא כבר בכיתה י' הוא כל הזמן צעד אחד מאחור, לא מבחינה לימודית, הוא אחד הטובים במחזור, באחת הישיבות הטובות בארץ, אלא מבחינה רגשית. וזה משהו שקשה מאוד לעלות עליו בגיל הרך.
את יכולה אולי להסביר קצת יותר ? מאיזו בחינה הבן שלך "מאחור" מבחינה רגשית ? אני רוצה להוסיף, כי הפסיכולוגית ציינה באופן מיוחד את היכולת של הבת שלי לקבל סמכות וכללים, וגם הגננת שלה ציינה זאת בטפסים. יש לה גם יכולת להתמודד עם קשיים (אני רואה זאת למשל בבריכה או בשיעורי הבלט - היא לא מוותרת ולא מבקשת לעזוב, אפילו שאני רואה שבאמת לא קל לה, במיוחד השחיה). יש לה גם יכולת ריכוז טובה (יש לה סבלנות להקשיב לסיפור שאני מקריאה אפילו שעה, בלי לאבד את הריכוז). אבל אני מניחה שדיברת על דברים אחרים ?