אני משקר
זה מה שהתכוונת להגיד, האף אין זאת? אתה משקר. מאז ומעולם לא האמנתט בטעויות. וגם המרידה של אביב גפן מאז ומעולם היתה מגוחכת בעיני. אם דנו במרידות. דומני שהגריזלי הנייד דן במבע מעניין זה. "אני משקר" הוא טען שמבע זה בעייתי. הגיע הזמן להשיב לכל המורים לפסיכומטרי כגמולם וללמדם דקדוק וקצת ניתוח אינטראקציה, וכיון שאת לא מרוכזת, חשבתי שעכשיו זה הזמן הטוב ביותר לעשות זה. אני משקר משמעו בעברית אני משקר עכשיו. המבע אינו מכיל את המשמעות אני שקרן, שכן המבע אני שקרן מביע זאת. לעומת זאת המבע אני שקרן לא בהכרח מכיל בחובו את המבע אני משקר עכשיו. אני שקרן מתיחס לתכונה שאדם מייחס לעצמו, תכונה זו אינה חייבת להיות רלבנטית תמיד, אולם לרוב היא אכן קימת. בעוד אני משקר מתיחס לפעולה שהאדם עושה ברגע זה ממש והיא בעלת תוכן ומשמעות כרגע. כלומר אדם יכול לומר על עצמו שהוא שקרן ולא לשקר ברגע זה ממש. לעומת זאת אדם יכול לומר אני משקר עכשיו ביחס לעכשיו המיוחס למבע זה ללא קשר לאופיו של האדם. או לחלופין: אחת האינטראקציות החביבות עליי, וכיון שהיא כזו אני נוטה לחזור עליה לעיתים קרובות, הולכת משהו כזה: ג: אני בטוח שניעו יתלהב מהנוסעת אפילו שהיא לא בלונדינית. נ: באמת? ג: לא. ואם תרצו ניתוח של אינטרקאציה זו ומה בדיוק מגוחך בה, אולי אם תנוח עלי הרוח ויום שלישי יוכיח עצמו כפעמים כי טוב.