הצעה פומו-ית

אה?

"מאז ומעולם האמנתי שהמציאות רק הורסת דברים, וככל שדברים הופכים לפיזיים יותר כך הם טובים פחות, וניאו והנוסעת יכולים להעיד על כך כאלף עדים". מאיפה הבאת את זה??? ניאו ונוסעת לא מפסיקים להתמוגג מזה שהם נפגשו, איך הגעת למסקנה כל כך הפוכה? רק אל תגיד לי, עוד פעם, שאתה קורא אותנו ,קריאה יצירתית"... כבר אמרתי לך: הקריאה הזו - לא עושה איתך חסד.

גופמן

New member
כמו לקחת סוכרייה מילד

או ללחוץ על כפתור במכונה. כמה עצוב. כמה משמח. מתי תלמדי לקרוא?

גופמן

New member
שתי אופציות

האחת להחזיר בעלבון תחת עלבון: כשאת תלמדי לקרוא! השניה להשתמש בזה כדי ליצור עלבון אישי: ביום שאגיע לבגרות רגשית, עוד עשר שנים, עשרים שנה או שלוש תקופות חיים. תבחרי את המוצאת חן בעינייך, אני מעדיף את השניה.

אני שמחה לדעת את זה.

אבל אני דווקא לא שאלתי על חיי היום יום, אם לקרוא לזה ככה (לא הגדרה הכי טובה, אני יודעת), אלא מבחינת העניין האמנותי (שדווקא הוא, אולי, יומיומי עבור אמן). [האם אתה מבין מה אני שואלת?]

אמק

New member
לא

אבל אני שמח שלגופמן יש שיער ארוך. משום מה ,אני בטוח שהוא לא בלונדיני.

אופס! האם טעיתי?

איזה באסה... אם היית מבין מה אני שואלת - היית מאשר לי משהו. טוב, נתחיל עוד פעם, והפעם אשאל רק את השאלה הגלויה: האם שיער (ודומיו) - מעניין אותך כיוצר וכאמן? מעניין שהזכרת את גופמן, כי גופמן סולד מכל עיסוק בפיזי ובגופני (ואני מאוד-מאוד מופתעת מכך, שהוא נתן לנו איזה שהוא תיאור פיזי שלו); בעוד שעיסוק בשיער (ושאר מקבילותיו) - הוא עיסוק בחושני, בראשוני (בפרימיטיבי אולי. אבל לא כמילת גנאי תרבותית), וכו´.

אמק

New member
לא בהחלט לא

אבל את טועה קשות לגבי השיער,שיער מטיבעו הוא הצד הכי פחות גשמי בגוף האדם ,אולי פרט לנחירות וכל מיני דברים מופשטים שהגוף מיצר . לא נראה לי ששיער (המחזמר?) הוא הצד הגשמי, גופמן גם לא פירט היכן השיער הארוך עליו מדובר ,את כמובן רשאית להסיק שהשיער הוא מראשו הגדול והמהולל ,ברם ישנם לפחות עוד כמה אפשרויות. למשל שהוא מגדל בחזהו צמה קטנה ופלומתית.

גופמן

New member
צא לי מהשיער

נו, אז זה מה שקורה לשיער שלי כשאני מזכיר אותו. הופכים אותו לנושא לדיון. ומתחילים לרדת בגופי ובדיון עליו. נו, אתם רואים למה אני נמנע מתיאורים גרפיים? אגב, שיער. הוא אכן החלק המת ביותר בגוף האדם אולי למעט ציפורניים. אכן מקושר במוות, כך אסור להסתפר ולהתגלח בזמן אבל. כך שמבחינה רוחנית ולא פיזית שיער לא מסמל חיים. מפתיע שהוא קיבל משמעות של מרד, אולי בגלל הצבא העולמי שהכיר בסדר כערך, אולי בעצם בגלל המודרנה המכירה בסדר ערך עליון וכך שיער מבולגן, ארוך וכו מעיד על חוסר סדר. ואולי כמובן בגלל הנשיות של השיער הארוך שמסמל יותר מכל בריחה מעמדת כוח כפי שלרוב שיח נשי מסמל. כאלטרנטיבה לוייטנאם שיער ארוך נשמע הגיוני. אז כן, השיער הגופני הוא הדבר המשעמם ביותר שיש. אם כי מובן שאני מאוד אוהב את השיער על ראשי. ראשי אגב לא גדול, או לפחות כך אני חושב (שקרן). ותמיד כאב לי ללכת לספר ולראות אותו נופל לרצפה חסר אונים. אז הוא הפסיק ליפול. לא כמרד. אלא כחיסכון. שהוא המרד היחידי הקיים כיום.

אני חושבת שהתבלבלו כאן שני דברים:

גשמי - במובן של חי, וחושני. שיער - הוא לא גשמי, כיוון שהוא מתחלף כל הזמן. אבל הוא כן קשור לחושניות. ומאוד. בכלל, כל הדברים האלה בגוף, שמתחלפים כל הזמן (שיער, עור, פרווה) - הם הדברים שקשורים לחושניות ולמגע. ולפעמים - הם ממשיכים להיות כאלה, גם כאשר הם מתים: שטיח פרווה למשל. בגדי עור כבר מקבלים איזו תפנית אחרת, ושיער מת (פיאה) בכלל יוצא מהמשחק. על מה ענית לי: "לא בהחלט לא"? שאלתי אותך שתי שאלות: 1. "אופס! האם טעיתי?" 2. "האם שיער (ודומיו) - מעניין אותך כיוצר וכאמן?"

אמק

New member
פרוקה ככה ביידיש?

אז בטח שיער זו ערווה חיה ולכן גשמית.הדוסים נורא חושניים ביחסם לשיער. אני לא מתאר לי שגופמן מתהלך ברחוב עם ערווה על הקרחת שלו. לצערי אין לי מושג קלוש מה את מחפשת בשיער מלבד החושניות,אני לא בטוח ששיער לבן הוא חושני.ולי יש קצת שיער לבן לאחרונה . למרות שיצא לי להכיר כמה אנשים בעיקר ,מאד יפים עם שיער לבן ,אולי בגלל העיניים. עכשיו בטח תשאלי האם אני כיוצר עוסק בעיניים? בטח שכן. אגב לעיניים יש גם שיער -הריסים. הריסים מאד מוזרים כמו לוע חיית טרף הם נפתחים ונסגרים,כל הזמן כאילו הרעב לראות לא נגמר לעולם. ריסים גם מאד מזכירים פרחים ,או קוצים. לראות אשה תוקעת לעצמה סט של ריסים מלאכותיים ממש מצמרר אותי ,כאילו מישהו תקע לי סכין ,אני תמיד חושב שעוד שניה הסט יתקע לה בעין ואז יפרוץ לו נהר של דם.יש כזה מין דבר שבעזרתו תוקעים את הריסים לעין ,זה נראה לי כל כך מוזר ולפעמים זוהי גבורה ממש ,בכלל היופי הוא מלאכה מאד וולגרית כשמנסים לפענח אותו מקרוב. התרבות המערבית מחביאה את השיער ,אצל האשה וזה ממש סימבול פמינסטי וקנאה בגבר שהולך לו חופשי עם שיער בכל גופו השעיר בלי שהוא יתן את דעתו על עצם היותו שעיר.הקריזה של פמינסטית לא נפסקת רק בוסת ,אלא בעיקר בחוסר היכולת להיות שעירה כמו דובה מתוקה. העיניים הכי יפות והגבות הכי מוזרות היו של הציירת הזו פארידה או משהו אשתו של,היא חיברה אותם ,או שהם מחוברות באופן טיבעי. זה נראה יחודי מאד,ונדמה לי שהיה לה גם שפם. אגב קראתי היום שיש מכירה פומבית של תלתל של אלויס פרסלי ,נדמה לי שהמחיר ההתחלתי הוא 15000 דולר . אני משער שתלשו את התלתלים מכל חלקי גופו ,ויש אנשים שחיים מזה כבר די הרבה שנים.

כן, הדוסים באמת מבינים בחושניות.

בגלל זה הם כל כך עסוקים בלחנוק כל סימן לכך. אני דיברתי על שיער הראש, שהוא חושני. ושיער לבן (אצל גבר, בצדעיים) - לא יודעת אם הוא חושני כשלעצמו, אבל הוא מקנה משיכה לעטור בו. לא חשבתי שאני מחפשת בכלל משהו בשיער. אבל האמת היא, שאפשר ללמוד כל מיני דברים על אנשים (גברים ונשים) מתוך התבוננות בשיערם. הזכרתי שיער (ועור, ופרווה) - כדי לנסות לאמת משהו בקשר אלייך. בגלל זה שאלתי אותך, אם אתה יודע מה בעצם אני שואלת אותך. מאוד יפה מה שכתבת על העיניים והריסים. אף פעם לא חשבתי עליהם ככה ("הריסים מאד מוזרים כמו לוע חיית טרף הם נפתחים ונסגרים,כל הזמן כאילו הרעב לראות לא נגמר לעולם"). יצרת תמונה ויזואלית, חזקה מאוד, באמצעות מילים. זה תפס אותי מאוד חזק. ריסים מלאכותיים: התיאור שלך (שגם הוא היה לי מאוד מיוחד) עורר בי אסוציאציות לנעליים הסיניות, שפעם היו קושרים לילדות ולנערות בסין. נכות למען היופי, יופי שהוא נכות. כאילו הדבר היפה - הוא זה שאי אפשר להשתמש בו שימוש פונקציונאלי. דובה מתוקה??? הייתי רוצה לראות גבר שנמשך לדובה מתוקה כזאת... אפילו הגברים, כיום, נדרשים למרוט את שיער גופם. קשור, אולי, לפומו? לשבירת התבניות גבר-אישה? היוניסקס? ואולי סתם חלק מתרבות הנעורים הנצחיים? פרידה קאלו. ציירת מאוד ידועה. חבל שבשבילך היא "אשתו של...". גם לא היתה לה רגל אחת. והיא באמת אהבה להראות את עצמה כמו שהיא. בלי התייפייפות.

neoM

New member
שיער

לא מכיר גברים הנמשכים אל שערות רגליה של גברת, אבל בהחלט זוכר מאיזה של דב"א ביטוי נחרץ כנגד גילוח שיער בית-השחי.

neoM

New member
הדוסים לא חונקים כלום

בואי תתרגלי מחשבה דיאלקטית... לצורך כך סעי במכונת הזמן אל הפגישה שלך עם הרבנית לפני נישואיך [בהנחה שאת נשואה כמובן]- היא הסבירה לך שמניעת מגע מיני במשך שבועיים היא, הפלא ופלא, דווקא עידוד החשק והתשוקה של בעלך אליך. כלומר, הסתרת הגוף, השיער, המגע הפיזי הוא האפרודיזיאק האולטימטיווי, כאשר זוגות נישאים מתוך שידוך ולא מתוך אהבה. אגב, לדעתי, (לא מממש כמובן) בזוגות החיים יחד כבר עשרות שנים גם זה יכול לעודד תשוקה הדדית.

אמק

New member
תודה

כמה דברים לכל נסיון לאמת אותי תרתי משמע עם איזו דמות שלא שייכת לוירטואליה תזכה למנה של פתלתלות לשונית ,ורק בגלל שאני מכבד את האנשים עצמם כי למרות הפומו ,עדיין האנשים מאחורי המיקלדת הם והן הנותנים. אבל עקרונית וזה כלל ועיקרון ברזל אני וירטואלי . סליחה על ההחלקה הלשונית של עצם הביטוי "האשה של",אם כי היא נסמכת בעיקרה על הביוגרפיה האמתית של פרידה קאלו ועל האהבה שלה ,ועל העוצמה של האהבה שלוותה בביטול עצמי . ניאו ענה נכון לגבי הדוסים ,שאין לי קשר אליהם אבל לא נשמט ממני לפעמים שהם ו"הם" -סה"כ ריקמה אנושית חיה כמוני וכמותך. ובקשר לניאו ,אני לא באמת חושד בך בשום דבר ,אני העלתי השערה שאולי היא לא נכונה שהגברת היא גבר,בהחלט יכול להיות שאני טועה ,וזו לא תהיה הפעם האחרונה מן הסתם. במיפגשים ועכשיו אני מאד פורמלי יש מידה לא מבוטלת של איחצון מעודן ,זוהי לא מטרה זרה למשהו אנושי שמנסה לגלות מי מאחורי הדמות. אבל ,לדעתי מה שמושך בכתיבה האנונימית וזאת במידה ולא הולכים לכיוון שמנצל אנונימיות ,שנחשפים לדיעות מהצד הנקי ,הלא אינטרסנטי ,שאין לו תג מחיר. אולי זה מקשה על המימד השלם ,כאילו חוסר באינפורמציה מספקת ,אבל לא עניין אותי לדוגמא מי כותב את הספר שאהבתי לקרוא במובן הסוציולוגי (כל ספר-או סרט או ציור או מיצג),זה לא חשוב לי באופן אישי למרות שאיני מתימר להיות כלום אפילו או כלומניק כשלעצמי ,אבל הכללים ידועים . יש פה איזה משחק מילולי ,והוא לא יכול להיות מפוענח לגמרי ,במידה רבה טוב שאינו מפוענח,החלק הזה החסר מימדים וגיאוגרפיה וגופמן צודק פה מה לעשות ,שאין לדיעה או לטקסט שום דבר מעבר לכתיבה עצמה. הרצון להכיר נכון בכל ההיבט האנושי ,זה לפעמים קורה לי ,למשל שפעם ביואל היתה דמות אחת שהוציאה אותי מדעתי ,במובן הטוב של הביטוי ,כי כל פעם שקראתי את הטקסט הייתי צוחק ,וצחוק כזה בהחלט לא וירטואלי,השתוקקתי לטקסטים האלה תקופה מסוימת ,כי הם היו תגלית ואפילו אם לומר ברצינות קצת ,לא נתקלתי ביכולת כזאת מאז ,פשוט יכולת מילולית מזהירה ,אפילו מעבר לשנינות. אבל לא ממש איכפת לי אם הכותב היה עכבר או מיפלצת או אולי איש אקדמיה מוזר ואולי הומלס. היה לי פשוט כייף לקרוא. לא טוב לנבור פנימה ,לא טוב כי זה מפריח את הפוזה האמתית של היומרה שיש בכתיבה ,ובלי היומרה הזו הבעייתית אין עונג של קריאה ,ולא משנה אם הקריאה היא יצירתית או אפילו צרתית. ובלי שום קשר ,האם בכלל יכולה להיות ביקורת "כשלעצמה" ,כלומר בניתוק מהמימד הסוציולוגי? האם כל מה שאינו "כשלעצמו" הוא לא גניבת דעת במידה מסוימת.?(כתיבה ללא ביוגרפיה מתימרת להיות גם במידה מסוימת כשלעצמה.) כמה פעמים שאלתי את עצמי ,לו לאדם הזה לא היה שם או "שם" האם בכלל הייתי טורח לקרוא אותו?

neoM

New member
אגב, האידיאולוגיה הזו

נמצאת בבסיס הקריאה הספרותית.

epiphaniya

New member
שיטת מראמק

נחמדה בעיני כבר די הרבה זמן ויש לה הרבה יתרונות. בכלל מעניין לראות את השפה היחודית שמפותחת על ידי הניק שאינו עכבר. הבעיה היא שמאחורי הניקים מסתתרים אנשים ומסתתרים יצרים שאי אפשר למחוק מה שגורם לקונפליקט הדואלי להמשיך ולקיים חיים משל עצמו כל הזמן כשהוא נע בין מחוזות המחשבה והדמיון לבין מציאות הרשת . בעצם זו לא בעיה זה דווקא נחמד נורא. ואולי אפילו מוסיף חן לתכתובת הורטואלית שהרי אין כמו קצת "טיזינג" נלבב לעשות לה נחת. חחח... ושבוע טוב לכולנו.

למעלה