הקלטה

• פותח הנושא RoieL
  • פורסם בתאריך

RoieL

New member
עזרה עזרה עזרה!

ניסיתי להקליט את In The Flesh ויש לי כמה בעיות- 1. המדהאני נשמע פשוט חרא דיירקט [את זה אני אפתור כשיהיה לי קונדנסור שאני אציב מול המגבר 2. אני מקליט נניח ליווי לריף, ואז כשאני מקליט את הריף יש דיליי בין הליווי לריף. גם כשאני מסדר את זה עם התוכנה זה לא יוצא מדוייק. איך פותרים את הדיליי הזה מלכתכילה? כנראה שכדי להראות את היכולות שלי אני אצטרך להעלות צילום מהופעה, וההופעה הבאה שלי היא בסוף מרץ. אגב, כל מי שיהיה ב- 29.3 באיזור נתניה מוזמן.

yoni162

New member
תשובות

1. אתה עובר גם דרך המגבר בדרך לכרטיס הקול? אם לא, אז תעשה את זה. 2. תחפש בקובץ help של התוכנה שלך את הערך latency, אם היא שווה משהו צריך להיות שם איזה tool שיסדר את זה.

RoieL

New member
טוב, עוד פרטים

1. אני לא עובר דרך המגבר. זה אמור לגרום לדרייב להשמע יותר טוב? 2. התוכנה היא Cubase SX3, תוכל לתת לי הוראות מדוייקות כיצד למנוע את הדיליי? או שזו בעיה בכרטיס הקול שלי?

yotamn9

New member
אממ

אני חושב שאם תיקח מיקרופון פשוט ב-30 שקל, ותשים אותו מול המגבר זה ישמע הרבה יותר טוב. אני הקלטתי ככה כמה פעמים וזה יצא באיכות די טובה.

yoni162

New member
תשובות

1. זה אמור לגרום להכל להשמע יותר טוב, או לפחות יותר "מוגבר". אם הצליל עובד דרל המגבר הוא עובר גם דרך ה-preamp, שמגביר אותו ומעצב אותו לפי ה-eq שכיוונת. התוצאה נשמעת יותר טוב. 2. לא, תקרא בקובץ help.

eran377

New member
תתחיל לקרוא לזה לייטנסי ולא דיליי

אתה צריך להגדיר את זה נכון. אני מבין שיש לך כרטיס קול פשוט אונבורד נכון? כמה זכרון יש לך במחשב? בכל מקרה אני מציע לך לעבור לתוכנה אחרת פשוטה יותר כמו COOL EDIT PRO או משהו אחר בסגנון, לפחות בשלב הזה.

dash 4

New member
ערן צודק. קיובייס משתמש במנוע ASIO2

לעומת COOL EDIT שלא. ולכן נוצר לייטנסי כאשר משתמשים בכרטיס קול לא איכותי. ברגע שתחליף לכרטיס קול מקצועי, תוכל להינות מלייטנסי נמוך במיוחד של 3 מילי שניה (לעומת 700 שיש לך עכשיו) כך שלא יורגש כלל בהקלטות אודיו בקיובייס. מומלץ בחום. מחיר: החל מ- 800 ש"ח בערך.

לי יש כרטיס און בוארד ואין שום

לייטנסי. תחסוך את הכאב ראש מאבא שלו כשהוא יתחיל לשגע אותו על כרטיס ב1000 שקל...

RoieL

New member
הנה פרטים

כרטיס הקול הוא פנימי, Realtek HD Sound של חברה בשם Gigabyte, החומרה של המחשב איך שמציג אותה הווינדוס מצורף. על איזה כרטיס קול אתם ממליצים? [חיצוני, כן? המחשב הוא לא פרטי שלי ואני לא רוצה להתחיל בבית שלי מלחמות כדי לגעת בחומרה של המחשב].

yotamn9

New member
יש לך מספיק זיכרון

יכול להיות שזה באמת הכרטיס קול.

RoieL

New member
הייתה לי הרגשה כזו

יש לכם המלצות לכרטיס קול חיצוני? ואם תהיה בו כניסת מידי הרי זה משובח, כרגע אני עובד עם כבל מידי שהצד השני שלי נכנס לכניסה "מרובת הפינים" של הכרטיס קול [אין לי מושג איך קוראים לזה].

eran377

New member
יש לי רעיון בשבילך.

כרטיס הקול שאני עובד איתו - Lexicon Alpha, הוא כרטיס קול חיצוני מצוין (יחסית למחירו הנמוך). אני מאוד מבסוט ממנו, אני עובד איתו כמעט בלי לייטנסי בכלל ואפשר להוציא ממנו תוצאות טובות בהקלטות דיירקט לפי דעתי (אתם שמעתם הקלטות שלי איתו כבר...). בכל זאת, צריך פריאמפ טוב. אי אפשר להגיע לתוצאות טובות בלי פריאמפ מתאים כי בסופו של דבר הפריאמפ הוא הגורם שמשפיע הכי הרבה על הסאונד, אחרי האצבעות כמובן. בכרטיס הנ"ל אין כניסת מידי, אבל אם יש לך בכרטיס קול הנוכחי שאתה עובד איתו - אתה יכול להשתמש בו למידי ובלקסיקון לאודיו. זו לא בעיה. הלקסיקון מתחבר בUSB.

RoieL

New member
כמה הוא עולה ואיפה?

עם איזה פריאמפ אתה עובד? הקטע הוא שאחרי כ"כ הרבה קניות מפתה כבר לקנות "רק" קונדנסור ויש לי אולפן ביתי [חדר אקוסטי כמובן גם צריך
].

למעלה