הקפיטליזם הפסיד

גופמן

New member
אשרי האיש שבמושב ליצים לא ישב

או לחלופין לא הכמות אלא האיכות. או לחלופין, אני לא אשם שבהתנהגותך הפזיזה והרשלנית גירשת, בלי לחשוב פעמיים אם יורשה לי לומר ובלי להתייעץ, גורמים חיוביים כמו מר פטשון. או לחלופין, אחרי החגים יתחדש הכל. או לחלופין, את השרשור הנוכחי התחיל גריזלי נייד.

אתה טועה ומטעה:

מר פיטשון גירש את עצמו, לאחר שנכזבו תקוותיו לגרש את כולנו (אם אני זוכרת נכון, הרי שגם אותך הוא שלח לארגז החול). ותודה, שמר פיטשון היה משעשע ביותר בחוסר פומוייותו הלכה למעשה. ונתנחם בשירשורים הארוכים שאנו מנהלים. זה באמת הישג נאה עבור שלושתנו.

אתה טועה ומטעה - 2

אוף, אני לא מרוכזת: כל הזמן כותבת רק חלק ממה שרציתי, ורק אח"כ רואה ששכחתי עוד משהו. מה זאת אומרת "אשרי האיש שבמושב ליצים לא ישב"??? מה, פה זה לא מושב ליצים???

גופמן

New member
אני משקר

זה מה שהתכוונת להגיד, האף אין זאת? אתה משקר. מאז ומעולם לא האמנתט בטעויות. וגם המרידה של אביב גפן מאז ומעולם היתה מגוחכת בעיני. אם דנו במרידות. דומני שהגריזלי הנייד דן במבע מעניין זה. "אני משקר" הוא טען שמבע זה בעייתי. הגיע הזמן להשיב לכל המורים לפסיכומטרי כגמולם וללמדם דקדוק וקצת ניתוח אינטראקציה, וכיון שאת לא מרוכזת, חשבתי שעכשיו זה הזמן הטוב ביותר לעשות זה. אני משקר משמעו בעברית אני משקר עכשיו. המבע אינו מכיל את המשמעות אני שקרן, שכן המבע אני שקרן מביע זאת. לעומת זאת המבע אני שקרן לא בהכרח מכיל בחובו את המבע אני משקר עכשיו. אני שקרן מתיחס לתכונה שאדם מייחס לעצמו, תכונה זו אינה חייבת להיות רלבנטית תמיד, אולם לרוב היא אכן קימת. בעוד אני משקר מתיחס לפעולה שהאדם עושה ברגע זה ממש והיא בעלת תוכן ומשמעות כרגע. כלומר אדם יכול לומר על עצמו שהוא שקרן ולא לשקר ברגע זה ממש. לעומת זאת אדם יכול לומר אני משקר עכשיו ביחס לעכשיו המיוחס למבע זה ללא קשר לאופיו של האדם. או לחלופין: אחת האינטראקציות החביבות עליי, וכיון שהיא כזו אני נוטה לחזור עליה לעיתים קרובות, הולכת משהו כזה: ג: אני בטוח שניעו יתלהב מהנוסעת אפילו שהיא לא בלונדינית. נ: באמת? ג: לא. ואם תרצו ניתוח של אינטרקאציה זו ומה בדיוק מגוחך בה, אולי אם תנוח עלי הרוח ויום שלישי יוכיח עצמו כפעמים כי טוב.

אה?

כלומר, לא יאומן, אבל את החלק הראשון (על ההבדל בין "אני משקר" ל"אני שקרן") דווקא הבנתי. ובאשר לחוסר הריכוז שלי - זו תכונה קבועה, אין מה להתרגש מכך. רק שלפעמים יותר קשה להסוות אותה... המרידה של אביב גפן - נו, באמת! מישהו אי-פעם ראה בו מורד? המסר שלו (נגיד, נו, אין לי מלה טובה יותר כרגע) הוא לב ליבו של הקונצנזוס, אין שום דבר פרובוקטיבי באמת בהופעה החיצונית שלו (צביקה פיק עשה את זה הרבה מאוד שנים לפניו). לפחות יש לחנים טובים. מה שנשאר לי תמוה זה הדיאלוג המדומיין שלך עם ניאו. אם הבנתי נכון, אז אתה סבור, שניאו לא יתלהב ממני בכל מקרה (בלונדינית או לא)... למה, גופמן?

גופמן

New member
רגשנות

מובן שלא התרגשתי מחוסר הריכוז שלך, חשבתי לנצל זאת. הרבה יותר עדיף. ובאשר לדיאלוג המדומין. תנסי לקרוא אותו שוב.

לנצל???

לשם מה???
הדיאלוג המדומיין מסתיים בכך, ש(לדעתך) ניאו לא יתלהב ממני. קראתי שוב. ושוב. ושוב.

גופמן

New member
דמייני

כן, חוששני שאני חוזר אחורה. מישהו כבר אמר לך ללמוד לקרוא בצורה מעניינת יותר. משום מה את מתעקשת לקרוא את נ כקיצור לניאו. מוזר. יש עוד שמות וניקים המתחילים בנ. אגב היופי במבע השלישי שהוא מרוקן את המבע הראשון. או שמא את המבע השני. לרוב, מניסיון, הוא מרוקן את המבע השני דוקא.

הצוות המובחר... ../images/Emo6.gif

אגב, יש לנו קהל קוראים, שככל הידוע לי, עולה במספרו על מס´ הכותבים... מבין שלושת הכותבים של הפורום - לאחת אין מושג מה בכלל היא עושה פה...

אמק

New member
הרדי-מייד הוא פומיי

מזה עידן עידנים ועל זה אין בכלל מחלוקת. אגב הרדי מייד הוא גם מודרני ,וגם זילות של המעשה האמנותי.

אני לא בטוחה, שהרדי מייד הוא זילות

של המעשה האמנותי. אני חושבת, שהוא אומר משהו על ההגדרה של אמנות: אמנות היא משהו שאומרים עליו שהוא אמנות (למשל: מציגים אותו במוזיאון). לכן, אסלה שמציגים אותה במוזיאון - היא לא "סתם" אסלה, בהיקשר היומיומי שלה - אלא מוצג אמנותי.

אמק

New member
את משתמשת בהגדרות מודרניסטיות

לצורך תרגום פומי וזה קצת צורם. כל מה שאמרת נכון עד השלב הזה...מעתה אמור שרדי-מייד הוא זילות ... יש מאמר של תמר גטר שאת יכולה לקרוא באתר בבל,היא מסבירה היטב את הזילות של הרדיי -מייד. אגב,כעקרון זה נכון להסתכל על הרדיי-מייד כזילות (האסלה אינה הרדיי-מייד הראשוני) והיה נכון גם בזמן הרלוונטי. הרדיי מייד המוצלח יותר לטעמי היה שילוב של הרדי מייד עצמו עם דבר מה נוסף שאפשר לקרוא לו אמנות.

orlyt

New member
אני מסכימה..

לא ניתן לדבר היום על התפיסות שהתפתחו במהלך המאות ה-16-18 כמשהו שהמשיך באותו אופן עד ימינו היום. הכלכלה השתנתה מאז היזמים של המהפכה התעשייתית, השוק עצמו השתנה, והיום מהרבה בחינות מדברים על פוסט בכמעט כל תחום אפשרי. וכשלא קוראים לזה פוסט אז קוראים לזה "ניאו". ושום תופעה פוסטית או ניאו´ית אינה זהה לתופעה ה"מקורית" שאותה היא לכאורה מחדשת או עוברת. לפעמים לגרסאות ה"פוסט" של תפיסות שונות אין כמעט קשר לתופעה הראשונה שהיתה חלק מהעידן המודרני(?). יש אולי חוט דק שמחבר ביניהן, אולי יש שימוש במושגים שנשמעים דומים, אבל הפרשנות היא שונה לחלוטין.

אמק

New member
זה כבר נמשך כמה זמן

בערך שלושים פלוס שנים ,בתים נבנו בהתאם ,עבודות אמנות נעשו בהתאם ,בהחלט תופעה.

למעלה