הקלטה

• פותח הנושא RoieL
  • פורסם בתאריך

RoieL

New member
ברור, כי

כשתה נכנס לפורום ורואה שקוראים לך פלצן צפוני מעצבן הדבר הראשון שאתה חושב עליו הוא להתעלם. אתם לא מבינים שכל התגובות האלה וכל השרשור הזה נפתח בגלל שגם אתם צריכים להגיד את המילה האחרונה? אני לא אומר שאני הכי בסדר אבל בבקשה, תסתכלו גם על עצמכם. קיבלתי את ההערות, מיצינו.

doc monti

New member
המממ

תראה, הסולו הזה לא בדיוק מלא בפיל. בכל אופן נראה לי שצריך לעבוד עליו עוד קצת, הוא לא מספיק מדוייק לדעתי. קשה לי להגיב על הסאונד כי הקלטה בדיירקט לכניסת מיקרופון נשמעת בהתאם. ה"קורוס" ששמת נשמע לי יותר כמו פלנג'ר אבל בקטנה.

RoieL

New member
הממ

הופעתי עם הסולו מספר פעמים, שוב, לא הקלטתי אותו כמה פעמים, נתתי הקלטה אחת ועליה שמתי את הריוורב, ברור לי שאני יכול לנגן אותו יותר טוב גם אם תעיר אותי באמצע הלילה, זה אחד הסולואים הראשונים שלמדתי וכבר הספקתי להשתפשף איתו לא מעט. אני לא שואל על איכות הסאונד כי יש לי חרא של כרטיס סאונד [שגם גרם לדיליי בין הגיטרה המובילה לגיטרת הקצב] ואני יודע שגם אם אקליט דיירקט דרך הפרה אמפ של המגבר שלי זה ישמע יותר טוב, אבל לא היה פה תקע למגבר אז הקלטתי דיירקט. בקשר לקורוס- ניסיתי הגדרות בלי לשמוע פריוויו ובדיעבד הסתבר לי שיצא לי פלנג'ר. ניחא.

The Walrus

New member
שים מיקרופון ליד המגבר

זה יוצא יותר טוב. ובקשר להקלטה: לא מאוד התרשמתי. בראסמי כל התגובות שלך פה זה תירוצים: "ניסיתי הגדרות בלי פריוויו" "חרא של כרטיס קול" "הקלטתי בטייק אחד" וכו'. אז במקום כל התירוצים בחר שיר ותקליט אותו כמו שצריך, תשקיע והכל, ותראה מה אתה יודע.

RoieL

New member
סבבה

שבוע הבא אני אשב עם סולטנס אוף סווינג או משהו.

אתה מקליט ב20KBPS ומוסיף

טונה של פלנגר ריברבים וקורוס ומצפה שנוכל בכלל לשמוע שם משו?

אגב, המתאם ממש לא מזהב במקרה הטוב

מצופה קצת בנחושת. אני לא מאמין שמוכרנים עדיין קוראים למתאמים ב5 שקל בצבע צהוב - זהב... הוספת את האפקטים אחרי ההקלטה או תוך כדי?

RoieL

New member
אחרי

אבל ברוב חוכמתי לא עשיתי פריוויו לקורוס, אלא רק לריוורב. בדיעבד הסתבר לי שיצא לי פלנג'ר.

אז לא אמור להיות שום לייטנסי (דיליי

כמו שאתה קורא לזה) בין הליווי לסולו. לייטנסי נוצר כשיש עיבוד בזמן אמת על הסאונד ע"י מס אפקטים בתוכנה כבדה כמו גיטר ריג או אמפליטיוב או פלאגאינים למיניהם.

eran377

New member
לייטנסי מושפע מכל מיני גורמים

בין היתר מה שאתה אמרת אבל גם כרטיס קול ברמה ירודה, זכרון נמוך מדי במחשב (עומס על המחשב).

ברור, אבל לייטנסי לא יהיה קיים

בהקלטה לתוך תוכנת עריכה כמו אדובי או קיובייס ללא שום עיבוד סאונד בזמן אמת, גם אם הכרטיס חלש והזכרון חלשים. הבחור הוסיף את האפקטים לאחר ההקלטה ולא בזמן אמת. בזמן עיבוד אז כמובן שיהיה לייטנסי מסויים שתלוי בכרטיס קול, מעבד, וזכרון וכמות הפרוססים שמופעלים במחשב.

RoieL

New member
תשמע, לא יודע ממה זה נגרם, אבל

*אני מקליט את הבקינג *אני מפעיל הקלטה בערוץ ומנגן נכון את הקטע * בסוף ההקלטה אני מפעיל את הקטע ויש לייטנסי. יכול להיות שיש עומס של תוכנות אחרות שפועלות ברקע במחשב, אני לא יודע. יכול להיות שכרטיס זיכרון חזק יותר יפתור את הבעיה לגמרי? אם כן- איזה מומלץ?

eran377

New member
בעקרון

שמקליטים תמיד רצוי לסגור את התוכנות האחרות, שלא יפעל שום דבר ברקע כי זה סתם מעמיס על המחשב. דבר נוסף - גם אם יש לייטנסי, אפשר להתגבר עליו... בסוף ההקלטה להרחיב את המסך ולהזיז את הערוץ שהקלטת אחורה עד שהוא יגיע למיקום הנכון ויישב על המטרונום בדיוק.

RoieL

New member
ניסיתי

משום מה זה אף פעם לא יוצא לי מדוייק. כל החלונות אצלי סגורים אבל תמיד יש תוכנות שרצות ברקע במחשב, אתה יכול לראות את זה ב"תהליכים" במנהל המשימות. הבעיה היא שאין לי מושג את מה אפשר לסגור ומה לא כדאי לסגור.

RoieL

New member
אז זהו שאני לא

אני לא מדליק את המוניטור שיש בתוכנה כי יש לייטנסי. אני פשוט מנגן ושומע את עצמי לא מוגבר. אח"כ כשאני מפעיל את ההקלטה אני שומע את הלייטנסי.

yotamn9

New member
אתה לא שומע את עצמך מוגבר?!

תהיה לי בריא, אתה מיוחד.

RoieL

New member
שמע,

כשאני שומע את עצמי מוגבר יש לייטנסי ואני פשוט לא מסוגל לנגן ולשמוע את התו שניגנתי חצי שניה מאוחר יותר. אני מעדיף לא לשמוע את עצמי.

yotamn9

New member
הכל בגלל שאתה מקליט דיירקט

אם תשים מיקרופון מול המגבר אז אתה תוכל לשמוע את עצמך מהמגבר ולכבות את הרמקולים של המחשב, וככה זה יהיה נורמאלי.

למעלה